karfi4ka тренира - интервали он холд

Прескочи до:

01.02.16
14:41

Стели, благодаря, ще използвам задължително тази рецепта! Отворена съм към всякакви идеи, знаеш :)

казано от S&M на 01.02.16, 12:19:

Когато никнеха зъбките на,сестра ми я мажех с масло от лайка.Относно кашлицата аз съм доволна от клеевата тинктура разтворена в мляко.Не е гадна и нямам проблеми да я убедя да я изпие

Според бащата на моя син, на когото имам пълно доверие, клеевата тинктура не се препоръчва за деца под 2 години и не разрешава да му се дава :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.02.16 15:13.

01.02.16
15:26

Също така и пчелен мед не се дава на деца поне до 1 година, вие минахте с малко този срок.Според някои специалисти до година и половина или повече.
Условно след 12-месечна възраст храносмилателна система развива по-висока киселинност и придобива естествена микрофлора, която не позволява развитието и унищожава потенциално опасните спори на Clostridium botulinum (които като се развият в бактерии, отделят ботулинов токсин). Ботулизъм може да се причини и от минимално мед, няма значение дали е “домашен” или някакъв друг. Затова и на етикета на всеки продукт с мед тази забрана е отбелязана.
Рискът може би е колкото от ракията, но последиците също са доста опасни.
Медът също е и силен алерген.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 01.02.16 15:28.

01.02.16
15:42

OK - за това с меда се извинявам - не уточних, че аз започнах да давам едва след третата годинка поради гореспоменатите предупреждения, които съм чела. Благодаря за доуточнението!
Всъщност извинявам се като цяло за спама в дневника ти - наруших си едно от обещанията да си давам мнението и виждам, че сгреших...

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 01.02.16 15:44.

01.02.16
15:50

Стели, няма за какво да се извиняваш, твоето мнение за мен е изключително важно, високо ценено и държа да присъства в дневника ми, по много причини.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.02.16 15:53.

01.02.16
15:59

Сестра ми е на 4.:). За жалост предпочитам предписаните от педиатъра лекарство просто защото не съм много запозната с разните хомеопатични начини. Не, че лекарствата са много хубави обаче някак си им имам повече доверие от народните средства.Клеевата е изключение де:Д.Но пък аз съм голяма паника и при първото покашляне тичам в болницата.

01.02.16
16:10

Дневникът ми е доста гостоприемен по принцип, но нека се придържаме към полезност на съветите и целенасоченост на коментарите, както и към взаимно уважение към чуждото мнение. Благодаря на всички, които се включиха.

Кобре, не знам откъде ти дойде това за меда и каква беше причината да го напишеш.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.02.16 16:16.

01.02.16
19:00

Ами как защо- пишеш, че даваш на малкия мед с лимон и сода. Медът може и да е крайно полезен продукт за възрастните, но е и особено опасен за малки деца до 1-2 годишна възраст  -описах защо и всъщност си е буквално забранен.
Следя още от миналата седмица и прецених, че трябва да ти напомня нещо, което със сигурност знаеш. Винаги може да ми редактираш мнението, ако сметнеш, че не е редно да се меся.

01.02.16
19:41

казано от Queen Cobra на 01.02.16, 19:00:

Винаги може да ми редактираш мнението, ако сметнеш, че не е редно да се меся.

Редактирам мнения само и единствено, когато сметна, че са нарушени правилата за употреба на форума, както по след изрично желание на автор на дневник, а не защото нещо на мен, като личност, ми харесва или не ми харесва, това за нормалните хора е пределно ясно. Така, че не бих ти редактирала мнението.

Синът ми е на година и 3 месеца и консумира мед с изричното позволение на педиатъра му.  До момента не съм видяла сигнал, че нещо не е наред. Благодаря за напомнянето.

казано от Queen Cobra на 01.02.16, 19:00:

Ами как защо- пишеш, че даваш на малкия мед с лимон и сода. Медът може и да е крайно полезен продукт за възрастните, но е и особено опасен за малки деца до 1-2 годишна възраст  -описах защо и всъщност си е буквално забранен.
Следя още от миналата седмица и прецених, че трябва да ти напомня нещо, което със сигурност знаеш. Винаги може да ми редактираш мнението, ако сметнеш, че не е редно да се меся.

“Особено опасен” е прекалено силно казано,  дори преувеличено дори по българския стандарт за преувеличаване. Да, има такава опасност, но тя се определя главно от възраста на бебето, но има и други допълнителни фактори. Кърмачетата са в по-засегната група, както и деца на майки от кавказката група. Последните са данни от статистика в САЩ.

