Бацко Cut-ва

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

19.01.25
14:34

19.01.2025 г.

Раменна преса с лост на стойка, седнал с облегалка-10х20, 10х30, 3х10х40;
Разтваряне с дъмбели седнал с облегалка, без чийт-3х10х8 на ръка;
Шруг с дъмбели-1х12х24 на ръка, 1х12х32 на ръка;
Пушдаун с въже за трицепс-8х32, 2х10х36;
Пушдаун с лост за трицепс-2х10х59;
Раменни ротации с гирички 2 кг.-1х12 нагоре и надолу и 1х12 от гърди навън;
Пътечка-1 км. бързо-бавно.

Без до тук да съм бил много стриктен, минус 1.3 кг. да 3 дни. Ял съм си въглехидрати и т.н., но като цяло много по-малко храна, алкохол и десерти. Затягам постепенно.
И не е защото теглото варирало, аз под 118 кг. не помня от кога не съм бил.

Добавките днес: до тук само трибестан. Довечера и магнезий.

И понеже не било рекомпозиция като си свалял тегло, промених името на темата по по-подходящ начин.

Мнението беше редактирано от D_M на 19.01.25 14:37.

19.01.25
20:48

казано от D_M на 17.01.25, 22:42:

казано от kaloyan на 17.01.25, 21:31:

Така, разбрах от цялата работа че годините нямат значение. Значение има “термичния ефект”, некви кетони да се лангъркат и последния да затвори вратата.  :) Ами а дано да сте прави годините да нямат значение, то така или иначе аз също мисля да живея вечно, или поне до 200 години ... щото те така или иначе нямат значение :)

Калоянчо, цар си на логореята 🤣
Още преди време ти го казвах неколкократно. Ти си ЕДИНСТВЕНИЯ във форума, макар пишещ от години, но за когото не знаем нищо.
Покажи се най-накрая, че иначе нямаш тежест нито в изказвания нито в нищо. То не, че и да се покажеш ще имаш, ама пак ще е нещо.
.

Аз преди време съвсем чистосърдечно ти бях предложил да излезем на планина, да ти покажа няколко маршрута из витоша и да видиш какви огромни ползи има от цялата работа. Ти тогава отказа, сега искаш да знаеш за мен. Аз не обичам да се показвам и да ме показват. Нито да се хваля и да ме хвалят.

19.01.25
21:03

Да ползи със сигурност има.

Мнението беше редактирано от D_M на 19.01.25 21:57.

19.01.25
22:51

Бах тая Витоша и това вървене...плочки не излизат с това.

Мнението беше редактирано от nervak на 19.01.25 22:51.

20.01.25
20:16

20.01.2025 г.

Румънска тяга (без оставяне, до под колене)-5х40, 50, 60, 70, 3х80, 6х90, 1х100;
Обръщане от земя (докато разтоварвах от румънската и викам я чакай да врътна)-5х40.
Скрипец вертикален и хоризонтален- по 1х15;
Скотово на машина-1х15;
Кофи широка стойка-1х5.

На тягата ми изпускаше хвата на 90 кг. и 100 кг, иначе имаше сили за още повторения. Знам, не изглежда ок, но т,ва е.
Кофи гледам не съм записвал в приложението (всичко нанасям ако е тренировка) от преди около година и половина. Та не се насилвах, пък и грам не бях загрял за бутащи и гърди.

Килата днес 117.5, но предстои може би храна на баланс или много леко отгоре.

Мнението беше редактирано от D_M на 20.01.25 20:26.

22.01.25
19:52

22.01.2025 г.

Хоризонтална преса за гърди на машина с плочки-3х12х63;
Полулег с щанга-3х10х50;
Повдигане на дъмбели от долу (ръце отстрани до бедрата с длани към тях) нагоре (ръце една до друга на нивото на гърдите с длани леко нагоре) - 2х12 (2х10 кг.).

Като тренирам с повече прави серии и силата на второто движение за същата МГ вече осезаемо е паднала, на фона на килата с които правя, ако е първо движение. Но мисля е нормално. Повече обемче, без откази, една голяма МГ за деня, екстра е- и след зала, и на другия ден, и по принцип.

