02.02.16
09:14
Нуждая се от подкрепа, съвети, насоки и мотивация. :(
Аз съм момиче на 21 год. Висока 168см а теглото ми достигна страшните 110кг. Незнам как успях да го допусна. Изминалите няколко год. бяха доста трудни за мен и може би повляха на начина ми на живот, а ето го и него в кратко описание. Живея в чужбина, нямам почти приятели, не излизам, 3 пъти в седмицата работя мн. лека работа. Не спортувам, намам хобита. Храня се по всяко време с нездравословни храни. Не закусвам, май и не обядвам. Пушач съм, но не пия почти алкохол. Водата, която приемам е също оскъдна (250-500мл. на ден)
Здравословно се влоших-високо кръво, висок пулс, болки в гърба и муск. За настроение да не говорим-нещастна, писимистична,немотивирана. Изгубих желанието за живот, амбицийте си. Като че ли живея ден за ден...
Иска ми се да сваля този товар, но незнам от къде да започна. Нямам и воля май. Несигорна съм и не вярвам вече в себе си.
Незнам какви са първите стъпки и как да се храна, как да живея. Знам само, че това е единствината мечта за мен на този етап и ако се сбъдне ще бъда най-щастливият човек на света. Цял живот съм с наднормено тегло и никога не съм се виждала в къси панталонки или поличка. Винаги съм сиесрамувала от себе си и съм си комлексирала, а сега и се затворих вътре в себе си, обърнах гръб на всичко.
Моля ви помогнете ми :(
Здравей, Краси!
Най-добрата ми приятелка от детството се казва Краси. :) И аз живея в чужбина, и аз достигнах висини в теглото, т.е. имаме общи неща.
казано от Krasi Dimitrova на 02.02.16, 09:14:
Нуждая се от подкрепа, съвети, насоки и мотивация. :(
...не излизам, 3 пъти в седмицата работя мн. лека работа. Не спортувам, намам хобита. Храня се по всяко време с нездравословни храни. Не закусвам, май и не обядвам. Пушач съм, но не пия почти алкохол. Водата, която приемам е също оскъдна (250-500мл. на ден)
(
Не излизаш, нямаш хобита, не спортуваш, но това от теб си зависи. Няма ли някакви организации за емигранти там, където живееш? Такива организации обикновено организират спортни и културни мероприятия, където би могла да се запознаеш с хора и да имаш социален живот. Храненето с нездравословни храни е първото, което трябва да промениш. Водата също е много важна. Започвай да описваш как минава деня ти, какво всъщност ядеш/пиеш, колко се движиш. От мен, засега, толкова.
Успех. И не се отказвай.
Мнението беше редактирано от Елена на 02.02.16 10:13.
Добре дошла при нас! Сигурна съм, че тук ще получиш много подкрепа и полезна информация.
Важно е при теб да почнеш стъпка по стъпка. Послушай Елена и почни с корекция на храната и се опитай да включиш повече движение, било то в разходки, някакви тренировки за начинаещи в къщи... Ако успееш да се мотивираш достатъчно и силно искаш промяната вярвам, че тя ще се случи ;)
Успех!
Още нещо - казваш, че не знаеш как да живееш. От сутринта ми е в главата това изречение. Универсална формула няма, но ако има нещо, което е общовалидно, това е, че трябва активност от твоя страна за абсолютно всичко, което ще ти направи живота по-интересен и смислен. Нищо няма да ти падне от небето, сигурно го знаеш. И нито ние, нито който и да е може да промени живота ти, ако не си помогнеш сама. Здравословните проблеми трябва да са ти най-голямата мотивация, а това как изглеждаш в къса пола да е на втори план. Много се надявам да сме ти помогнали поне малко. Аз съм тук и ще помагам, доколкото мога. Пиши смело! :)
Мнението беше редактирано от Елена на 02.02.16 17:56.
02.02.16
19:52
Благодаря ви момичета
От утре започвам с малки стъпки
Страшно прави сте, но имах нежда да споделя. Минавали ли сте този път?
Някой знае ли кое хранене е най подходящо за начало? Безвъглехидратна или пък друга диета?
казано от Krasi Dimitrova на 02.02.16, 19:52:
Благодаря ви момичета
От утре започвам с малки стъпки
Страшно прави сте, но имах нежда да споделя. Минавали ли сте този път?
Някой знае ли кое хранене е най подходящо за начало? Безвъглехидратна или пък друга диета?
Аз минавам в момента. Не съм много сигурна какво хранене е подходящо за теб, аз бих заложила на РБД. Брой си калориите задължително. Има много таблици в интернет, тук също има много информация. На 168 см и 110 кг основната обмяна ти е 1858 калории на ден. Мен ако питаш, стреми се да приемаш горе-долу толкова. Изключи захарта. На всяко хранене - голяма салата с 1-2 с.л. зехтин. Започни да се движиш повече, както каза Саня. Например не ползвай градски транспорт на сравнително кратки разстояния, прави леки упражнения за раздвижване.
Мнението беше редактирано от Елена на 02.02.16 20:03.
02.02.16
21:49
Здравей,
това че си се насочила към промяна на начина си на живот в положителна посока е много добре. Ще ти бъде доста трудно в началото, но не трябва да се отказваш, ако искаш нещо трябва да се бориш за него, докато не го постигнеш. Като за начало бих те посъветвал да започнеш някакви тренировки, най-добре силови. Вредните храни, които си приемала са високо калориини и не ти препоръчвам да се хвърляш на ниско въглехидратни диети, високо мазнинни и т.н. Най-добре започни да ядеш балансирано, тоест да си набавяш качествени белтъчини, въглехидрати и мазнини. Ще ти напиша кои храни е желателно да присъстват в менюто ти - от белтъчините - яйца, месо(пилешко, телешко, свинско и т.н.), риба, извара, протеинова пудра. Въглехидрати - овес, ориз, картофи, пълнозърнести изделия. Мазнини - яйца, ядки, меса(видове с по-високо съдържание на мазнини), сусамов тахан. Опитай се лека полека да включваш тези храни в менюто си и спортувай. Най-добре ще е, ако може да си намериш треньор, който да ти помага, също така ще направиш нови приятелства във фитнеса и няма да се чувстваш толкова самотна. :)
03.02.16
10:11
Благодаря!!!
Още днес започвам. Първи ден!!!
Дано успея. Ще наблягам на тези избраените храни като ограничавам и количеството им... все пак храната е добра но не и когато е 3000 калорий :D
03.02.16
12:51
Опитай се да си сметнеш калорииния прием - http://www.freedieting.com/tools/calorie_calculator.htm . След това почни да намаляваш храната малко по-малко и следи дали сваляш килограми. Ако направиш много рязка промяна в храненето и почнеш да приемаш малко калории ще сваляш килограми, но по някое време ще влезеш в застой, за това гледай да е по-плавно.
Мнението беше редактирано от Aesthetic Un на 03.02.16 12:51.
казано от Aesthetic Un на 03.02.16, 12:51:
Опитай се да си сметнеш калорииния прием - http://www.freedieting.com/tools/calorie_calculator.htm . След това почни да намаляваш храната малко по-малко и следи дали сваляш килограми. Ако направиш много рязка промяна в храненето и почнеш да приемаш малко калории ще сваляш килограми, но по някое време ще влезеш в застой, за това гледай да е по-плавно.
Aesthetic Un, ако направи рязка промяна в храненето и започне да приема много по-малко калории, не знам дали ще влезе в застой, но със сигурност ще ѝ се види много тежко и ще се откаже. Всъщност зависи от много неща. Най-вече от мотивацията.
Според мен е добра идея да се подхожда по-внимателно, а не от днес за след малко. Един адекватен калориен дефицит от поне 500 калории е добре да има, даже е задължително. За повече - не знам. Нека тя да си прецени.
Мнението беше редактирано от Елена на 03.02.16 13:51.
03.02.16
18:22
Здравей и добре дошла тук!
Смятам, че си попаднала на правилното място. От теб зависи да започнеш промяната си и да я извървиш успешно. :)
Бих искала да видя обичайното ти меню - опиши храната си за вчера и днес (с подробности). Ще имаме изходна точка, от която да тръгнем и да предлагаме какво да промениш.