Следва серия може би много тъпи въпроси:
> Как се наричат бинтовете за колене на английски? И как изглеждат изобщо, виждала съм го, че като си оправя багажа взима едни намотани неща като ластици (има сини и зелени такива), взима ги само като ще ходи на фитнес, но не и на джудо, предполагам, че е това?
> Течният магнезий бързо изразходваща се суровина ли е? (giggle) Онзи ден като му разглеждах рафта с неща за тренировки в търсене на нещо на свършване видях, че има голяма бутилка течен магнезий. Един вид, ако му купя още една ще заема ли излишно място много време преди да стигне до нея? Хубаво, че някой ми каза, че това е за ръце, аз си мислех, че го пие като добавка, защото за ръце съм виждала само магнезий на прах.. (tmi)
Коле, това ми е любимата му дрешка. :D Но им ги дават брандирани с имената от университета, UnderArmour им е спонсор.
04.02.16
18:21
Не знам дали няма да е добра идея да се допиташ до него, защото са си специфични неща. Най-малкото да знаеш дали изобщо ползва такъв тип бинтове. Аз например кляках без. :)
Потърси ги като knee wraps, можеш да добавиш и powerlifting. Не му трябват за джудото.
За магнезия - не говоря за магнезий като хранителна добавка, а за такъв, с който да си намазваш ръцете, за да се избегне плъзгането на щангата, да допринесе за по-добър хват. Има на прах, има на кубчета, но има и течен (който се среща в магазини за алпинисти), който не цапа толкова като този на прах, но поне според мен върши добра работа.
Но пак зависи до лични предпочитания.
Мерси, Рони! :) Решихме да сме големи хора, разпитахме се и от дума на дума взехме, че си подарихме половината подаръци преди празника. Уф. Сега ми се вижда малко, каквото е останало за самия ден. :D
Нещо ми се объркаха рецептите в главата и напазарувах за БургеРони и месни гнезда едновременно, така че се получи една смесена рецепта от месни гнезда наредени и намазани с авокадо + зеленчуци като за БургеРони. :D Задобраявам. Следващия път ще правя мицата.
Днес беше хубаво времето и правихме малко крос. Задъхвам се като 60 годишен пушач. Ужас.
Пуснали са нов вид мини оризовчета с чили/ карамел/ сол и оцет. Много са яки.
Това в сивата компресивна дрешка на видеото е мойто. (inlove) (inlove)
Мнението беше редактирано от Nickie на 10.02.16 21:28.
10.02.16
21:45
Aууууууууууу, ама то много красиво това твойто! :D
(blush) (blush) Как да не му наготвиш нещо билдърско? То ти идва отвътре. :D От следващата седмица започвал да тренира по Bulgarian Olympic weightlifting system и да става още по-голям и силен :D . Нямах идея, че сме известни с нещо различно от Слънчев Бряг и Стоичков... Но вече знам, че даже и се пъна да превеждам някакви статии от руски(??), май трябва да се разровя в нета да намеря оригинала на тази работа на български.
Вчера бяха поставени някои ЛР и ми бяха поръчани “ония българските бургери”, малко прекалих с размера на порциите май (това на снимката са чинии за пица), 400 гр. телешка кайма/ 20% fat и цяло авокадо във всяка (1200 калории без зеленчуците (shake) ), не можах да ги наредя на куличка, но и това е вариянт за БургеРони, не? На всичкото отгоре после изядохме цял ананас.
Много ми е готино като сготвя нещо и ми се получи, а рецептите от тук винаги ми се получават, защото са лесни. (party)
Исках да питам дали някой е взимал Cerelle или дург бранд мини-пил и имал ли е някакви проблеми с него? GP-то ми го изписа като най-щадящо и подходящо за мен, но не намирам много мнения в интернет. Реално разликата е, че съдържа само 1 хормон - прогестерон? (progestogen), за разлика от комбинираните, които можели да ми отключат хроничната мигрена пак. Обаче пък се пие без почивки и реално всякакъв цикъл липсва изобщо (намирам го за плюс, не знам тялото ми как ще го намери обаче, хаха).
Мнението беше редактирано от Nickie на 13.02.16 18:40.
13.02.16
18:44
Това са деконструирани БургеРони-та и се приемат! :D
Радвам се, че са му харесали.
Системата, по която ще почва да тренира, да не е обвързана със схемите на Абаджиев?
По въпроса ти не мога да се включа, нямам опит.
Не знам дали това, за което говориш са някакъв вид противозачатъчни, но ако е така няма защо да се притесняваш, че се пият без прекъсване. Това не означава, че няма да ти идва, просто последните 7 хапчета са плацебо, за да не изтървеш момента за новата опаковка. Ако не говориш за това, извинявай! :)
П.П. Модифицираните БургеРони изглеждаш страхотно!
