Лицеви опори - преди или след ядене?

04.06.23
17:40

Здравейте! Аз съм много слаб и хърбав. Абе трагедия съм...
Ама сега почнах да ям по-редовно.....по 3 пъти на ден. Ям през 6 часа - манджи от топлата витрина и месо....
И реших да правя лицеви опори ТОЧНО ПРЕДИ всяко ядене. Правя колкото мога. Но много ми прималява и докато ям - почти заспивам от умора...
Да не би да трябва СЛЕД ВСЯКО ЯДЕНЕ да ги правя? И веднага ли след ядене? Има ли значение? Кое е по-добре?
Например:  60мин преди ядене или 60мин след ядене?

Темата беше редактирана от Петър Томов на 08.06.23 09:23.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

06.06.23
14:35

Разбирам, че си начинаещ и искаш да заякнеш малко. За начало, направи нещата прости и лесни: яж 3-5 пъти на ден качествена храна (яйца, сирене, прясно/кисело мляко, хляб, масло, кашкавал, овесени ядки, фъстъчено масло, всякакъв вид месо, можеш да си вземеш и протеин на прах и т.н.) и тренирай нормално. Виж някоя произволна програма от интернет за начинаещ - лостове или фитнес. Задължително цяло тяло, през ден или ако ти се стори някаква супер лежерна - може и всеки ден.

За да си сигурен, че се храниш достатъчно, виж в интернет как да си смяташ калориите и ползвай приложение като MyFitnessPal.

Като начинаещ не изпадай в големи детайли относно храненето и тренировките. Просто се храни (достатъчно, както ти казах) и тренирай нещо (цяло тяло). Ако правиш това, още след първия месец ще видиш значителен прогрес :)

Мнението беше редактирано от vasilev на 06.06.23 14:41.

06.06.23
14:39

Човека задава конкретен въпрос единствено за лицеви опори преди или след храна, ама веднага му набримчвате какво да яде, да започнел тренировки за цяло тяло, да следял калории и т.н. :-) Т.е. отговори на въпроси, които въобще не е задавал.

06.06.23
14:43

казано от Dydo на 06.06.23, 14:39:

Човека задава конкретен въпрос единствено за лицеви опори преди или след храна, ама веднага му набримчвате какво да яде, да започнел тренировки за цяло тяло, да следял калории и т.н. :-) Т.е. отговори на въпроси, които въобще не е задавал.

Ако му отговоря да прави лицеви опори 60 минути след хранене, според теб ще си реши ли проблемите и ще постигне ли нещо? Темата е пусната изключително неграмотно, но мен това не ме интересува. Мисля, че целта му е ясна и можем да не се правим на остроумни.

06.06.23
15:11

казано от vasilev на 06.06.23, 14:43:

Ако му отговоря да прави лицеви опори 60 минути след хранене, според теб ще си реши ли проблемите и ще постигне ли нещо? Темата е пусната изключително неграмотно, но мен това не ме интересува. Мисля, че целта му е ясна и можем да не се правим на остроумни.

Така де, ама ти и не знаеш иска ли да тренира или не. Може да не му се тренира, да не иска да ходи на лостове, да не иска на зала, а само лицеви. И поради това, да пита кога е най-добре да ги прави :-)

06.06.23
15:30

казано от Dydo на 06.06.23, 15:11:

казано от vasilev на 06.06.23, 14:43:

Така де, ама ти и не знаеш иска ли да тренира или не. Може да не му се тренира, да не иска да ходи на лостове, да не иска на зала, а само лицеви. И поради това, да пита кога е най-добре да ги прави :-)

Отговори на човека конкретно, вместо да му спамиш темата с безсмислици. Аз смятам, че съм му дал правилна насока. Направи го по твоя начин.

07.06.23
15:27

казано от vasilev на 06.06.23, 14:35:

и тренирай нормално. )

Мерси за съветите. Но нека повторя:
“А кое е по-добре? 60мин преди ядене, или 60мин след ядене?”

Мнението беше редактирано от Петър Томов на 08.06.23 09:23.

обяснили са ти го горе - тренирай си цяло тяло, колкото можеш по често. Оправи си храненето, давай всичко от себе си в залата.
Има сумата ти теми и програми за начинаещи в сайта/нет-а.
Па чак тогава задавай въпроси - С коя ръка да си бърша носа-и кога - с извинение.

пп - с едни лецеви опори преди/след хранене до кога? Вземи да правиш кофички след кафе, тяга след почивки в работата, клек в обедната, мусака в следобедната ....

08.06.23
09:15

казано от Тодор Пенев на 07.06.23, 21:52:

обяснили са ти го горе - тренирай си цяло тяло, колкото можеш по често. й си храненето, давай всичко от себе си в залата.

Човеко, аз не мога да излизам от нас. С психично заболяване съм и пия РИВОТРИЛ и ДЕПАКИН. Ква зала, кво цяло тяло, ква работа...
Само лицеви опори мога да правя, засега. И съм ви задал конкретен въпрос - преди всяко ядене или след всяко? Как требва да ги правя? Моля некой да ми каже...

Мнението беше редактирано от Петър Томов на 08.06.23 09:28.

08.06.23
09:22

По принцип препоръките са да се тренира поне час след хранене. Няма пречка да се яде обилно веднага след тренировка, даже някои точно това правят. Та в твоя случай или преди хранене или по няколко часа между двете, щом ти се доспивало и не си ок. Да кажем ако си ял в 12.00 на обяд и ще вечеряш чак в 19.00-20.00 ч., правиш лицевите следобяда. А пък ги правиш по няколко пъти, гледай да е час след ядене и после след още час два ще ти идва да ядеш отново. В 7 сутринта лицеви, в 8 закуска, в 11 на обяд лицеви, в 12 обядваш, в 16.00 лицеви, в 19-20 ч. вечеряш.

