08.01.16
12:19
08/01/2016 (02)
Днес няма да тренирам, но ще се раздвижвам. Сервираха ми мега обем за работа, плюс, че е отговорно. В шок съм, щот нямам самочувствието на организиран и достатъчно умен човек. :D Ама да видим.
Менюто - какао, зеленчуци, няк’ви кюфтета гледам, че се моткат тука.. ядково мляко и т.н.
Една от колежките вчера разправяше, че си направила много вкусна майонеза от соево мляко и зехтин. Аз май предпочитам яйца пред соя :), ама чудя се - оризовото олио има ли вкус на нещо и става ли за ядене по тоя начин или е гадно? Някой пробвал?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.01.16 12:20.
08.01.16
13:56
казано от Маргарита Манева на 07.01.16, 20:49:
https://www.tni.org/en/primer/coca-leaf-myths-and-reality
Марги, то все кокаина върши работата, въпроса е минималната доза, която се извлича по тези начини. Теоретично за надрусване ти стигат 20 мг, от чая и 2 мг да докараш пак ще му усетиш ефектите.
Така или иначе може и да се продава свободно, но я се опитай да си купиш листа с доставка до адрес тук, в ЕС или в САЩ, или пък в Русия - директно ти цъфват отдел “Наркотици”.
казано от James Hinks на 08.01.16, 13:56:
казано от Маргарита Манева на 07.01.16, 20:49:
https://www.tni.org/en/primer/coca-leaf-myths-and-reality
Марги, то все кокаина върши работата, въпроса е минималната доза, която се извлича по тези начини. Теоретично за надрусване ти стигат 20 мг, от чая и 2 мг да докараш пак ще му усетиш ефектите.
Така или иначе може и да се продава свободно, но я се опитай да си купиш листа с доставка до адрес тук, в ЕС или в САЩ, или пък в Русия - директно ти цъфват отдел “Наркотици”.
Аз не съм казала че е легално да си купиш листа, а че по ефект се водят по-лек стимулант от кафето.
За мен причина да пия подобен чай би била надморската височина. И понеже тук нямаме такива височини, при които да се налага употребата му, ще си запазя това удоволствие за по-късен етап. ☺
08.01.16
19:28
Освен наркотиците :D, развълнува ме още нещо днес. Един мил жест може да оправи хиляди неща!
Ай-ай-ай! (party) (inlove) (party) (inlove)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.01.16 19:32.
10.01.16
10:59
09/01/2016 (03)
Храна:
оризовки, яйца, домашна майонеза с оризово олио (обзе ме желанието да се натъпча, ама не се и натъпках, което е супер), 2хпротеин, тахан с мед, 2 бонбона (упс), 1-2 лъжици домашен хумус (inlove)
Като почне да се контролира човек, много бързо се променя концепцията за “свинщина”. Апетитът ми е паднал супер много и ме тегли все към салатите. Хляб не ми се яде изобщо. А друг път по време на цикъл просто не спирам да тъпча. Да видим и колко ще продължи, де, ама мисля, че мога да задържа така, освен ако не прекаля неволно с малките количества и тялото ми не си отмъсти в някакъв момент.
Движение:
Не тренирах, поради гадни болки - от кръста до глезените; обаче бях в ужасно настроение :D - всичко ме дразнеше, обоняние и слух бяха на максимум, ии се пораздвижих от злоба :D Напазарувах и обърнах цялата къща след това - махнах елхата и прилежащите й, кухненските шкафове оправих, холът светна - всичко е джам. Накрая бях доволна. :) Не знам на какво да го отдам, ама не си спомням скоро да съм била в такова мц състояние. Отидох до майка ми за нещо и ми предложи кисела краставица. Върнах се в нас и “бляяяя”, щото още си мислих за нея (за краставицата, не за мама). :D (nbat) Днес всичко е ток.
На колежката ми джак ръсела го награби един стаф в четвъртък. Почти го уби. Карагьозови казали, че няма какво да се направи - онова го е захапало за гръдния кош и го е мятало сума ти време, вътрешни кръвоизливи, балони с кръв, счупени зъби, дупки с размера на една стотинка от зъбите - кървава история. :( Собственикът - да го хванеш и да го ‘чупиш от бой, че си го пуска да обикаля свободно.