Имам още около 900 кк да консумирам, като до тук съм около 1300 кк с включено вътре 70 мл. уиски. Може и да не ги стигна с оглед “по-чистата” планирана вечеря.

Мнението беше редактирано от D_M на 22.01.25 19:53.

22.01.25
20:15

Защо заряза 531 или...?

22.01.25
20:27

казано от Цветан на 22.01.25, 20:15:

Защо заряза 531 или...?

Защото ме боли/чувствам дискомфорт тук там. И около лакътя също нещо не минава, даже след румънската тяга предния трен, а и по време започна да ме боли. И не е самият лакът защото при преса и лег нямам проблем. Сухожилия ли са, връзки ли са, не знам. Случи се на другия ден след един трен с пудовки.

23.01.25
11:37

Обобщение на седмична база, т.е. минали пълни 7 дни (16-22 януари включително при някакъв по-стегнат режим): -2.2 кг.
Ясно е, че ако хептен съм стриктен може и още повече, поне в началото. Пия, ял съм и десерти, хляб но нагаждам всичко да е в планираните калории. Които са около минус 500 под баланса, а в някои дни бяха и повече, но пак под баланс.
Ако продължавам с това темпо, това ще означава около 8 кг. на месец. Но ще се забави според мен..........но пък леко полеко затягам все повече и повече от към вид храна. И хайде да не са средно по 8, по 5 да са средно за целия 4 месечен период, пак може да съумея до средата и края на месец май да съм под 100 кг.

23.01.25
13:04

На моето тегло 2 кг се случва да ми е разлика в рамките на 1 до 2 дни. Затова че едва ли това е някакво мерило. Мисълта ми е това нещо да не те подлъгва, въпреки че сигурно вече имаш достатъчно опит.

П.С - и освен това без да се заяждам, това което отбелязваш като тренировка, не знам доколко се вписва в самото и определение като такава. За мен това което правиш е някакво раздвижване и то доста леко. Все пак важното е че е редовно и аз така се опитвам. Даже не го вписвам в дневника.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 23.01.25 13:13.

23.01.25
13:38

казано от kaloyan на 23.01.25, 13:04:

За мен това което правиш е някакво раздвижване и то доста леко. Все пак важното е че е редовно и аз така се опитвам. Даже не го вписвам в дневника.

8 работни серии за МГ с напън на всяка и то в хипотеза на калориен дефицит е раздвижване и то леко............ех Калоянчо :-)
Теоретично най-безопасно от към да не загубиш мускули е минус кило седмично. Аз съм двойно и отгоре, но пък съм с повече излишно тегло и като начало не е проблем.
Ама ти си гледай бягането, катеренето, колелото, вписвай в дневника си каквото искаш и не се занимавай с мен.

23.01.25
13:57

Добре, на мен ми е ясно че ги разбираш нещата. Проблема е обаче, че не ми се връзва това което пишеш, това което правиш и резултатите ти. Затова винаги се заблуждавам да ти пиша нещо като напомняне или тип акъл. А не виждам че ти си запознат напълно, както и Димо. Не съм сигурен от вас, кой разбира най-много в този форум. Но ще се постарая да го имам предвид, да не ти пълня дневника.

23.01.25
14:15

казано от kaloyan на 23.01.25, 13:57:

Добре, на мен ми е ясно че ги разбираш нещата. Проблема е обаче, че не ми се връзва това което пишеш, това което правиш и резултатите ти. Затова винаги се заблуждавам да ти пиша нещо като напомняне или тип акъл. А не виждам че ти си запознат напълно, както и Димо. Не съм сигурен от вас, кой разбира най-много в този форум. Но ще се постарая да го имам предвид, да не ти пълня дневника.

