03.06.04
00:09
Тази вечер бях свидетел на нещо паметно-на нашия любим спорт най-накрая му бе обърнато внимание.И то не от кой да е а от шоумен Н1 в БГ Слави Трифонов.Дочакахме този момент в който се разбра че и нашата страна разполага с големи културисти.Честта се падна разбира се на европейския шампион Христомир Христов който се оказа супер веселяк и ме изкефи как се държа при Слави.Не бях очаквал такава покана към културист ако ще и Ицо Мр.Олимпия да беше станал.Сега цяла България видя че съществуват спортове различни от футбол и баскетбол.Видя че и културистите са хора.Ей за тва много се радвам и споделям мисълта на Ицо която остави в книгата:Шампионите не се раждат,Те се Създават!
Be6e super veselo. HAHA toia slavi e kato druvce. Ima4e goliam veseliak Xristo da. Kak se smee6e oba4e…ludo :lol: Ina4e mnogo iako si izglejda6e. Ako be6e slojil i boia raven niama6e da ima 8)
P.S. “те се създават” :wink: :D
03.06.04
10:40
Дам и аз го гледах и супер много ме накефи Ицо какъв е пич. Мен точно такива хора ме кефят весели, които се усмихват повече. А да не говорим, че той е и шоумен! За тялото му няма да коментирам, защото той сам си каза - “Нямам слаба мускулна група” :lol:
П.С. майка ми го гледа заедно с мен и каза, че това било прекалено. Не било нормално и т.н. Такива като тоя били маниаци и комплексари и т.н. Че Ицо тренирал да стане здрав щото бил нисък и т.н. и т.н.
Аз естествено много се издразних и й обясних за какво става въпрос - че това е спорт, това му е работата на човека и с това си изкарва парите. Също, че ако не беше толкова нисък нямаше да изглежда толкова здрав и нямаше да побеждава толкова лесно в категорията си.
Христомир е неверотяна снежарка. Само, че когато го попита Слави какво друго трябва да се взима за подобна фигура той започна да говори само за суплементи. Според вас Христо взимал ли е стероиди или е възможно тъй като е доста нисък по-лесно да е натрупал масата без да зоби. Чувал съм, че ниските по-лесно качвали.
моите уважения към майка ти, защото всяка майка трябва да бъде уважавана, ама аз такива ги питам не е ли манящина да се въртиш цял ден край тенджерите и да се чудиш какво да изядеш, като паралелно се стараеш да ограничиш движенията си до минимум
а за комплексите - всеки може са ги има , ако име се поддаде...
а той в този план - мания и комплекси поне прави нещо,работи върху себе си, развива се, докато “лисиците, които се въртят край “киселото грозде”” са просото наблюдатели и коментатори, при това...осъзнато или не подтискат своя собствен потенциал, скрити зад “критиката”, която отправят ...
03.06.04
13:02
Дам Дивна правилно го каза:)!
Дали ще го има качено някъде,защото аз не го гледах?
[quote author=“Pepper”]Според вас Христо взимал ли е стероиди или е възможно тъй като е доста нисък по-лесно да е натрупал масата без да зоби. Чувал съм, че ниските по-лесно качвали.
Пич, разгледай снимки на шампионите по натурален бодибилдинг, за да си отговориш на въпроса сам! НЕВЪЗМОЖНО е това тяло (на Христомир) да се изгради натурално!
А за това, че не е казал нищо за стероидите си е нормално - ти да речем в национален ефир били обявил, че боцкаш хероин и пушиш хашиш :shock: ! Много ясно, че ще си траеш - все пак това са забранени вещества :D !
