Проблем със сърцето

IR

27.09.05
17:06

Здрвейте на всички. Преди около месец имах сериозен проблем със сърцето. Една сутрин ставам за работа и се събуждам с тахиаритмия (за тия които не знаят, това представлява ускорен пулс и сърцето е извън ритъм). Това настъпи веднага след събуждането. Веднага ме вкараха в болница и прекарах 10 отвратителни дни там, 4 от които в интензивното. Лекарите установиха, че НЯМАМ никакви пороци на сърцето и всичко си е наред, дори ми пуснаха и хормонални изследвания - те също бяха перфектни. Повечето “доктори” там бяха на мнение, че тренировките са виновни, че протеините, с които съм се “тъпкал” са също една от причините и че са “неизследвана” и “опасна” химия и други глупости от сорта...
  Аз лично мисля, че проблемът възникна от следните обстоятелства: сън 5-6.5 часа и то нередовен; НВД (въглехидратите бяха в нищожно количество) ; яки тренировки, дори когато съм преуморен; 2 двойни нескафета и още 1-2 обикновени на ден :D :oops: ; и една камара проблеми (разправии с жени, военни  и т.н.). Химия не съм и помирисвал през живота си.
  Сори, че такъв ферман написах, но моля за съвети. 

1. Наскоро чух, че крайните НВД-та (и многото кафета :D :oops: ) съсипват сърцето  - дайте мнение...
2. Имам лекарска забрана да тренирам 1 месец, повечето лекари ме карат даже да спра. По мое мнение, ако не правя гореописаните дивотии и почивам добре не би имало проблем да си тренирам спокойно (стажът ми е 5 години).
3. Ако на някой му се е случвало нещо подобно, моля да пише и изобщо ще бъда благодарен на всеки съвет.

27.09.05
17:53

ЕЕЕ колко пъти съм имал и аз но отшумя.Получава се като се качват кила обикновенно но при теб май е различно.То всеки доктор ще ти каже да спреш това е ясно но ти си правиш избора, а моето мнение да си тренираш

LA

27.09.05
18:31

Не знам...Щом си имаш проблеми...А и докторите бая са учили преди да почнат да дават диагнози,нали знаеш?
На коя фирма протеини си пил?

[quote author=“Ironboy”]По мое мнение, ако не правя гореописаните дивотии и почивам добре не би имало проблем да си тренирам спокойно.

И по мое  :wink:
Може да би си претренирал жестоко .. Почини няколко седмици, по-добър сън, по-солидно хранене, никакво претренирване и ще си върха  :D

IR

27.09.05
21:56

[quote author=“largozol”]Не знам...Щом си имаш проблеми...А и докторите бая са учили преди да почнат да дават диагнози,нали знаеш?
На коя фирма протеини си пил?

Samo na Nutrim: Pro Gold 90

27.09.05
22:35

Абе докторите колкото и да са учили медицина явно не са били компетентни точно по този въпрос.Виж спортен лекар ако питаш той ше знае.
Иначе т’ва 5-6 часа сън на ден е СТРАХОТНО малко,а при положение,че тренираш е направо смешно.Трябва поне 8 часа,а най-добре и повече(10часа).Плюс това всеки знае,че растем докато почиваме.Тея кафета дет ги казваш и те не са мноо полезни.То ако не на сърцето то на нервната система,а те нещата са свързани така че от един проблем идва и друг.Няма к’во да се съмняваш.Почваш да си лягаш в 9-10 часа.Ставаш в 8-9 сутринта.Следобяд по 2 яаса сън.Яко ядене.Сек’ва манджа и пак си тренираш ама умерено и ше се опраиш.Може и да спреш тренировки за 1 седмица.
Според мен нормален човек не може да издържи с 5-6 часа сън на ден.

28.09.05
00:25

Докторите се презастраховат винаги къде от незнание къде от страх и винаги казват не тренирай

28.09.05
01:24

[quote author=“BabaVanga”]Според мен нормален човек не може да издържи с 5-6 часа сън на ден.