Нека сега погледнем цифрите. В САЩ годишно има 100 случая на ботулизъм, от които 70% са бебета. 70-80 бебета на 300 милиона население. Дори да не е пълната цифра, процентът е много малък. В най-голяма опасност са децата до 6 месеца, като явно има и някаква връзка с това кога детето минава на твърда храна.

Статистиката никога не е гаранция. Предполага се, че количеството мед, което се дава на детето е също определящ фактор. Дамян е започнал да консумира мед след като навърши годинка и то в минимални количество. Детето е захранено от шестия месец и може да се каже, че на годинка се храни пълноценно от обща кухня. Предполага се, че има развито храносмилане в някаква степен.

В началото детето получи малки дози мед, за да разберем дали ще има алергична реакция. Нямаше.

И понеже главно предполагаме, може да предположим, че Дамян е здрав и нищо няма да му стане от малко мед в разнообразната диета. В крайна сметка никога няма гаранции и ботулизъм може да се появи от една най-проста и замърсена рана.

01.02.16
20:02

01.02.2016г.

Храна:
- мляко с кафе;
- телешка кайма на фурна със зеленчуци;
- банан;
- бяла риба с лимон и магданоз, десетина бадема, че мазнините ми никакви ги няма :D;

Добавки:
- Ц, Д, мента и клеева тинктури;

Тренировка:
5 рунда:
10 х руски суинг@12кг пудовка;
1 х гоблет клек@12кг пудовка;
15 х руски суинг@12кг пудовка;
2 х гоблет клек@12кг пудовка;
25 х руски суинг@12кг пудовка;
3 х гоблет клек@12кг пудовка;
50 х руски суинг@12кг пудовка;

1000/10000 суинга

Дамяни:
Храна:

- овесени ядки с кисело мляко и круша;
- телешка кайма със зеленчуци;
- рубар;
- банан;
- телешка кайма със зеленчуци;
Добавки:
- Ц, Д, рибено масло;

За тренировката нямам коментар, доволна съм, само  в третия, четвъртия и петия рунд 50-те са на 2х25 с 3-4 секунди почивка от съображения за сигурност. Иначе почивките ми са по 30 сек след гоблетите и по 3 мин между рундовете.

Дамси си е добре. Беляджийства, танцува, говори, тича, руши и не слуша хич какво му се говори. Покашля доста, но се надявам наистина да е защото не може да отхрачи.

До сватбата остава все по-малко време, а единственият, който си е свършил работата по тая сватба, е Вероника :D

Снощи зачетох книжката с издадени в сборник след смъртта му статии на Далчев. За пореден път умирам от кеф, четейки го. Невероятен. Колкото повече години минават, толкова по различно, в положителен аспект, е окото ми върху литературна критика.

Разбичках библиотеката на нашите днес и си домъкнах много търсен сборник на Пушкин, за съжаление само т.2 и един сборник на Некрасов. Намерих и един учебник на майка ми - Граматика на българския книжовен език, донесох го армаганче на Деско, който заяви, че това не било армаганче, а подигравка (!?) :D

Вчера замених домашната паста за зъби от кокосово масло, карамфил, сода и етерично масло мента с нова, пак домашна, - хума, кокосово масло, капка мед, етерично масло джинджифил - доста приятна комбинация. Замених я заради содата - моите фасети не съм сигурна, че ще търпят много содата, та да не рискувам.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.02.16 21:05.

02.02.16
14:08

02.02.2016г.

Храна:
- мляко с кафе;
- бляа риба с лимон и магданоз;
- банан;
- свинско с лук, морков, бадеми, маслини;

Добавки:
- Ц, Д, клеева тинктура, цинк;

Тренировка:
5 рунда:

1500/10000 суинга

Дамяни:
Храна:
- просо с масло и сирене, стафиди;
- телешко със зеленчуци, маслини;
- рубар;
Добавки:
- Д, рибено масло;

Днес празник имат мъжките рожби! Да ни е живо и здраво нашето първородно момченце! Да е все така умно, находчиво, любвеобилно! Най-вече да е здраво и Господ да го пази (включително от майка му, нейните мед и ракия :D (шегичка със себе си, някой да не се обиди :D ))! На всички форумни мамита и татита да са им живи и здрави мъжките рожби (и женскте, де, ама сега за мъжките говорим :D ), много внуци да им дарят! (sun)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.02.16 21:27.

02.02.16
14:19

Много добро чувство за хумор имаш. :)
Да ви е здраво и щастливо момченцето!

03.02.16
13:59

03.02.2016г.

