Искам да кача килограми

Добър вечер , отчаяно ви пиша за съвет как да кача килограми , от 2 години се мъча и все не успявам , все си стоя на едни и същи килограми , нито нагоре, нито надолу .

На 21 години съм , висок съм 185 см. И тежа 70 килограма , целта ми е да кача поне още 10-15 килограма отгоре , защото изглеждам хилав  в момента .

Държа да отбележа , че работя по 12 часа на ден , тренирам основно вкъщи ( с дъмбели, и лост за набиране , както и лицеви опори ) , 2 пъти седмично , имам фигура, плочки , гърди , оформени мускули (релефен)  , но се чувствам хилав , искам да наддам и затова се обръщам към вас , защото сам не успях , приемал съм и протеини на прах  , хранел съм се по много и най много съм успявал да стигна до 75   но след това вече  просто не мога и  бързо ги загубих и сега пак съм на 70 . Някой ако може да ми даде работещ  съвет какво да направя за да наддам тегло, ще му бъда страшно благодарен .

20.09.23
23:08

Относно храненето - щом си станал 75, значи знаеш начина - с повече ядене. Щом на 75 си спрял, значи си намалил храната - с увеличаването на килата, трябва да увеличаваш храната, за да продължаваш да качваш, а не да я намаляваш. Ако си с лош апетит и злояд, има си начини да си набавяш повече калории. Пиенето на протеини няма да ти помогне особено.
Относно тренировките, докато не опишеш точно ккаво правиш, трудно ще ти се даде съвет, но на пръв поглед виждам, че най-вероятно не тренираш краката, или поне не както трябва (това е трудно само с дъмбели). 15 кила мускули само в горната част на тялото няма как да качиш. Ако целта ти е тези кила да са мускули, то поне половината от тях трябва да са в краката, освен ако не искаш да стане дебел. Ако целта ти е просто да качиш 15 кила, без оглед на това дали са мускули или мазнини - вече ти казах за храненето. А и да искаш да качваш предимно мускули, ще трябва да се примириш и с известно качване на мазнини.

Мнението беше редактирано от Петко К на 20.09.23 23:23.

казано от Петко К на 20.09.23, 23:08:

Относно храненето - щом си станал 75, значи знаеш начина - с повече ядене. Щом на 75 си спрял, значи си намалил храната - с увеличаването на килата, трябва да увеличаваш храната, за да продължаваш да качваш, а не да я намаляваш. Ако си с лош апетит и злояд, има си начини да си набавяш повече калории. Пиенето на протеини няма да ти помогне особено.
Относно тренировките, докато не опишеш точно ккаво правиш, трудно ще ти се даде съвет, но на пръв поглед виждам, че най-вероятно не тренираш краката, или поне не както трябва (това е трудно само с дъмбели). 15 кила мускули само в горната част на тялото няма как да качиш. Ако целта ти е тези кила да са мускули, то поне половината от тях трябва да са в краката, освен ако не искаш да стане дебел. Ако целта ти е просто да качиш 15 кила, без оглед на това дали са мускули или мазнини - вече ти казах за храненето. А и да искаш да качваш предимно мускули, ще трябва да се примириш и с известно качване на мазнини.

Относно качването ми до 75 , когато ги стигнах , просто повече не можех да продължавам , каквото и да хапна ми се надигаше , гадеше ми се , нищо не ми понасяшеи затова бях принуден да не се пресилвам с хранене . Колкото до тренировките сте прав, тренирам само горната част на тялото , не мога да си обясня как ще кача килограми ако тренирам и напрягам краката си, мисля че ако ги тренирам още повече ще отслабна , не знам.

Предимно тренирам с дъмбели за горната част на тялото (гърди, ръце и малко гръб) , това е относно дъмбелите. 

За храненето , не съм от тези  които притежават голям апетит , понякога ми е тежко .  храня се предимно с сладки неща,  с месо (най вече пилешко) , с манджи ,  а напоследък наблягам на много плодове ,зеленчуци и ядки , млека.  Харесвам си тялото , просто бих се чувствал по-добре  с 10-15 кг повече . Защото чувам коментари от познати че съм бил отслабнал и то е така . Та значи според теб ще наддам тегло ако започна да тренирам и за крака  ? Благодаря за отзоваването все пак :)

13.08.24
06:49

Ако търсиш информация за качване на мускулна маса, в сайта BAV.BG има статия, която разглежда ключови аспекти на този процес. Статията обяснява значението на калорийния излишък, което означава да приемаш повече калории, отколкото изразходваш, като същевременно поддържаш балансирано хранене с високо съдържание на протеини. Важността на редовните тренировки с тежести също се подчертава, за да стимулираш мускулния растеж.

Сред храните, които са препоръчителни за увеличаване на мускулната маса, се включват яйца, риба, овесени ядки и пълнозърнести храни. Тези храни осигуряват необходимите макронутриенти и енергия за оптимално възстановяване и растеж на мускулите. Включването на хранителни добавки като суроватъчен протеин и креатин също може да бъде полезно, но само като допълнение към основната диета https://www.bav.bg/blog/muskulna-hipertrofiq/

13.08.24
07:55

Абе трол, как можа да попилееш всички теми от стената.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1