E айде сега, аз карам с по толкова и нямам проблеми ;) Само събота спя по 8 - 9 и това е :) Много би ми се искало и аз да съм на 16 и да мога да си спя когато и колкото си искам, ама вече не става така ;) Повечето хора си недоспиват обаче, това е факт.

Тоя режим дето ти го описа (лягане в 9, ставане в 9, 2 часа сън на обед) е за хора, дето са си цял ден у тях и няма какво друго да правят. На някой ни се налага да работим ;) А и ще си проспиш живота с по 12 часа сън дневно ;)

Иначе съм съгласен, че проблема най - вероятно се дължи на претоварване - малко сън, интензивни тренировки, много кафета, претоварване на нервната система и т.н.
Почивка седмица - две и после стартиране на тренировките с намалена интензивност и обем и не би трябвало да има проблеми. Също така, гледай да не тренирай без да си възстановен от предишната тренировка. Трябва да усещаш този момент, когато мускулите и изобщо тялото ти е готово за нова тренировка, а не да спазваш някаккъв жесток график, без да слушаш тялото си.

29.09.05
16:23

Аз бих направил така:

1/ 15 дена не тренирам и си вкарвам ежедневието в добър ритам с добро хранене

2/ започвам много леки тренировки, частично разделено натоварванепо мускулни групи и упражнения изцяло със собствено тегло, като никъде не правя мах повторения и прекомерно серии.

3/ Ако имаш нужда + 1 седмица леки кардио тренировки

4/ Пускане на тренирвки с тежести, достатъчно умерено. С загрявки и пирамиди повечко

Но това е сто се отнася до фитнеса, но ми се струва че той няма нищо общо с появиля ти се проблем.

Аз лично ако сам толкова натоварен че да не мога да се храня и спя достатъчно качествено, просто не правя тренировки, безсмислено ми се струва. Изглежда ми очевадно че СТРЕСА ти е докарал този гаден проблем. А фитнеса го е засилил заради кофтя ти режим...

Айде много успех и по полека, че... ‘Бързата работа, инфаркт за майстора’ :) /сори за черния хумор, ама кофти си се самоподредил.../

Поздрави

/Текстът е преведен от: http://lat2bg.kredor.com

30.09.05
09:12

[quote author=”Петко К”][quote author=“BabaVanga”]Според мен нормален човек не може да издържи с 5-6 часа сън на ден.

E айде сега, аз карам с по толкова и нямам проблеми ;) Само събота спя по 8 - 9 и това е :) Много би ми се искало и аз да съм на 16 и да мога да си спя когато и колкото си искам, ама вече не става така ;) Повечето хора си недоспиват обаче, това е факт.

Тоя режим дето ти го описа (лягане в 9, ставане в 9, 2 часа сън на обед) е за хора, дето са си цял ден у тях и няма какво друго да правят. На някой ни се налага да работим ;) А и ще си проспиш живота с по 12 часа сън дневно ;)

Иначе съм съгласен, че проблема най - вероятно се дължи на претоварване - малко сън, интензивни тренировки, много кафета, претоварване на нервната система и т.н.
Почивка седмица - две и после стартиране на тренировките с намалена интензивност и обем и не би трябвало да има проблеми. Също така, гледай да не тренирай без да си възстановен от предишната тренировка. Трябва да усещаш този момент, когато мускулите и изобщо тялото ти е готово за нова тренировка, а не да спазваш някаккъв жесток график, без да слушаш тялото си.

Е т’ва не е никак хубаво 5-6 часа на ден при положение,че тренираш.А иначе според мен дори и да работиш пак ше имаш време да спиш по 8-9 часа.И аз съм работил макар и за малко в една автомивка.По 12 часа на ден.
А т’ва дето му казах да спи по 12 часа на ден имам предвид само за 1 седмица.
Иначе фитнеса има вина като допълнително натоварване.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1