Храна:
- банан;
- мъфини (нормални, със захар, божествено вкусни и много красиви, подарък на Десчи за рождения ден от началството :D (inlove) );
- дюнер;

Добавки:
- Д, Ц, цинк;

Дамяни:
Храна:

- гречка с масло и сирене;
- ябълка, банан;
- яйчен мъфин с маслини, маслини;
- кисело мляко с ябълка;
- леща, паста;
Добавки:
- Д, рибено масло;

Днес пък рожден ден има моят спътник в живота. (cake) Отбелязвам си пожеланията, за да се знае какво съм му пожелала тая година :D :D :D

И така... На него пожелавам: да бъде здрав и все така силен и ... умен (muscle) (с тази комбинация имаме вътрешна шегичка :D ). Пожелавам му да бъде все така грижовен баща и съпруг, все така всеотдаен за семейството, колегите и приятелите си, все така добър професионалист, все  така отличен във всяко едно отношение. Нека продължи да бъде справедлив и честен, както винаги досега е бил. Пожелавам му това, с което се е захванал и в което влага енергията, усилията и сърцето си, да успее и да се развие в максимална степен. НЕ му пожелавам да стане прокурор или съдия, защото смятам, че тези професии не са за човек като него, макар че съм сигурна, че би станал прекрасен професионалист...защото просто е професионалист, с каквото и да се занимава. Просто тези професии биха го променили, към лошо, а аз го  харесвам такъв - Царят на хранителните добавки (rock)

На себе си също пожелавам да ми е жив и здрав, да е до мен още дълги години, за да се караме за глупости, както досега, но и да се сдобряваме....както досега (inlove) А също и да е достатъчно здрав, за да продължим и занапред частното ни състезание “кой се набира повече”, в което често губи, въпреки пожеланията на Вероника да е по-силен от мен! :D

Песента и клипът са специални (nlove4)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.02.16 20:18.

03.02.16
16:01

С полублагословията на фелтфебела :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.02.16 17:28.

Много прецизно и методично сте слагали фостата! (sun)

казано от karfi4ka на 03.02.16, 16:01:

С полублагословията на фелтфебела :D

По-добре скрий телефона, защото след такава реклама, фенове и фенки ще започнат да ме търсят посред нощите...

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 04.02.16 12:26.

04.02.16
13:13

Трябваше ми малко време да схвана :D Хипофизата...

А може пък телефонът на Митака да зазвъни....огладнели кандидат-работници :D

04.02.16
13:56

04.02.2016г.

Храна:
- мляко с какао;
- банан;
- дюнер;

Добавки:
- Ц, Д, цинк;

Тренировка:
5 рунда:
1 х набиране успоредн хват;
2 х набиране успоредн хват;
3 х набиране успореден хват;

2000/10000 суинга

Дамяни:
Храна:
- кисело мляко с ябълка, банан;
- пилешко от бут, маслини;
- грис с прясно мляко;
Добавки:
- Д, рибено масло;

Днешната тренировка се проведе в залата :D Хем не ми се ходеше, хем ми липсваше обстановката. Огледалата там ... вероятно са криви, защото някак повдигнаха самочувствието :D :D :D

Дамби се опита да ме прецака, като се събуди с час и 15 минути по-рано, т.е. точно като тръгнах за залата. Но прецака баща си, защото му взе 40 минути сън :D

Дюнерът ми е само месо и зеленчук в питаката и е от вчера.

Дъждът и вятърът ни прецакаха чудесните планове за разходка в празен парк. А Дамби заспа в 12:30!

06.02.16
11:49

05.02.2016г.

Храна:
- мляко с кафе;
- банан;
- пълнозърнест хляб, свинско филе, кашкавал, маслини, домашна лютеница, каперси;

Добавки:
- Ц, Д, цинк;

Дамяни:
Храна:
- кисело мляко с овесени ядки, банан;
- застроена с яйце зеленчукова супа, маслини;
- грис с прясно мляко, банан;
- зеленчукова супа със зеле, маслини;
Добавки:
———

Вероника ни гостува! Дамян я ОБОЖАВА! То не бяха прегръдки, то не бяха целувки, то не бяха танци, манци, пиана и маракаси!
Тренировката днес я пропуснах и я преместих за събота.

06.02.16
11:55

06.02.2016г.

Храна:
- ананас;
- 50гр. суров микс (сушени плодове, сурови ядки);
- ризото с пиле, фенел и шафран;
- мини еклер, толумба;
- пълнозърнест хляб, свинско филе, кашкавал, маслини, домашна лютеница, каперси;

Добавки:

- Ц, Д, цинк;

Тренировка:
5 рунда:
1 х лицева опора;
2 х лицеви опори;
3 х лицеви опори;

2500/10000 суинга

Около 37 минути със загрявката в началото.

Дамяни е на бабин дом.