Ами говориш глупости. Ако видиш например работните серии на профитата за МГ, които наполовина са по-млади, спазват режим, хранене, химия, аз съм дори повече от наполовина  спрямо тях и то когато са в процес на бълк, което е даже много. Ама ще кажеш, те напъват.........и аз напъвам, ти виждал ли си ме как правя сериите или си говориш ей така. От друга страна, заниманията ми са съобразени и с други фактори, като например да има някакъв времеви интервал за определени движения /по-ниска честота през седмицата/, поради разни дискомфорти и болки. Поради това в момента съм решил да тренирам с братско разделение и с повече обем. Какво повече се очаква да направя, та да не е раздвижване в твоите компетентни очи.
Резултати.........с моя начин на живот, хранене, алкохол, сън, възраст, какви резултати очакваш да видиш дори и при “трениране” според разбиранията тук.
Моля те това да е последното ти мнение, в което ще отправяш критики и негативни измислени констатации. Даже ако престанеш да пишеш в темата ми, ще е най-добре. Нито искам да ме лайкваш, нито да ме коментираш.
Баси нахалството.

23.01.25
14:25

Ок, но ти се напрягаш тъй като явно не успяваш наистина да направиш нещо смислено нито с храненето нито с тренирането и някой като ти каже, че бъркаш основно, започваш да се сърдиш като малко дете, а не е като да не си на години. Още не мога да разбера на какво се дължи това, но в крайна сметка разбрахме се за пореден път :) до следващия път ..

23.01.25
15:09

казано от kaloyan на 23.01.25, 14:25:

Ок, но ти се напрягаш тъй като явно не успяваш наистина да направиш нещо смислено нито с храненето нито с тренирането и някой като ти каже, че бъркаш основно, започваш да се сърдиш като малко дете, а не е като да не си на години. Още не мога да разбера на какво се дължи това, но в крайна сметка разбрахме се за пореден път :) до следващия път ..

Ами ето сега имам резултати, за чий ти беше бе да ми сереш в темата с негативизъм, колко ти си бил свалял, т.е. едва ли не моето било нищо, какво било тренировка и какво не и т.н. Ако си компетентен би трябвало да знаеш какво целево тегло е най-оптимално да се сваля на седмична база. Та или не знаеш или знаеш, но пишеш. Ако е първото, значи мнението ти не е меродавно, т.е. ти си некомпетентен. Ако пък е второто, значи след като си наясно, просто ей така си драскаш за спорта. Няма трети вариант.
И в предните ти мнения същите лайна-12 кг. ми били даже много ако съм успеел да сваля нещо за 4 месеца. Поради каква причина правиш такива включвания. Никой друг, демек всички по-яки от теб си мълчат, но ти ще правиш коментари и то все негативни за тренировки и отслабване.
За съжаление няма вече активни модератори иначе ще докладвам да изтрият всички твои мнения от темата. Хайде спри се малко, негативизма си го пляскай някъде другаде. Не защото се сърдя като малко дете, а просто ме дразниш и избутваш нагоре в страницата по-смислените мнения.

23.01.25
15:39

Ами, използваш цинични думи. Не ти отива на претенциите :) Айде малко по-сериозно и се сдържай малко, както казах не си на 15 години, да се тръшкаш тука, понеже съм ти писал нещо си. Айде спирам.

23.01.25
16:02

Всеки път се заричам да не пиша, ама все ме сърбят пръстите 😀

Генерално препоръките за скорост на сваляне варират от към 0.5-2% тегло седмично. По-малко ако си по-чист, повече като си не толкова чист.

Мускул също доста по-лесно се поддържа - някакви тренировки и достатъчно протеин са достатъчни в общия случай

Около 7700 калории са 1кг мазнини, та грубо трябват около 1100 дефицит на ден, за да пада по 1кг на седмица

Първите няколко седмици при преминаване в дефицит е нормално да свалиш бая повече, защото освен изгарянето на мазнини, изхвърляш вода и храната в стомаха чисто като тегло е по-малко. След 2-3 седмици нещата се нормализират, но все пак никоя седмица няма сметката да е абсолютно точна, защото има доста променливи в цялото упражнение

Конкретно в случая, Дидо няма огромно количество мускул, който да се притеснява да не загуби, та аз мисля, че можеш да таргетираш и 2% поне за месец-два.

