Бацко Cut-ва

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

27.01.25
14:07

Отказваш ме да пиша, честно.

27.01.25
14:23

казано от Brown Bomber на 27.01.25, 14:07:

Уай :-)
Споко, ще направим от препоръките каквото можем и където можем да вмъкнем. Все пак имам и други ангажименти в ежедневието си, които не е необходимо да описвам и коментирам подробно тук. Не е само ей така да отделя свободно време за силови и кардио, и просто да стана от дивана и да започвам.

Мнението беше редактирано от D_M на 27.01.25 14:25.

казано от D_M на 27.01.25, 14:23:

казано от Brown Bomber на 27.01.25, 14:07:

Уай :-)
Споко, ще направим от препоръките каквото можем и където можем да вмъкнем. Все пак имам и други ангажименти в ежедневието си, които не е необходимо да описвам и коментирам подробно тук. Не е само ей така да отделя свободно време за силови и кардио, и просто да стана от дивана и да започвам.

Е спор няма, само ти си така, Дидо :) Другите само чакаме да стане часа да си направим кардиото и силовите тренировки.

27.01.25
14:40

казано от Alexander Krastev на 27.01.25, 14:31:

Е спор няма, само ти си така, Дидо :) Другите само чакаме да стане часа да си направим кардиото и силовите тренировки.

Ти твоето кардио/кондиция/работа за издръжливост си ги правиш там по друга линия и съчетаваш градивното за семейството с полезното ;-)

27.01.25
14:44

За съжаление, Дидо на всяко решение намира проблем и с такива половинчати мерки няма да може да се реши проблема с теглото. За това лично за мен е излишно да се спами, че този филм сме го гледали вече бая пъти и всеки път завършва по един и същи начин

Даже в един от предните му дневници бях писал за кръговрата на Дидо във форума и сега навлизаме във peak euphoria фазата (разбирай всички му дават акъл) и предполагам скоро можем да очакваме триене на дневника.

27.01.25
14:57

Вместо акъл, аз мисля да го подкрепя, старае се човека. Ний щот сме много убави :D

27.01.25
14:57

казано от Ivan на 27.01.25, 14:44:

За съжаление, Дидо на всяко решение намира проблем и с такива половинчати мерки няма да може да се реши проблема с теглото. За това лично за мен е излишно да се спами, че този филм сме го гледали вече бая пъти и всеки път завършва по един и същи начин

Даже в един от предните му дневници бях писал за кръговрата на Дидо във форума и сега навлизаме във peak euphoria фазата (разбирай всички му дават акъл) и предполагам скоро можем да очакваме триене на дневника.

Нищо няма да трия. То това не е и дневник и съвсем умишлено го направих в друг раздел.

Така: Вие може да си говорите и мислите каквото искате /и имате право с оглед несериозността ми до сега/.....пък и да коментирате, но около края на месец май живот и здраве аз ще съм доста по-лек и изглеждаш много по-добре от сега. И без да съм правил над 8 000 крачки на ден или по-съществени допълнителни кардио занимания. Когато мога, ще влагам повече движение.
Разликата от преди и сега е, че преди просто нямах психологическата нагласа, защото си бях ок. Сега нещата са други, по-възрастен съм, започна явно да се обажда това или онова, затлъстяването ми е сериозно според нАуката /като се гледам в огледалото съм на друго мнение :-)/ и просто няма вече накъде, макар на пръв прочит да си се чуствам добре.

Мнението беше редактирано от D_M на 27.01.25 15:00.

Аз не мисля, че някой тук ти мисли лошото и се заяжда за спорта, Дидо :) Аз съвсем искрено се надявам да успееш този път да си постигнеш целите, пък ако се заяждаме, то е да те надъхаме да се докажеш, което е съвсем нормално. Давай, надъхай се!

27.01.25
15:06

казано от Alexander Krastev на 27.01.25, 15:04:

Аз не мисля, че някой тук ти мисли лошото и се заяжда за спорта, Дидо :) Аз съвсем искрено се надявам да успееш този път да си постигнеш целите, пък ако се заяждаме, то е да те надъхаме да се докажеш, което е съвсем нормално. Давай, надъхай се!

