Хормонални изследвания

Здравейте от близо 2 години имам еректилна дисфункция и съм притеснен.Мъж на 34 съм.Направих си пълни изследвания ,ходих на ендокринолог,но не ми каза какво да правя.Ето резултатите:
TSH-2.59
T4 21.11
T3 4.13
TAT 380
MAT 17.4
LH 1.43
FSH 1.81
PROLACTIN 356
PROGESTERONE 1.07
TESTOSTERONE 9.34
SHBG 18.3
Estradiol 43
INSULINE 20

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Някои да отговори...

04.12.23
13:11

Какво да ти отговори някой? Мерни единици, референтни стойности...Тогава чакай отговор.

Ето

04.12.23
15:03

Високи пролактин, прогестерон, кортозол и Хома индекс, ниски лутеинизиращ хормон и тестостерон, това е проблемът при теб.
Пусни си и 25-ОН-холокациферол.
Това, което можеш да направиш за момента е физическа активност, диета с ниски  въглехидрати, умерени белтъчни и повеч емазнини и сурови зелечуци. Отделно и комбинация от адаптогени.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 04.12.23 15:07.

А за ерекцията какво да правя,нещата са отвратителни.

04.12.23
15:52

Пусни си и 25-ОН-холокациферол.
Това, което можеш да направиш за момента е физическа активност, диета с ниски  въглехидрати, умерени белтъчни и повеч емазнини и сурови зелечуци. Отделно и комбинация от адаптогени.

Ето това правиш ☝️ и бих добавил Трибестан по 3 гр. на ден за поне 3 месеца.

След неправилна или дълга употреба на анаболни стероиди ли се докара до това положение?

04.12.23
18:05

Ако проблема с ерекцията не е в следствия от АС, причината може да са стеснени кръвоносни съдове на пениса. Кръвта не може да се движи по вените и да осигури ерекцията. Дори и при високи нива на тестостерон проблема остава.
На твоята възраст едва ли това е проблема,но все пак да знаеш,че съществува и тази възможност.

Мнението беше редактирано от ISB на 04.12.23 18:14.

На фитнес никога през целия си живот не съм взимал никакви добавки,протеини,креатини,камо ли да взимам стероиди,тренирал съм винаги само чисто с нормално хранене.От бая години вече и не ходя на фитнес даже.Имам ли нужда от инжекции с тестостерон или ТРТ терапия или твърдо не?Иначе сега почнах да пия един натурален продукт вигрикс турбо.

04.12.23
20:58

Млад си още за ТРТ според мен. Както вече дадоха конкретни съвети, първо опитай да ги изпълниш и виж резултата след няколко месеца.

Мнението беше редактирано от D_M на 04.12.23 20:58.

04.12.23
21:44

казано от Plovdivsevenhills Plovdiv на 04.12.23, 15:11:

А за ерекцията какво да правя,нещата са отвратителни.

Еректилната дисфункция е следствие от хормоналния фон. При теб е изключително лош. Балансирай него, подобри си общото физическо състояние, намали стреса, промени си качеството на живот и нещата ще се саморегулират.
Не си писал нищо за тегло, подкожни мазнини, ежедневие, хранене, вредни навици, а тези неща са също толкова важни, колкото и хормоните, да не говорим, че им и влияят силно...
Щом си ходил на фитнес - тръгвай отново. Колкото по-силово тренираш, толкова по-добре в твоя случай.
Хормонзаместваща терапия не ти трябва, а и надали знеш как да я направиш...То в България малко лекари даже знаят как де...

p.s.
Ако толкова те притеснява ерекцията, като си с някое гадже - циалис, левитра, виагра, което  си избереш от тези. Час преди акта и без мазни храни и алкохол.

p.p.s.
Това, което пиеш е маркетингова добавка. Освен минимален ефект, и то основно плацебо, не чакай кой знае какво от нея. На теб ти трябва сериозен адаптогенен стак и то поне едни 3-4 месеца.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 04.12.23 21:49.

1.77 ,95 кг съм,не пуша,пия рядко в месеца 3-4 пъти твърдо,през другото време вечер може 1 бира или чаша вино.Мазно не ям.Сладко ям умерено.От нищо не се лишавам.Сутрин ям мляко с чия или крънч,обед-манджа/скара,вечер риба/свинско/телешко месо, само пилешко не мога да понасям.Някои ми беше казал да пробвам кломид,но ме е страх да не ми стане нещо.Ендокринолога ми каза да не го пия.Обиковено преди секс взимам вип пауър червените сашета.Някои път циалис.Виагра ме е страх да пия.

Мнението беше редактирано от Plovdivsevenhills Plovdiv на 04.12.23 21:56.

Eто още неща които съм изследвал:

Мнението беше редактирано от Plovdivsevenhills Plovdiv на 04.12.23 22:05.

05.12.23
11:18

казано от Plovdivsevenhills Plovdiv на 04.12.23, 21:53:

1.77 ,95 кг съм,не пуша,пия рядко в месеца 3-4 пъти твърдо,през другото време вечер може 1 бира или чаша вино.Мазно не ям.Сладко ям умерено.От нищо не се лишавам.Сутрин ям мляко с чия или крънч,обед-манджа/скара,вечер риба/свинско/телешко месо, само пилешко не мога да понасям

Храненето ти не е ОК, съдейки по ръст тегло и изследванията си и достатъчно пълен. Тоест си на една крачка от диабета...Малка крачка.

Някои ми беше казал да пробвам кломид,но ме е страх да не ми стане нещо.Ендокринолога ми каза да не го пия.

Правилно ти е казал ендокринолога, при теб от Кломида полза няма да има. Други неща ти трябват.

Обиковено преди секс взимам вип пауър червените сашета.Някои път циалис.Виагра ме е страх да пия.

Вип пауъра е същото като другото, което взимаш - плацебо в най-добрия случай. Циалис и виагра имат еднакъв механизъм на действие и са с един и същи фармокологичен профил, все тая кое ще пиеш.

Витамин Д3 ти е много нисък, почни с едни 5000 IU на ден. Особено сега в зимния сезон.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 05.12.23 11:18.

05.12.23
11:38

А, как ти е и кръвното налягане?

Нормално 125/80

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1