Пускам снимки с мерките от свалянето ми миналата година, за да се види нагледно каква голяма вариация има

23.01.25
16:17

казано от Ivan на 23.01.25, 16:02:

Всеки път ....

Да, така е и това колко калории са 1 кг. мазнини, колко да е дефицита за да си идат на седмица и т.н. го коментирахме по-назад. Наясно съм, че не е лесно, когато говорим конкретно за мазнини, а не само за общо тегло. Не се знае обаче колко вода има от теглото за сваляне, макар да нямам отекли крака, глезени и подпухнал вид. Мисля си, че на кантара първите 10 кила ще идат лесно. На толкова ниски калории не знам какви сили ще имам да тренирам /опс....да правя упражнения със съпротива с повече напъване/, та няма да са минус 1000 кк със сигурност. Поне не в тренировъчните дни /дните на упражнения със съпротива/. В другите дни може да ям по-малко.
По отношение приема на протеин, това което съм чел като практика и съвети е, че не е необходимо да е толкова висок, поне докато не достигнеш или не си около 20 % и исксаш още да чистиш, т.е. затлъстелите трябва най-малко да се притесняват за мускулна загуба.

26.01.25
16:35

26.01.2024 г.

Преса прав, стриктно-5х20, 5х30, 5х40, 3х45, 2х2х52.5, 3х45;
Клек ХБ-5х20, 5х30, 5х40, 3х50, 2х60, 5х2х70;
Набиране с раменен V подхват (с леко свити лакти на тръгване и до нивото спускане)-4х1, 1х2;
Гребане с дъмбел-1х10х30 на ръка.
Пътечка-1 км. с редуване на скоростта.

Болдвани са само работните серии, на дърпащите директно ги правих без загрявки. Ще видя утре как ще е лакътя след набирането, че съм тежък, а и затова не спусках напълно до долу. Да не говоря, че по принцип болката около него (не самата става) е най-осезаема именно при права ръка и извъртане на дланта навън. Демек баш набирания в подхват най ще натоварят, та затова и във V подхват ги правих. С дъмбели за бицепс е същото, т.е. при нормално сгъване боли, при чуково не.
Малко се върнах с килата, но младежите имаха РД и пих и ядох една много малка идея повече, дори тестено не съм ял. И ей го-това тлъсто тяло само чака леко да му подадеш в повече и веднага се стреми да ги връща дейба, но продължаваме де. Явно при мен не трябва ама никакви отклонения 24/7.

Храна до тук (само съм обядвал) 550 калории от вратна, салати и филийка протеинов хляб. Вечерята ще е подобна.

Добавки: Трибестан, БЦАА, Ел-карнитин, Лагоза.

26.01.25
22:56

казано от D_M на 26.01.25, 16:35:

И ей го-това тлъсто тяло само чака леко да му подадеш в повече и веднага се стреми да ги връща дейба, но продължаваме де.

Дидо, ти нямаш вина, тлъстото тяло е виновно! 😁

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 26.01.25 22:57.

26.01.25
23:14

казано от Brown Bomber на 26.01.25, 22:56:

Дидо, ти нямаш вина, тлъстото тяло е виновно! 😁

Абе мани. Уж тялото най-добре знаело. И какво знае-да те прави дебел и болен. Ами като толкоз знае, при тая излишна маса, за чий му е още запас....ами не го усвоявай бе, направи да ти се гади бе, насочи го го към мускулите бе. Еволюция ми било това. Що за еволюция е самото тяло да иска да те разболее. Мозъкът не може ли да подаде сигнал за стоп или да ти се гади от пици, алкохол, десерте и подобни, като вижда какво става. Запасявало се било за тежки периоди на глад. Ша му дам аз един запас.
Та поне пиша, затворих деня на около 1900 кк. Ядох пок вратна пържола малко след като писах трена, а и после пак котлети на вечеря. С разни салатки.

