Хранителен Режим

04.10.05
14:50

значи тежа 45 кг , и искам да Ви попитам храни богати на какво трябва да ям , че да кача килца :)
и какво да избягвам ...

SO

04.10.05
14:57

прочети малко из форума и сайта!В последните 100 теми се говори точно за това  :wink:
www.bb-team.org влез в раздела за хранене и прочети всичко за да добиеш малка представа как стоят нещата  :wink:

04.10.05
19:17

Трябва да си набавяш много протеини.За това яж месо(най-добре пилешко,пуешко,телешко или свинско и т.н.)също и яйца.
Също ти трябват въглехидрати.Тях си ги набавяш най-добре с ориз и картофи.Може хляб(пълнозърнест най-добре),боб,фасул,грах,овесени ядки(на закуска),соя(тя има и доста протеини,но не толкова качествени колкото на месото)и др.
Като цяло е хубаво да ядеш кисело мляко,сирене,плодове(на закуска),зеленчуци и т.н.

SP

04.10.05
20:59

Само не разбрах защо плодовете трябва да се ядат точно сутрин? :shock:

SP

04.10.05
22:45

[quote author=“Sparkito”]Само не разбрах защо плодовете трябва да се ядат точно сутрин? :shock:

Поради това, че се усвояват бързо и са “евтина” енергия. А в конктетния случай на момчето ще е добре да има 3-4 приема на плодове между храненията само преди лягане да ги избягва.

05.10.05
19:58

Не само.
Плодовете са много калорични и може да се омазни ако ги яде след 1-2 часа.Тялото няма такава голяма нужда от енергия след това време,защото се е заредило сутринта.Тялото не може да преобразува фруктозата в гликоген и затова тя много лесно се отлага като мазнини след горе посеченото време.Тя се преобразува от черния дроб в чернодробен гликоген.Но ако се наядеш на закуска ще си запълниш запасите от чернодробен гликоген.Това предпазва мускулите от разпадане за да бъдат използвани като енергиен източник.

05.10.05
21:56

Проблема с плодовете е, че съдържат плодова захар и ако се приемат в голямо количество тя предизвиква отделяне на инсулин, който я пренася в мастните депа и я складира под формата на мазнини, ако не ни трябва на момента за енергия, което е малко вероятно вечерните часове.
Това е, което каза BabaVanga е правилно. Аз просто допълвам поста му.

SO

06.10.05
16:02

[quote author=“nikolaBULL”]Проблема с плодовете е, че съдържат плодова захар и ако се приемат в голямо количество тя предизвиква отделяне на инсулин, който я пренася в мастните депа и я складира под формата на мазнини, ако не ни трябва на момента за енергия, което е малко вероятно вечерните часове.
Това е, което каза BabaVanga е правилно. Аз просто допълвам поста му.

Фруктозата е прост въглехидрат, разпространен в плодовете. Тя се усвоява без свързване с инсулин, ето защо е неподходяща за гликогенно зареждане.
Това е цитат от статията “Да попълним гликогена”

Никола нещо си се объркал  :? Или аз не съм те разбрал  :?

06.10.05
18:17

В плодовете съотношението между захароза и фруктоза е различно. Някои плодове имат голямо съдържание на захароза, други - на фруктоза. Така че, важен и е вида на плода.

SO

06.10.05
18:27

аха ОК!

07.10.05
15:49

Е добре примерно аз от 2-3 дена ям по 1-2 банана ден + 1ябъклка или круша в различни часове наи късно до 16:00 часа ям плодове !
Така единия банан си го прая пасиран в кисело мляко и го смесвам в овесените ядки  това към 08:00 часа сутринта ! Другия ако ям към обяд  или преди трен около 4 часа следобед и тва е !
какво мислите да ги намалям ли или ? 
целта ми е маса 55-56кг. съм висок 185см. !!! на 16год.

07.10.05
18:34

[quote author=“Kang”]Е добре примерно аз от 2-3 дена ям по 1-2 банана ден + 1ябъклка или круша в различни часове наи късно до 16:00 часа ям плодове !
Така единия банан си го прая пасиран в кисело мляко и го смесвам в овесените ядки  това към 08:00 часа сутринта ! Другия ако ям към обяд  или преди трен около 4 часа следобед и тва е !
какво мислите да ги намалям ли или ? 
целта ми е маса 55-56кг. съм висок 185см. !!! на 16год.

Чудесно е. Няма нужда да намаляваш.

10.10.05
17:13

Добре благодаря !!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1