Ти остави на него, аз за първи път си изядох цялата порция и не му оставих нищо бонус от нея. :D :D После мислех, че ще умра от преяждане, а аз мнооооого рядко преяждам с каквото и да е. Страхотни са!
Мисля, че по тази тренира, защото го срещах това име в руските текстове. Била разработена някъде 70те-80те години и се базира на ротация леко - тежко, като целта е в тежките дни да се вдига 95+% от максовете? Нещо такова. Той всъщност я тества на себе си, защото част от стажа му към университета е да тренира двама трибоеца (момче и момиче) и момчето много напира да изпробват тази схема (в някакъв вариант разработен от двама американци), но приятеля ми не е тренирал по нея до сега и иска да се убеди, че е добра преди да им я сложи на тях. И също иска да изпробва първо оригиналните схеми, да прецени какви са ползите от изменения и т.н. Вчера я започна много ударно, доволен е. Днес се мачкахме с фоумролер и бейзболна топка. :D
Sanya, мерси! :) Не съм го казала много ясно. Да, противозачатъчни са, но не стандартните, които са на базата на два хормона (в България най-извесните такива са Ясмин мисля че), на базата само на един и то в по-малки дози са, но действието им е такова, че в повечето случаи ти спират цикъла изобщо. Не са много разпространени, но са добър вариант за хора с мигрена, жени над 35, пушачи, епилептици, в общи линии, всеки, на който комбинираното хапче му е противопоказно.
Нека не ти звуча като: баба, луда лелка, останала в миналия век госпожа и т.н., НО, не знам със сигурност защо искаш да ползваш противозачатъчни, така че, ако има друга специална причина, различна от противозачеване, си връщам думите назад. Та: Не си е*авай хормоните зорлем.
Долу написания текст да не се счита за критика, съвет и подобни. Игнорирането му е препоръчително. На някои места има нецензуриран текст!
Чета аз този дневник и отивам да си правя вечеря и по едно време някакви опити за разсъждение се промъкват в главата ми, структурирани горе-долу така. ББ-тийм е уж форум за здравословен начин на живот (каквото и да означава това), най-вероятно на никой не му пука или го интересува какво мисля аз, защо въобще да се хабя да пиша каквото и да е. Възникна у мен следния въпрос, как пък нито един човек не написа, че контрацепцията под формата на противозачатъчни (без значение дали са естроген + гестаген или само гестаген) е нездравословна и може да се избегне. Има едно просто изобретение наречено презерватив или още по-елементарно, така наречения метод на прекъснатия полов акт (демек вадиш си го и се изпразваш отвън, може и да не е отвън, а в друга телесна кухина, като уста например и т.н. вариации много, творческо мислене колкото искаш). АС са вредни, гадни, забранени и тема табу (поне във форума) пък да си пиеш прогестеронче не е проблем, направо си е супер, ако някой не знае прогестеронът, както и естрогенът естествено са стероидни хормони, които по структура не се различават съществено от другите такива (нямат анаболен и андрогенен ефект, но пък за сметка на това корелацията им с ЛХ и ФСХ си е 1:1). Как въобще човек, който претендира, че има някаква здравна култура (или каквато и да е) може доброволно да приема подобен медикамент със съпътстващите го желани, нежелани и слабопроучени ефекти. Като смисълът какъв е? Като се ебеш да не го мислиш и да ти е по-яко? Малко безсмислена теория - дезогестрелът (активното вещество в церелето) е синтетичен прогестерон, който се води 3та генерация, демек най-новото, модерно и сравнително безвредно. Отдавна (предполагам има няма 10 години) всеки нормален лекар ще предпише подобен препарат, а не Е + Г комбинация. Не са единични случаите, в които някакъв фармацевтичен продукт първоначално е чудо на чудесата и впоследствие се случват разни “приятни” събития, за по-любопитните и тези, които четат внимателно, а не между редовете в момента се сещам за диетилстилбестролът през 60те, талидомидът и случаят тегенеро (сравнително новичък). По този въпрос като чели се изчерпах, а и ми доскуча вече.