27.01.25
08:03

Хапнал си 5 бамбона, пил си литър шекерена кокакола, задържал си 2-3 литра вода, напълнил си стомаха със стомашно съдържимо, нищо ти няма, стой си на дефицита и ще се получат нещата. За да върнеш 2-3 кила мазно трябва да изядеш 2-3 кила сланина например, а в котлети трябва да са 10 кила примерно.

Щом толкова се чудиш какво сваляш, защо не си купиш един калипер - 15 лева са пластмасовите и вършат работа. Защипваш кожата с подкожната мазнина и знаеш с голяма доза вероятност дали си свалил или качил мазнина.

27.01.25
08:57

казано от Димо на 27.01.25, 08:03:

Хапнал си 5 бамбона, пил си литър шекерена кокакола, задържал си 2-3 литра вода, напълнил си стомаха със стомашно съдържимо, нищо ти няма, стой си на дефицита и ще се получат нещата. За да върнеш 2-3 кила мазно трябва да изядеш 2-3 кила сланина например, а в котлети трябва да са 10 кила примерно.

Щом толкова се чудиш какво сваляш, защо не си купиш един калипер - 15 лева са пластмасовите и вършат работа. Защипваш кожата с подкожната мазнина и знаеш с голяма доза вероятност дали си свалил или качил мазнина.

Така е, но чисто психологически не ми е ок да връщам за нула време, макар да е само показания на кантар. Днес например съм вече минус 1.4 от вчера сутринта.

27.01.25
09:28

Бацко, не знам защо, ама като те чета имам сериозни опасения, че се ебаваш нещо. :D
Иначе щеше да знаеш, че само от водната задръжка можеш да варираш с по 3-4кг (при някои хора даже повече). Т.е. е нормално като започнеш стриктен режим и орежеш въглехидратите, за първата седмица да паднеш с тези 3-4 кг - изкарал си водата. По същият начин можеш и да ги върнеш. Давам ти пример - аз седя обикновено на около 105кг. Като започна да се храня както аз си знам - за една седмица отивам на 108 (както съм сега). И не съм качил нито мускул, нито мазно.
Друго което бива да се отчете при теб е възраст, ниски нива на тестостерон, количество адипозна тъкан (която е и хормонално активна) и най-вероятно високи нива на естроген, който пък “подпомага” водната задръжка.

27.01.25
09:39

казано от MotoRRhead на 27.01.25, 09:28:

Бацко, не знам защо, ама като те чета имам сериозни опасения, че се ебаваш нещо. :D
Иначе щеше да знаеш, че само от водната задръжка можеш да варираш с по 3-4кг (при някои хора даже повече). Т.е. е нормално като започнеш стриктен режим и орежеш въглехидратите, за първата седмица да паднеш с тези 3-4 кг - изкарал си водата. По същият начин можеш и да ги върнеш. Давам ти пример - аз седя обикновено на около 105кг. Като започна да се храня както аз си знам - за една седмица отивам на 108 (както съм сега). И не съм качил нито мускул, нито мазно.
Друго което бива да се отчете при теб е възраст, ниски нива на тестостерон, количество адипозна тъкан (която е и хормонално активна) и най-вероятно високи нива на естроген, който пък “подпомага” водната задръжка.

Ами не се ебавам, защото аз например въглените не съм ги отрязал изцяло. Да, намалени са, тестено избягвам в повече да ям /само по филийка хляб понякога/, пиех си, даже малко десерт -шоколад обикновено, но като съм в границите на дефицита свалях. Ден и малко от същото като вид, но в повече и веднага бум нагоре. Ясно е, че няма как да е мазнина. Причините ги зная, но както казах, не искам кантара да скача. Все надолу трябва да е, поне докато теглото стане под 100 кг. и никога вече не превишава тази стойност.
Нищо де, продължаваме си по план. А и ръката не ме боли повече от обикновено, като се има предвид набиранията вчера и вида на болката. Единственото обезкуражаващо ще е, ако напъваш, а силата пада. Но поне може би ще вдигна УИЛКС-а, колкото и да е жалък. Което ще означава, че има напредък :-)

ПС, теста ми бе около средата между мин и макс. Но пак викат тук нисък бил и сигурно е така. Отдавна го изследвах, но не се чуствам по-различно в нищо от тогава. Скоро пак ще си пусна заедно с други неща.

