11.02.23
22:24
Здравей Те на фсички :)
Следя бб тийм от около 10 години и съм изчела немалко дневници тук, но никога не съм си правила мой. Днес е денят, започваме от събота!
Накратко за мен: На 25 съм и спортувам от 11 години (с няколко прекъсвания). Когато бях на 14 започнах да тренирам карате, а на 15 си взех и първата карта за фитнес и почти се пребих като пробвах да клекна с лоста. През годините съм тренирала и мма, кикбокс и бокс, но иначе съм свястна. През лятото карам ролери от време на време и имам около година опит с планинско колоездене. Това е то :)
В момента тренирам само в зала... тренировки с тежести, понякога с елементи на кросфит (без да изпадам в крайности) и мобилност, когато планетите се наредят.
Пускам дневник най-вече, за да съм отговорна пред някого и да следя по-стриктно какво правя. Фитнес и нутришън треньор съм, но понякога и на нас ни е трудно, особено след по-стресови периоди, каквато беше 2022 (ще кажа само, че се преместих 4 пъти през тази година, а за последните 6 години не помня вече колко пъти сменях местоживеенето). Ценя високо мненията и критиките на хората, така че ако на някой му е интересно и следи дневника ми—ще се радвам да коментира и да дискутираме.
Целите в момента са 2 - да изчистя около 10 килограма и да тренирам всеки ден. Втората цел е по-скоро mental health essential xD. Започвам от 74кг на ръст 182.
Качвам и две снимки от вчера, едната е отпусната, другата - флексната, ииии, айдИ
Gains за всички,
Маги
Темата беше редактирана от Mags на 12.02.23 10:20.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимказано от Mags на 11.02.23, 22:24:
Здравей Те на фсички :)
..... ииии, айдИ
Айди добре дошла и успех с целите и да си постоянна :) в писането де.
Докладвам вчерашния ден и довечера ще се впиша пак
Тренировка:
Трисет
Inverted rows + push ups + box step ups 2x8kg
1x12, 11, 20
1x10, 10, 20
1x8, 10, 26
Суперсерия
Dumbbell front to lateral raise 2x4kg + Standing abs twists with resistance band
1x10,20
1x11,20
1x12,20
21 минути кардио на пътеката, 6км/час, наклон 10
Тренировките ми са чил в момента, основната цел там е да си върна радостта от движението.
За храната качвам снимки, след тренировка имаше и доза протеин (с овесено мляко, щото такова продават в DM до залата xD)
Закуската беше варени яйца с авокадо тост, за обяд - рапчето с пилешко и яйце, а вечерята - крем супа от тиква и сладък картоф, и останалото печено пиле.
Тренировка:
-загрявка
-11 минути корем, 11 упражнения, 40сек работа, 20сек почивка
-5 мин стълби
-4 серии на абдуктор машината, 10-15 репс, последната беше дроп серия от 40 до 20кг (това не го бях планувала, но чаках да се освободи хип тръст машината, а някой го мързеше да си сглоби лост и да хип тръства като нормален човек:)))
-хип тръстчета, 2х7 @30кг (+бара на самата машина, не знам колко тежи), 1х15 @20кг
-две серии лицеви опори, между другото в почивките, едната беше 7, а другата 15 (доскоро не можех да правя повече от 7-8 в една серия, доволни сме тук)
-финишър с пудовка, 8кг
-16 single arm shoulder press
-16 single arm swing
- повтаря се с другата ръка
-16 goblet squat jumps
след това по 14, 12, 10 и така до 0
всичко без почивка, около 10 минути беше целия кОпон
-разтягане :)
Храната:
-закуска - овесени ядки с извара, малко сирене, авокадо и сушени домати + един банан
-тренировка и протеинов бар
-обяд - хляб от лимец и моцарела, просто защото ѝ изтича срока на годност скоро и трябва да се изяде xD
-плодове следобед
-вечеря - 3 бъркани яйца със сирене и сушени домати + зелена салата с краставица, ягоди и сусам + протеинов пудинг
Тренировка: Active rest kind of day
10 минути пътека
30 мин мобилити
20 мин пътека, 5-6км/час на 10 наклон
Храна:
Bulletproof coffee сутринта (просто го харесвам, не че съм на кето, очевидно xD)
Доза протеин след тренировка
Обяд: Салата с риба тон, краставица и ягоди + хляб вита с котидж сирене + фенси пробиотик бонбон, който си взех от аптеката :)
Следобед: филийка хляб от лимец с котидж и филе елена + 200г кисело мляко
Вечеря: Яйца със сирене + салата домати с маслини
Около 30г крекери от лимец, още 200г ягоди и една ябълка (няма снимки на тез благини)
Тренировка
-загрявка и малко пътека
-набирания с ластик - 5,3,4 (много weak job е тука, но засега и не са ми приоритет. идеята е като ми станат все пак да не почвам от 0)
-тяга 4х6 @60кг
-lat pulley 2x15 @30kg, 1x10 @50kg, 1x5 @60kg
-10 лицеви опори в една от почивките, после щях да правя още, но забравих... xD
-21 мин stairmaster, 11-13 спийд, през една ги качвам обикновено
Храна
-тренировката беше на гладно и след нея един от тия сурови бонбони (като вчерашния) + доза протеин
-обяд - авокадо тост с две яйца и хляб от лимец + малко салата
-следобяд - протеинов бар и после 3-4 парченца филе елена като проверявах хладилника по едно време xD
-вечеря - патладжан с телешка кайма и моцарела, сипвах си пак (мноо ясно) и затова са две снимки
-десерт - 4 от сладоледените барчета на снимката, днес ги правих за първи път. Съдържат кисело мляко, извара, стевия, ягоди, филирани бадеми, лимон, банан и много малко агаве.
Като доизпипам рецептата ще я споделя, ако някой има интерес, сега текстурата не е достатъчно крийми според мен
-десерт 2 - около 20г бял шоколад (протеинов уж ама не е особено голяма разликата в състава с непротеиновия, а е доста по-невкусен)
Тренировка - Добре стана, кака много довлна днес
- загрявка
- 2 мин планк, 8 мин корем (40/20)
С 6кг пудовка
-20 single arm shoulder press
-20 single arm back row
-20 single arm swing
- повтаря се с другата ръка
-20 goblet squat jumps
след това по 18, 16, 14…. и така до 0. Без почивка между сериите и упражненията. Много приятничко, ще пробвам с 8кг другия път:))
-разтягане и 11к крачки
Храна
-едно яйце и един банан (странно и малко, ама първо не бях гладна, после пък бях, и така....)
-тренировка
-овесени ядки с протеин, извара и настърган морков + филийка с хляб от лимец, котидж сирене, яйце и филе елена
-ябълка и две йогурт барчета
-патладжан с телешка кайма и салата + плодова извара с ягоди
Тренировка
-загрявка
-standing core twists with resistance band - 3x10 на страна
-kickbacks на скрипец, 3х12 на крак
-хиптръст на машина, 3х7 @20кг, 1х15 @15кг
-21 мин стълби
9к крачки. Четвърти ден на по-малко от 6 часа сън, това не ми харесва :(
Храна
-bulletproof кафе сутринта и тренировка
-протеинов бар после (половин всъщност)
-останалия патладжан с кайма и моцарела (мислех, че никога няма да свърши xD) + протеинов хляб с котидж сирене
-следобед - овесени ядки с морков, филирани бадеми, протеин и извара + 1 грейпфрут
-по някое време си снаквах филе елена, около 80 грама
-протеинов пудинг преди вечеря
-вечеря - салата, сирене, варени яйца, маслини и още мЯлко филе елена
Тренировка - раздвижвах се просто днес, почнах без никакви очаквания и стана ок
- 10 мин пътека
- 3 серии кикбакс на машина (исках да я пробвам, никога не бях), 2х10 на крак, после 1х12, забравих да запиша тежестите
- хипересктензии с диск 15кг, 1-2с холд, 2х13, 1х15 (на последната серия винаги гледам да правя повече)
- лицеви 2х11
- малко мобилност, около 10мин
- 15 мин пътека с наклон
15к крачки днес. Сън пак около 6 часа само, след малко си лягам направо
Храна
- закуска 2 варени яйца, сирене и една филийка протеинов хляб с авокадо
- тренировка и половин протеинов бар след това (от вчера дето остана хД)
- обяд - авокадо тост с две филийки протеинов хляб и две яйца на тиган (почти като закуската, забравих да снимам) + един банан
- райс кейк с бял шоколад, 18 грама е, около 90 калории
- вечеря - зеленчукова крем супа със сирене и още малко хляб (днес май само кафето не си изпих с хляб:))
- брауни с тиква, без захар и с бадемово брашно го направих. Не стана нискокалорично де, просто е по хелти. Много вкусничко, после с вилица старателно го заравнявах в тавичката, нали така се прави:))
Мнението беше редактирано от Mags на 17.02.23 21:19.
