Батка митове и легенди...Смалявал си се глупоости ..аз пък на пук ще ви кажа че от щангите се расте ;)
Прави набирания те подпомагат растежа най много..Мисля че няма проблем да си праиш тяга и клек просто внимавай при изпълнението и не трупайте тежестите да се правите на мъже пред приятели ..Щото аз така се извадих от тренинг с клек ще се прая на мъж да клякам с 110 пук и 2 месеца аут..Тренирайте разумно!!!!!!
Ми не съм 100% сигурен дали беше Джей Кътлър, но в едн списание имаше негова снимка на 13 години...ми ко да ви кажа...беше си бахти “младока” в поза най-широк гръб отпред. После на 21 години имаше една...там пък...бе кво да говоря...с една дума това е Джей. :wink:
абе няма възрастова граница за фитнеса, но според мен с хранителните добавки трябва да се изчака и да се набляга повече на храсненето поне до 18/20 г.
31.10.05
20:50
аз почнах на 13 или 14 - ся съм на 15….и нямам забележки :) за хранителните добавки малко пребързах ама ко да напрая бях много слаб :) не че ся не съм де преди бях 54 ся съм 65 ...след 1-2 месеца тренировки си зех геинер ся съм пак на геинер и ще почвам скоро протеин ;)
02.11.05
22:40
[quote author=“chimaera”]Всъ6ност по4нах да тренирам откогато в 8 клас ме обраха с най добриа ми приател...е как нема го направат кат сам бил 170 см 50 кг....Сега нека ме спрат 182… 72 кг ма...тва ще им е гре6ката ако некой ми каже да си дам телефона...въпроса е да тренираш за кеф а пък си по4ака4ва6 и само4увсвие и си4ко...нема да те прига тва 4е 6е те ебават 4е блъска6 6от и на мен го правиха..сега не смеят! :twisted:
Ехеееее много си надъхан. Ам ако те хвани някой, който е 2 метра и 130 кг ко ще праиш ? :)
14.11.05
00:11
в боя няма кой знае какво значение дали си голям а колко ти стиска и 2 метра да си 120 кила кат ти е спек е все тая...смазвал съм хора доста по-едри от мен но и са ме смазвали доста по дребни на ръст и килограми така че не винаги размерите са гаранция за успех :D,а относно темата мисля че не пречи да се започне на 15 и както всеки спорт така и бодибилдинга допринася за развиване на тялото а не спира растежа му
15.11.05
04:41
Пич, вдигай си не се шашкай....един ден ше се радваш че си почнал от рано. Така ми се иска да бях почнал и аз от рано, защтото когато почнеш от рано, като възмажееш достатъчно ще си много по-силен от колкото ако не беше почнал от рано.....прави ли ти смисъл това?
айде и аз да направя едно постче :) както повечето тук сме почнали на почти 15-16 , така че възрастта е добра за тренировки - но внимавай пази си ставите и гледай да избягваш тежките тренировки в началото - портенирай си няколко месеца 4-5 с леки тежести и бавно започни да качваш - имаш време и база за развитие.. това ;)
по-здрав
19.11.05
00:36
Първите постове са малко комплекс тука... :)
Аз вече започнах и от 2 месеца сериозно дигам.А иначе преди само с по леки тежасти. :roll: Аз не прая никви упражнения дет да изгривяват грабначния сталб и такива клекове,тяга. Абе внимавам! :lol: А иначе по темата мисля че от 13-14 години може да се почне но да се внимава и да не се зоби. :D А мисля че от 16-17 на горе може да се зоби. 8)
Момче това е културистичен форум.Тука ние се хвалиме с т’ва колко сме тежки,колко са ни големи ръцете и т.н.
А ти като мислиш че е важно какво имаш в главата,каква ти е душата и сърцето явно смяташ,че няма смисъл да се тренира фитнес.Ми к’во праиш тука бе?По-скоро ти звучиш комплексарско.Може би си мноо слаб и смяташ,че ако имаш мозък в главата това компенсира нещата.
