Тотална липса на енергия след тренировка

30.09.25
20:02

Здравейте! Имам следния казус: След тренировка (тренирам сутрин) се чувствам напълно изтощена и адски много ми се спи в остатъка от деня.
Малко контекст: не съм спортувала от детство до 27 годишна, но генетично съм била с хубаво тяло и преди това. Тогава започнах с Кросфит - хареса ми, но поради липса на навици, съчетано с удоволствието от бързи резултати, никога не съм била редовна - няколко месеца тренирам по 2-3 пъти седмично, после 2-3 месеца нищо и така до преди 3 години, когато забременях. Тогава бях в топ форма, чести тренировки - 165 см, 54 кг. До раждането бях супер - 63 кг в деня на раждане. След това първите месеци имах опити за спорт, но много разпокъсани, все пак бях свалила доста, но се появи Инсулинова резистентност, качих и започнах да гравитирам около 59-61 кг.
От 2 месеца намалих Глюкофажа на половин на ден, но с храната е на периоди - като цяло я съобразявам като баланс между П/В/М, но понякога има цяла седмица с безразборно хранене, например на почивки, по поводи, когато няма време да мисля какво ще се яде и да готвя...
Сега от 3 месеца започнах да тренирам - кондиционни тренировки се водят - пак с тежести, супер са, но освен че след тригодишна пауза (или минимална активност) ми беше ужасно трудно да стигна предишни способности за упражнения и килограми, ами сега и това, че просто окапвам след тренировка!
Самата тренировка не я усещам толкова изтощителна, веднага след нея не съм зле, но в остатъка от деня просто не мога да си държа очите отворени - особено около 2-3-4 часа след края на тренировката. Тренирам на гладно, след това обикновено пия протеин с мляко, банан и понякога малко тахан.
Някой да има идея защо става така?

Темата беше редактирана от Ния Коцева на 30.09.25 20:07.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1