Вчера
Тренировка
- загрявка
- 2:40 планк
- 8мин корем, 40/20
- 5 трисета - тръстъри @8кг дъмбели, инвъртед ролс, лицеви (15,10-8,10-8)
-15мин стълби
Храна
- закуска - овесени ядки с варена тиква, извара, протеин
- обяд - крем супа със сирене
- след тренировка сурово барче + оризовки с филе елена + брауни
- вечеря - бъркани яйца със сирене и салата
- излизане - 1 нормална бира, 1 безалкохолна (т.е скам), салата със запечено козе сирене и няколко оризовки още и 20-30г кашу като се прибрах
Мнението беше редактирано от Mags на 19.02.23 21:40.
Днес
Тренировка
15 мин мобилност и 11к стъпки :)
Храна
- закуска - 2 варени яйца, 1 филийка протеинов хляб с крема сирене, около 20г краве сирене, 150г кисело мляко
- пътуване - протеинов бар и около 100г крекери
- късен обяд - овесени ядки с тиква, извара и протеин (носих си:))
- 1 парче торта и два шоколадови бонбона (бях на рожден ден)
- вечеря - лаваш (50г) с крема сирене, 1 яйце,100г филе елена, рукола, домати и краставици
- още малко брауни (няма свършване) + 250г бяло грозде
Тренировка
-загрявка
-8мин корем, 40/20
-тяга @60кг 2х10, 1х11, 1х13
-абдуктор
2х15 @40кг, 1х15 @35кг
-5мин пътека и толкоз :)
Храна
- закуска - овесени ядки с ябълка, извара и пекан + половин кисело мляко с малко сладко от ягоди
-банан и протеинов бар след тренировка
- обяд - телешки кюфтета и супа от зеленчуци и червена леща
- вечеря - бъркани яйца със сирене и домати
Тренировка
-загрявка
-8мин корем, 40/20
-тяга @60кг 2х10, 1х11, 1х13
-абдуктор
2х15 @40кг, 1х15 @35кг
-5мин пътека и толкоз :)
-10к крачки
Храна
- закуска - овесени ядки с ябълка, извара и пекан + половин кисело мляко с малко сладко от ягоди
-банан и протеинов бар след тренировка
- обяд - телешки кюфтета и супа от зеленчуци и червена леща
- вечеря - бъркани яйца със сирене и домати
Към храната на 20ти добавяме 2 бири, останалото брауни и около 400г грозде
Вчера
Тренировка - гърди, рамо и кардио
- загрявка и 8мин пътека
- лицеви опори на халки, 2х3, 1х2
- лицеви не на халки, 1х7, 1х8
- dumbbell incline bench press 1x2 (почти 3 си бяха) @17.5кг, 1х4 @15кг, дроп серия с 15, 10 и 5кг - 4,6,8 репс; дроп серия с 12.5, 7.5 и 5кг - 6,6,7 репс
- флайс - 3х15 @5кг
- суперсерии арнолд прес 2х10 @5кг + латерал рейсес 2х10 @2.5кг
- стълби 23мин на 10-13 интензивност
Храна - всичко съм снимала, май имаше и банан след тренировка
Днес
Отбелязвам, че апетитът ми доста се е засилил тези дни, и в тази връзка (а и не само), започвам сериозно да си приоритизирам съня. Гледайки инфото от часовника ми, освен онзи ден, в който се бях похвалила с 9 часа сън, всичко друго е около 5-6 часа последните няколко месеца...
