Диастаза и пъпна херния

15.12.23
21:01

Здравейте ! Имам следният проблем . Тренирам редовно от 4 години и преди седмица бях диагностициран с диастаза и пъпна херния. Според докторите това е от  тренировките с тежести. Диастаза най -общо казано раздалечаване на коремните мускули едни от други , което формира процеп между тях и води до херния .  Докторът ми каза , че след операцията ще мога да тренирам както преди , но сега е по - добре да се въздържам от клекове и други тежки  упражнения.  . Според него трябва да правя упражнения които не “напрягат ” коремните мускули , но разбира се такива не съществуват . Проблем също , че датите на операциите се определят доста бавно . Ако не си спешен случай ,могат да те оперират и след 6 месеца или дори повече  . Не искам да загубя всичката си мускулна маса . Йога и пилатес няма да помогнат. Докторът ми препоръча също , ако операцията се забави във времето , а имаш голямо желание да тренираш , да използвам специален колан, като под него на мястото на пъпа да поставя някаква малка топка от голф или нещо подобно , което да предотврати евентуално спукване . На мен тази идея не ми хареса . Въпросът ми като цяло е дали някой тук има или е имал подобен проблем и как е тренирал . Благодаря предварително

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1