30.07.24
23:10
Здравейте съфорумници. Имаше един потребител, който даваше относително странни съвети (според тогавашната ми гледна точка) и едно време доста спорих с него.. Е той се оказа прав - положението е “не питай старило, питай патило” .
Аз се придържах към тезата, че калорийният дефицит и като цяло, че броенето на калории е в основата на отслабването(което до известен смисъл е така), той спореше, че “принциптън на отслабването е бил намаляването на въглехидратите”. Амии всеки килограм, който съм свалил с броене на калорий, се е върнал.
Преди година и половина бях на стриктен НВ режим за около 6 месеца. Отслабнах с 20тина кг, и вече става около година, пак съм си тези килограми, въпреки, че от време на време бинжвам. Не знам каква е науката зад това, но НВД + 16/8 интермитент фастинг е най-добрият начин за отслабване на който за сега съм попадал.
И под НВД имам предвид, че се храних с абсолютно всичко, което си искам (истинска храна - месо, яйца, мляко, сирене, кашкавал, плодове и зеленчуци), без да броя калории, и тук таме чийтвах понякога. Само първата седмица записвах всичко, което ям в бележките на телефона си и после в края на седмицата проверих горе/долу какви въглехидрати приемам - изчислих, че средно съм приемал около 2400ккал, 95гр протеин и 70гр. въглехидрат. И въпреки това пак за 6 месеца отслабнах с 20кг, а не съм от най-активните хора - даже не ходих и на фитнес.
Целта ми е талията ми да стане 80см. Планирам може би от септември да пробвам о.м.а.д или alternate fasting 36/12. Септември ще кача тука снимки на сегашната ми фигура. Също така мисля тогава и да започна да ходя на фитнес, и да започна да тичам.
Значи да обобщя - от септември целите ми ще са:
1) Талията ми да е 80см.
2) Фитнес цели:
- наклонен лег 8х120кг
- тяга 8х140кг
- военна преса 8х70кг
- набирания с тежести 8х40кг
- бицепсово сгъване с лост 8х60кг
- да мога да бягам 20км
Надявам се за 2 години да успея да изпълня целите си и после вече да си поддържам една добра, здравословна фомра. Оф, надявам се наистина да успея и на 01-ви Септември 2026г. да кача снимки преди/сега.
А иначе не включих клек в целите си, защото когато слагам щангата, започва да ме боли врата и трапеца.. и не мога да изпълнявам упражнението. Може би по-нататък.
Ии да - да се извиня пак на карбото. И лека вечер на всички. Бъдете живи и здрави
Темата беше редактирана от Иван Иванов на 30.07.24 23:13.