Снощи го забелязах това и веднага си легнах :D
Днес съм на 8 часа и 20 мин.
Тренировка - нещо като рест дей, нищо не ми се правеше, а и честно казано всичко ме боли :D
- корем 8мин,40/20
- 3 сета суперсерии за ръце - бицепсово сгъване с трицепсово разгъване, лекичко беше 10-12 повторения
- мобилити около 10-15мин
- 8к крачки, малко са ама това е :)
Храна
- закуска - 2 яйца, половин авокадо, 1 филийка протеинов хляб, 1 краставица
- един банан след тренировка
- обяд - 2 телешки кюфтета, салата, 2 оризовки с крема сирене, 200г кисело мляко с около 30г сладко от ягоди
- следобяд - 3 от замразените йогурт барчета (бях ги забравила) + един грейпфрут
- вечеря - ориз с къри-масала нахут и киноа, стана меееега добро, сипвах си втори път:D (биваше да му сготвя някво месце отстрани ама и утре е ден)
Лягам си, обещавам
То и аз май трябва да внимавам с храната :) Относно съня, преди време като тренирах двуразово преди и след работа и тренировките ми продължаваха до по-късно вечерта, също имах проблеми със съня. Освен това и кръвното играеше. Много пъти човек като си намали стреса, пак започва да спи както обикновено.
казано от kaloyan на 23.02.23, 07:09:
То и аз май трябва да внимавам с храната :) Относно съня, преди време като тренирах двуразово преди и след работа и тренировките ми продължаваха до по-късно вечерта, също имах проблеми със съня. Освен това и кръвното играеше. Много пъти човек като си намали стреса, пак започва да спи както обикновено.
Интересно, и аз съм тренирала двуразово преди и спях по-добре от сега. Но и на мен ми пречеха късните тренировки, заспивах по-бавно тогава.
Ако трябва честно да си призная, вината си е моя сега, че неглежирам лягането по човешко време, а ставам рано. Но имам някакъв прогрес де, от няколко дни са по-добре нещата :)
Вчера - най-накрая почивах от тренировка (18 дни не бях), но пък ходих повече
15.5К степс
Храна
През деня беше предимно лол карбс, понеже знаех, че ще излизам вечерта. Вечерта ядох пица, торта, ядки, изпих 4 бири и паднах позорно на джаги, но пък се смях много :)
Днес
12к степс
10мин разтягане
Храна
- протеинов бар сутринта
- за обяд и вечеря - салати + къри масала нахута с ориз, който трябваше да доям вече
- рандъм снаксчета - райс бар, котидж сирене с ягоди и филирани бадеми, протеинов йогурт и протеинов пудинг
Сън вчера - 7 часа и 18 мин
Сън днес - 6 часа и 54 мин
Вчера
сън - 9 часа
За последните няколко месеца—най-тегавата ми тренировка евър, не знам защо бях толкова изморена
Суперсерии хип тръст с лицеви
1х16 без тежест на машината, 12 лицеви
1х6 @30кг, 11 лицеви
1х7 @25кг, 9
1х11, @15кг, 9
1х20 @10кг
+ 3 серии абдуктор с дроп серия накрая и като пробвах да правя стълби ми стана лошо и си тръгнах
Храната беше сравнително добре, но беше и повече, нещо ми е трудно да съм в дефицит последните няколко дни. Вечерта изпих и 100г джин с един тоник и изядох 30г шоколад :)))
Днес
Сън - 4 часа и 38мин (нищо няма да казвам, лягам си направо)
Тренировка нямаше, разтягах и 14к стъпки
Храна
Всичко съм снимала, плюс една твърде малка биричка (330мл, ок??), едно капучино и още 30г шоколад
Вчера - пак беше някакъв супер тегав ден, не знам защо имах толкова малко енергия
Сън - 6ч и 12 мин (добре де, може и затова да е ама няма да е единствената причина)
Тренировка
- пробвах си комплекса с пудовка, не ми се получи...