абе ръце се правят, но мозък не. наистина е много по-важно какво имаш в главата, защого с него може да постигнеш всичко. но ти тва не си го осъзнал щото имаш повече в ръцете май. дано си още малък, щото ако си на повече от 18 действай нещо с тялото, щото в главата не те бива 8) :)
Не обиждай хора от форума ,спазвай добрия тон , да не се повтаря
DJGorgio-Astor
[quote author=“newbies”]
Момче това е културистичен форум.Тука ние се хвалиме с т’ва колко сме тежки,колко са ни големи ръцете и т.н.
А ти като мислиш че е важно какво имаш в главата,каква ти е душата и сърцето явно смяташ,че няма смисъл да се тренира фитнес.Ми к’во праиш тука бе?По-скоро ти звучиш комплексарско.Може би си мноо слаб и смяташ,че ако имаш мозък в главата това компенсира нещата.
абе ръце се правят, но мозък не. наистина е много по-важно какво имаш в главата, защого с него може да постигнеш всичко. но ти тва не си го осъзнал щото имаш повече в ръцете май. дано си още малък, щото ако си на повече от 18 действай нещо с тялото, щото в главата не те бива 8) :)
Баткоооооооо.Малееее.
Братле аз съм на 16 години.
В училище взимам стипендия.Имам успех 5.80 някъде.
През цялата година не съм отворил учебник да седна да уча.
Според теб ако нямам нищо в главата как съм изкарал такъв успех???
Друго нещо, фитнеса развива нервната система, а всеки значе, че мозъка е част от нервната система.Така че фитнеса има някакво влияние върху мозъчната дейност.
Не казвам, че се става по-умен, но...
Освен това покрай фитнеса съм научил толкова много за тялото си и за здравословния начин на живот, моите съученици не знаят и на половина от това, което аз знам(относно човешкото тяло).
Може би фитнеса е причината поради, която аз не пуша и не пия, както много мои съученици.И смятам, че това е много глупаво.
Изграждането на красиво и силно тяло ми дава самочувствие, че превъзхождам с нещо моите съученици.
Определено едно момиче би предпочело момче с красиво и силно тяло пред някой хърбав или пък някой дебел.
Освен, че тренирам много аз обичам математиката, физиката, химията, биологията и най-вече информатиката.
Като порасна смятам да стана програмист.
Но аз винаги ще тренирам и смятам, че е много смешно човек да е умен, а да има слабо тяло.
Древните гърци са казвали - “Здрав дух, здраво тяло”.
Повече от това не знам какво да ти кажа.Самите гърци са си го казали едното не върви без другото.
Щом ти си немърлив към външния си вид ще си немърлив и към останалите неща в живота.
Не знам дали знаеш, но е пълно с адски много културисти, които хем се състезават хем имат икономическо образувание или пък инженерно или някакво друго(което не е спортно).
Всеки знае Атанас Джананов, който е бил преподавател в Техническия Университет, а в същото време и много добър културист.
Всеки знае и Здравко Петров, който и в момента преподава математика в СМГ-то.
Еми аз вече напълно се убедих, че ти си комплексар, който може би е надарен с мозък, но изостава откъм физически способности(или пък греша?)и се утешаваш, че това не е важно.
И накрая: Братле ти си малоумен комплексар и твоето мнение е СПАМ!!!
Спазвай правилата на форума да не се повтаря това при обиждането
на други юзери ще съм безкомпромисен !!!
DJGorgio-Astor
21.11.05
20:51
[quote author=“BabaVanga”]
Баткоооооооо.Малееее.
Според теб ако ........................+ целия му горен пост
Брато аз съм една година по-голям от тебе и се радвам,че има хора като тебе.Страшно точно мнение.Подкрепям всяка една дума.Евалата брато.
21.11.05
21:06
[quote author=“BabaVanga”]
Баткоооооооо.Малееее.
