26.02.23
16:58
Здравейте!
Бих искала да опитам съчетанието на въглехидратен и липо блокер, но ми е трудно да се спра на карб блокер сред огромния избор на пазара. За липо мисля да ползвам хитозан 1500 мг на ден (3 по 500). Относно въглехидратния - намерих продукти със съдържание между 125 и 5000 мг екстракт от бял боб на капсула, като при повечето препоръчителният прием стига до 1500 мг на ден. Четох и клинични проучвания, според които ефектът е доста спорен и съответно зависеше от дозата.
Та въпросът ми е към хората, които са приемали подобни добавки - има ли изобщо някаква полза и можете ли да ме насочите към продукт?Друга добавка, която обмислям е CLA. Кой вариант ще е по-ефективен (ако изобщо нвкой) - карб + липо блокер или CLA?
Храненето ми не е прекомерно. Не изпитвам глад за сладко и се старая да ограничавам въглехидратите, но понякога не успявам. По-скоро бих го описала като РБД. Целта - намаляване на телесни мазнини, като си представям, ако има ефект от подобни добавки, да се получи калориен дефицит поради по-малко усвоените хранителни вещества. Ще съм благодарна на някаква обратна връзка, а ако коментарът ще е за липсата на воля и прочие - с това съм наясно, но задавам конкретни въпроси за ползите от този тип добавки и препоръки.