04.06.04
17:17
Винаги съм тренирал в зала , в която с изключение на един скрипец разполагаше само със свободни тежести. Скоро до нас откриха нова , в която има предимно машини. Направих две тренировки там и съм много доволен - напомпвам се яко , движенията са контролирани и чисти тренировката ми стана по-разнообразна и интересна.
Какво е вашето мнение за машините , имат ли място във вашите тренировки , къде ги използвате най-вече ?
beastie, при мен машините намират малко приложение. Тъй кат съм с бърз метаболизъм, се целя към грубата маса и за това ми помагат най-вече свободните тежести. Според мен машини могат да се използват, когато човек има вече базата (масата) и се старае да я дообработи.
Da vyarno e tvurdenieto na gospodin Zatumnenie no ima i mashini koito davat sushto trupane na masa. Az li4no ne znam kak se kazvat no s ednata se pravyat pullover-i a s drugata se buta za gurdi ot sedej nekakva magiya ot lostove i diskovete se redyat strani4no kato na shtanga. Te sa mnogo dobri no za suzalenie gi ima v mnogo malko zali.Ina4e mashinite sa glavno za doobrabotka i rabota ot specifi4en ugul za daden muskul, s tyah se slaga 4ereshkata vurhu tortata edin vid.
Да, машините, за които говори Велко, наистина са адски добри. Цяла серия са и носят името Hammer Strenght. Ина и за бедра, гърди, рамене, гръб. Супер са, но и аз като Вело съм го виждал в малко зали :cry:
04.06.04
21:33
Щом казвате, че има и за маса може до сега не ги бях чувал :oops: ;)
Но по принцип машините работят най-добре за релеф, защото държат мускула в постоянно напрежение. Но все пак не е хубаво много да се “пристрастяваш” към машините, защото тялото ти трябва да свиква да контролира свободните тежести, а не машината да ги контролира... Другия плюс е следователен от предишния минус ;) просто при машините опасността от контузия е много по-малка именно заради това, че не ти контролираш тежестта. Това е моето мнение.
Момчета не забравиайте, че машините игнорират стабилизиращите мускули, което си е доста голям минус... Според мен машините са за:
Мацки :) искащи подръжка само на тялото, смешници искащи същото, или културисти с огромна маса искащи да ошлайфат ‘баниците’ :)
Аз все повече игнорирам машините от тренировката, просто виждам, че още не ми е дошло времето за тях :)
Тея машинки тук са като тези дето ги спомена Velko. Има една за рамо със свободна тежест , тази дето се бута за гърди от седеж , има такива дето са като за мечка и чукове... Хамъри им казват мисля. Машини със свободни тежести... Използвам ги в края на тренировката за гърди + кросоувър и в тренировката за рамо най-вече. За ръце свободните тежести ги чувствам по-добре.