Абсолютно на 100 подкрепям!

27.01.25
15:10

казано от Alexander Krastev на 27.01.25, 15:04:

E, не съм казал/помислил таквиз неща. Заяжда се само Калоянчо.......хайде чат пат. Абе имаше случаи и на директни обиди от хора от тук /които помагат/, може би без да се осъзнава, ама нейсе. Няма да отварям тема. Иначе аз ако от форуми и непознати хора се засягам, заеби.
Надъхвам се. То по-трудното ще е после да задържиш резултата.

27.01.25
18:03

Аз само да кажа, че съветът на Бомбъра за велоергометъра е топ - лично за мен беше страшен гейм чейнджър, когато най-накрая почнах да си помагам. И все още е, защото ми се вписва в работните дни, които иначе биха ме унищожили. И не е скучно - забиваш лаптопа отпред, пускаш нещо интересно за гледане и въртиш, и пееш.

Гледам, че е станало дума за изследвания - моят мъж скоро си провери една купчина неща и много от тях НЗОК ги покрива, включително щитовидните хормони и антитела. Някой беше споменал сериозни суми, но всеки нормален ендокринолог ще ти откликне на молбата и повечето ще ги пуснеш за общо две потребителски такси.

Стискам ти палци - сходни сме в някои отношения по една или друга причина, и предполагам, че не ти е супер лесно, но Сашо прав излезе, че постоянство му е майката. (шок :D)

27.01.25
18:40

Днес ми излезнаха резултатите-, които пуснах вчера: пакет мъхе 50+, хормонален пакет+ гликиран хемоглобин и някои други дребни неща-281 лв в Кандиларов.

27.01.25
19:30

казано от T. Toчка на 27.01.25, 18:03:

Стискам ти палци - сходни сме в някои отношения по една или друга причина, и предполагам, че не ти е супер лесно, но Сашо прав излезе, че постоянство му е майката. (шок :D)

Аз съм бил от двете страни. Като млад тийнейджър колко калории да съм горил. Висях по лостовете, ама нито кардио съм правил целенасочено нито нищо. Само тичане по физическо. Напред назад по кафенетата, ядене до пълно засищане и с по 3-4-5 филии хляб на сядане, десерти, мармалади, мед, компоти, пържено, скари, всичко. И бях 70 кг. Започнах да напълнявам СЛЕД казармата. Явно ефект от това изведнъж да започнеш да си доспиваш, да си спокоен, да не си гладен ..... и вярно, няма го вече този разход на енергия по учения, занятия, марш на скокове и ежедневни неща. Сега ям сигурно наполовина сравнено с много време назад и съм дебел. Даже от около 26-32 годишен вече понапълнял пак стоях на бюро, ядях бая повече (редовно голяма пица в пицарията за обяд и обилни вечери с десерти и алкохол), без никави тренировки бях под 100 кг. А сега за да сваля дори малко, трябва да гладувам. Не знам дали тялото е гладно или просто аз изпитвам глад, без да е необходимо наистина да ям за да осигуря желаните от организма макроси. Но отслабването при мен ВЕЧЕ е свързано с изпитване на глад. Не се ли нахраня по начин да се заситя (не да преям), това се нарича глад. И освен малкото време след хранене в което усещам ситост, другото време си е гладен.
И да се върна в началото, когато казах за двете страни и мога да сравня. Гладът при слабия или леко понапълнелият вече човек няма нищо общо с гладът, който изпитва по-дебелия и вече затлъстял индивид......или поне при мен е така, но със сигурност много са в това положение. Та който не е бил затлъстял не може да го разбере. Това е като на вълк, хиена или хиеново куче, не яли от седмица, да им подхвърлиш кило месо и да кажеш изяжте само 150-200 гр. И те с лекота да се оттеглят 🤣
Та това горното не е оправдание, ще дерзаем. Но просто такова е усещането при мен, да се знае.