Според теб ако нямам нищо в главата как съм изкарал такъв успех???
Друго нещо, фитнеса развива нервната система, а всеки значе, че мозъка е част от нервната система.Така че фитнеса има някакво влияние върху мозъчната дейност.
Не казвам, че се става по-умен, но...
Освен това покрай фитнеса съм научил толкова много за тялото си и за здравословния начин на живот, моите съученици не знаят и на половина от това, което аз знам(относно човешкото тяло).
Може би фитнеса е причината поради, която аз не пуша и не пия, както много мои съученици.И смятам, че това е много глупаво.
Изграждането на красиво и силно тяло ми дава самочувствие, че превъзхождам с нещо моите съученици.
Определено едно момиче би предпочело момче с красиво и силно тяло пред някой хърбав или пък някой дебел.
Освен, че тренирам много аз обичам математиката, физиката, химията, биологията и най-вече информатиката.
Като порасна смятам да стана програмист.
Но аз винаги ще тренирам и смятам, че е много смешно човек да е умен, а да има слабо тяло.
Древните гърци са казвали - “Здрав дух, здраво тяло”.
Повече от това не знам какво да ти кажа.Самите гърци са си го казали едното не върви без другото.
Щом ти си немърлив към външния си вид ще си немърлив и към останалите неща в живота.
Не знам дали знаеш, но е пълно с адски много културисти, които хем се състезават хем имат икономическо образувание или пък инженерно или някакво друго(което не е спортно).
Всеки знае Атанас Джананов, който е бил преподавател в Техническия Университет, а в същото време и много добър културист.
Всеки знае и Здравко Петров, който и в момента преподава математика в СМГ-то.
Еми аз вече напълно се убедих, че ти си комплексар, който може би е надарен с мозък, но изостава откъм физически способности(или пък греша?)и се утешаваш, че това не е важно.
И накрая: Братле ти си малоумен комплексар и твоето мнение е СПАМ!!!
ЕВАЛА :) . И аз съм на същото мнение.
Само ще добавя, че момичетата повече биха си паднали по-умен и добре изглеждащ мъж, за това не само тренирайте, а и се учете (не само в даскало имам в предвид). 8)
Аз пък искам да кажа нещо което беше засегнато в началните постове.Става въпрос за прякорите.Мен мнооо ме радва кат ми викат химик или мутра или хапче и тн.Незнам що ма ме радва те нека си прикаат :lol: то не се знае както е почнало какво ще излезе.(Ако ме разбирате) :lol: :lol:
[quote author=“FTF”]Аз пък искам да кажа нещо което беше засегнато в началните постове.Става въпрос за прякорите.Мен мнооо ме радва кат ми викат химик или мутра или хапче и тн.Незнам що ма ме радва те нека си прикаат :lol: то не се знае както е почнало какво ще излезе.(Ако ме разбирате) :lol: :lol:
Мен пък не малко са хората на които им е приятно да им измислят прякори
17.12.05
11:49
споко аз сам на 12 години и тренирам няма ми ништо тежа 30кг и сам висок 147 проблема е само в килограмите
пи4ове ами на 15 съм,но все пак фитнеса спира ли растежа 4удя се да запо4вам ли или не :roll:
07.01.06
16:39
[quote author=“chimaera”]Поредния човек който започва да тренира на 15 сам аз :P ,сега сам на 17 тъй,4е приател нема да се притесняваш! :lol:Всъ6ност по4нах да тренирам откогато в 8 клас ме обраха с най добриа ми приател...е как нема го направат кат сам бил 170 см 50 кг....Сега нека ме спрат 182… 72 кг ма...тва ще им е гре6ката ако некой ми каже да си дам телефона...въпроса е да тренираш за кеф а пък си по4ака4ва6 и само4увсвие и си4ко...нема да те прига тва 4е 6е те ебават 4е блъска6 6от и на мен го правиха..сега не смеят! :twisted:
не че нещо, ама ако мислиш, че фитнеса ще направи така, че да можеш да се биеш, според мен грешиш. занимавам се от 89-та с бойни изкуства и мога да ти кажа, е няма нищо общо едното с другото...единствено може да изплашиш някой пикльо с външния си вид...