Мнението беше редактирано от D_M на 08.06.23 09:23.

08.06.23
09:35

казано от Dydo на 08.06.23, 09:22:

В 7 сутринта лицеви, в 8 закуска, в 11 на обяд лицеви, в 12 обядваш, в 16.00 лицеви, в 19-20 ч. вечеряш.

Много благодаря. Така ще ги правя вече - по твоя план.

08.06.23
10:19

То зависи и по колко правиш. Ако всеки път бримчиш по няколко серии до откази, не мисля е добре. Но ако да кажем имаш план 90-100 лицеви за деня, веднъж ще направиш 3 х10-12, втория и третия път също. Можеш да си вземеш някаква пудовка, с която да гребеш и да обръщаш. Както и много други упражнения с пудовки, след като не излизаш от вкъщи.

08.06.23
18:17

казано от Dydo на 08.06.23, 10:19:

То зависи и по колко правиш. Ако всеки път бримчиш по няколко серии до откази, не мисля е добре

Аз сега съм пълна трагедия - 1.86см на 50кг. Отслабнах с 25кг за 1г....
И правя серии с по 6-8 лицеви. Ама по 12-13 серии всеки път. И то сигурно затова ми се доспива и прималява докато ям...

08.06.23
20:42

казано от Петър Томов на 08.06.23, 18:17:

казано от Dydo на 08.06.23, 10:19:

То зависи и по колко правиш. Ако всеки път бримчиш по няколко серии до откази, не мисля е добре

Аз сега съм пълна трагедия - 1.86см на 50кг. Отслабнах с 25кг за 1г....
И правя серии с по 6-8 лицеви. Ама по 12-13 серии всеки път. И то сигурно затова ми се доспива и прималява докато ям...

Няма универсален отговор. При всеки човек е различно. Аз мога да тренирам и като ям и като не съм ял нищо. Много зависи и какво е натоварването ... Аз ще ти кажа просто да опитваш различни варианти ... Ако не може да излизаш от вас, искам да ти кажа че лицевите опори са много леко натоварване . Най-важни са краката.

Аз вкъщи имам лост и правех следните неща.... кръгове от следното нещо ..

1. клекове
2. набирания
3. напади
4. лицеви опори
5. корем

Това ти е един кръг без почивка ... А може  и да добавяш още, например клек отскок или бърпи ... Но това което ще ти вдигне формата  и ще те накара да се чувстваш добре, са упраженията от краката, тъй като там се задействат основните процеси в организма ..

08.06.23
21:09

Включи и клекове със собствено тегло към лицевите. Виж в youtube как се кляка, позиция на коленете и т.н.

09.06.23
11:43

От гледна точка на резултати няма абсолютно никакво значение дали ги правиш преди, след или по време на ядене.

09.06.23
12:44

казано от Петко К на 09.06.23, 11:43:

От гледна точка на резултати няма абсолютно никакво значение дали ги правиш преди, след или по време на ядене.

Сериозно ли говориш? Значи напразно умувам аз и питам тука?
Досега си мислех, че требва да е точно преди ядене. Щото иначе нема да има ефект. А то немало значение... 

09.06.23
12:48

Той ти казва от гледна точка на резултати, а не от гледна точка на това как се чувстваш. В смисъл няма да станеш по-силен или по-слаб в зависимост кога точно ти е храненето. Но пък когато не ти е комфортно може да не влагаш същото усилие..........например тежи ти на корема.

09.06.23
14:34

казано от Dydo на 09.06.23, 12:48:

Той ти казва от гледна точка на резултати, а не от гледна точка на това как се чувстваш.

Да да, за резултатите казвам и аз. Видях кво пише той. И се успокоих.
А нали се разбрахме - по твоята схема ги правя вече. Както ми написа часовете. Почнах така от днес сутринта...

Мнението беше редактирано от Петър Томов на 09.06.23 14:42.

09.06.23
14:59

;-) Ай стига бе
То това бе само пример за разпределение на треновете, може да имаш и още по-удачен вариант. Пробвай ако така не ти е ок.

Мнението беше редактирано от D_M на 09.06.23 15:12.

11.06.23
15:16

казано от Dydo на 09.06.23, 14:59:

;-) Ай стига бе
То това бе само пример за разпределение на треновете

Пробвах 2 дни. Ами сега не ми прималява. Само сутринта е голяма мъка, но там лицевите пак ми се падат на гладно. Така си ми ги написал в плана де. Ако може да погледнеш пак ☺

11.06.23
15:20

Знам какво съм написал :-)
Водех се от практиката на много хора, че изчакват поне час след ядене. Аз също така правя. И след като пък на теб ти прималява да ядеш веднага след лицевите, ей ти примерно разпределение за деня.

10.07.23
18:41

казано от Dydo на 11.06.23, 15:20:

Знам какво съм написал

казано от Петко К на 09.06.23, 11:43:

От гледна точка на резултатите

А за крайния резултат и ефектът от лицевите  - има ли значение дали 3 пъти на ден тренирам или само 2 пъти, но по повече?
Ако имам 3 плюскания на ден  през 6ч отстояние? Дали 3 пъти по 50 лицеви, или 2 пъти по 75 лицеви? Или 1 път 150(само мечта)? Кое от трите ще има най-голям ефект?

Мнението беше редактирано от Петър Томов на 11.07.23 07:14.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1