С Десо отидохме заедно в залата. Бях забравила колко е приятно с Десо в залата - хем е там, хем го няма :D

Замених кофичките с лицеви опори, защото стойката в залата е твърде широка и не става за мен, а и като цяло не съм за хубави кофички.
12ката започва да олеква, но пък за всичките петдесетки 16-ката ще ми понатежи, така че обмислям варианти. Днес не съм накъсвала нито една петдесятка, като цяло стегната тренировка, с чудесно темпо, тук таме - пропусках почивките межди 10 и 15, между 15 и 20, а между първия и втория рунд, както между четвъртия и петия, почивах по две минути, вместо три. Много доволна от тренировката. В залата, с Десо, усещането си е другичко.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.02.16 18:12.

07.02.16
10:21

Това, особено в първата му част, не е никак зле да си го припомням всеки ден, с моите постоянни страхове относно това какво би могло да се случи, както и относно това какво със сигурност предстои да се случи, и двете в отрицателен смисъл.

07.02.16
12:19

07.02.2016г.

Храна:
- мляко с кафе;
- няколко фурми;
- яйчени мъфини със зелена чушка, магданоз, маслини и свинско филе;

Добавки:

- Ц, Д, цинк;

Тренировка:
5 рунда:
10 х руски суинг@16кг пудовка;
1 х раменна преса@8кг пудовка;
15 х руски суинг@16кг пудовка;
2 х раменна преса@8кг пудовка;;
25 х руски суинг@16кг пудовка;
3 х раменна преса@8кг пудовка;;
50 х руски суинг@16кг/12кг пудовка;

3000/10000 суинга

Около 40 минути.

Първо - да си добавя за вчера - Десо си беше прехвърлил правата и задълженията на рожденик от 3ти, за 6ти, защото на 3ти беше на работа и нямаше как да празнуваме. “Празнувахме” вчера - един прекрасен, прекрасен ден - след като тренирахме и си починахме вкъщи, поехме към студентски да сменим новите ми ръкавици. После към центъра. За една кратка отсчека срещнахме три групи прекрасни хора, с които отдавна не се бяхме виждали, просто прекрасни срещи. Заседнахме в прекрасно, тихо, спокойно, уютно заведение, наречено “Пасторант”, като името му подсказва съдържанието на менюто.Добре, че в конфетарницата нямаше игла къде да хвърлиш, насладихме се на спокойствие и ти-ши-на. Изобщо, прекрасен ден. (sun) Само малко слънцето ме подлъга и не подозирах за ветрището, но с известна доза оплаквания, го преживях :D

A сега за днес - взех 16-ката. Имам един пълен рунд с 16-ка, без никакви накъсвания и с много добро темпо. Останалите 4 рунда 10, 15 и 25 са с 16-ката, а 50-те - с 12-ката, отново без накъсвания. Почивките ми са по 30 секунди в рунда и по 3 минути между рундовете. Много стегнато, много стабилно. Твърде възможно е да можех да изкарам още едни 50 с 16-ката, но сметнах, че ако се изгърча на макс, ще ми е трудно да завърша другите 3 рунда без накъсване и реших да не обръщам внимание на егото, а да послушам...Десо. :D

Сега почиваме и отиваме да си приберем малкия Дамби, кооооойто бил много непослушен у баба си, натискал диспенсера с водата, изливала се тя из бокса...а той получавал парцал, за да си бърше белята :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 08.02.16 12:42.

08.02.16
21:27

08.02.2016г.

Храна:
- вафла с тахан;
- овесени ядки с кисело мляко и протеин;
- мляко с кафе;

Добавки:
- Ц, Д;

Тренировка:
- почивка;

Дамяни:

Храна:
- телешко на кайма със зеленчуци, варено зеле с копър;
- грис с прясно мляко, кокосово масло, стафиди и фурми;
- спаначена супа с моркови, лук и сирене, маслини, парченце пълнозърнест хляб с маслини;
Добавки:
- Д, рибено масло.

09.02.16
14:11

09.02.2016г.

Храна:
- 5 фурми, кафе с мляко (всичко на шейк);
- 1/2 мини пълнозърнеста багета с домашна маслинова паста;
- 2 реда “Фин млечен”;
- свинско, моркови, сандвич от пълнозърнест хляб с маслини с домашна маслинова паста, домашна лютеница, кашкавал, купешки салам;

Добавки:

- Ц, Д, цинк;

Тренировка:
5 рунда:
2 х гоблет клек@12кг пудовка;;
3 х гоблет клек@12кг пудовка;;

3500/10000 суинга

Около 40 минути.

