22.09.05
00:10
Значи сериозно ми трябва помощ да си съставя кето диета, че направо вече от всякъде ме заливат с различна информация и незнам на кой и до колко да вярвам. значи аз съм висок към 186 см. тежа 94 кг.на 15 г. съм ходя на фитнес през ден и правя всички упражнения по 5 серий по 15-20 повторения (зависи от упражнението) в дните в които не тренирам ходя на бокс там правя кардио тренровка (бягане най-вече) преди тренировка хапвам един банан (200 гр. с кората) незнам дали това е много хубаво ама вие ще кажете. ако може някой да ми каже от какво и по колко да хапвам - да го направи :) аз ще си разпределя храната на равни приеми според моите нужди, просто трябва да знам какво точно да ям и по колко. Моля ви вие да ми съставите диетата защото аз като я правя и не слабея апък не ям кой знае колко много: на обед 1 сок (малко въглехидр.) обяд: 150-200 гр. месо и 2-3 яйца след тренировка същото, но с 1 домат и не моа сваля 1 кило :? моля за помощ. Благодаря ви предварително.
П.С.: само да ви кажа че имам проблеми с жлъчката(по рождение) и затова не мога да поемам много мазнини
Това с жлъчката е кофти защото те са голяма част от кето диетата! Освен това в момента растеж и на 15 въобще, ама въобще не ти трябва толкова тежка диета, особено ако не си спазвал нещо леко преди това! По добре се консултирай с диетолог какво е по-добре при твоя проблем, защото повечето диети за сваляне на килограми (примерно НВД или кето) изискват по-големи количества мазнини! Успех
Ами тогава да взема да почна високо белтъчен ? в града ми няма диетолог и затова гледам сам да се оправям...
Не започвай кетогенна диета без консултация с лекар и без да си добре теоритично подготвен - ако не си добре запознат какво и как правиш и/или страдаш от определени заболявания можеш да причиниш големи вреди на здравето си. От кетоацидоза дори може да се умре!
Ако знаеш английски и проявяваш интерес, ми изпрати на ЛС имейла си, мога да ти изпратя книгата на бащата на кето диетата (Lyle McDonald, предполагам че няма нищо общо с McDonalds :D ).
Ако искаш тук или по-добре на ЛС /че напоследък не ми остава много време да влизам във форуме/ напиши как се храниш в момента/тренировъчен режим, да видим защо така не сваляш. Мисля че при теб би бил подходящ нискокалоричен равномернобалансиран режим.
Ами пич значи минал съм през много режими и такиз подобни, но нямам проблем със спазването им ... сега вече съм само на белтъци БЕЗ въглехидрати и мазнини (ям само яйчен белтък и пържоли) и се чуствам горе-долу добре и така ... че за кето-диетата ако може някой да ми помогне - моля да го направи ... :)