съвет относно стероиди и тн.

Темата е заключена.

09.09.05
12:37

момчета, един съвет за всички многознайковци и изкушени от стероидната мания в последните години : момчета и мъже високи над 175 сантиметра , докато не постигнат силови постижени около 200 клек , 150 лежанка и 240 тяга е безсмислено да посягат към хормонални препарати .  това е за силовите постижения , а относто антропометричните данни , то там нещата ще се движат около 125 гръден кош , 46 ръка , 70 - 72 см бедра - това е грубо казано и зависи от отделния индивид , но е някакъв  ориентир. тези постижения и размери могат да бъдат така наречената натурална основа и минимум , след постигането на които и евентуален упорит и продължителен застой , може да се помисли за посягане към подобни препарати и то само като средстжо за подтикване на тялото към нов растеж, а не като основен фактор за прогреса . повечето тук сигурно са чували за т. нар. мускулна памет , така , че най - важното след един курс е да се задържат или след спадането отново , но вече натурално да се постигнат сходни на стероидните размери и сила. всяка практика на прием на стероиди , различна от горе описаната , води до все по - голямото разпространение на т.нар. стероидни клоуни. написаното дотук споделям от висотата на 13 години опит в спорта и достатъчно употреба и злоупотреба с немалко препарати . жестоката и неприятна  истина е , че при силовите спортове истинските резултати идват бавно , а много лесно могат да си заминат. стероидните двойно по - бързо. мислете с главите си и търсете начини и воля за по - брутални и тежки тренировки и по - добро хранене , а не нови стероидни схеми .

в заключение ще кажа само , че ако наистина информациите за смъртта на големия във всички отношения цветко цветков е вярна , то лека му пръст на мъжа и шампиона , а ние можем само да се помолим за душата му и да се замислим за собствената си преходност на този свят и да изпълним времето си тук с повече смисъл. малко философски казано, но не можем да гледаме повърхностно на смъртта.
очаквам коментарите ви по повдигнатите теми.

ST

09.09.05
12:51

според мен ако не си састезател ваобще няма смисал да вземеш стероиди а силовите спорто ве са предимно састезателни и при тях е малко трудно да не се употребяват забранените медикаменти все пак организма трябва да се вастанови след тренировките които са повече от 1 дневно ам все пак навсякаде трябва да се вземат внимателно с мярка и да се саветват с човек които разбира 
и на първо място винаги трябва да седи тренировката
а за Цветко Цветков,мир на прахъ му

09.09.05
14:26

под силови спортове имам предвид всички спортове , в които единствената тренировка , без значение на целите и е тази с тежести в зала.

ST

09.09.05
21:44

ами според мен силовите спртове са састезетелни защото не виждам смисал да си трошиш кокалите еи така да видят на село че можеш да вдигнеш големи кг ам всеки луд с номера си може и да има любители щангисти любители трибоици

KP

10.09.05
01:12

[quote author=“joropower”]момчета, един съвет за всички многознайковци и изкушени от стероидната мания в последните години : момчета и мъже високи над 175 сантиметра , докато не постигнат силови постижени около 200 клек , 150 лежанка и 240 тяга е безсмислено да посягат към хормонални препарати .  това е за силовите постижения , а относто антропометричните данни , то там нещата ще се движат около 125 гръден кош , 46 ръка , 70 - 72 см бедра - това е грубо казано и зависи от отделния индивид , но е някакъв  ориентир. тези постижения ....

Това нормите на ЛФК “Родина” ли са? от къде ги цитираш?!

10.09.05
10:30

здрасти кро , няма никаква норма. просто доказани с годините факти. забележи първо , че съм уточнил тези  натурални постижения за сравнително по - високи мъже , а не за дребни под 170. самият аз съм 184 см и ползвам и себе си като ориентир. постиженията, които съм посочил са доста посредствени, ако трябва да говорим за някакво състезателно или дори трибойско ниво на подготовка. сравнително леснопостижими са при няколкогодишни редовни, правилни и упорити тренировки и режим. макар и слаби за трибой, подобни постижения са чудовищни за “масовия потребител” и не е ненормално, че се свързват с употреба на стероиди и тн. със съжаление трябва да отбележа, че много малко са трениращите , които са редовни по отношение на клек и тяга, а именно това са двете упражнения , които водят до най - голям стрес и стимул за растеж на цялото тяло. прословутата лежанка е едно доста по - локално упражнение , макар и тя да е незаменима в немалка степен.
смисълът на първоначалния ми пост е да дам някаква цел и ориентир на младите момчета, която те да преследват упорито дълго преди да се замислят за употреба на стероиди. за жалост днес е силна тенденцията да се желаят големи резултати с минимум усилие и болка , а в тая игра просто такъв филм няма.

