06.09.05
19:53
Значи на 17 години съм,183см.висок,86кг тежа и въпроса ми е следния:какво трябва да ям по време на деня,и особено след тренировка и преди нея(като вид храни имам предвид-риба,месо,такива работи) според вас,понеже ходя на фитнес само от 2 месеца и не съм навътре с тези неща никак.Мерси предварително.Ходя 3 пъти в седмицата на фитнес,понеделник,сряда и петък,и между тези дни ходя на тенис.
06.09.05
20:23
Зависи от това дали искаш да покачиш, да запазиш или да свалиш от теглото си. Има ли мастни натрупвания или не . :D
Е,има,да.Искам горе долу да го поддържам тва тегло,като махна нали мазнините(с тичане,каране не колело и така.)За това искам съвет—по колко и какво трябва да ям,за да мога да стопя мазнините и да запазя горе долу това тегло,ако може да се направи такова нещо де.
06.09.05
22:00
значи , мазнините са отделно. Те тря да се разградят и стопят. Предполагам искаш чиста мускулна маса. Допре е да хапваш овесени ядки с кисело мляко сутрин , яйца (като отделяш жълтъците или вземаш по-малко от жълтъка) , от месото (риба , телешко , пилешко ) забрави , че съществува друго месо. Плодове и зеленчукови салати , за слаткото напълно забрави. Организираи си тези продукти така ,че да ядеш по на често но по малко , не е хубаво да ядеш много на веднъж. Комбинирай с физически у пражнения за да изгориш мазнините.
Ако видиш , до 2-3 месеца , че няма полза поинтересувай се за л-карнитин мисля ,че е напълно безвреден. Но пак се консултирай с някого.
06.09.05
22:06
Всеки се стреми към това , но въпроса е да изгориш и разградиш мазнините. ЩЕ ВИДИШ КОлко по добре ще се чувстваш. Надявам се съм бил полезен. 8)
Да,мерси.А да питам нали няма проблем да се тренира в залата определено време и като сваршиш да кажем да покараш колело 20-30 минути?
06.09.05
22:17
Няма проблеми с това , особено ако искаш да топиш мазнини. Обаче когато искаш да покачваш маса е важно да не прекарваш мно време в залата , да си почиваш повечко и да се храниш добре. Ако спиш в залата няма да станеш херкулес. :D
Еее,да,това е ясно.Почивката е много важна.
А като калории,като грамове мазнини,белтъчини,въглехидрати-колко трябжа да е количеството?
Има цяла тема за това на сайта - ‘цялостен каролиен баланс и калориен оптимум’ се казваше или нещо подобно.
Добре,а от къде мога да видя как да изчисля колко гр. въглехидрати,белтъчини и мазнини трябва да приемам на ден?И още едно нещо-КАКВО ЩЕ РЕЧЕ НУЛЕВ КАЛОРИЕН БАЛАНС???
на 95% от въпросите ти е отговорено на сайта , на останалите във форума ! да съм казал че трябва да разбираш ? ти какво си мислиш че тука всички сме фитнес интруктори/диетолози/и химични инжинери ? грешиш. ама пак не се съсипваме от постове с кви ли не въпроси преди да сме прочели нещо по темата която ни интересува.
07.09.05
17:28
http://bb-team.org/nutrition/000192.php
Нулев калориен баланс означава, че приемаш толкова калории, колкото и изразходваш. Лесно, предполагам, можеш да се досетиш какво е положителен и отрицателен калориен баланс.
Тук прочети за останалите работи.
А какво е най-добре да се яде преди тренировка и след тренировка,за възстановяване,ако можете да ми кажете?Прочетох,че трябва да се ядат повече прости въглехидрати,но,тъй като нямам опит в това,питам да ми кажете вие с какво се храните за да възстановите изразходваното след тренировка?