Мнението беше редактирано от D_M на 27.01.25 19:45.

27.01.25
20:40

Еми да, те съответните хормони (и не само те) стават дроб сарма, редом с всичката карантия - и искаш да тъпчеш. Смотана работа, ма като метнеш 20 кила на жаравата, нещата стават други. Може би има и други мнения, но според мен, ако ритнеш и алкохола, ще грейнеш.

Ай, стискам палци и да се похвалиш скоро колко добре върви всичко. :)

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 27.01.25 20:41.

28.01.25
08:34

Абе ей не пипайте алкохола.
Пропускайте по едно хранене два-три пъти седмично, изпитайте глад по три-четири часа на ден и нещата ще влязат в ритъм.

28.01.25
09:10

казано от nervak на 28.01.25, 08:34:

Абе ей не пипайте алкохола.
Пропускайте по едно хранене два-три пъти седмично, изпитайте глад по три-четири часа на ден и нещата ще влязат в ритъм.

Е то на мен това ми е ежедневието. Аз ту закуся, ту не и реално поне 2-3 пъти седмино съм пропуснал едно хранене. Освен ако нямаш предвид обяда или вечерята. От друга страна от закуска до обяд и особено от обяд до вечеря си изпитвам глад и това са си точно два пъти над 3-4 часа. Обядвам между 12.30 и 13.00 и после вечерям чак след тренировка или ако не съм на зала, около 20.00 ч. Рядко имам хапване като се прибера от работа, а ако имам е нещо супер дребно, но пак реално не съм ял едно 6 часа.

28.01.25
09:16

Говоря за основно ядене.... закуската по добре изобщо да я няма.

28.01.25
09:18

Гладът на дебелия затлъстял  човек е болестно състояние.
Яденето е като ебането.
Търсиш ли постоянно удоволствие се извращавсш повече и повече .
Така че, не може да сравниш желанията на извратеняка с тези на  нормален човек.
Те са по-силни и неконтролируеми именно защото са болестни.

28.01.25
09:24

казано от doni dimitrov на 28.01.25, 09:18:

Яденето е като ебането..

Ясно....аз за това не се храня и....второто, какво беше???))>)))))

28.01.25
09:37

Гладът на ......

Това беше много яко :-)
Май ще се ходи при Ани Владимирова :-))))))))))

28.01.25
10:18

казано от D_M на 28.01.25, 09:37:

Май ще се ходи при Ани Владимирова :-))))))))))

Ако ще ходиш, гледай да е на гладно, че е кофти да ебеш на пълен стомах :)))

28.01.25
12:12

казано от starsucka на 28.01.25, 10:18:

Имах предвид в качеството ѝ на психолог.
Май има по-гладни от мен, с оглед какво им е в главите :-))))

28.01.25
12:49

казано от nervak на 28.01.25, 09:24:

Яденето е като ебането..

Ясно....аз за това не се храня и....второто, какво беше???))>)))))

Абе алкохолът успешно замества и двете!

28.01.25
12:58

казано от D_M на 28.01.25, 12:12:

казано от starsucka на 28.01.25, 10:18:

Имах предвид в качеството ѝ на психолог.
Май има по-гладни от мен, с оглед какво им е в главите :-))))

Ааа, мен не ме мисли, редовно хапвам. Отделно и от липса на храна не се оплаквам :))))

28.01.25
16:19

Понеже няколко пъти в контекста на целите на адаша бе споменат алкохолът като фактор, да питам: някой има ли личен практически опит със значително намаляване на теглото след като е спрял или намалил алкохола?
Знаем за „празните калории“ и вредата от пиенето, но на практика как стоят нещата?
От моят богат опит в сферата с 🥃🍾😄, след почти 2 години не пиене теглото ми не е мръднало. Смея да твърдя, че храната ми е същата като преди, даже на движение сега го докарвам повече. Какво се случи с тези 2000-2500 калории се питам😆.