Мнението беше редактирано от D_M на 27.01.25 09:48.

27.01.25
09:52

Кой тестостерон мери и колко ти беше? Ейтака за статистиката питам, щото аз исках да си го меря, ама Мусашито навремето ме забаламоса и не се измерих (а и всички изследвания дето според него трябваше да си направя отиваха на 300-400 лева) - имало много видове, трябвало да се мери всичко, което съм сигурен че е така, ама нали обичаме понякога прости отговори на сложни въпроси, та кой тестостерон си мери и какви резултати получи?

27.01.25
09:57

казано от Димо на 27.01.25, 09:52:

Кой тестостерон мери и колко ти беше? Ейтака за статистиката питам, щото аз исках да си го меря, ама Мусашито навремето ме забаламоса и не се измерих (а и всички изследвания дето според него трябваше да си направя отиваха на 300-400 лева) - имало много видове, трябвало да се мери всичко, което съм сигурен че е така, ама нали обичаме понякога прости отговори на сложни въпроси, та кой тестостерон си мери и какви резултати получи?

То почти година мина, но общия. Виж първото мнение по темата, с него я започнах. Там обсъждахме.

27.01.25
10:17

казано от D_M на 27.01.25, 09:39:

ПС, теста ми бе около средата между мин и макс. Но пак викат тук нисък бил и сигурно е така. Отдавна го изследвах, но не се чуствам по-различно в нищо от тогава. Скоро пак ще си пусна заедно с други неща.

Той е бил по средата, но в последните години нивата при мъжете са доста занижени, съответно и референтните стойности. Това, че си в границите, не е гаранция че положението е наред. Имаше изследване (малко наизуст карам), за последните 20 (или може би малко повече) години се наблюдава спад с около 30% в нивата.

Ако те интересува само информативно - правиш общ и свободен.
Ако ти трябва по-детайлна картина, т.е. при някакъв изявен проблем, който има нужда от локализиране - СХСГ, естрадиол, пролактин, кортизол, ЛХ, ФСХ, Д3 (25-OH). Защото дори и при висок общ тест, високото СХБГ заема голяма част от него, а основното в цялата работа е колко остава наличен като свободен.
Хубаво е да се видят и чернодробните показали и щитовидната жлеза, но там вече наистина отиваш на сериозна сума.

27.01.25
10:30

Ще ги направя когато поотслабна малко, че ако ги направя веднага и са зле, после пак ще трябва да ги правя, за да видя промяна има ли. То каквото е такова, мерки така или иначе уж вече съм взел към подобрение. И като сваля едно поне 10-15 кг ще се изследвам.

Колко пък да са сериозни тези суми, то има пакети по 100-тина лв. за изследване на няколко неща. Хайде като включиш и друго, 200 лв. да са, 300. Колкото толкова, ако трябва все пак да се изследва.

ПС, попаднах на интересна статия/проучване. Гладуването /не даже просто дефицит/, въобще не изяжда толкова мускулите колкото си мислим. Което пък според мен би означавало, че не е и нужно приемането чак на толкова големи количества протеин при дефицит.
ЦЪК

Мнението беше редактирано от D_M на 27.01.25 10:39.

27.01.25
10:44

казано от D_M на 27.01.25, 10:30:

Ще ги направя когато поотслабна малко, че ако ги направя веднага и са зле, после пак ще трябва да ги правя, за да видя промяна има ли. То каквото е такова, мерки така или иначе уж вече съм взел към подобрение. И като сваля едно поне 10-15 кг ще се изследвам.

Колко пък да са сериозни тези суми, то има пакети по 100-тина лв. за изследване на няколко неща. Хайде като включиш и друго, 200 лв. да са, 300. Колкото толкова, ако трябва все пак да се изследва.