За хашиша искам да кажа нещо :)
B Real от Cypress Hill е палил джойнт в шоуто на Джей Лено :lol:
Mislya 4e e vzimal no ne tolkova mnogo kolkoto veroyatno se vurti v glavite na nyakoi “specyalisti”, da ne spomenavam i strogiya kontrol koito se nalaga naposleduk okolo sustezaniya ot podoben rang. Vuzmojno e i federaciyata da mu pravi i vnezapni proverki ne znam tova dali go znaete. Ta edva li 4ovek stignal do tova nivo shte riskuva tolkova trudno postignatoto kato prestij. Ako polzva neshto to e v peryoda za masa i opredeleno e ot kategoriya koyato nyama da vidite opisana po forumite i saitovete za himiya. To ako stavashe vupros za himiya tya e sravnitelno eftina, a podgotovkata koyato te( sustezatelite) pravyat e mnogo sredtva. Mnogo profita sa polzvali himiya za raz4upvane na predela za rastej oporedelen ot gena no samo tolkova posle uspokoyavat topkata. Prosto ve4e izglejdat po na4in vse edno vzemat himiya no tova ne e to4no taka.
В професионалния спорт без химия неможеш да си конкурентен ,това е положението.Всички взимат.Има обаче нещо друго,което е в основата а именно-има победители-класни състезатели има и посредствени типове.Първите знаят кога,колко и защо ,другите ..ами те са други !
Аз се гордея с това,че Христомир Христов е 1-ви!
Възхишавам му се!Повечето тук тренираме,но малцина наистина имат представа колко е трудно да се постигне това ,което е постигнал той !
Мисля,че е наи-малкото глупаво и смешно да се отдава всичко на химията,осъзнайте се!!
03.06.04
23:26
Не говорете ся за забранени стимуланти и такива работи.Няма какво да се спори то си е ясно..за съжаление :( Идеята ми беше за представянето му в шоуто на Слави и днескашните изказвания на мои приятели че бил изчаткал.Че се хилил като идиот..Казах им че преувеличават и че просто си е такъв-весел.Щом сестра ми и майка ми го харесаха и го определиха като голям пич няма кво да коментирам повече.Ако някои е гледал участието на Христомир при Слави да си каже мнението за това дали му има нещо на шампиона.
Хили се като зелка :lol:
Веселяк
Перфектни пропорции, релеф, комбинация м/у отделните групи, сепарация, нищо чудно, че спечели еврото, да е живо и здраво момчето, пък нека си се хили :)
Тъй както е тръгнал докъде ли може да стигне... :?
Сега европейски.... а по натам ? :shock:
Доколкото знам има стабилни спонсори и се занимава напълно професионално изцяло само с това ...
Сега ако изкара профи карта става страшно :roll:
04.06.04
23:51
Само не ми е ясно едно нещо-как се става професионалист :?: Защото чета в един брой на Мускули и фитнес за 4-ма македонски билдъри които са се сдобили с профи карта..Първо чудно ми е как македонци имат префоесионалисти а ние не ама тва е друга тема,..Значи тук пише че се събират всички медали и се правят професионални снимки и се праща няква молба и те одобряват.А с Христомир как ще стане.?Още колко трябва гази че да я вземе тая карта?Че искам да го вида и него на голямата сцена където му е мястото :wink:
Profi karta se vzima na sustezanie. Kakto si 4el sigurno sled opredelianeto na pobeditelite na niakoe goliamo sustezanie se narejdat za sravnitelno pozirane za opredeliane na absoluten 6ampion i za polu4avane na 1-2 profi karti. Samo neznam kakvi to4no sustezania-mejdunarodni, nacionalni v Amerika samo ili nekvi drugi?? Koito znae da kaje.
Профи карта не се взима само на състезание. Вярно, можеш да я спечелиш като награда, но можеш и да кандидатстваш за нея. Има определени изисквания и ако кандидатът отговаря, му се дава Про карта. Преди време прочетох изискванията за ръст 175 - минимум 105 килограма състезателно тегло при 2% телесни мазнини...
На друго място четох пак тези изисквания, но към тях беше добавено, че ширината (не обиколката!) на раменете на кандидата трябва да е поне половината от ръста му :!: :roll: :!: , но това ми е трудно да го приема...
Oxaa- Xristo izgaria za rusta. Ama tova e samo za kandiidatstvaneto. Abe i tegloto…mai niama 6ans da stane profesionalist,a? Ina4e wow ako si 180sm, 90 sm mejdu ramenete???!!!?!?!??!! Nali uj Lii Priist imal tesni klu4ici, puk pak si e profesinalist? :wink: :) Tia iziskvania sa super trudni za postigane, po4ti nevuzmojni spored men. :shock: :?