Идеята на тая история не е да се оплача публично и да ви кажа нещо гадно. :) Moже да съм луда, вий, ако щете ми вярвайте, обаче любовта лекува - засипаха го с любов, спаха до него на пода, пяха му песнички!!!, галиха го, говориха му, цялата си енергия вложиха, не спаха. Т’ва животно е влязло на собствен ход в клиниката на следващата вечер и докторите били ахнали. Възстановява се с луди темпове и всеки му се чуди. Днес дори лягал сам. (inlove) E, oще не е 100% сигурен, но според мен, няма избор с такива стопани, шъ живей. И освен, че се радвам за Пипо, ще се пръсна от топли чувства по Мая и нейния половин. Трябват повече такива добри, всеотдайни, грижовни и обичащи същества. (hug)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.01.16 14:14.
Не знам сега, но преди Карагьоза не беше опция при такива наранявания .
Д-р Стефан Димитров обаче е сила,,направо Виктор Франкенщайн при животните)))))Малко е дръпнат,ама върши свирепа работа-връщал ми е не една животинка с единия крак от татък.Последните ми контакти бяха преди 7 години...Кабинета на ул. Петър Стоев май беше или Петър Васков.Кинологос се казваше кабинета...
10.01.16
19:48
Възрастният Димитров ли беше това? Аз преди няколко години водих голдънката (няма я вече, за съжаление) при него за инжекции за аборт и, ако става дума за същия, да, много е дръпнат. :) Имахме кокер някога, умори ми го д-р Маршавелски, дългият кретен, дето после си приспа собствените курцхари, щото не можел да ги гледа повече. Както и да е, тогава Димитров каза, че е можел да я спаси, ако не е била оперирана 4 пъти преди това и от баща ми знам, че е мега лекар.
Има и един млад Стефан Димитров, с който не съм имала контакт. Да не би за него да иде реч? Сега е “Старвет”?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.01.16 21:43.
За възрастният става въпрос-, много е корав!Кабинета се казва Кинологос-сега си погледнах паспорта на предишния ми звяр..
Мнението беше редактирано от nervak на 10.01.16 21:23.
10.01.16
21:49
Същият значи. беше на Пещерско в началото някъде, когато съм ходила. Дано не се налага да му тествам способностите.
10/01/2016 (04)
какао с кокосова захар и кокосово масло
2-3 боцкания от едно гювече: гъби с лук, чушка, оризово олио, малко топено и малко синьо сирене: мляс!
10-15бр кашу
чаша вино
2 картофени кюфтета, малко неовкусена салата от цвекло, морков, маслини, чесън, царевица, кисели краставички и орехи; домашен хумус
С болки, без тренировка, но с дълга разходка, включваща куче и после пазаруване, с чистене вкъщи и ходене на тъпитИ офиси
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.01.16 21:52.
11.01.16
22:37
11/01/2016 (05)
Литър вода с лимон
Какао с обичайните неща, банан
Печени чушки, домашен хумус, 2 оризовки и малко от майонезата
салата от белени домати, моцарела, зехтин и босилек; наруших си обета за безхлябие и изядох с нея една чеснова питка: в заведение, с приятелка, щото бях умряла от глад след 2 часа и половина трамбоване и бързане;
литър вода
6 фурми с тахан
Когато се изнервя, сърцето ми почва да бие различно и започвам да се задушавам. Т’ва е ново, от 2 месеца, примерно. Понякога прилича на панически атаки и подозирам, че ако отида при лекар, ще иска да ме наблъска с хапове.
казано от Т. Тодорова на 11.01.16, 22:37:
11/01/2016 (05)
подозирам, че ако отида при лекар, ще иска да ме наблъска с хапове.
Лекаря може...аз бих ти предложил нещо класическо :D :
http://www.meik98wines.com/айриш-уиски-тийлинг-смол-бач-0-70-л-ирландия_18421
12.01.16
10:17
Имам си вискинци и си поркам чисто чат-пат, но гледам да избягвам, щот’ то като се почне с пиене, стига се и до пушене, и нъл’ знаиш - тия три неща :D
Пък наиш какво ми е хубаво като не пуша (giggle)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.01.16 10:17.