между другото прочетох твой пост , където описваш как си произвеждаш болденон и ще ми е любопитно да го обсъдим по- обстойно. за толкова години познавах само една личност от хасково, който правеше някакви подобни експерименти и си произвеждаше в домашни условия разни препарати.важен въпрос е например как постигаш стерилност на разтвора и как го съхраняваш в последствие.
  георги

10.09.05
11:07

Постиженията и размерите които joropower е дал за пример са напълно постижими с добавки, добри тренировки и добро хранене и би трябвало за 2-3 години да се постигнат.  След това вече ако се целят по-големи резултати може да се мисли за химия, но разни “културистчета” на по 16-20 години дето бутат по 60-70 на лежанката просто си търсят оправдание че не могат да тренират и да се хранят правилно.

SP

10.09.05
11:43

joropower ти си пример какво трябва да е мисленето на всеки един от нас който малко или много е пристрастен към този спорт.Евала!!!

10.09.05
14:46

благодаря за положителното отношение относно изказаното от мен мнение. за отварянето на тази тема ме подтикна до известна степен и написаното от iamyourgod (или нещо от рода) относно това какви дози и какъв плачевен краен резултат са имали разни негови митологизирани съкварталници . обърнете внимание още веднъж на абсурдността на цялата ситуация. аз лично съм склонен да проявя известно доверие относно споменатите дози от 3 омнадрена на ден , тъй като е възможно тялото да ги поеме като обем , не говоря за ефикасност на активната съставка. но по отношение на 2000 мг бионабол на ден , поради оралното приемане на препарата, биха довели единствено до стомашни проблеми и евентуално натравяне в рамките на 1-3 дни след приемането. разбира се винаги се намират достатъчно луди хора , които да опитат какво ли не , но самата идея за цикъл или само етап от цикъл при подобна дозировка , е несъстоятелна , неефикасна и потенциално смъртоносна . и в този ред на мисли, един безплатен в момента съвет за любителите на високи дози - максималната работеща доза метандиенон (неслучайно пиша генеричното име на препарата , търговските са прекалено много) е 50 мг на ден. говоря за максимална доза. всичко над тази дозировка води единствено до повишена агресивност и многократно по - високи здравни рискове.  анаболният и силовият ефект са еднакви при 50 и при 200 мг. това не е препарат подобен на тестостерона , които може да се използва и в дози надхвърлящи 1000 - 1500мг седмично. бъдете умни , умерени , информирани и критични към информацията , която ви залива. по - добре 20 години умерен напредък , отколкото звезда за едина година , подобно на познатите на нашия събеседник тук.
на тези , които сте помислят , че излишно теоритизирам нештата и говоря без покритие, ще кажа , че буквално съм видял и две и двеста  в този спорт ;) и съм извлякъл необходимата информация.

10.09.05
15:52

[quote author=“joropower”]благодаря за положителното отношение относно изказаното от мен мнение. за отварянето на тази тема ме подтикна до известна степен и написаното от iamyourgod (или нещо от рода) относно това какви дози и какъв плачевен краен резултат са имали разни негови митологизирани съкварталници . обърнете внимание още веднъж на абсурдността на цялата ситуация. аз лично съм склонен да проявя известно доверие относно споменатите дози от 3 омнадрена на ден , тъй като е възможно тялото да ги поеме като обем , не говоря за ефикасност на активната съставка. но по отношение на 2000 мг бионабол на ден , поради оралното приемане на препарата, биха довели единствено до стомашни проблеми и евентуално натравяне в рамките на 1-3 дни след приемането. разбира се винаги се намират достатъчно луди хора , които да опитат какво ли не , но самата идея за цикъл или само етап от цикъл при подобна дозировка , е несъстоятелна , неефикасна и потенциално смъртоносна . и в този ред на мисли, един безплатен в момента съвет за любителите на високи дози - максималната работеща доза метандиенон (неслучайно пиша генеричното име на препарата , търговските са прекалено много) е 50 мг на ден. говоря за максимална доза. всичко над тази дозировка води единствено до повишена агресивност и многократно по - високи здравни рискове.  анаболният и силовият ефект са еднакви при 50 и при 200 мг. това не е препарат подобен на тестостерона , които може да се използва и в дози надхвърлящи 1000 - 1500мг седмично. бъдете умни , умерени , информирани и критични към информацията , която ви залива. по - добре 20 години умерен напредък , отколкото звезда за едина година , подобно на познатите на нашия събеседник тук.
на тези , които сте помислят , че излишно теоритизирам нештата и говоря без покритие, ще кажа , че буквално съм видял и две и двеста  в този спорт ;) и съм извлякъл необходимата информация.