Мисълта ми по-скоро беше, че на теб едва ли са ти нужни всичките тези изследвания. По-скоро имаш нужда от истинско затягане на режима, увеличаване на физическата активност през деня по някакъв начин и малко повече интензитет в тренировките. Вече ако това не дава резултат - може да се търси причина в хормоните.
Караш на много ниски калории и ефекта ще е временен. Дойде ли момента тялото ти да се адаптира към това (а той ще дойде) - свалянето ще забие, съответно ще трябва да се режат още калории. На 1500-600 няма да изкараш - вервай ми, поне не много, и после всичко ще се върне главоломно.
Търси начин свалянето да стане чрез увеличена физическа активност, не чрез силно орязване на храната. Което не изключва изчистването на храната, даже напротив, не ме разбирай погрешно.

27.01.25
10:49

Увеличавам с каквото мога, вече не ходя с кола на работа и имам повече ходене пеш. Е, понякога жената ме кара до някъде, но пак ми е 15-20 мин. ходене. И после на връщане и така. Ама не е много, трудно сколасвам 8000 крачки на ден, барабар плюс ходенето пеш до залата и обратно, до магазина на пазар и т.н. Освен вкъщи да правя суингове в дните без зала :-)

27.01.25
10:55

казано от D_M на 27.01.25, 10:49:

Освен вкъщи да правя суингове в дните без зала :-)

Идеята е добра. Хващаш си един протокол - ЕМОМ например, почваш от някакво комфортно темпо - 20 сек. работа/40 сек. почивка, за 10 минути. Първоначално се стремиш да увеличиш времето на работа, за сметка на времето на почивка (да стане 30/30, после 35/25, 40/20), след това може да почнеш да вдигаш и минутите. Това е само като идея.
Пък освен суингове може гоблет клек, тяга с високо изтегляне, варианти бол, стига да имаш желание. Въпроса е да работиш на някакъв разумен пулс и за някакво време.

27.01.25
11:12

казано от MotoRRhead на 27.01.25, 10:55:

казано от D_M на 27.01.25, 10:49:

Освен вкъщи да правя суингове в дните без зала :-)

Идеята е добра. Хващаш си един протокол - ЕМОМ например, почваш от някакво комфортно темпо - 20 сек. работа/40 сек. почивка, за 10 минути. Първоначално се стремиш да увеличиш времето на работа, за сметка на времето на почивка (да стане 30/30, после 35/25, 40/20), след това може да почнеш да вдигаш и минутите. Това е само като идея.
Пък освен суингове може гоблет клек, тяга с високо изтегляне, варианти бол, стига да имаш желание. Въпроса е да работиш на някакъв разумен пулс и за някакво време.

Аз тая преса вчера не я правих просто така. По принцип това е програма за преса с пудовки, но става и за всичко, но за преса с щанга си е ок. Общо 6 дни. Ден преса, ден суингове. Схемата е 10 суинга в началото на всяка минута. И после вече можеш или тежестта или бройката да вдигнеш. Няма пречка към пресата да вкараш и нещо за дърпане. Та ще пресираме за сега, поне и да няма свободни стойки мога да си обръщам. За суинга, както дойде, но ще го включа, просто да го има. Стига да не ме боли ръката при лашкането и опъването нвагоре надолу. Че и точно това го усещам да ме удря.

Мнението беше редактирано от D_M на 27.01.25 11:14.

27.01.25
11:29

Изключи тези набирания.
Няма никакъв смисъл да ги правиш щом те боли ръката,тежък си.
Има вариант на суинг при който лактите не се отлепят от тялото.
Щадящ е опитай го.

27.01.25
11:35

казано от doni dimitrov на 27.01.25, 11:29:

Изключи тези набирания.
Няма никакъв смисъл да ги правиш щом те боли ръката,тежък си.
Има вариант на суинг при който лактите не се отлепят от тялото.
Щадящ е опитай го.

Аз общо взето така го правя и по принцип. Не вдигам и гирята чак до нивото на гърдите, целта е по-скоро да направя тласъка от тазобедрената става и бедрата. И щом вече съм ги заключил считам движението за изпълнено. Нещо като това на Дан Джон /относно височината и тласъка, та дори може би и малко по-ниско/.

Мнението беше редактирано от D_M на 27.01.25 11:38.

27.01.25
11:49

С 8к крачки дневно и то в най-добрия случай просто няма да ти се получат нещата. Купи си велоергометър или сгъваема пътека и върти/върви всеки ден по половин час, сутрин или вечер, когато можеш. Да, скучно е, но ще допринесе за свалянето не само като пряк енергоразход.

27.01.25
11:52

Не точно,лактите са прибрани и при тласъка не изпъваш ръцете.

27.01.25
11:55

казано от Brown Bomber на 27.01.25, 11:49:

С 8к крачки дневно и то в най-добрия случай просто няма да ти се получат нещата. Купи си велоергометър или сгъваема пътека и върти/върви всеки ден по половин час, сутрин или вечер, когато можеш. Да, скучно е, но ще допринесе за свалянето не само като пряк енергоразход.

Имаме кростренажор вкъщи, но е такъв боклук, че на него все едно правя тренировка за крака още след 10-тото завъртане, дори и на най-леката позиция. Скърца, трудно се движи, клати, ще се разпадне :-)
И какво значи нямало да се получат нещата, не е ли дефицитът в основата. Както вече по-назад написах, всичките ми отслабвания са били в период когато ама нищо не съм тренирал. Просто спорта е за здраве, да запазиш някой мускул и накрая да не изглеждаш като торба. Да, повече движение, повече енергоразход = по-лесно отслабване.
За сега ще се задоволя със суинга и ходенето пеш където и когато мога.

ПС...жената преди време си пускаше едни клипове за ходене-Walk at Home. Една мацка /Лесли Сансон/ популярна преди години имаше такива стотици клипове-15 мин., 20, 45 и т.н. И не е лесно имайки предвид, че жената се изчервяваше бая, а тя бе и с опит със зумба в залата 4-5 дни седмично.

казано от doni dimitrov на 27.01.25, 11:52:

Не точно,лактите са прибрани и при тласъка не изпъваш ръцете.

Да, винаги имам лека свивка в лактите, не изпъвам ръцете. Те даже някои така и го преподават.

Мнението беше редактирано от D_M на 27.01.25 12:10.

27.01.25
13:27

казано от D_M на 27.01.25, 11:55:

И какво значи нямало да се получат нещата, не е ли дефицитът в основата. Както вече по-назад написах, всичките ми отслабвания са били в период когато ама нищо не съм тренирал. Просто спорта е за здраве, да запазиш някой мускул и накрая да не изглеждаш като торба. Да, повече движение, повече енергоразход = по-лесно отслабване.
За сега ще се задоволя със суинга и ходенето пеш където и когато мога.

8К крачки като цяло са малък разход. Не че няма да ти се получат нещата, но в определен момент ще трябва да смъкнеш още повече калориите и тогава ще стане много тегаво да се държиш в дефицит. Аз лично, падна ли под 1800 кал./ден, започвам да усещам глад, липса на енергия, загуба на сила и т.н. и просто е неустойчиво във времето.

27.01.25
13:48

казано от NeDD на 27.01.25, 13:27:

Аз лично, падна ли под 1800 кал./ден, започвам да усещам глад, липса на енергия, загуба на сила и т.н. и просто е неустойчиво във времето.

Абе трудно е, няма спор. Отделно от това, аз когато огранича съществено въглехидратите се чувствам като боклук. Само с нищожните въглехидрати от салати не става. Поне не и дългосрочно. Да, по-бързо свалям общо тегло /ясно е, че без въглен водата се мята доста по-бързо/, но поне малко трябва да ям. Ориз, картофи, боб, леща /в последните две има и протеин/ са ми ок за някаква енергия. Хляб и тестени може и да не ям.
Иначе ей го днес здравословния обяд :-) 650 калории близо, изяден преди час и вече съм бая гладен.

Мнението беше редактирано от D_M на 27.01.25 13:50.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1