25.09.05
00:36
исках да попитам колко еденици се взима седмично от ПРЕГНИЛА Благодаря за отговорите ви предварително :D
25.09.05
13:41
има различно вариантни схеми за прием на прегнил...
може да се взима по време на цикъл като приема му след цикъл става безсмислен... взима се по 500 МЕ всеки ден... но тази схема не е препоръчителна...
Ако цикъла е дълъг - 10-12 седмици се препоръчва да се вземе прегнил точно по средата на цикъла...
иначе си има схема на прием за следстероидна терапия... почва се последната седмица на полуживота на стероидите... например омнандрена има полуживот 21 дни... като си удариш последната инжекция чакаш 14 дни докато почнеш с прегнила... през тия 14 дни спокойно може да продължиш с оралните (които пък може да взимаш и през следващите 7 дни).
Бият се по 3000 МЕ през 5 дни, като следва намаляване на дозата на 1500 МЕ пак през 5 дни.... Общо 4 инжекции.... Препоръчва се прием на хломид (клостилбегит) по време на приема на прегнил... в по нови проучвания се счита за еквивалентно приемането на тамоксифен вместо хломид само че дозата е по ниска (вместо 150 мг хломид се приемат 40 мг тамоксифен)....
дано съм бил полезен!