Браво Жоро даваш много полезни съвети  особенно за новаците които не са много навътре в нещата затова съм за запазването раздела за Забранени Медикаменти! Защото и да го няма като си решил да се ЗОБ ще се ЗОБ-неш но по добре да знаеш как е наи добре за теб да го направиш !

12.09.05
09:45

:) благодаря за отзивите. опасявам се обаче да не бъда възприет тук като поредния човек даващ уж специализирани съвети за химия. съмнявам се дали изобщо е възможно да съществува подобно нещо като експерт в химията. ефектът на тези препарати е доста унукален и непредвидим за всеки един индивид, така че дори лекари специалисти в областта могат само да предполагат за ефекта върху всеки “пациент”.  мисля си , че по - важното е малките и младите момчета да се научат , 4е дисциплината , всеотдайността и скромността ( неслучайно включвам и нея и по - надолу ще обясня защо) са решаващи за дълготрайните успехи. за съжаление или за радост ( зависи от моментната гледна точка) химията е налице и използването и е въпрос на индивидуално решение. важното е обаче да се запази трезв поглед върху ситуацията и евентуалните експерименти със стероиди да не прерасват в постоянна рискова практика. а сега по въпроса за нуждата от запазване на доза скромност. тя ни дава възможността да продължаваме да мислим с главите си, да анализираме правилно ситуациите, в които попадаме - в случая в чисто тренировъчно отношение. да наблюдаваме и анализираме тренировъчните техники на останалите в залата, като извличаме положителните неща. момчетата , които след постигнати някакви резултати, губят скромност и “политат в небесата” обикновено след кратко време губят набраната инерция , забуксуват и в най - масовия случай, след няколко месеца вече нямат нищо общо със спорт и тренировки.    георги

KP

12.09.05
11:22

[quote author=“joropower”]здрасти кро , няма никаква норма. просто доказани с годините факти. забележи първо , че съм уточнил тези  натурални постижения за

между другото прочетох твой пост , където описваш как си произвеждаш болденон и ще ми е любопитно да го обсъдим по- обстойно. за толкова години познавах само една личност от хасково, който правеше някакви подобни експерименти и си произвеждаше в домашни условия разни препарати.важен въпрос е например как постигаш стерилност на разтвора и как го съхраняваш в последствие.
  георги

Ок по първата, част: просто питах, защото да се цитират точни размери, е малко как да кажа: не много точно: всеки човешки организъм си е самостоятелен.  не може да се каже общо: зоби се когато си в тези норми.
По втората част: ми да го обсъдим: става и на бележки.
Тука само ще напиша на конкретния въпрос, че само по себе си, олиото ако не е гранясало е стерилно. Е наистина като разтварям 2.5 г. болденон пропионат в 25 мл олио:бензилов аколкол=1:1, не работя над пламъка на спиртна лампа: няма смисъл. Разтварянето го правя в мерителна колба от 25 милиритра. След това разтвора го съхранявам в колбата на стайна темепратура. Ако се налага да “ходя” някъде си взимам в малки епенфорфни епруветки. Те побират 1 мл.