казано от Т. Тодорова на 12.01.16, 10:17:
Имам си вискинци и си поркам чисто чат-пат, но гледам да избягвам, щот’ то като се почне с пиене, стига се и до пушене, и нъл’ знаиш - тия три неща :D
Пък наиш какво ми е хубаво като не пуша (giggle)
Тодорова, пълна сте с лафове. Кеф ми е да ти чета дневника. :)
13.01.16
19:35
Хе, Елена, мерси :)))))
12/01/2016 (6) - 13/01/2016 (07)
Храната - нормална, само снощи ядох малък дюнер, щото дойде един софийски приятел, излязохме, пих текила и трябваше да я затапя с нещо. Номерът с уискито сработи за дихателните ми проблеми, ама все пак не е много нормална тая работа.
Месо не ям, но цял ден кръжа около бутилката с домашното ядково мляко, минавам през пакета с конопа, бъркам какао след какао... тук фурмичка, там хумусче. Много ми се плющи. :D
Не тренирам, но правя загрявката на Вик с 8-цата (имам си 8-ца вече, моя) по 4-5-6-7 пъти на ден. Днес направих и 200 тяги с 12-ката. Малко са.
Утре при Славова.
—————————————————
Гледам, тука за момчето от Враца цял ден и ми се къса душата, а слушам хората, че се тръшкат за убийствата на “бизнесмените”. Само мен ли ме боли т’ва, дето го нямам, че тиквочът е решил да чисти вис-аджиите (съвсем хипотетично)? Нека се трепят, голям праз. По-малко измет, по-добра държава.
И сега разбрах, че двете мазни, дебели мутри, щели да ги съдят за “непредумишленото” убийство на това хубаво, добро момче. Кое е непредумишленото в тая ситуация? Ако се съберем заедно с вас и си хванем някой от прокуратурата да го поблъскаме с бокс в главата, дали случайно ще умре? Упс, без да искам, сори. (?!) Аз не разбира.
Edit: Оле, мале!
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.01.16 19:47.
Ако счетеш, че не е подходящо, ще го изтрия:
”Врачански понички, неизбежна отбрана и Рудолф фон Йеринг
Когато се възмущаваме, отвращаваме и вбесяваме от станалото гнусно убийство във Враца, нека не забравяме, че от ранния социализъм та и досега:
- неизбежната отбрана на практика не се признава от съдилищата;
- прокуратурата често преследва този, който действа при неизбежна отбрана, а нападателят (престъпникът, демек) ни се представя като жертва на престъпление.
Нека си спомним, че през 1997 г. Народното събрание се опита да преодолее това упорство на съд и прокуратура, като допълни чл. 12 от Наказателния кодекс с една нова трета алинея. Новият текст разширяваше значително обсега, в който неизбежната отбрана се признава “независимо от характера и опасността на защитата”. Нека не забравяме, че няколко месеца по-късно Конституционният съд оряза въпросния текст, като ни остави възможността, да можем със сигурност да се позоваваме на неизбежна отбрана само ако “нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище”. Т.е., в останалите случаи ще трябва да доказваме неща, които твърде често са недоказуеми.
И по тази причина сме се превърнали в стадо. Защото държавата чрез институциите си от десетилетия ни е отнела най-естественото от правата - да се защитаваме сами. Смелостта, която трябва да спаси човешки живот, се е изродила в сръчност да снимаме с телефоните си, как този живот се отнема.
Нека грехът е върху всички, които са подготвили гнусната обществена немощ и които продължават да я поддържат с бездействието си и със сплетените си контрасъображения и страхове от саморазправа.
Предпочитам да има 100 убити престъпници при превишаване на пределите на неизбежната отбрана, отколкото един да загине пред безучастните погледи на 15 страхливци.
Човешкият живот е безценен. Но животът на жертвата на насилие е по-ценен от живота на престъпника.
А след няколко загинали при престъпна дейност уроди чувството за безнаказаност ще намалее. Ще намалеят и уродите.
Обществото ни е като организъм без имунна система. Или ще я възстановим, или ще умрем, задавени от врачанска поничка.
И накрая - за да окуража, че проблемът не е нито нов, нито нерешим - припомням думи на Rudolf von Jhering за неизбежната отбрана. Казани са през 1872 година.
“Имам предвид унизителното израждане на уредбата на неизбежната отбрана – онова исконно право на човека, което по думите на Цицерон, е вроден у човека закон на самата природа, за който римските юристи са били достатъчно наивни да вярват, че не би могъл да се отрече в никой правопорядък по света (»Vim vi repellere omnes leges omniaque jura permittunt.« ) В последните векова, а дори и в нашия век те щяха да могат да се убедят в противното! Учените господа наистина поначало признават това право, но обзети от същата симпатия към престъпника, от която са обзети цивилистите и процесуалистите към длъжника, се опитват в хода на упражнението му така да го ограничат и орежат, че в повечето случаи престъпникът се оказва защитен, а жертвата – беззащитна. Каква пропаст и какво падение се откриват за съзнанието за ценност на личността, каква липса на мъжественост , какво пълно израждане и притъпяване на простия и здрав правен усет зейват, ако се задълбочим в литературата, посветена на това учение – може да си помислим, че сме се озовали в общество на нравствени кастрати! Мъжът, застрашен от опасност или от обида на честта, следва да се свие и да избяга – сиреч, дълг на правото излиза че е, да разчиства терена за неправдата. При това мъдреците имат спорове само по въпроса, дали и офицерите, благородниците и членовете на висшите съсловия трябва да бягат. Така един беден войник, който в изпълнение на това указание на два пъти се отдръпнал, но след като противникът му продължавал да го преследва, на третия път започнал да се отбранява и го убил, според тях „облагодетелствал себе си, ставайки обаче отблъскващ пример за останалите“ и затова бил осъден на смърт!
Особено възвисени са диренията, как неизбежната отбрана да се изключи, ако цели защита на собствеността. Едни явно смятат, че собствеността, подобно на честта, е само едно заместимо благо и затова първата се възстановява чрез rei vindicatio , а втората – чрез actio injuriarum . Как обаче да стане това, ако разбойникът е изчезнал зад девет планини в десета и не знаем, къде е той? Успокояващият отговор гласи: собственикът de jure наред с това разполага и с реивиндикационния иск, а пък „е резултат само на случайни, несвързани със самото имуществено право обстоятелства, ако в отделни случаи този иск не постигне целта си“. Това напомня на окрадения, който се утешавал, че крадецът не бил взел и инструкцията за експлоатация.
Други пък – и то принудени от обстоятелствата – допускат употребата на сила в случай, че става дума за много значителна стойност; при това обаче независимо от силния афект, в който нападнатият се намира, му вменяват задължението, да размисли най-прецизно, колко сила е нужна, за да се отблъсне нападението. Така той ще отговаря, ако счупи черепа на нападателя, без за това да има особена необходимост – та нали е могъл предварително и грижливо да изследва дебелината на черепа и надлежно да се упражни в правилната сила на удара, та да може да обезвреди нападателя с по-малко мощен удар.”
14.01.16
16:48
Карфиче, кой е източникът на цитираното от теб? :)
http://www.mediapool.bg/vrachanski-ponichki-neizbezhna-otbrana-i-rudolf-fon-yering-news244155.html
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.01.16 18:31.
14.01.16
20:15
Игличе, не бих искала да триеш истини.
14/01/2016 (08)
Храна:
Какао с кокосово масло, кокосова захар и канела
Фасулена салата с два картофени кюфтака
3в1 :/
Една голяма краставица с две равни супени лъжици коноп, малко хималайска сол и зехтин
Протеин с ядково мляко след тренировката
Тренировка:
Загрявката на Вик с 8кг + едно-две други упражнения преди това
6 кръга, 7 упражнения по 7 повторения
1. Лицеви с отлепяне на ръцете в най-долната позиция
2. Редуващи отпади със СТ
3. Суинг до вертикала с 12-ка
4. Румънска тяга с 16-ка
5. Скок-клек, клек-скок или както там му се вика
6. Жалко набиране на тиерекс, което занапред ще наричам само „набиране на тиерекс“ и ще отбележа, когато стане по-човешко
7. Колене към нещо от вис на лоста
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.01.16 20:16.
15.01.16
14:49
Взето решение:
След известен брой разговори с хора, реших следното нещо:
Понеже напоследък не ям особено много месо, няколко дни ще ям. Вече обядвах пилешки дробчета по селски и ми се драйфа.
Така. Ще ям няколко дни, после ще отида и ще си пусна изследвания.
После ще спра изцяло месото и ще намаля животинските до минимум, като на всеки 30 дни до края на годината ще си пускам нови изследвания, за да видя точно колко лош (или не) е такъв режим за мен. Определено ми е по-вкусен, лесен и приятен.