Дамяни:
Храна:

- просо с масло и сирене;
- спаначена супа със сирене, маслини, стафиди;
- грис с мялко, фурми и стафиди;
- зеленчукова супа с яйце, маслини, морков;
Добавки:
- Д, рибено масло;

Относно тренировката - първият, вторият и петият рунд са целите с 16ката - първият без накъсване на 50те, вторият накъсани на 30+20, петият накъсани на 25+15+10. Просто 12ката вече е твърде лека. От друга страна обаче, ако напъна всички рундове с 16ката, не съм сигурна дали ще ги изкарам всичките. Затова ги събирам от двете страни - 1 - ясно, вторият, когато още мога да си позволя да се напъвам без да има шанс да се срина и петият, когато хем мога да се напъна яко, хем от това няма да страда комплексът. Мисля, че така е най-добре да вкарвам 16ката, т.е. остава ми да направя третия и четвъртия с 16ката, дори и с накъсване, даже 100% ще е накъсано, но ще се адаптирам, и оттам вече да целя да махна накъсването и да съкращавам почивките. Последните днес са си както винаги - по 30 секунди в рунда, 3 минути между рундовете, като тук таме съкращавах 30те секунди, особено в последния рунд. Забавянето във времето е, вероятно, заради по-голямата тежест. Много съм доволна, добре вървят нещата. За съжаление, въпреки жестоките нови ръкавици, пак имам скъсана кожа и ... рана.

На Дамби още не му е минал носът и не го ваксинираха. На 19ти.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.02.16 23:06.

10.02.16
12:17

10.02.2016г.

Храна:
- сандвич от пълнозърнест хляб с маслини с домашна маслинова паста, домашна лютеница, кашкавал, купешки салам;
- фреш от портокал;
- руло “Стефани”;
- две лимецови палачинки с домашна маслинова паста и домашна лютеница;

Добавки:

- Ц, Д, цинк;

Тренировка:
5 рунда:
2 х лицеви опори;
3 х лицеви опори;
4 х лицеви опори;
50 х руски суинг@16кг пудовка;

4000/10000 суинга

Около 36 минути.

Дамяни:
Храна:

- гречкови макарони с масло и сирене;
- руло “Стефани”;
- кисело мляко с круша;
- супа (по-скоро яхния :D) с моркови, лук, зелена чушка, магданоз и малко фиде, застроена с едно яйце и чаена лъжица лимецово брашно;
Добавки:
- Д, рибено масло;

Днес отидох в залата след известни разправии с Десо, който ме нахока, че се лигавя с моето “не мога да тренирам, ако не отида до половин час след ставане, а се занимавам с други неща”. Просто не си представях да тренирам след като съм се занимавала с други неща, някак ме обзема...не е мързел, ами едно такова не-ми-се-занимава. Имах усещането, че ако отида, тренировката ще е гадна. И отидох с примирение, че ще е така. Което беше жокер и игра в моя полза, защото...без много да му мисля напънах целия комплекс с 16ката. И се получи, макар и 50-те в третия, четвъртия и петия рунд да бяха накъсани съответно на 30+20, 25+15+10, 25+10+15. Доволна съм, стегнато, ритмично, почивките - стандартно 30 сек/3 минути, пак тук-таме с леко съкращение от по 10-20-30 секунди :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.02.16 13:09.

11.02.16
13:06

11.02.2016г.

Храна:
- половин мини багета с маслини с домашна маслинова паста;
- овесени ядки с кисело мляко, кокосови стърготини и протеин;
- две варени яйца с маслинова паста;
- бъркани яйца със сирене, тиквичка, магданоз и лук, моркови;

Добавки:

- Ц, Д, цинк;

Тренировка:
5 рунда:

4500/10000 суинга

Около 35 минути.

Дамяни:
Храна:

- оризово-царевични макарони с масло и сирене;
- омлет с маслини, сирене и магданоз, моркови;
- кисело мляко с круша;
- банан;
- супа с чушка, лук, морков, броколи, спанак, карфиол, много малко фиде, застроена с яйце и елдено брашно;
Добавки:
- Д, рибено масло;

Днес уж най-леката тренировка, обаче трети ден подред...малко се уморих. Тъпо направих, че съм оставила най-тежката тренировка за последна в цикъла, т.е. за събота. Но се надявам това, че утре почивам, да даде малко отражение, макар че знам, че набиранията много ще ми вземат. Нещо не ми се набира, не ми е комфортно както преди, може да са ми пораснали крайниците!!! :D :D :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.02.16 18:58.

12.02.16
16:42

11.02.2016г.

Храна:
- мляко с кафе;
- две парчета невероятен домашен кекс със смокини, направен от бабата на зет ми;
- бъркани яйца с маслини, лук, тиквичка и мгаданоз, моркови;
- сандвичи - различни комбинации от хайвер с чесън и копър, пикантен катък, маслинова паста, маслини, каперси, сушени домати, домашна лютеница, кашкавал и  може би нещо друго :D; свинско на тиган;

Добавки:

- Ц, Д, цинк;

Тренировка:
- почивка;

Дамяни:
Храна:
- домашна юфка с масло и сирене;
- яхния от лук, морков, спанак, магданоз, чушка, застроена с яйце и елдено брашно, хапка от кекса със смокини;
- домашна баница;
- руло “Стефани” с телешко;
Добавки:
———;

Дамби - на Лелиндом, а утре с леля си - на Бабиндом. Това са две дестинации, които ни осигуряват няколко мига нищоправене :D Колкото и да ни липсва :D
Утре - важно събитие за семейството, от което вече и Колето ще бъде реална част (inlove) - Десо прави крачка към венчавката :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.02.16 17:28.