12.09.05
11:53

теоретично би следвало да съдържа макс 4-5% БА и да го минеш през 0.2 мкм бактериален филтър за да е стерилен, поне тука така правят :), с БА е стерилно така или иначе ама много болииии (от 5% Ба последниа път едвам ходех)

12.09.05
11:58

ами кро то аз затова съм подчертал , че това са някакви груби ориентири.все пак мисля смешно е някой с ръст 1,90 см и ръка 36 см да мисли за зоб. все пак трябва да се положи някакъв макар и смътен ориентир за това - що е то натурална основа и има ли тя почва у нас ;)
  по въпроса за домашното производство - рентабилно ли ти излиза то и какво точно олио използваш? доколкото съм чувам , мисля , че сусамовото беше за предпочитане. наистина ми е ного любопитно това манифактурно предприятие и инжектирането на собственоръчния продукт. но все пак , ако правилно съм разбрал , ти по образование си химик , докато аз като юрист, не мога да мина и за лаик в производствения процес.

12.09.05
12:05

горгон , и моята информация е , че разтворите в бензилов алкохол са крайно болезнени и личното ми мнение е , че субстанции , разтворими в масло ( а те са повечето ) си е мазохизъм да биеш с алкохол. :):):)

12.09.05
12:08

а и още един въпрос за горгон . къде е това тук , където така правели с антибактериалния филтър ? :)

13.09.05
10:50

австрия/германия/швейцария
несравнимо по-евтино е да си го правиш сам, стига да поемеш риска да си поръчаш субстанцията която обикновено идва от китай, тайланд, индия..
маслото - най-лесно изглежда да е с масло от гроздови семки (тва си е фармацевтичен продукт и може да се купи - преимуществото му е че е много нисковискозно), смесва се евентуално с ИПМ (изопропилмиристат) за да тече оше по-лесно през 0.22 мкм филтър, правиш разтвора и филтрираш в стерилно запечатано стъкло (като тия на бритиш драгон да речем) - тва е в общи линии

KP

13.09.05
11:10

[quote author=“joropower”]производство - рентабилно ли ти излиза то и какво точно олио използваш? доколкото съм чувам , мисля , че сусамовото беше за предпочитане. наистина ми е ного любопитно това манифактурно предприятие и инжектирането на собственоръчния продукт. но все пак , ако правилно съм разбрал , ти по образование си химик , докато аз като юрист, не мога да мина и за лаик в производствения процес.

е може и чисто слънчогледово - има в изобилие в къщи.
Останалото, като мога да си го правя що да го купувам!

13.09.05
13:24

горгон и кро , изглежда , че във ваше лице попадам направо на специалисти в домашната стероидна манифактура :) ще се радвам , при възможност да се запознаем наживо и да видя с очите си целия производствен процес :) а между другото , преди години бях попадал на литература с подробни рецепти за производство , но и загубих дирите. имате ли представа , откъде може да се набави подробна информация относно тези практически аспекти.

13.09.05
15:51

на български - отникъде, за останалото - по разни форуми, гоогле - “home brewing” 8)

13.09.05
16:15

благодаря :) няма нужда да е на български , защото английският ми е повече от добър :) почвам да търся. интересна тема е.

KP

13.09.05
18:37

[quote author=“joropower”]горгон и кро , изглежда , че във ваше лице попадам направо на специалисти в домашната стероидна манифактура :) ще се радвам , при възможност да се запознаем наживо и да видя с очите си целия производствен процес :) а между другото , преди години бях попадал на литература с подробни рецепти за производство , но и загубих дирите. имате ли представа , откъде може да се набави подробна информация относно тези практически аспекти.

е Горгон е професионалиста. Аз само съвсем от скоро се преориентирах в органичния синтез, и беше яко. Но сега не се занимавам сериозно.  А иначе “рецепти” много най-вече научните списания. там са публикувани дани как се ацилира, естерифицира, метилира и т.н.

14.09.05
12:34

наистина сте сум много доволен ,ако ми дадете някои адрес , на които да мога да видя нещо написано по въпроса. благодаря предварително

15.09.05
11:48

сега осъзнавам, че е трябвало да следвам фармация  :D . много полезни неща щях да науча.

KP

15.09.05
15:09

[quote author=“joropower”]наистина сте сум много доволен ,ако ми дадете някои адрес , на които да мога да видя нещо написано по въпроса. благодаря предварително

адрес не мога да ти дам! започни с учебника “Органична химия” на Галин Петров

15.09.05
15:37

м дааааа . тук сте трябва да се обърна към приятелката ми . тя завърши биология и химия :) да погледна към професионалиста :) благодаря за насоката.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1