Понижаване на подкожни мазнини

Здравейте, надявам се пускам темата в правилния раздел. Имам следния проблем който се отнася до подкожните ми мазнини. Тренирам от доста време, но като цяло през повечето време съм бил фокусиран към сила/мускулен растеж, без голяма акцентуация върху подкожните мазнини и естетиката (доста години тренирах тежка ателтика, след което в период от две години не се занимавах със спорт, но постепенно се завърнах във залата).
Тъй като вече доста време се занимавах със силата и мускулния растеж, мога да кажа, че изградих стабилна основа, но вече вярвам, че е време да отделя внимание на външния вид(Защото имам повече подкожни мазнини от колкото бих желал), за това бих искал да получа съвет от хора занимаващи главно със загубата на подкожни мазнини с минимална загуба на мускул и хора които имат повече опит от мен в този спектър.
Години:29, Тегло: 90 кг, Ръст:180 см.
Клек:150 кг 1-2 пъти макс
Лежанка: 110 кг, 2-3 пъти макс
Гребане:120 кг, 2-3 пъти макс
Раменни преси:80 кг 1-2 пъти макс
Тяга:110 кг, 3-5 пъти макс (поради травма не наблягах на килограмите при тягата)
Главно съм бил на около 3000-3500 калории когато съм покачвал мускул и сила.
Програмата ми е PHAT (Power-Hypertrophy-Adaptive-Training) на Лейн Нортън.
Без подбробности - Понеделник и Вторник са дни за сила - Горна част и долна част.
Сряда е почивен ден. След което се продължава със хипертрофия дни:
Четвъртък - Гръб+рамо, Петък - Крака, Събота - Гърди+ръце. Неделя е почивен ден, след което се започва наново от Понеделник. 5 дни за тренировка в седмицата, 2 дни почивка.
Надявам се, че информацията която съм предоставил е достатъчна.

Темата беше редактирана от Цветомир Василев на 29.07.23 22:10.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1