за качване на маса ВВД или НВД?

26.09.05
14:51

Здравейте, на 27 г. съм, 176 см. 60 кг. Искам да кача малко мускулна маса и да махна излишните мазнини около корема, след което да направя релеф на мускулите. Чета из сайта разни статии, както и тук във форума разни мнения за диета. Не знам коя диета да избера - ВВД или НВД. Притеснява ме факта, че ако избера НВД ще приемам повече мазнини, което означава, че после ще трябва да ги махам, тоест освен старите които имам сега и новите. А прочетох тук някъде, че се препоръчва НВД за изчистване на мазнини. Дали е така? Аз лично предпочитам ВВД, но бих започнал и НВД ако резултата ще е по-добър и по-бърз. Моля за идеи и мнения!
Не искам да кача много, няколко килограма само.
Разбира се ще съчетая хранителната диета с физическа тренировка за маса.
Благодаря!

26.09.05
15:29

Явно не си чел добре.
НВД се ползва за чистене на мазнини, а ВВД в периода за качване на мускулна маса. Разбира се, нищо не пречи да се качва и на НВД или да се чисти с ВВД, просто като си на отрицателен калориен баланс (за чистене) е по - лесно да се храниш балансирано като орежеш въглехидратите, затова НВД е най - често използваният режим в този случай. Дори да се повиши приема на мазнини (в процентно отношение), това не е проблем, ако си на отрицателен баланс. Мазнини не се качват от мазнини, а от излишък на калории ;).
А като качваш мускулна маса най - лесно е да си осигуриш енергия от въглехидратите, затова ВВД е най - често използвания режим в този случай :)

26.09.05
21:22

НВД се използва само за чистене, повечето мазнини, които приемаш не представляват проблем. Маса без въглехидрати не става...

26.09.05
21:27

за качване ВВД-високо въглехидратна диета :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1