Аз спрях и изследванията ми бяха ужасни; аз спрях и ми се оказа паднало не знам си кое... В сравнение с кога ти падна? Ей т’ва искам да видя, щот ми писна от необосновани твърдения. Не твърдя нищо, със сигурност на някои може да не им понася, може и на мен да не ми понесе, ама не искам и аз да се изказвам колкото да кажа нещо. Затуй - проверка, после коментари.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.01.16 15:11.
казано от Т. Тодорова на 15.01.16, 14:49:
на всеки 30 дни до края на годината ще си пускам нови изследвания, .
В някакъв филм му се струва, че си на път да се вкараш. :)
15.01.16
21:47
Не съм хич филмирана, поне не се усещам така. Мисля си, че така ще мога подробно да проследя какво се случва - грубо.
Ако имаш съвет за това как се правят такива пробвания, ти или някой друг с представа и опит, веднага разпервам ушички да го чуя :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.01.16 21:48.
16.01.16
16:14
Аз бих изредил малко неща към случая във Враца, но щер стане мазало, та по-добре да не го правя. Жалко за момчето, но ако си беше седяло на гъза, а не да се пери с бокс щеше да е живо.
16.01.16
17:03
Изреждай, бърборим си.
Вярно е и това, което казваш - да би мирно седяло.. Нали. Че и с боксове, с келешлъци. Ама то пък можеш ли все да си седиш мирен? Караш, знаеш, че на ден по кръстовища и улици ти се приисква да нариташ поне няколко души. Ама здраво.
И извинявай, ама и пет бокса да е имал, на такова момченце всеки мъж, по-тежък от 60кг, може да му извие ръката с два пръста и да се приключи драмата. А не едно прасе да го държи, а друго да го налага.
А аз дори не съм толкоз потресена от смъртта на момчето. Гадно е, ама всеки ден някой някъде бива убит. Случва се. Да почива в мир и.. горкото му семейство.
Обаче това, което ме накара да се чувствам най-зле е отношението на останалите човеци. Може и моята ценностна система да не е наред.
16.01.16
21:19
16/01/2016 (09)
храна:
протеин с ядково мляко
кюфтета, фасул, зелева салата... малко от домашната майонеза, няколко бисквити и няколко фурми :D
прасе с лук, гъби, картофи и топено сирене - в гърне, във фурната
движение:
4км пеш на два пъти
тренировка при Мая в наш’та зала:
кардио загряване - щях да си изплюя белия дроб, много съм отвикнала :D
4 кръга, 40:20
бърпи без лицева
набиране на тиерекс, ама с отваряне на ръцете, че да иде повечко и на гърдите
редуващи отпади с подаване на пудовка под опорния крак -12кг
слизане и качване с ръчички на гума, от планк..в един от кръговете и с опити за лицева отгоре
коремни сгъвания с крака, вдигнати нагоре: пръсти към пръсти + длани зад дупе.. не знам как да го обясня :D
после останах някоя минута в залата:
5 кръгчета, по 10 повторения тяга с 20кг пудовка и лежанка с 20кг лост, иии... 3х20 суинг с 20кг (nmuchfun)
Ей ги и съботните герои, една ухилена изпод бретона Мая и аз... ама зад кадър :P
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.01.16 21:20.
17.01.16
03:25
ОК, почвам:
1. Не е убит, да не говорим за квалификацията умишлено. Евенуално прокуратурата може да пвдигне обвинение “по непредпазливост”, обаче много малко вероятно.
2. Сам е провокирал ситуацията - с гаджето в колата, а някакви го псуват, той е бил национален състезател по таекуондо( брат му каза, че преди време се е готвилза ЕП), някакви си ходят/пресичат бавно по платното за движение(пешеходците винаги са предимство, независио дали са в нарушение или не), той им свири и те го псуват.
3. Пръв е причинил телесни повреди на братята и то с бокс,след което те успяват да го хванат и да му го вземат без непосредствена агресия от тяхна страна веднага след това.
4. Боя продължава после, но вече е бит.
5. Приятелката му в разпита пред съдия казва едно, а пред телевизиите лъже. Разбирам я, но нито и прави чест, нито ще върне приятеля и това.
6. Навсякъде се тиражира убийство, пък обвинението не е категорично и мярката за неотклонение е лека. Въпреки опитите да се наложи обратното мнение, в полицията и в прокуратурата работят професионалсти и щом при такъв обществен отзвук има такива обвинение и мерки, то фактите ще говорят не в полза на починалото момче.