28.01.25
16:35

казано от Дидо на 28.01.25, 16:19:

Понеже няколко пъти в контекста на целите на адаша бе споменат алкохолът като фактор, да питам: някой има ли личен практически опит със значително намаляване на теглото след като е спрял или намалил алкохола?
Знаем за „празните калории“ и вредата от пиенето, но на практика как стоят нещата?
От моят богат опит в сферата с 🥃🍾😄, след почти 2 години не пиене теглото ми не е мръднало. Смея да твърдя, че храната ми е същата като преди, даже на движение сега го докарвам повече. Какво се случи с тези 2000-2500 калории се питам😆.

Ами сигурно тялото е хвърляло голям енергоразход за справяне с отровата, а сега вече не го хвърля. Та тогава каквото си поел си увеличил разхода за елиминирането му, т.е. сега си фитка :-)))))))) нАучно обяснение, та кърти.
Може някой да ти каже, че сега ядеш повече ама не се усещаш. Което е нелогично, тъй като именно по време на пиене човек се храни повече. Поне аз съм така, а и повечето.

28.01.25
16:41

Аз имам и затова го казах - не съм сигурна колко опира до калориите от самия алкохол, колкото до тези, които се приемат около него, плюс цялостния негативен ефект върху организма. В началото като спрях да пия, свалих 20 кила за 5-6 месеца, въпреки проблемите, които забавят процеса.

Откъм затлъстяване сигурно не е драма за хора с ежедневието и тренировките на Нервака, примерно, но когато вече си дебеличък, с метаболитни, сърдечно-съдови и други проблеми, според мен е пълна смърт. Аз, всъщност, точно така си причиних всичко, за отрицателно време.

Ако някой ден ми порасне достатъчно самочувствието, ще кача снимки на лицето си от времето, когато пиех и от след това, пък нека ми обясняват колко е айляк, има ли - няма ли разлика. :)

28.01.25
17:03

казано от D_M на 28.01.25, 16:35:

Ами сигурно тялото е хвърляло голям енергоразход за справяне с отровата, а сега вече не го хвърля. Та тогава каквото си поел си увеличил разхода за елиминирането му, т.е. сега си фитка :-)))))))) нАучно обяснение, та кърти.
Може някой да ти каже, че сега ядеш повече ама не се усещаш. Което е нелогично, тъй като именно по време на пиене човек се храни повече. Поне аз съм така, а и повечето.

Да, би могло някой да кажа така, но нали следих и мерих стриктно десетина дни, пряко сили докарвам 2500. Къде са още толкова все едно, абсурд. Вярно, пия безалкохолни бири 2-3, но те са наполовина като калории. Ще ги резна и тях, пък да видим.😁
P S Аз бях пияч без мезе😃

Мнението беше редактирано от Дидо на 28.01.25 17:07.

28.01.25
18:17

Аз качвам,като го спра.

28.01.25
18:35

В интерес на истината, аз ям по-малко като пия 1-2 ракии със салата. :)) Явно при всеки човек е различно. Затова че на по-горния въпрос, нито качвам, нито свалям. Също така възтановяването ми е по-добро като пия по 1-2 питиета. Физиката се отпуска, психиката също. Тук обаче не гооря за сериозно пиене, понеже ефекта става обратен. Ако се минат 2 ракии, това е мярката при мен, не се наспивам добре. НЕ се възтановявам и тн .. Затова пия малко и редовно, което ме включва в групата на алкохолиците :) .. 1ва степен все още.

28.01.25
20:31

28.01.2025 г.

Лег-20х20, 10х40, 10х50, 10х60, 2х10х75;
Латпулдаун широк надхват-12х45, 10х52, 12х59;
Пушдаун с въже една макара-12х18.1, 10х20.4;
Сгъване за бицепс на машина с плочки-12х27, 12х33.1;
Хак скуат на машина с дискове с почти събрани крака и стъпала напред-12х47.6, 12х62.6;
Повдигане на прави крака от стенд-1х21.