13.02.16
12:22

13.02.2016г.

Храна:
- доза протеин;
- сандвич от пълнозърнест хляб - комбинации от снощните (inlove);
- сладолед в Конфетарницата;
- гирос със свинско без картофи;

Добавки:

- Ц, Д, цинк;

Тренировка:
5 рунда:
1 х набиране с успореден хват;
2 х набиране с успореден хват;
3 х набиране с успореден хват;

5000/10000 суинга

Около 42 минути.

Дамяни:
Храна:

- домашен кекс с кисело мляко;
- -
- Добавки:
——;

Както каза Митака, ПРЕ-ПО-ЛО-ВИХ! А за тренировката мога да кажа едно: “ЖЕСТОКА”. Защо? Защото почти не губя въздух на суинговете, чувствам се като пластелин (в положителна насока - обратното на дървена). Наблюдавам лека адаптация към суингването с 16кг (говоря за 50-те, разбира се, другите не са проблем никога). Днес в първите 2 рунда нямаше казус с 50те - без прекъсване ги направих, а после съответно 30+20, 25+25, 25+25. Принципно трябва да гледам цялостно на тренировката, а не да вадя суинговете от контекста на набиранията, де. Защото набиранията бяха доста зле, в смисъл, че хватът изпускаше, в последния рунд трудно се хващах за лоста без да се изпусна, което не ми позволяваше да направя набирането стриктно, както Сашо е казал и както всъщност трябва да е, не успявам да прибера хубаво лакът я до тялото и предмишницата към ... мишницата. Но, няма страдание, въпреки, че не съм доволна от набиранията, тренировката беше жестока, макар да бях оставила най-тежката за мен като последна в цикъла.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.02.16 22:18.

14.02.16
21:01

14.02.2016г.

Храна:
- сандвич от пълнозърнест хляб, хайвер, кашкавал и маслини;
- агнешко печено, зелена салата, парче прасковен сладкиш;
- мляко с кафе;
- пряссно мляко;
- свинско на тиган, моркови;

Добавки:

- Ц, Д, цинк + ибупрофен (някакво адски главоболие днес, не мога да разбера защо така, предполагам предстоящият цикъл е замесен :D);

Тренировка:
5 рунда:
1 х раменна преса@8кг пудовка;
2 х раменна преса@8кг пудовка;
3 х раменна преса@8кг пудовка;

5500/10000 суинга

Около 40 минути.

Дамяни:
Храна:

- тархана с прясно мляко и сирене;
- агнешко със зеленчуци, грозде;
- кисело мляко с ябълка;
- агнешко с лапад и моркови, маслини
Добавки:
- Д, рибено масло;

Тренировката определено ме умори днес. Но беше хубаво. Деско беше с мен в залата, само за контрол - готино е някой друг да следи времето бройките :D

Прибрахме Дамбата от гостито му, като целия следобед прекарахме у нашите - аз лично дремейки на дивана :D А на обяд бяхме в гадния пренаселен Южен парк, защото децата ан сестра ми имаха концерт, който ние с Десо ... изпуснахме :D Обаче Дамби ни чакаше в парка с балони и такааа се зарадва като ни видя, не е истина просто как му се топи сърцето на човек при вида на този поглед (inlove)

15.02.16
13:39

15.02.2016г.

Храна:
- фреш от портокал
- сандвич от пълнозърнест хляб, хайвер, кашкавал и маслини;
- мляко с кафе;
- банан;
- агнешко, свинско, печени картофи със зехтин, червен пипер и морска сол;

Добавки:

- Ц, Д;

Дамяни:
Храна:

- омлет с лук, маслини и сирене;
- грис с прясно мляко, круши и фурми;
- крем супа от карфиол и спанак със сирене и маслини;
Добавки:
- Д, рибено масло;

Така! Гаф. Объркала съм почивките в програмата и съм си почивала повече от това, което е предвидено - с Десо сме чели и сме разбрали грешно, че се почива 30-60 сек след 10+1, 15+2, 25+3, след всеки сет, а то трите се възприемали като едно цяло и се почивало 30-60 сек само преди 50-те. Малко тъпо, ама какво пък, така или иначе се чудех тия почивки след 10 и 15 за какво са като не съм уморена, а то просто ги нямало :Д Тъй, де, планирах да си направя една седмица отгоре заради това, че първата седмица я изкарах с 12ката пудовка, може да са две седмици, за да компенсирам напълно почивките. Ама ще го мисля, много зависи какво ще установя като го направя без излишните почивки.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.02.16 10:43.