7. Той бил 60 кила, те били по 100. Е кво, на живо тегло ли се работи в правото ? Тия двамата братя даже не са и селски бекове, а обикновени затлъстели и обездвижени младежи. В същото време пък познавам лично поне 10 60-70 килограмови файтъри, които биха пребили не двама, а четирима и не затлъстели, а яки 100 килограмови мъже...
Другото,което е аз четах,че имал сърдечни проблеми и след сбиването си е бил добре и после издъхнал от инфаркт. Казват, че имал синини от побоя дали са от побоя или от някой опитал да му помогне не се знае.Сърдечен масаж на човек пострадал от побой не е много хубаво да се прави от немедицинско лице.
Другото какво е търсил с тоя бокс и да скача да,се бие.ДА кажеш,че са го изкарали от колата хубаво ок ама той сам е тръгнал да се прави на мъж.Общо взето 3 ма простаци тръгнали да се бият и понеже единя умрял дай да го издигнем на пиедестал.
Да не говорим за гаджето му, която на няколко пъти излъга явно вниманието й харесва:Д от страна на обществото.
И последно аз доколкото разбрах са пресичали на пешаходна пътека и той име свиркал. Знам какво е да шофираш и да бързаш,да изнервящо е случва ми се ежедневно. Обаче ако си пресичам на пешаходна пътека и някъв путъо ми свирка и ме псува такъв хубав шамар ще му зашия,че не е истина.
17.01.16
19:44
Аз към днешна дата съм по-скоро съгласна и с двама ви по темата (поне по повечето точки), защото все пак, коментираното от мен по-горе, се отнася към първоначалната информация: младеж убит от двама възрастни, хората снимат с телефони, на прокуратурата не й се занимава. Там имаше замесен и джип, пък как го били засекли и т.н.
И въпреки това, не ми изглежда като един от тия файтъри, за които говори Сашо, особено ако са успели да го ударят над 20 пъти. А твърдят, че не са го докоснали, освен за да опитат да му помогнат. Но това е само още едно твърдение. Причината за смъртта, доколкото знам, не е категорично установена.. все още. И след 10 промени във версията, отказвам дори да имам мнение - то не беше удари в главата, не бяха трохи в дроба, инфракт и т.н.
Може би трябва да започна предварително да отказвам да имам мнение, защото съм прекалено емоционална.
Без значение какво се е случило, достатъчно е тъжно - простаци, селяци, идиоти - все тая. Всичките имат семейства и близки, които страдат заради техните действия. А онези, бездействащите с телефоните... бях тръгнала да казвам някакви неща, ама ще се въздържа. Те просто са най-противни от всички.
@Игличе, хубаво беше коментирала.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.01.16 19:45.
17.01.16
19:54
17/01/2016 (10)
BCAA е просто... снощи ми беше болезнено, та чак не можех да мърдам. Изпих една доза и сутринта се събудих в съвсем различно състояние.
кафе с ядково мляко
чаках на студа да ме вземат и изпих едно голямо капучино от машина, пусна ми и захар
прасе с картофи (примерно, 200гр)
пиле със зеле и ориз (много малко)
прасе с картофи
Движение:
- обикаляне в студа
- офиси
- чистене в нас
- леко загряване
- 2 пъти загрявката на Вик: установих, че боса не мога да правя напади, ако левият крак ми е водещ :D - веднъж с 8-цата, после с 12-ката, ама не я не мога да я сначна;
- опити с колелце за корем, купих си оня ден
- 5 пъти преден планк до отказ
- 50 минути йога (дишания, това от картинката по-долу + малко уориъри, кучета, гълъби и допълнително наклони назад)
- мачках се с тенис топка
Изплющяха ми всички възможни прешлени. Една идея под лопатките се чува глухо пукане, пък се и усеща: на всеки подскок и на всяко по-рязко движение. Стари кокали, к’во да ги праиш :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.01.16 19:56.
казано от Т. Тодорова на 17.01.16, 19:54:
- 50 минути йога (дишания, това от картинката по-долу + малко уориъри, кучета, гълъби и допълнително наклони назад)
1. Дишания не прави сама или с неопитен “показвач” (под неопитен имам предвид 99% от йога светилата в БГ)
2. Не прави тези движения от картинката, не и по начина, по който са нарисувани.
