Дневен план за навициСвали сега 

Гръцка картофена салата

Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

  • 200 гр. пролетни картофи
  • 140 гр. пресни зелени чушки
  • 1 бр. яйце размер "L"
  • 60 гр. коктейлни маслини с бадеми или 30 гр. маслини без костилки и 30 гр. бадеми;
  • сол, босилек, лимон

Сварете яйцето за 10 мин. и картофите за около 10-15 мин. със сол, без да ги белите. Поставете ги да се охладят за 5 мин. в хлaдка вода, след което ги обелете. Картофите нарежете на едри кубчета, разбъркайте с коктейлните маслини и нарязаната на ленти чушка. Яйцето нарежете на средноголеми равномерни парчета, които да подредите около ръба на купата. Поръсете с босилек и лимон.

Салатата се консумира студена. Подходяща е за гарниране на постни меса и риба на скара: пилешки гърди, хек, акула или филе от туна.

Ястието е богато на бързоусвояеми въглехидрати, като само 80% от тях са внесени от лесноусвояемото картофено нишесте. Останалите са по-скоро бавни. Фибрите съставляват 1% от масата на порцията. Умереното ниво на богати на ЕМК мазнини допълнително забавя гликемичния индекс на картофите. Съдържанието на протеин в ястието е умерено. Около 35% от белтъка е с пълноценен аминокиселинен състав

Гръцката картофена салата е подходяща за първа или втора закуска, както и за следтренировъчно хранене в комбинация с източник на протеин - нискомаслен омлет, постна риба или пилешки гърди.

Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow