Проблем с разтежение :(

01.10.05
18:15

Днес на лега на 3то повторение на 100кг почувствах лека болка... и сега е доста голяма,според мен съм разтегнал дясната гърда....ако някой е имал този проблем да сподели за колко време се оправя

01.10.05
18:39

За една две седмици отшумява.Аз съм имал същия проблем но на бицепса и се оправих за около седмица. :wink:

01.10.05
18:42

1-2 седмици ????? Ужас дано по-бързо мине,иначе ще тренирам без гърди :)

01.10.05
18:44

Да по добре не тренирай гърди 1/2 седмици. :wink: Айде батка пожелавам ти бързо управяне. :wink:

01.10.05
22:25

murder,
имах точно същия проблем преди 3 месеца. Правих макс на повдигане от лег на 165 кг (за личен рекорд) и при спускането на щангата усетих в лявото рамо все едно, че навит ластик се разплита. Казах си: “Айде изгорях!”. Бях бесен, защото бях направил всичко: разгряващи серии, разтягах м/у сериите, въобще всичко!
Отидох веднага при спортния лекар и си направих сканиране на рамото. Слава богу, имах само разтегнати връзки! Предписа ми 10 процедури с интраферентен ток и ултразвук. Три седмици не тренирах гърди и рамо. Говорих с рехабилитатора как да започна пак да ги тренирам и реших да върна тежестите с 40 кг назад като всяка следваща седмица покачвах с 5 кг. Реших вече сам да направя и един зареждащ курс с глюкозамин, защото ако липсва сухожилията и ставите стават по-податливи на травми.
Сега да чукна на дърво, всичко е наред! Миналата седмица вдигнах 175 кг и се надявам до края на октомври да ударя и 180-те!

Това е моят опит, който исках да споделя с теб. Дано ти помогне и ти пожелавам скорошно завръщане към здравите тренировки!

IR

10.10.05
13:44

От 2-3 тренировки усещам как нещо пари в лявото рамо при вдигането от лег. Пари още на загряващата серия. Иначе извън залата изобщо нямам проблеми, само при натоварване. И друг път съм имал разтежения, но си тренирах и ми минаха от само себе си. Искам да питам как да избегна подобни неприятности. Загрявам с лоста, след това полека качвам килата, напоследък не правя тежки серии (от 1-2 повторения) и се получиха тия работи. Сигурно е претоварване, а? Защото тренирам лег през 2 дни по 5 серии.

10.10.05
19:32

IronFist, може да имаш от възпаление на ставната капсула до намалена синовиална течност. Защо се мъчиш, а не отидиш на спортен лекар. Освен това, което ти каже, направи и един зареждащ курс с глюкозамин. Методът “Ще чакам да мине от самосебе си” невинаги работи!

11.10.05
14:26

Един приятел си разтегна гърдата при опит за рекордно изпълнение, то4но при пускането на 6ангата. Един месец не тренира, а после през 2-рия о6е му праве6е проблем. С времето от6умя, но много внимава6е и ве4е рекордите много не го влекът...

Зависи от степентта на разтежението, принципно седмица или две е ни6ожен период за възстановяване. Хората не са робокопи да им се сменят 4арковете туко-така...

IronFist, аз имах подобно оплакване преди време, бе6е от системно, ежедневно на моменти дори претрениране...

Поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1