Храна: до тук 1990 кк, В 140, П 137, М 99. Може по-късно да хапна нещо “чисто” до около 2000-2100. А може и не. Без алкохол днес.

Добавки: Трибестан, БЦАА, Магнезий по план преди лягане.

Не се чувствах ок да повторя тежка като за мен преса, да не говорим, че стойките фул. А заради ръката не ми се обръщаше.

Калояне, ти що праиш тук, бе.......🤣
Споко.

Та по определението на СЗО сигурно 99 % от пишещите тук са брутални алкохолици. Аз лично мога да не пия, но не мога да мина с едно или дори две.
Миналата година имах малко над 2 месеца пълно въздържание, не помня хранел ли съм се повече, но и аз като адаша не бях отслабнал, поради което не мога да кажа действа ли. То ако бях отслабнал по-осезаемо за това време на въздържание щях да се амбицирам и нямаше пак да джокам.

Мнението беше редактирано от D_M на 28.01.25 20:48.

28.01.25
21:47

казано от D_M на 28.01.25, 20:31:

28.01.2025 г.

Храна: до тук 1990 к
... Може по-късно да хапна нещо “чисто” до около 2000…

Какво е това за около 10 калории...😅???

Мнението беше редактирано от Цветан на 28.01.25 21:48.

28.01.25
22:04

казано от Цветан на 28.01.25, 21:47:

28.01.2025 г.

Прав си, имах предвид около 100, защото визуално в главата ми е 1900, а не 1990. Но реално калкулатора ми го дава 2150 някъде на ден, което е с 500 по-малко от на баланс (настроен за минус кило на седмица). Т.е. и 300 да изям пак ще съм в дефицит. Но не ги приближавам, че винаги е възможна грешка. Знам, че не винаги са точни но е някакъв ориентир.

28.01.25
22:46

казано от Цветан на 28.01.25, 21:47:

28.01.2025 г.

Няколко  милилитра пичи сок.

Мнението беше редактирано от Гюлето на 28.01.25 22:49.

30.01.25
20:42

30.01.2025 г.

Полулег без допир в гърдите-10х20, 30, 40, 50, 60;
Хоризонтална машина за гръб с плочки-10х54, 63, 72, 81;
Разтваряне с дъмбели за рамене- 10х(2х9), 12х(2х10);
Скотово на машина с плочки-10х27, 12х32;
Пушдаун за трицепс с лост на скрипец (2 макари)-10х50, 59, 64;
Повдигане за прасец прав на машина с дискове-15х30, 50, 70.

Храна за днес: около 1880 кк.
Добавки: Трибестан, Ел Карнитин, БЦАА.

30.01.25
23:34

Пояс кога?

31.01.25
00:03

казано от nervak на 30.01.25, 23:34:

Пояс кога?

Нали повдигам краката от стенд 🤣
Може и аз да включа по някой планк, ей така вкъщи.

31.01.25
15:40

От дъжд на вятър 21 повдигане....при това знам,как ги правите(със засилка при свалене от долната точка),ич не е нещо ,което товари пояса.

Мнението беше редактирано от nervak на 31.01.25 15:44.

31.01.25
16:41

казано от nervak на 31.01.25, 15:40:

От дъжд на вятър 21 повдигане....при това знам,как ги правите(със засилка при свалене от долната точка),ич не е нещо ,което товари пояса.

Чак пък бързат да ти арЕшат мнението :-)  Ето имам един клип, който пазя, даже съм набран с над 100 кг. ЛТ /около 105 по спомен/ и затова бройката е по-малка, тъй като се уморих да държа с ръцете. Очевидно далеч от умората и с еднакво темпо. Иначе като движение ги правя така, просто съм подпрян на гърба и с предмишници на стенда. Това за самата форма на упражнението. Иначе да, трябва повече работа, както и да се включат други неща.

ПОВДИГАНЕ НА КРАКА ОТ НАБИРАНЕ УХ

Мнението беше редактирано от D_M на 31.01.25 16:48.

Това чики-рики не виждам какво общо има с тренирането на пояса :)

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1