02.06.04
19:07
Какво ще свали човек с солидно количество мускули и солидно количество мазнини когато гладува,без да е спортист?
Въз основа на кое се гради избора за сваляне на мазнини или на мускул?Каква е причината по време на релеф да се губи и мускулна маса?Възможно ли е човек да свали много мускул без да паднат мазнините и гарант ли е когата мазнините ти не падат,че и мускула не пада?Пак ли се стига толкова лесно до катаболизъм при човек неспортист които пропуска хранене както при случая с спортист?
02.06.04
20:10
lesno_nema е колко ще гладуваш не повече от 2 седмици защото след това... Примерно искаш да кажеш да се намали яденето до минимум. Ами като се намали така яденето организма се “стресира”, и почва да черпи енергия от запасите. А мускулите са по-достъпни и по-бързо се разграждат от мазнините. Затова организма си избира да изгаря най-вече мускули и мазнини, като може да му е лесно защо ще се товари да изгаря повече от мазнините. Изгара и от двете, защото мазнините също са жизнено необходими за организма. Но повече изгаря мускули.
Но ако питаш мен това е най-грешния начин за отслабване - с гладуване. Има далеч по-приятни и по-поносими начини. Кросче сутрин, НВД, и т.н.
02.06.04
21:18
Нямам предвид че ще гладувам за да свалям мазнини :shock:
Идеята е когато се пропускат храненията при неспортуващ човек!
От това което каза според теб мускулите се разграждат по лесно от мазнините,аз това нещо не го знаех!
Някои друг да потвърди това инфо?
Лесно, когато калорииния прием при неспортуващ човек спадне под необходимото му за дневна потдръжка, тялото започва да гори мускули.
При продължителна “калориина недостатъчност”, тялото продължава да гори мускули, тъй кати, както каза Лошото момче, те са по-достъпният източник на енергия.
Някъде обаче между 6-тия и 10-тия ден от гладуването, организмът дава приоритт на изгаярянето на мазнините. Това е остатък от “тъмното минало” на човека, когато не се е хранел редовно и е бил пинуден да бяга, за да улови храната си, следователно мускулите са му били нужни :)
Надявам се, че съм бил полезен!
lesno nema,както разбра вече по-лесно се горят мускули,отколкото мазнини.При гладуването се получава така че от ниския прием на калории,организма си складира енергия,т.е. мазнини, от там се получават и мастните депа в някои части на тялото.Това сьм го изпитал в/у себе си и те сьветвам да не минаваш на гладуване :wink:
Lesno_nema nali kato ne trenira6 za 1 godina i pomen niama da ima ot muskuli dori da iade6 kato kon. Po interesnia e vuprosa za trenira6t 4ovek, koito propuska iadenia. Dali samo poddrujkata na muskulite 6te e dostatu4na te da se zadurjat dostatu4no dulgo dokato mazninite se stopiat. V smisul da napravi ne6to nato neka4estven NVD.
03.06.04
12:52
Тази тема е много интересна. Много приятели, а дори и родителите ми се опитват да ме откажат да тренирам, защото цитирам: “Като спра да тренирам активно и ще надебелея много, мускулите ще се превърнат в мазнини :shock: ” и т.н. Интересно ми е какво ще кажете - как трябва да се храни човек, който не тренира вече, за да не надебелее. Мен лично ме интересува и защото правя понякога почивки, т.е. спирам с тренировките за известно време и в този период не знам как да се храня, така че хем да запазя мускулите, хем да не кача мазнини. Вие как мислите?
03.06.04
13:11
Малко сменихме темата..........както и да е,разбрах основното!
Пък това за мускули в мазнини и че ако не тренираш една година всичко заминава са глупости!
Самият мускул не може да се превърне в мазнина,може мускулът да
се “стопи” и от застоял живот и неправилно хранене да се качат мазнини но това са противоположни неща!
Ако имаш бърз метаболизъм и внимаваш с мазнините и въглехидратите няма да качиш много мазнини,а за да не ти заминат мускулите просто трябва да има двигателна активност,а и това пак е до особености на организмът или както викаме на всичко-Генетика!
Пък Дк на мен последните ми три теми които съм поствал са свързани с хранене когато не се тренира,вече ме няма в залата 15 дена и все и от толкова въпроси и отговори още повече се обърках:).
И аз вече не знам как да се храня през почивен период!
03.06.04
17:11
spored men v ne-trenirovu4en period trqbva da se sustavi suvsem razli4na porgrama za hranene,za razlika ot tazi,kogato se trenira intenzivno,respektivno se hranim dosta po-obogateno.V moq slu4ai imah nqkolko 3-4—mese4ni spiraniq ot trenirovu4niq prozes(no ne po moq vina,razbira se) i trqbva da otbeleja,4e priemaneto na normalnata ejednevna dozirovka na hranitelni produkti pri trenirvou4en prozes ne vodi do ni6to drugo osven ka4vane na nejelano teglo,a tova ot svoq strana-do disproportziq na ve4e ustanovenite ot nas telesni proportzii.
V tozi slu4ai moqta preporuka e suvsem dala4e ot ponqtieto gladuvane,tui kato po-nagore BadBoy i Lesno dosta dobre razqsniha efekta na gladuvaneto.Eventualno priemane na pove4e plodove i protein(no ne v prahovidna forma) biha bili edna udbona i komfortna alternativa za zapazvane na dobriq vun6en vid,samo4uvstvie i sporten duh!
[quote author=“lesno_nema”]Нямам предвид че ще гладувам за да свалям мазнини :shock:
Идеята е когато се пропускат храненията при неспортуващ човек!
От това което каза според теб мускулите се разграждат по лесно от мазнините,аз това нещо не го знаех!
Някои друг да потвърди това инфо?
Първата реакция на тялото при диета е да изтегля енергията, която едостъпна най-бързо.
А това не са тлъстините.
Това е гликогенът – въглехидрат, складиран в разтвор от вода в мускулите и в черния дроб.
Щом тялото на този, който пази диета, се адаптира към освобождаването на гликоген и вода, тогава то ще има тенденция губи тлъстини, но и мускули.
Тялото, на един затлъстял, със заседнал режим диетик, има тенденция да губи повече мускули, отколкото тялото на едно активно, с нормално тегло лице.
Редовната, физическа активност помага “да се защити” мускулната тъкан, докато стимулира освобождаването на мазнини.
Всяка диета, която продължава със седмици, ще доведе до загуба на тлъстини заедно с гликоген, вода и мускулатура.
това е част от статия, която предпполагам ще ти е интересна, прочети я, ако първите редове ти се сторят лигавщина ги пропусни, но нататък чети