Е 175 см... Прийст е по-нисък от тва бас слагам. Бях чул в някакво интервю (май за канал 3) , че ще взема такава карта скоро... за това попитах докъде мислите , че може да стигне в бъдеще.
Spored men niama miasto na golemi turniri. :( Prosto 75 kila sre6tu 120-130 malko trudno. Moje bi tova e maximuma na vuzmojnostite mu. Popravete me ako burkam sega… :) Ottuk natatuk osven da za6titava titlata i mai ima nekvo svetovno. :shock: Ia niakoi da obiasni za sustezania po kulturizum po podrobno plz.
05.06.04
08:35
Според мен на Христомир хич даже не му стигат до тук възможностите.Може още да качва и да става по-голям :wink: А за Лий Прийст проверих сега - висок е 164 см а на съзтезание тежи 100 кила.Мисля че Христомир на тези 158см дето е може да стане 90 кг изчистен при това :P
05.06.04
10:22
Не е вярно за изискванията които споменава Еклипс,поне за ръста и теглото!Много усърдно се говори че Христомир има място сред профитата,Милош Сарчев също каза че има място още сега в “Нощта на шампионите”! Ха 74 срещу 120 кила:)))Това няма абсолютно никакво значение,първо голямата разлика в килограмите идва от над 20см разлика в ръста,а както знаем се гледа маса,релеф,пропорции и фибри а не ръст,второ Христомир не изглежда въобще 70 кила,дори в едно интервю Д-р Хубенов му каза,че сега на същите килограми като миналата година изглежда “двоен” в сравнение с предишната форма!
А с предишната форма беше 2-ри мисля на световно :wink: !
На дали Христомир на този ръст може да стои повече от 85 кила чист,причините са много но наи вече че и тои е човек!
Ако човека е много амбициран и целият му живот си го пропилее или оползотвори(кои както иска да смята)за да стане професионалист може да ги качи тези чисти 85 кг,но трябва много хора да го мотивират а и химиика да му пращат през уикенда!
E dobre kak 6te stoi do niakoi kato Kris Kormier ili Roni? A samo da te pitam dali e viarno-niakoi mi be6e kazal, 4e samo suplementite i ximiata im struva po 10000$ na mesec. Xristo ne mislia, 4e 6te moje da si pozvali i polovinata. Xristo ima formata, no sudiite vinagi 6te predpo4itat masata. I ne na posledno miasto-toi e bulgarin. Dokato go vuzpriemat kato raven edva li ne 6te minat dosta godini. govoria za golemite sustezania… Kak mislite?
05.06.04
14:51
Сега за подготовката всеки ще каже различни цифри..Колко се дават знаят единствено и само Христомир и спонсорите му :wink: Той каза че само боята за позиране му струва страшно много..А вече за храни и химии сумите са огромни.А за това че той е един българин няма нищо страшно-според мен всичко е въпрос на утвърждаване-днес европейски,утре световен и хората ще го запомнят.Та Милош Шарчев и Насър ел Сонбати като са сърби да не би да не са големи културисти :wink: Христо според мен има мотивацията,има средствата,бъдещето е пред него така че има очевидна възможност да бъде на върха :)
05.06.04
22:56
Искам да ви питам нещо: защо почти всички културисти имат разширени стомаси? В смисъл например Христомир като беше при Славито и в отпуснато състояние имаше “шкембенце”, а като се смееше си личеше, че си има яко плочки. Това съм го забелязал и при други културисти, например Рони Колман в небезизвсетния си филм “The Unbelievable” също има едно такова “шкембенце” (не знам как да го нарека, ама просто така изглежда :roll: ). Какво ви е мнението? Защо се получава така? Възможно ли е да е от многото храна, която поемат в основен период или нещо друго?
Причините могат да са две:
1. Могото храна, която са принудени да приемат състезателите, особено в тежката категория;
2. “Шкембенцето” може да е резултат от употребата на синтетичен Хормон с растежа;