:D
17.01.16
20:58
Аз много харесвам този човек (като човек, щото е много голям добряк и айляк), при когото ходих на йога по едно време, но дори с мижавите ми познания, правих движенията различно от начина, по който той ги показваше, защото ... ми съмнително ми беше. Та да, тях съм ги разглеждала допълнително, не знам колко коректно ги изпълнявам, но нито имам време, нито финанси, нито доверие на някого. Затова правя това, което намеря за най-приемливо (според мен) от интернет пространството.
За дишанията не знаех и изобщо не съм наясно. Нямам къде да те поканя, защото едва ли ти се спи между два песа :D, но пък ако мина към София, както се очертава, ще ти дойда на един частен урок, да покажеш малко бейсикс :)
Толкова онлайн бози съм изгледала и пробвала, не само за йогата (за нея най-малко), и от всички съм си изпатила по един или друг начин. Много ми се ще да си променя цялостно практиката и разбиранията.
Първо, напълно съм съгласна с казаното от Сашо. Моят коментар е дълбоко принципен, просто понеже е по конкретен повод съм го оставила в пълен текст, макар с някои неща, например “гнусно убийство”, да не съм съгласна, поради простата причина, че НЕ СЪМ БИЛА ТАМ и не съм запозната със случая от първа ръка. Аз лично избягвам да коментирам и като цяло да си съставям мнение въз основа на информация, предоставена ми от медиите. От медиите ме е гнус.
“Прокурорски син прегази двама души и се размина с условна присъда.” Ама къде, кой, защо, как, при какво условия - пука му на някой, сензация да има. Драйфа ми се от медиите и от ... айде няма да говоря повече по темата.
казано от Т. Тодорова на 17.01.16, 19:44:
коментираното от мен по-горе, се отнася към първоначалната информация: младеж убит от двама възрастни, хората снимат с телефони, на прокуратурата не й се занимава.
Както нееднократно съм казвала, по немалко случаи на престъпления, оповестени от медиите, не бива да си съставя човек мнение и да заема позиция, НИКОГА. Така са ме учили в разсадника на образованието.
Може би трябва да започна предварително да отказвам да имам мнение, защото съм прекалено емоционална.
Не отказвай да имаш мнение, а бъди сигурна, че то е базирано на конкретни, достоверни данни, предоставени от достоверен източник. Дори най-малкото съмнение в източника, прави мнението безпочвено.
@Игличе, хубаво беше коментирала.
Както казах, коментарът ми беше принципен. За неизбежната отбрана. Защото понятията много, много се размиват. Кой напада и кой е престъпникът.
Не бих искала да казвам тежки думи като: “ДА НЕ ПРИБЪРЗВАМЕ С ЛОВ НА ВЕЩИЦИ, ПУБЛИЧНИ ЛИНЧОВЕ. ДА НЕ ИЗБЪРЗВАМЕ С ТЕЖКИ КЛЕТВИ И СМЪРТНИ ПРИСЪДИ. РАЗУМ И ЦИВИЛИЗОВАНОСТ Е НУЖНО СЕГА. ПРЕДИ ВСИЧКО ИМАТ ДУМАТА: ИСТИНАТА И ЗАКОНА!” (цитатът е от едно клипче в социалните мрежи), защото знам, че ще искам друго, независимо от всичко, ако там е било моето дете. Но....всички имат майки, нали...затова - истината.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 17.01.16 21:02.
18.01.16
09:10
Не отказвай да имаш мнение, а бъди сигурна, че то е базирано на конкретни, достоверни данни, предоставени от достоверен източник. Дори най-малкото съмнение в източника, прави мнението безпочвено.
Имах предвид мнение, формирано на базата на импулси и емоции. А за написаното от теб - визирах това, което беше казала за агресията.
*** Да вметна:
Пак се почна с възпалението в гърлото и ходих сутринта да си пусна пкк, дкк (за безмесния режим) и също пак ц-реактивен протеин. Ще вадя сливици и трябвало да легна в болница за 2-3 дни. И вадили с пълна упойка - е тая няма да стане.
18.01.16
11:24
Изследвания номер 1: щрак.
Биващи са, ама възпалението се вижда. То и иначе се вижда, де, защото днес имам температура малко.
Спирам месото, остават масло, сирене, кефир... Рядко и по малко. Протеиновата пудра, която ми идва много тегава на вкус тия дни - 1-2 пъти в седмицата, докато свърши. После, ако купувам пудри, ще са растителни.
Добавките ще са си същите, вероятно със същата честота на прием, защото никога няма да се науча да не ги забравям :):
Б-50, магнезий, дейли витс, цинк, мсм...
Храната:
всякакъв вид зеленчуци
плодове - банани, помело, ябълки, такива разни
фурми, ядки, тахани, оливУ - шарлан, оризово, зехтин, кокосово масло
тахан, фъстъчено масло, какао под всевъзможни форми
зърнени и бобови
1-2 пъти в месеца риба, евентуално
Ей в тоя дух :)
Тренировките:
вторник § четвъртък при Деница (или, ако не мога да стигна до залата - в неин стил);
В другите дни дОма: пудовки, СТ, малко кардио и повечко йога
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.01.16 12:15.
18.01.16
21:39
18/01/2016 (11)
Цял ден обикалях буркана с фъстъченото масло, избухах ... По-малко от 100гр, но около, заедно с няколко фурми
Ядох и банан
И фасулена салата, около 100-150гр
Не ми се яде друго.. а, да, сутринта две кафета от на майка ми машината (капсули няк’ви), с мед
една голяма чаша вино, да се кротна малко, две цигари и в кревата
Не се движих, цял ден на компютъра; само кръста и ставите мърдах, накрая полегнах върху апликатора, после се помачках с топката за тенис
Камен излезе с две кучета и се прибра с едно - избягал Борката и не давал да го хване. Оказа се оставен навънка, за да се прибере сам... ако иска. Уж щеше да излезе пак, за да го намери, ама не дочаках. Не знаех, че мога за 10 секунди да изляза от пижамата и да се намъкна в 3 ката дрехи. Намерих си го, олигофрена, донесох си го на ръце до нас, миришещ на риба. Накарах му се, ама не изглежда трогнат.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.01.16 21:51.
19.01.16
20:29
19/01/2016 (12)
Имам нужда от почивка - ментална, емоционална. Искам тишина, спокойствие, никакви комуникации. Искам свежа храна, свежи напитки и максимум компанията на Ленчето и Камен. Другите не мога да ги дишам :D
храна:
какао с кокосово масло, кокосова захар и ядково мляко
няколко картофа от на мама мусаката
банан с коноп и фъстъчено мАсЪлцИ
3 оризовки с домашен хумус, който стана с парчотии вътре, ама нахутът беше недосварен май.. една oт оризовките имаше честта да “замине” заедно с остатъка от домашната майонеза.
Хумус + Домашна майонеза = В.О.Л. :D
салата от спанак, краставица, авокадо и зехтин, 1 с.л. коноп и две-три оризовки, хумус и за десерт - няколко фурми с фъстъчено :))
движение:
двуминутна загрявка на Зузана + загрявката на Вик, както обикновено
3 кръга с 12-ката, за 20 минути.
- 30 суинга
- 10 лицеви от колене
- 20 редуващи отпади с подаване под опорния крак
- 5 на всяка ръка: обръщане с пуш-преса
- 10 еднокраки тяги на всеки крак
Бих могла да ги свърша по-бързо, обаче много спирах, защото кръстът ме сцепва.
25 минути се разтягах - на мантри и на тъмно; после малко исках да полежа на тихо и да си укротя мислите, защото тъкмо ми беше почнало да ми става по-спокойно, обаче кучетата трябваше да се разшумят, съседите да се разблъскат, стъпки да се затътрят из входа, някой да ми пише на месинджъра на FB…
Накрая ш’ си подам оставката и ще се преместя на някой остров - да плющя плодове и да си плацикам задника в бистра водица (clap)
Мачках си кръста и гърба на стената - с топка за тенис, после полегнах на апликатора пак.
Туй от мен... за днес :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.01.16 08:11.
Тодорова, аз на Вашата диета от зеленолистни с коноп бих се гътнала.
С уважение.
:D
19.01.16
20:40
С тия количества мазнини, които поемам - много ме съмнява :)
Хумуси, тахани, зехтини, шарлани, какао, кокосово масло - не съм чак толкоз активна, че да имам нужда от повече. Цял ден работя седнала.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.01.16 20:41.
21.01.16
17:43
@Елена, aпликейшънът е много зарибен, ама слага две кила на челюстта (giggle)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.01.16 17:44.
21.01.16
18:14
Коригирах - или са прекалено тесни, или са по-големи. Требе Фотошоп, а чак толкова няма да се впрегна :D
Така или иначе, много кефи проложението :))))