15.02.16
14:28

казано от karfi4ka на 15.02.16, 13:39:

Така! Гаф. Объркала съм почивките в програмата и съм си почивала повече от това, което е предвидено

Ужас! Сега все едно си тренирала напразно :(

15.02.16
14:36

казано от Станимир на 15.02.16, 14:28:

казано от karfi4ka на 15.02.16, 13:39:

Така! Гаф. Объркала съм почивките в програмата и съм си почивала повече от това, което е предвидено

Ужас! Сега все едно си тренирала напразно :(

:* И аз те обичам :D

Даме на отглеждане от леля си и чичо си :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.02.16 19:45.

16.02.16
10:36

16.02.2016г.

Храна:
- банан;
- кисело мляко с овесени ядки и протеин, вафла “Земенея”;
- телешко варено, крем супа от карфиол и спанак;

Добавки:

- Ц, Д;

Тренировка:
5 рунда:
2 х гоблет клек@12кг пудовка;;
3 х гоблет клек@12кг пудовка;;

6000/10000 суинга

Около 40 минути.

Дамяни:
Храна:

- просо с масло и сирене;
- креп супа от карфиол и спанак с агнешко и сирене;
- грис с мялко, фурми и круши;
- крем супа от карфиол и спанак с агнешко и сирене;
Добавки:
- Д, рибено масло;

Значи въобще не съм объркала схемата с почивките, то си е според личното усещане, както всъщност и досега почивах. Така или иначе днес пробвах с почивка само след 25те в първия рунд - не ми хареса, някак си е гадно по нежелан начин :D Затова почивах след 15+2 20-30 сек и след 25+3 - 30-40-50 сек. Все тая, не е от особено значение в крайна сметка, така, че ще си карам както досега. Днес си бях забравила и Виво-то, та с телефона засичах, което беше безкрайно досадно :D Като цяло неприятна тренировка, вероятно заради първия ден на месечното ми състояние, но може и да не е това. Още втория рунд накъсах 50те - горната ми част се товари странно много, хватът ми изпуска, имам въздух, имам сила в краката и в корема, но ръцете ми изнемощяват. Доволна съм, но беше мъчително.

МЦ - точно на 28 дни.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 17.02.16 22:09.

16.02.16
10:43

казано от karfi4ka на 16.02.16, 10:36:

...не ми хареса, някак си е гадно по нежелан начин :D
МЦ - точно на 28 дни.

Има ли нещо, което да е гадно по желан начин? (wasntme)
Относно второто изречение - и аз така.
А относно клипчето горе - Даме денси леко в хип-хоп стайл. :D

16.02.16
10:54

казано от Елена на 16.02.16, 10:43:

...не ми хареса, някак си е гадно по нежелан начин :D

Има ли нещо, което да е гадно по желан начин? (wasntme)

Дааа, разбира се, че има, що се касае до тренировки. Както каза Десо веднъж на едно момче в залата, след като се хвърлих след едни 50 на земята, а момчето пита какво ми е: “Гадно й е! Ако не й е гадно, значи не тренира!”. Някои тренировки са гадни по много приятен начин, т.е. това е един преносен смисъл на “гадно”, някои обаче са гадни в буквален смисъл, не виждам смисъл от такива тренировки. Да излезеш от зоната на комфорт е едно, да правиш нещо, което тялото ти не харесва е нещо съвсем друго. Така ги диференцирам гадно по желан и по нежелан начин :D

МЦ - точно на 28 дни.

.. и аз така.

Следя го да видя как ще се възстанови след бременността. Това ми е четвърти цикъл откакто съм забременяла и родила. Първият път ми дойде на 40 ден и вече имам два на 28. Преди да забременея, беше 30 дневен. Та затова го отбелязвам, защото го следя, а и за да мога като не се сещам за последна редовна, да си отворя дневника :D През цялата бременност това беше много често задаван въпрос, чиито отговор често си нагаждах, защото съм свикнала с редовен цикъл и нямам никакъв навик да го следя, та и терминът ми беше нагоден :D

А относно клипчето горе - Даме денси леко в хип-хоп стайл. :D

Според сестра ми и зет ми с това мятане на ръцете викал кучките (в цензурирания за него вариант - мацките) :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.02.16 10:57.

17.02.16
21:33

17.02.2016г.