- правих 15 мин стълби и това беше
- стъпки 6к СРАМ
Храна
- беше ок всичко, като изключим колко сладолед успях да натъпча :D
- реших за няколко седмици да огранича захарта и подсладителите, включително и протеинови вафли и подобни, че започвам да прекалявам и с тях и ми се яде още сладко после :))
- оставям си плодовете (в умерени количества), млечните продукти и евентуално бяло вино фром тайм ту тайм
Довечера ще опиша днес, тренировката ми се получи добре тоя път
Тренировка вчера
Нещо като кръгова да кажем
-загрявка и 8мин корем 40/20
5 серии, 5 упражнения, 12 повторения, почивка около минута между кръговете
Първата серия правих с пудовка 8кг и 20кг за суинга и за клека, но 20 ми се стори тежко и продължих останалите с 16
-едностранно избутване за рамо
-едностранно гребане
-повторих с другата ръка
-squat jumps
-swing
После понаправих малко clean and jerks с пудовки пак
-1х8 @8кг
-1х4 @12кг
-1х5 @12кг
-1х4 @12кг
Храна
-bulletproof кафе сутринта и тренировка
-авокадо тост с варени яйца и салата малко
-следобед две ябълки, няколко оризовки и по някое време и една круша май имаше
-вечерята беше свинско със сладки картофи и крем супа от зеленчуци с малко сирене отгоре за разкош
-ядох и протеинов пудинг ама има доста от тия неща в хладилника, ще трябва да се изядат преди да им мине срока на годност :D
Първи ден без протеинови и други healthy junk барчета :(
Сън 7 часа и 38 мин
9к степс
Тренировка днес
Пробвах нова зала и отидох късно, умишлено, за да видя колко се пълни по това време
Ами имаше си супер много хора :D
Може да се каже, че по-скоро съм тествала залата и съм се раздвижила
-набирания с ластик, 3 серии по 4-5 повторения
-абдуктор, 3х15
-стълби 21мин и това беше
Храна
-закуска - котидж сирене с яйца и домати, супер странно изглежда ама това ми се ядеше
-обяд - свинско със сладки картофи и останалата супа
-следобед - 1 филийка протеинов хляб и една оризовка с котидж и филе елена
- вечеря - тук става още по-странно, върнах се от залата и си фантазирах някакви солени овесени ядки, че си ги направих с извара, сушени домати и краставица. Ааа, и ги ядох с маслини он дъ сайд :)))
- през деня съм си снаквала около 6-7 оризовки, 150г скир, 2 лъжички тахан и около 20-30г кашу
- може и да изям един протеинов пудинг по-късно
Сън - 6 часа и 44 мин
15к степс
Мнението беше редактирано от Mags на 01.03.23 21:23.
Такаа, малко пътувах и малко не ми се описваше. Тренирала съм почти всеки ден и се движа повече пеша. Започнах да ходя на кондиционни тренировки и на мобилност, и много се радвам, че сега не ми се налага да мисля за тренировките си, нито за това кога да тренирам. Просто се записвам в удобен за мен час и ми е non-negotiable да съм там.
Ще си оставя една/две тренировки на седмица, които да си правя сама, тях ще ги описвам. От утре подновявам отчитането на храненето, май ще почна и да броя калории (нещо, което не съм правила от 7 години :D) Ще вкарам и фаст, че ми е по-лесно като има по-стриктни правила. Колкото по-малко избор имам, по-лесно се случват нещата при мен
Не съм свалила, не съм и качила, вдигнах силата на някои упражнения и се чувствам добре. Върна ми се и желанието за тренировки, което беше най-важно.
Сънят ми все още е all over the fckng place, което ми бърка храненето много. За следващите седмици това е приоритет.
И една снимка от оня ден. The fog, the cold, and the crazy :)
29.03.23
22:11
Къде е този “басейн”?
казано от Димитър Иванов на 29.03.23, 22:11:
Къде е този “басейн”?
Този басейн като го гледам :)) не е за мъже ..
30.03.23
21:14
Мяза на витоша от моста към бай кръстъо , но какчето ше каже
казано от Georgi Ivanov на 30.03.23, 21:14:
Другия път съм там, поне е близко и мога да стоя цял ден :)) Нямам си друга работа за момента.
казано от Georgi Ivanov на 30.03.23, 21:14:
там си е :) сори за късния отговор, не бях влизала във форума доста време
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече