Девникът на Тони

27.02.23
21:46

Здравейте на всички!
Доста дълго време си водих дневник тук, но от няколко години прекъсна, забравих пароли и тн.. Та, сега - нов дневник!

На 35 год съм. Тренирам от 16 годишен. Никога не съм прибягвал към стероиди. Здравословен начин на живот като цяло.

Към момента съм 84кг, ръст - 178см.

Храненето ми е общо взето .. следя си калориите и ям чиста храна.

Една от причините, за да започна дневника тук е, че преди около 10 дни получих бъбречна криза.. С две думи, на кратко.. изпиках камъчето, имам останали някакви песачинки.
Камъка след хим анализ се оказа “фосфатен”.

Сега, тук идва и другия момент, който ме натегна.. Лекарката каза: Много вода, балансирано хранене и ЗАБРАВИ за добавки от тук нататък..
Аз приемам:

суроватъчен протеин
BCAA
креатин
омега 3-6-9
ашваганда
вит D3

Сега.. аз не съм мед. лице и не съм в час, но.. наистина ли вече “никакви” добавки !?

Ще се радвам да получа мнение!

На снимката съм аз от преди 2 дни.

Темата беше редактирана от Tony Stoev на 27.02.23 21:53.

28.02.23
08:13

казано от Tony Stoev на 27.02.23, 21:46:

Здравейте на всички!
Доста дълго време си водих дневник тук, но от няколко години прекъсна, забравих пароли и тн.. Та, сега - нов дневник!

На 35 год съм. Тренирам от 16 годишен. Никога не съм прибягвал към стероиди. Здравословен начин на живот като цяло.

Към момента съм 84кг, ръст - 178см.

Храненето ми е общо взето .. следя си калориите и ям чиста храна.

Една от причините, за да започна дневника тук е, че преди около 10 дни получих бъбречна криза.. С две думи, на кратко.. изпиках камъчето, имам останали някакви песачинки.
Камъка след хим анализ се оказа “фосфатен”.

Сега, тук идва и другия момент, който ме натегна.. Лекарката каза: Много вода, балансирано хранене и ЗАБРАВИ за добавки от тук нататък..
Аз приемам:

суроватъчен протеин
BCAA
креатин
омега 3-6-9
ашваганда
вит D3

Сега.. аз не съм мед. лице и не съм в час, но.. наистина ли вече “никакви” добавки !?

Ще се радвам да получа мнение!

На снимката съм аз от преди 2 дни.

Допитай се до второ и трето мнение на докторите.

28.02.23
10:24

За известно време спри добавките. За няколко месеца примерно. Ако нямаш проблеми през това време може да пробваш и да видиш как ще ти се отрази ако отново ги вземаш.
И пий сокове от цитрусови плодове или яж цитрусови плодове всеки ден. Това би трябвало да намали образуването на камъни в бъбреците.

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 28.02.23 10:25.

28.02.23
12:55

казано от Svetoslav на 28.02.23, 10:24:

За известно време спри добавките. За няколко месеца примерно. Ако нямаш проблеми през това време може да пробваш и да видиш как ще ти се отрази ако отново ги вземаш.
И пий сокове от цитрусови плодове или яж цитрусови плодове всеки ден. Това би трябвало да намали образуването на камъни в бъбреците.

Да, наблягам на лимонче и грейпрут, намалил съм млечните до минимум, понеже видях, че при фософатните камъни са малко противопоказни.. Основно чисто пилешко, телешко, зеленчуци и ориз..
Просто се чудя как да си набавя адекватно макросите .. с протеина на прах и аминот ми беше ок, ама най-много ме учуди това, че толова категорично ми каза: “Каквото си пил до сега като добавки - край! Вече само балансирана храна, никакви добавки!” И си викам.. ебаси..

Мнението беше редактирано от Tony Stoev на 28.02.23 12:56.

28.02.23
13:08

Голяма част от лекарите умрАт да спират добавките...намери спортен лекар...или няколко други мнения.

28.02.23
13:10

Като държиш на протеин от добавки, вместо суроватъчен приемай телешки или растителен протеин, но далеч не е невъзможно да си набавиш белтъчините и само от храна - сутрин яйца, а после месо два пъти и готово. Това “една докторка каза...” не е сериозно.

28.02.23
13:18

С всичко съм съгласен..

Проблема при мен идва от там, че млечните ми казаха, че не са ок, на базата на хим анализ на камъчето - фосфатен.

От там пък.. суроватъчния и млечните трябва да отпаднат.

Замислих се за амино , пак ми вика - абе, не пий.

Телешкия протеин го гледах и него, по-слаб му е аминокиселинния профил, но май ще се ориентирам към него.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1