07.06.04
00:43
През колко дена тренирате един мускул?
07.06.04
01:12
Аз лично през 2-3.
Sax, a kakvi suplementi polzva6. Himia predpolagam ne vzima6. :D Kak se vuzstanoviava6 tolkova burzo? Az treniram vsiaka muskula grupa vednuj na sedmica.
07.06.04
01:31
Стероиди никакви, дори и суплементи рядко взимам (чак като съм убеден, че ми се хвърлят пари на вятъра). Храната, това ми е ключовия момент - ям изключително много белтъци.
07.06.04
10:23
Аз си правя всеки мускул по 1 път седмично.
В момента завъртам цялото тяло 2 пъти седмично.
Не правя повече от 2 упражнения за мускулна група в една тренировка .Тренирам тежко,но не претренирам.
За възстановяване-креатин,глутамин ,витамини( E,C,B комплекс) ,суроватъчен протеин след тенровка ,соев или казеин преди лягане и преди тренировка.Здрава белтъчна храна ,през 3 часа :)
Да ви кажа, преди и аз завъртах всичко по два пъти седмично и за около един месец имах доста голем просперитет, ама после почнах яко да претренирвам.Мисля че 1 мускул веднъж на 5 дена е някъде към златната среда, ама при всеки е различно...
07.06.04
13:50
Ami po 1 pat na sedmica , samo biceps i triceps po 2 pati v sedmicata.
Аз откакто завърших (7 май) правя една мускулна група 0 пъти седмично :D !
Извън кръга на шегата - по принцип съм привърженик на честите тренировки и затова въртя цялото тяло два пъти седмично! Стигал съм и до крайността да тренирам по три пъти седмично всяка мускулна група! Даже съм си мислел за това - всеки ден цялото тяло!
Следващата седмица започвам да вдигам и новата ми програма ще работи по три пъти за мускулна група за две седмици!
Е-е-й:)Недей така !Може да имаш някакви постижения в началото,понеже ще стресираш яко мускулите си,но вярвай ми (не ти го пожелавам разбира се !) ,има опасност да спечеш изведнъж,а почивката,която ще си принуден да си дадеш ще те върне в 1-ви клас :)Неизпадай чак в такива крайности-експериментите както изграждат,така и разграждат...за съжаление :)
Интересното в случая е, че ми е ясно, че нито ям като хората, нито взимам достатъчно суплементи, за да се възтановявам от такива тренировки, но просто няма как - не ме свърта в къщи и все ме влече към залата :D ! Чувствам се добре! Въобще всичко ми е наред освен, че растеж много не се забелязва (иначе поне формата е все по-добре)! От време на време си правя почивка - в смисъл започвам да тренирам всеки ден по една мускулна група!
Много ми е интересно как ще ми се отрази едномесечното отсъствие от залата, съчетано с пневмонията, която днеска ми мина! Свалих около 5 килограма! Надявам се обаче, че няма да е много трудно възвръщането им!
[quote author=“Pc_genius”]Интересното в случая е, че ми е ясно, че нито ям като хората, нито взимам достатъчно суплементи, за да се възтановявам от такива тренировки, но просто няма как - не ме свърта в къщи и все ме влече към залата :D ! Чувствам се добре! Въобще всичко ми е наред освен, че растеж много не се забелязва (иначе поне формата е все по-добре)! От време на време си правя почивка - в смисъл започвам да тренирам всеки ден по една мускулна група!
Много ми е интересно как ще ми се отрази едномесечното отсъствие от залата, съчетано с пневмонията, която днеска ми мина! Свалих около 5 килограма! Надявам се обаче, че няма да е много трудно възвръщането им!
Споко ще се спраиш :wink:
07.06.04
23:47
И аз доста време тренирах всяка мускулна група по два пъти седмично. Първите месеци не е проблем и определено пак има растеж. Аз поне растях както на сила, така и на килограми. След няколко месеца обаче започнах да тъпча на едно място. Купих си суплементи и дръпнах още малко, но после пак се застопорих на едно място.
Та това, което искам да ти кажа е, че определено може да се тренират по два пъти и дори да имаш напредък, но няма да е голям и няма да постигнеш резултатите, които ще постигнеш иначе.
По-добрия вариант е да си направиш по-разнообразна програма за повече мускули и така пак ще има за какво да ходиш в залата. Аз поне така направих, защото също не ме свърта. Сега правя едноседмична почивка и вече започнах да изперквам от енергия въпреки, че само ям и пия бирена мая.
08.06.04
21:17
Зависи какво целите?
-> Ако целите сила тренировките трябва да са от 4 до 7 супер малки и много тежки. Тренировката варира от 15 до 30 мин. Целта е да правите често само базови упражнения и с голяма тежест.
-> Ако целите маса е нужно промяна 1-2 месеца по 2 пъти на седмица след това по 1 път - 1 месец и после пак се повтаря цикъла. При маса никога не стигайте до отказ и не се стремете да се изморявате. След тренировката трябва да сте свежи.
-> А ако целите релеф по 1 път на седмица е достатъчно. Защото при релефа целта е да се уморяват мускулите. И това става с по-интензивна тренировка с повече упражнения и серии и повторения.
Това са моите принципи.
Един момент,Bad Boy, казваш, че при тренировка за маса никога не трябва да се стига до отказ, т.е. трябва да спреш няколко повторения преди отказ.Но нали именно тези последни няколко повторения, които ги правиш с най-голямо усилие и след които не можеш сам да направиш и едно повторение повече карат, мускула да расте?Аз съм чел, че всяка серия трябва да я направиш до отказ...
Поне аз така правя.
Ма то кат` се замисля нямам голям растеж :lol:
Freddie, при тренировката до отказ и след него буквално прегаряш нервната система, а тя се възстановява много по-бавно от мускулите.
Ако стигаш всеки път до отказ, чисто и просто претренираш. Нервната ти система не може да се възстанови, освен ако не ползваш забранени медикаменти.
09.06.04
22:09
Freddie, Eclipse написа това, което щах да ти пиша ;) Ами затова нямаш растеж замисли се... До отказ даже и за релеф не е хубаво да правиш. Така, че си промени малко стратегията ако искаш да имаш резултати за напред.
По принцип като си направя сериите до отказ получавам едно много добро напомпване и в следващите 2-3 дена все още усещам мускулите напомпани.Не знам, като тренирам винаги търся напомпването, а ако не карам до отказ не мога да го постигна.
Примерно за бицепс никога не получавам мускулна треска, дори и след лятото когато не тренирам по неколко седмици.Единственият начин по който получавам мускулна треска е като си направя сериите до отказ.Така съм свикнал...
А вие как точно тренирате?Имам предвид нито една серия ли не я правите до отказ?
PS Не взимам никви допълнителни боклуци