Така наречената българска система, ами такова нещо не съществува. Съществува в главите на разни интернет драскачи представящи се за нещо като треньори, гурута и подобни, които и понятие си нямат от вдигане на тежести (олимпийското такова). Има школи - българска, съветска и други. Съветската школа разчита на много асистиращи упражнения като протяжки, швунг, тяги, вдигане от трупчета и още. След 1985г в националния ни отбор по вдигане на тежести са се изпълнявали точно 3 упражнения - изхвърляне, изтласкване и клякане на гърди, няма тяга, било то широка или тясна, няма и клякане на гръб. Тоест някой, ако прочете в интернет статия със звучното наименование Bulgarian Training System и в нея има клякане на гръб, разни тяги и нещо с повече от 3 повторения, авторът най-вероятно няма и най-елементарни познания относно вдигането на тежести. Вдигането на тежести не е силов трибой, както и обратното, съответно и тренировъчните методики не са заменяеми и приложими в двата спорта. Под българска система в най-общ смисъл може да се разбира това - влизаш в залата в 8 часа и до 12 часа правиш по 6 максимални опита клек на гърди, изхвърляне, изтласкване, изхвърляне. После отиваш да ядеш и в 1 се връщаш. До 4 правиш изтласкване, изхвърляне, изтласкване пак по 6 максимални опита. От 4 до 6 почиваш. В 6 се връщаш пак в залата и до 10 правиш същото от сутринта. Това го правиш всеки ден без събота, в събота тренираш само до 4, в неделя почиваш и в понеделник пак същото. Това го е сътворил умът на Иван Абаджиев, имало е и периоди, в които се е тренирало до 12 часа вечерта. В момента как тренират националите ни си нямам никаква представа, както и по не Абаджиево време, но смея да твърдя, че горния материал е най-верния текст, който може да се напише под заглавие Българската система.
казано от aleks на 13.02.16, 22:40:
как пък нито един човек не написа, че контрацепцията под формата на противозачатъчни (без значение дали са естроген + гестаген или само гестаген) е нездравословна и може да се избегне. Има едно просто изобретение наречено презерватив или още по-елементарно, така наречения метод на прекъснатия полов акт
Ммм, аз го написах, само дето не бях толкова многословна. Ограничих се до “не си е*авай хормоните” и си спестих “има и други начини за контрацепция”. Тъй като не знаех точно дали само за контрацепция иска да пие противозачатъчни.
П.П. Впоследствие видях горния коментар на карфичка и затова така се е получило. За да не е безсмислен и този пост - не съм чул някой досега да предпише ясмин или цереле за не контрацепция, ще трябва да се пие по около половин блистер на доза, което може би ще подсети употребяващия го, че нещо не е както трябва :D
Мнението беше редактирано от aleks на 14.02.16 00:02.
Още в България ми изписаха два пъти противозачатъчни, заради крампи и хронична мигрена на хормонална основа, но тогава слушах баби, лелки, госпожи, и т.н. и не започнах да пия. Мигрената уж я ограничих до 3-4 дни месечно по време на овулация и после същото по време на менструация, т.е. около седмица всеки месец ме боли непрестанно глава - яко, а? Крампите изобщо не мога да ги контролирам. Посъветвах се със специалисти тук и ми изписаха тези хапчета. Решила съм да се доверя на медицинско лице. Има няколко споменати привидно просто неприятни, но не и сериозни странични ефекта като гадене и просто се чудех дали някой може да сподели опит. Изобщо не крия, че не разбирам добре как работи хормоналния ми баланс, но след доста години опити да го нормализирам, само това остана. И понеже не разбирам, се доверявам на някой, който би следвало да разбира. Може да се взима пример от Карфицата като някой, който има култура на индиректно общуване по интернет и не заключва прибързано. Благодаря за което.
Иначе, мерси за графичната лекция, aleks. По биохимичната част нищо не мога да кажа, не претендирам, че имам дълбоки познания по темата. Тук съм за да се уча, не защото знам всичко. Вторият параграф наистина ми беше полезен. Сигурно защото съм млада, влюбена - загубена и най-вече тъпа, ама някак съм по-позитивно настроена и не разбирам защо трябва да си говорим по този начин - подигравателно, да се гледаме отгоре, че чак и до вулгарност да се стига за някой форумен лайк. Честно, не вярвам, че искрено смяташ, че не ми е хрумвало, че мъжете могат да се изпразват в различни телесни кухини, намеренията не са ти да ми помогнеш с тази информация. Правиш го за сеир, не ти прави чест. Не желая да ми отговаряш тук, имаме се във Facebook, спокойно можеш да ми пишеш там.
Петко Страшника, новия форумен трол, приятно ми е да се запознаем! Много като теб имаше и ще има. Дано деня ти е станал по-смислен и весел след като си оделил 10 минути да прочетеш 5 поста в женски дневник и си си пльоснал мнението отдолу. :)
Не желая да се коментира повече по темата с противозачатъчните.
P.S. Никой не карам на сила да ми чете дневника.
Мнението беше редактирано от Nickie на 15.02.16 23:10.
Като истински крийп ти разгледах предните страници с първите впечатления от преместването и си спомних с умиление как бях като втрещена/попаднала в рая когато се преместих преди 5 години и колко много се радвах на всичките нови храни - било то джънк или хубави. :) Също така ако още не си открила тайландската подправка - lemongrass. (така пък да я мразя, помириша ли я и чинията се бута настрана, пък не съм претенциозна).