Храна:
- телешко варено;
- мляко с кафе, 5-6 фурми;
- леща, суджук;

Добавки:
- Ц, Д;

Тренировка:

——;

Дамяни:

Храна:
- яйца със зеленчуци;
- грис с прясно мляко, фурми и круша;
- суджук, оризово-царевични макарони (след като отказа категорично да яде лещата, която бях...пресолила :D);
Добавки:
- Д, рибено масло;

Днес не успях да стигна до залата. През нощта ставах 5-6 пъти, настроението от сутринта е минорно и се чувствам тежка, и само искам да си полегна някъде. Щях да отида да тренирам докато Дамби спи, защото сутринта нямаше кога, обаче като заспа осъзнах, че просто не ми е ден за трениране. За сметка на това се занимах с глупости, близки до вятърните мелници (headbang), което ми изпи много ценна енергия, която можех да впрегна в адекватна дейност.

18.02.16
20:19

18.02.2016г.

Храна:
- банан;
- овесени ядки с кисело мляко;
- пилешки дюнер без картофи;

Добавки:

- Ц, Д, цинк;

Тренировка:
5 рунда:
10 х руски суинг@20кг пудовка;
2 х лицеви опори;
15 х руски суинг@16кг (20кг в последния рунд) пудовка;
3 х лицеви опори;
4 х лицеви опори;

6500/10000 суинга

Около 36 минути.

Дамяни:
Храна:
- гречкови макарони с масло и сирене;
- агнешко със зеленчуци;
- грис с прясно мляко, фурми и круша;
- агнешко със зеленчуци;
Добавки:
- Д, рибено масло;

Днес тренирах вечерта, залата не беше натоварена. Взех 20ката за десетките, получи се страхотно, много съм доволна. Програмата върви супер. Жива и здрава като приключа суинговете, имам една схема от Сашо, отпреди няколко месеца, която чака своя момент, който дойде.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.02.16 22:12.

20.02.16
15:37

19.02.2016г.

Храна:
- овесени ядки с кисело мляко, вафла “Земенея”;
- суджук, банан;
- хлебче с маслини, свинско, моркови, чаша червено вино;

Добавки:
—-;

Тренировка:
—-;

Дамяни:
Храна:
- оризово-царевични макарони с масло;
- зеленчукова супа с фиде и яйце, маслини;
- кисело мляко с фурми и стафиди, малко рубар;
- зеленчукова супа с фиде и яйце;
Добавки:
——;

20.02.16
15:47

20.02.2016г.

Храна:
- сладолед в Конфетарницата;
-
-

Добавки:

- Ц, Д, цинк;

Тренировка:
5 рунда:
10 х руски суинг@20кг пудовка;
1 х набиране с успореден хват;
15 х руски суинг@16кг(20кг в последния рунд) пудовка;
2 х набиране с успореден хват;
3 х набиране с успореден хват;

7000/10000 суинга

Около 40 минути.

Дамян - на бабиндом.

Тренировката - много добре. Всички десетки с 20кг, последната петнайска - също. Между четвъртия и петия рунд почивах 2 минути, защото на едно момиче му трябваше 20ката и исках да й я освободя. Набиранията до третия рунд, включително, много добре. След третия рунд тройките станаха накъсани, заради хвата.

Сега ще мрънна малко. Възмутена съм от мъжете в залата. Те са симпатични хора, обаче такова дърдорене, такова хилене, тия хора така ме изнервят понякога. Значи, събрали се, дрънкат, идват нови хора, защото денят тече...и само се смеят и подиграват, че е задушно и идват още хора, и ставаме много. Ами, ако вместо да дрънкат, тренират малко по-бързичко, няма да се събират толкова хора и няма да става задушно. Женички. Не, не са женички, защото жените в залата тренират, а не си разтягат локуми (за да не бъда по-груба, че тия чудовища, модераторите, ще ме баннат).
И още нещо - на последните 25 се намери едно момченце да ме пита колко ми остава. Не събрах въздух да му кажа още 50 и 30 секунди почивка, но събрах въздух да му кажа, докато суингвам “Ти мислиш ли, че мога да ти отговоря, докато тренирам?”. Загубих бройката, загубих почивката...
Освен това - как не се научиха да минават на безопасно разстояние от пудовката. Накрая ще има счупена глава, неволно, щото не внимават и ми писна аз да внимавам.
Освен това - от цяла площадка срещу огледалото, застават с дъмбелите си, за да се разглеждат, точно пред кутията, на която аз стъпвам, за да се набирам. А аз гоня време и трябва да ги чакам. Някои се сещат да се преместят, ама някои - не. И отнасят намръщно мрънкане. И после аз съм била злобарка! Е!?

А, да! И защо като дърдорят, трябва така силно да крещят и така силно да се смеят. Това толкова ме разконцентрира и дразни! А аз не съм като Десо - да се изключа!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.02.16 16:53.

20.02.16
18:57

едни слушалки няма ли да решат част от проблемите? :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1