07.01.06
16:41
[quote author=“galant”][quote author=“chimaera”]Поредния човек който започва да тренира на 15 сам аз :P ,сега сам на 17 тъй,4е приател нема да се притесняваш! :lol:Всъ6ност по4нах да тренирам откогато в 8 клас ме обраха с най добриа ми приател...е как нема го направат кат сам бил 170 см 50 кг....Сега нека ме спрат 182… 72 кг ма...тва ще им е гре6ката ако некой ми каже да си дам телефона...въпроса е да тренираш за кеф а пък си по4ака4ва6 и само4увсвие и си4ко...нема да те прига тва 4е 6е те ебават 4е блъска6 6от и на мен го правиха..сега не смеят! :twisted:
Момче СЛЕЗ на земята, звучиш комплексарско! Какво като си 72кг? - какво? а? Килограмите и щангите не са всичко! Важно е какво имаш в главата, каква ти е душата и сърцето, какви са ти уменията, а не колко санта’ ти е пишката! :twisted:
хм, в подфорума на мацките какво ли ще кажат за сантимите? :lol:
иначе си прав де :D
[quote author=“KOBRETI”][quote author=“chimaera”]Поредния човек който започва да тренира на 15 сам аз :P ,сега сам на 17 тъй,4е приател нема да се притесняваш! :lol:Всъ6ност по4нах да тренирам откогато в 8 клас ме обраха с най добриа ми приател...е как нема го направат кат сам бил 170 см 50 кг....Сега нека ме спрат 182… 72 кг ма...тва ще им е гре6ката ако некой ми каже да си дам телефона...въпроса е да тренираш за кеф а пък си по4ака4ва6 и само4увсвие и си4ко...нема да те прига тва 4е 6е те ебават 4е блъска6 6от и на мен го правиха..сега не смеят! :twisted:
не че нещо, ама ако мислиш, че фитнеса ще направи така, че да можеш да се биеш, според мен грешиш. занимавам се от 89-та с бойни изкуства и мога да ти кажа, е няма нищо общо едното с другото...единствено може да изплашиш някой пикльо с външния си вид...
Като толко много разбираш можеш ли да ми обясниш защо всички бойци тренират във фитнес за да си подобрят физиката???
Може би за да изглеждат по-добре?
ми то явно сички почват на 15 :D ма лошо няма. то аз не съм пораснал мн мн от кат почнах ма то беше преди 6-7 месеца ма има 1-2см пък и аз вече съм 181-2. бе в крайна сметка ти трябва да си решиш шот то не е важно само колко си висок аз бях слаб и височък и не изглеждах чак толкова добре. така че ти решаваш но мисля че без зоб ше си пораснеш достатъчно
Ми вижте сега какво е положението. Аз тежа 75 кг, висок съм 177 и примерно от лежанка вдигам 60 кг. 10 пъти. Имам обаче един френд, който тренира борба (не знам какъв стил) Но тежи 55 кг. и е висок около 165-170 см. и вдига на лежанка колкото мене (а аз преди да го видя с очите си се мислех за много голям, но вижте всъщност масата и силата нямат много голяма връзка)
:idea:
09.02.06
01:38
Аз започнах на 16,по простата причина,че на 15 не ме пуснаха в фитнеса :lol: :x
според мен това е идеалната вузраст така запо4наь и аз сега съм на 21 и намам проблеми
е хора успокойте се малко , мисля че лека полека излязохте от темата...и аз сам почнал на 15 - най-важното е самота тренировка да ти доставя одоволствие и да ти се иска да посетиш залата пак и пак .... ама без да прекаляваш.То резултатите ще си дойдат сами....
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече