В крайна сметка имаш ли обяснение това колабиране защо се е случило? По някакъв начин тялото ти е дало shut down? На мен ми звучи малко плашещо...
(F)
Обяснението е просто и се случва доста често при нас (в работата). Физическа преумора+ ниска кръвна захар. А ако човека е сензитивен (като мен) се добавя и психоемоционалния фактор. Не е толкова трудно да припадне човек... само че аз мислех, че съм по- taff. Нищо, така се научава къде са ти границите!
Днес беше много объркан ден с много ядене. Почти през цялото време мислех за храна и едвам (и то не съвсем успешно) контролирах желанието си за преяждане на всяко хранене. Изкушението беше в това, че ходих при сестра ми, където абсолютно винаги има поне по 3 сготвени неща. Отделно домашен хляб и пълен хладилник. Горе долу който и шкаф да отвориш има реална опасност да ти падне шоколад на главата! Е шоколад не ядох, но се натъкнах на друго изкушение за което само чета във форума и не издържах да не го опитам! Вечерта ядох в заведение- храната дойде в 2 пъти по- голямо количество, от колкото очаквах. Изядох я!
Най интересното е, че в сестра ми има кантар. Качих се и той показа колосалните... wait for it… 70 КГ!!!! ШОК!!! Утре съм на тренировка и там също има кантар, ще се премеря с надеждата, че това е било сън и че не съм видяла трупа на моето самочувствие! Възможно ли е всъщност изобщо това да е вярно?
Днес:
Разходка: 6-7 км със 6-7 км/ч
Закуска: 100гр овес, 100 гр кисело мляко, 1 банан, 10 гр орехи
Междинка: 50 гр бадеми (ядките ще ги изключа, само да свършат)
Обяд: 300 гр леща, 100 гр салата (домати и краставици)
Междинка: 1ч.л. мед, 1ч.л. сусамов тахан (страхотно е това нещо)
Вечеря: шопска салата, 2 кюфтета на скара
Бележка 1: Обмислям малко да преструкторирам, тези 5 хранения са ми много. Мисля поне една от междинките да изчезне, зависи м/у кои хранения ще има по- дълга пауза. Също така обмислям да си направя някаква домашна тренировка (например в петък).
Бележка 2: Пия по 1 л. вода последните 2 дни! Браво на мен!
Бележка 3: Преглеждах си предишните дни- много мрънкане, много нещо. Ще се поправя!
Мнението беше редактирано от Симона на 20.02.16 23:15.
Днес беше много приятен ден! :) Разходка, почивка, тренировка и време да си направя хубава храна! :)))) Имах страшно много енергия на тренировката, направо като пружинка бях! :))) Не можах да се премеря в крайна сметка, защото някой е откраднал кантара от залата (не знам какви са тези хора????)
Днес:
Закуска: 1 варено яйце, 1 филийка хляб 100 зърна с топено сирене, половин ябълка
Разходка (пуснах си този път километража): 11,65км - с почивки (малко се увлякох, ходенето ми е слабост)
Междинка: чаша пр. мляко, другата половина от ябълката
Обяд: омлет със сирене (2 яйца, 100гр сирене), салата асорти (каквото беше останало от миналата седмица), 1 филийка хляб
Тае бо
Междинка: шейк (банан, 100мл пр. мляко, 1 ч.л. мед)
Вечеря: планирам да е пилешко, салата
П.П. качвам малко снимки на 70 килограмовото ми тяло... малко са голи (но смятам че ще се преживее)!
Извинявам се, че не си снимам лицето (леко неуважително е според мен), но на ден се виждам с по 30- 40 човека и предпочитам никой от тях да не ме е виждал гола (или поне да не знае)!
Мнението беше редактирано от Симона на 21.02.16 20:45.
Днес направих някакви неща с храната, който аз отчитам като грешки. МФП също ги отчита като грешки. Всъщност истината е , че по моите сметки е едно, а по неговите- друго. За съжаление утре ще се наложи да се храня по същия начин. Обмислям вече на какъв точно въглехидрат да се спра? Хляба е много калоричен, ориза е високо въглехидратен, картофите са с висок ГИ. (Аз гледам все пак да си позволявам само плодовете в менюто да са с висок ГИ.) А и се оказва, че 200гр ориз са за никъде... след 1 час пак съм гладна.
Следващия настъпващ проблем е, че ми всършват парите. Даже не знам как ще се справя с режима в следващите няколко дни.... Може би никой друг няма подобни проблеми- но такъв е живота и това ми се случва.
Днес:
Закуска: 300гр ябълка
Междинка: 1филийка хляб, топено сирене, 1 морков, 1 ч. чаша мляко
Обяд: 250 гр салата, 200 гр ориз, 100 гр броколи на пара (550 гр храна- не се наядох изобщо... )
Междинка: 1 к. кисело мляко
Вечеря: 200гр домати, 120 гр сирене, 25гр бадеми
Не знам дали си личи че се старая да си изнасям въглехидрата преди обед.
П.П. мразя ги вече тези салати, искам нещо топло да ям . Снощи бях на рожден ден. Имаше торта тип чийзкейк (от любимите ми). Толкова ме беше яд че не мога да ям, че от яд преядох със пилешко. Опитвам се напоследък да си слушам тялото повече- е опредлено не го послушах. Това си беше хранително насилие... Ей така само да не съм капо дето се казва :))))
Мнението беше редактирано от Симона на 22.02.16 22:30.
Да се повторя, що се отнася до съвети МФП е тъпо приложение. Брой си калориите в него и това е, останалото е боза. :)
казано от BGDN. на 22.02.16, 23:15:
Да се повторя, що се отнася до съвети МФП е тъпо приложение. Брой си калориите в него и това е, останалото е боза. :)
Ок, няма да му се доверявам толкова.
Днеска цял ден се чувствам много зле. Явно си е някаква женска депресия (от тези безпричинните). Подтиснато ми е въпреки хубавото време, чувствам се подута (това е по- мекото за “дебела”)
Днес:
Закуска: 100гр кисело мляко, 200 гр банан
Междинка:300 гр кисело мляко, 2 резенчета ябълка
Разходка: 3- 4 км (най- много да беше)
Обяд: 350гр салата (домат, 1/2 краставица, маруля, 2с.л. кисело мляко, 1 с.л. майонеза), 200 гр ориз със броколи (повече броколи)
Междинка: 50гр ядки, 150 мл прясно мляко
Вечеря: домати със сирене
Пих малко повече вода днес, но определено на сила.
Не ти го казвам с лошо или подигравателно, искрено се чудя как някой преживява с толкова храна. Аз ако съм ще съм умряла и завила от глад, много обичам да ям. Толкова ли не се намери още нещичко да хапнеш? Ако имаш извара или протеин у вас може и преди лягане да хапнеш, без притеснения.
Саня, коремът ми е много подут ( от салатите- зелените). И май нямам особен апетит днес. Еее... добре де и чувството за вина си казва думата.
Богдана, не забравяй, че аз не тренирам силово и изобщо не тренирам колкото вас. Всмисъл разхода ми е много по - нисък.
казано от Симона на 23.02.16, 21:06:
Саня, коремът ми е много подут ( от салатите- зелените). И май нямам особен апетит днес. Еее... добре де и чувството за вина си казва думата.
Богдана, не забравяй, че аз не тренирам силово и изобщо не тренирам колкото вас. Всмисъл разхода ми е много по - нисък.
Ако си дишала днес, тази храна е малко. ;)
Тренировката не е единственият фактор определящ дневните ти нужди. Твоят BMR вероятно е по-висок от моя, ако се замислиш.
Тренировката не е някакъв cart blanche за хранене, или пък отсъствието на такава причина за рестрикция.
Както казах, не го казвам с лошо, всички имаме дни, в които не нямаме апетит - всеки си решава дали да се насилва да яде или не.
Просто изказах очудване как хората оцеляват с 1000ккал на ден, а ям 6 чинии и едва се удържам за седма.
Според мен ако си гладна с такава вечеря по принцип, намали количеството на храната в междинките, за да се нахраниш добре за вечеря ;) (пропускаме днешния ден, в който каза че нямаш апетит)
На първата междинка обикновено съм много гладна. Имам чувството, че си събуждам метаболизма със закуската и после озверявам преди да е дошло време за обяд! :)))
Днеска малко стегнация и организация, ще дописвам довечера!
Една готина препратка- (Саня за теб специално!) https://www.facebook.com/FitMenCook/?fref=ts
И един поздрав в тоя мрачен ден :))))
Ууу много много мерси :*
И да използвам да ти дам един лично изпитан съвет - ако хапваш повече мазнини на закуска (преобладаващо мазнинна закуска) ще си сита по-дълго време ;)
Днес много мислих за хранта. Кое преди тренировка, кое след, как да съчетая битовите въпроси (например кога да изям храната, която ако не изям ще се развали). Кое е влизане в крайности (например да заменя ли хляба с оризовки?) и т.н. Изникнаха ми и други въпроси на които не успях да намеря отговор във сайта. Например, ако си начинаещ и искаш да тренираш с тежести как да се ориентираш колко килограма ти трябват за определено упражнение? Програми с упражнения за начинаещи - много, но не открих нищо за тежестите. Настроението е същото като вчера, НО гледам да съм фокусирана и да мисля повече за това каква работа има да се свърши!
Хубавото, което забравих да спомена вчера е, че си поръчах нови стелки (за плоскостъпието) и ще си сложа старите в маратонките!(sun)
А това е истинско щастие!!! :))
Днес:
Закуска: 100 гр кисело мляко,3 с.л. овес, сушени червени боровинки, орехи
Междинка: 100 гр кисело мляко, 1/2 ябълка
Обяд: 250гр пилешки дробчета по селски, 350 гр салата (домати, краставици, спанак, авокадо- бъркоч!:)))
Междинка: 150 гр ориз с броколи
Тае бо
Вечеря: шейк (100гр извара, 150 гр кисело мляко, 100 гр банан, 1 ч.л. мед), 1 варено яйце
Треньорката, която по принцип ни води днес отсъстваше. Имаше друга на нейно място. Беше интересно, защото обикновено пея през почти цялото време, а този път не можех през цялото. Сигурно защото няблягахме на по-слабите ми мускулни групи (ръце и корем). :) Беше хубава тренировка, почти сигурна съм, че утре ще имам МТ на корема!
Саня, дай ми пример за по- мазна закуска, баничка с боза става ли! :) (wasntme)(giggle)
Мнението беше редактирано от Симона на 24.02.16 22:58.
казано от Симона на 24.02.16, 22:47:
Саня, дай ми пример за по- мазна закуска, баничка с боза става ли! :) (wasntme)(giggle)
Ще ти се :D
Примери, които ми идват наум веднага:
Бъркани яйца (цели) със сирене (и спанак,в моя случай).
Оризовки с яйце и авокадо.
Аз **МРАЗЯ** да закусвам (наблягам много на това колко мразя) и съм се усетила, че след дори нормални количества цял ден съм гладна после и чопкам. :D Няма по-противно чувство от това на храна в стомаха ми сутрин, камо ли обилна - моят начин е просто удрям 2 лъжици ядково масло . Хем са вкусни, хем са малки като обем и не ми тежат, хем са преобладаващо мазнинни (въпреки че моето е с добавен протеин). Може и тахан.
казано от BGDN. на 24.02.16, 23:09:
Смесваш 3 хранителни групи. Останала съм с убеждението, че това не е добра идея? Или?
казано от Симона на 24.02.16, 23:57:
казано от BGDN. на 24.02.16, 23:09:
Смесваш 3 хранителни групи. Останала съм с убеждението, че това не е добра идея? Или?
Ако под хранителни групи имаш предвид макронутриенти - ааз лично на почти всяко хранене :D Но за мен са важни грамажи и дефицит, като поддръжник на IIFYM, пък и като булимик в следрехабилитационен период за мен е нежелателно да си налагам забрани, ако не са наистина обосновани от сериозни негативи.
В 2 оризовки има 10-12г въглехидрати, в зависимост от марката, това количество ли те притеснява? Не мисля, че е нещо значително.
Като ядеш кисело мляко 3-4% с овес не се се смесват 3 макронутриента? Или омлет със сирене и филийка хляб? И да го нямаше авокадото не са ли пак три? Не се втелясвай, както викаше баба ми. :D
Ако си имала нещо друго предвид, не съм разбрала, извинявай. :)
В крайна сметка дефицитът е това, което определя далище губиш тегло, колко и с какво темпо. :)
Мнението беше редактирано от BGDN. на 25.02.16 00:22.
Подкрепям всичко казано от Богдана, като изключим, че аз обожавам закуската (любимото ми хранене от деня!). Аз на закуска (и не само) също меша разни групи без да ме бърка въобще. Чувствам се добре, минавала съм през разделно хранене и мисля че е ужасно (лично мнение). Примери: кис.мляко с 1-2 лъжици тахан или фъст.масло плюс др. добавки по избор; кис.мляко с ядки, семенца, какао; препечена филийка с авокадо и сирене (Рай!); разни палачинки от яйца и овес, яйца и протеин и след това намазани с тахан и мед примерно ... Туко що ядох и пак огладнях споменавайки ги :D И това с яйцата също е добро! Пускай си въображението ;) И не забравяй, че все пак трябва да се внимава и с количеството, че едно е калориите ти от закуската да преобладават пред обяда и вечерята и съвсем друго е да минат половината от дневния ти прием :)
Благодаря ви момичета! Да, това имах предвид нод “групи” . :)
Днес прекалих с храната. Мисля, че провокирана от сношния ни разговор прекалих още суринта. Нищо, утре ще правя упражнения преди закуска, така че ще се отработва тоя ден!
Днес:
Закуска: 1 варено яйце, 1 морков, 1 филийка хляб, 100гр сирене, 1/4 авокадо
Междинка: 100 гр кисело мляко, 120 гр ябълка
Обяд: 250 гр пил. дробчета, 250 гр салата (зелена салата, спанак, 1/4 авокадо, 1домат в цялата салата, която е 500 гр)
Междинка: 200 гр к. мляко
Вечеря: 200гр св. контрафиле, 250гр салата (някакво зелено, спанак)
Течности: 2 чая с мляко и захар, 2 кафета с мляко и захар, 1л. вода
Никога не съм го споменавала (някакси ми е по дефолт) но винаги си подправям салатите- зехтин (не повече от 1с.л.) и сол.
Както казах- прекалих.Но пък единствения начин да разбера, че си имам доверие, е като си наруша брутално режима (което още не се е случило) и после да се върна към него! Така, че - още сме до никъде! :))))
П.П. Стискам палци за импровизираната ми трениравка вкъщи- нещо се развълнувах.
Аз пък ти харесвам днешното ядене доста. Много по балансирано и организирано е. Понякога пътят към това да се храниш пълноценно и задоволително изисква период на хранене без дефицит, ей така за адаптация и в това няма нищо лошо. След като поставиш основите на хранителен режим, който ти се отразява добре и си способна да спазват, едно леко и лесно намаляване на порциите ще ти донеса дефицита и резултатите. Усета за големината на порция също идва с времето.
Изграждането на навика да знаеш и да ти пука какво слагаш в тялото си в трудната част, и прекомерното фокусиране върху това да се ограничаваш може да го направи по трудно.
Пп. Има трески за дялкане, като рафинираната захар, която е просто крайно ненужен и противопоказен при отслабване продукт.
Аз пак съм в дефицит. Просто е по- малък. (1700к са някъде). Относно захарта знам- и може би това е причината толкова време да не си пиша течностите в дневника. Но я намалих. Преди слагах по 2л., сега слагам по 1. И обикновено пия по 2 кафета на ден ( а не като днес с двата чая). Смятам и това за прогрес, като се има предвид, че всъщност ми се яде Сникърс, а ям салата. Знам, че ще избухна в един момент... но ще видим кога. Когато започна да се храня с истинска храна, живота става по- хубав. Рецепторите ми се изострят, усещам вкуса на всяко нещо. Имам чувството, че ставам по- енергична, по- сензитивна. Тялото ми става някакси по- жилаво като че ли. Отвътре го усещам. Но боклуците си ме влекат... преяждането също.Вчера малко закъснях с обяда, защото бях в работата и ми се отвори работа. Така се изнервих и така се панирах че може да остана гладна, че се нахраних в рамките на 10мин! Без да дъвча, все едно някой ме гони! Не знам какво е това, опитвам се да го разбера и преодолея всеки ден. В крайна сметка- 7пъти падни, 8 пъти стани!
Някави идеи как да махна захарта, или с какво да я заместя?
казано от Симона на 26.02.16, 01:40:
Аз пак съм в дефицит.
...
Смятам и това за прогрес, като се има предвид, че всъщност ми се яде Сникърс, а ям салата......
Знам, че ще избухна в един момент... но ще видим кога.
Занчи изобщо няма и какво да те притеснява. Ти с такава вина каза “прекалих”, че аз си помислих че си си надминала КБ и то с много. Няма падане-ставане, не му придавай толкова голяма важност - това е един ден хранене.
....
Това е най-хубавото и полезното от цялата инициатива. Да осъзнаеш, че непреодолимото желание за джънк е просто привичка на достъпността + няколко откачени, заблудени неврона :D и да усетиш промяната във вкусовите възприятия.
....
Това последното е просто неконструктивно :)
Захарта можеш със стевия ако ти понася послевкуса, на мен не му допада, Рони я буха на всичко :D Както с храната, така и с напитките се привиква. Аз пиех чай каркаде със 7 лъжици захар на 14-15 години. Сега не пия каркаде, защото ми е твърде сладък дори натурален. :)
За мен си на прав път, продължавай смело.
26.02.16
15:08
казано от Симона на 26.02.16, 00:33:
Благодаря ви момичета! Да, това имах предвид нод “групи” . :)
Днес прекалих с храната. Мисля, че провокирана от сношния ни разговор прекалих още суринта. Нищо, утре ще правя упражнения преди закуска, така че ще се отработва тоя ден!
Днес:
Закуска: 1 варено яйце, 1 морков, 1 филийка хляб, 100гр сирене, 1/4 авокадо
Междинка: 100 гр кисело мляко, 120 гр ябълка
Обяд: 250 гр пил. дробчета, 250 гр салата (зелена салата, спанак, 1/4 авокадо, 1домат в цялата салата, която е 500 гр)
Междинка: 200 гр к. мляко
Вечеря: 200гр св. контрафиле, 250гр салата (някакво зелено, спанак)
Течности: 2 чая с мляко и захар, 2 кафета с мляко и захар, 1л. вода
Никога не съм го споменавала (някакси ми е по дефолт) но винаги си подправям салатите- зехтин (не повече от 1с.л.) и сол.Както казах- прекалих.Но пък единствения начин да разбера, че си имам доверие, е като си наруша брутално режима (което още не се е случило) и после да се върна към него! Така, че - още сме до никъде! :))))
П.П. Стискам палци за импровизираната ми трениравка вкъщи- нещо се развълнувах.
Според мен изобщо не си прекалила.:)
Напротив, на мен днешното ти хранене много ми харесва. Бих променила няколко неща , но не задължително.
На закуската бих махнала хляба и увеличила яйцата на 3, не само че в едно яйце има в брой пъти повече хранителни вещества от филия хляб, но така ще си сита много по-дълго време и отпада нуждата от междинка, както и по-честото мислене за храна, което явно при теб е проблем.
Също така, бих ограничила млякото, в чая и кафетата, като гледам, количеството съвсем не е малко.
Много добре си овкусяваш салатите със зехтин, пробвай и ябълков оцет :)
Относно захарта, аз най- много харесвам вкуса на кленовия сироп(истински, не нещо с вкус на кленов сироп) и кокосовия нектар (много гъста и вкусна течност, с цвят на карамел) и кокосовата захар.
Изобщо, според с храненето се справяш много добре, сега ми е интересно да видя тренировката.
И аз стискам палци :)
казано от Maria Peeva на 26.02.16, 15:08:
Според мен изобщо не си прекалила.:)
Напротив, на мен днешното ти хранене много ми харесва. Бих променила няколко неща , но не задължително.
На закуската бих махнала хляба и увеличила яйцата на 3, не само че в едно яйце има в брой пъти повече хранителни вещества от филия хляб, но така ще си сита много по-дълго време и отпада нуждата от междинка, както и по-честото мислене за храна, което явно при теб е проблем.
Също така, бих ограничила млякото, в чая и кафетата, като гледам, количеството съвсем не е малко.
Много добре си овкусяваш салатите със зехтин, пробвай и ябълков оцет :)
Относно захарта, аз най- много харесвам вкуса на кленовия сироп(истински, не нещо с вкус на кленов сироп) и кокосовия нектар (много гъста и вкусна течност, с цвят на карамел) и кокосовата захар.
Изобщо, според с храненето се справяш много добре, сега ми е интересно да видя тренировката.
И аз стискам палци :)
Благодаря много за съветите.
Не искам съвсем да махам хляба, защото той ми е вкусен (а пък аз съм човек все пак).
Млякото с какво вреди?
Да определено е проблем мисленето за храна при мен. Доста се увличам, придавам му много голямо значение. Мисля, че това се получава, защото всичко това е ново за мен. Надявам се, че някой ден ще стане рутина- неусетно. И тогава ще се успокоя няма да го мисля толкова.
Относно захарта- просто ще я огранича, бих искала да пробвам с някое от твоите предложения- но току що им гледах цените. :x Няма да може. Нито сега, нито в дългосрочен план.
Първо да кажа, че днес общото ми състояние е много тежко. Отпаднала съм и едвам се движа (дано не се окаже, че е някой вирус). Има вариант да е просто преумора- вчера бях активна, после не можах да спя (не знам защо). И днес вместо да си послушам тялото- правих упражнения и разходки! (Впрочем с домашните тренировки ще имам мноооогоооо голяма нужда от помощ. Като пате в калчища съм!)
Пробвах без междинни хранения- голяма грешка. Колкото по- гладна сядам на масата, толкова по- трудно се спирам от преяждане. Явно няма да стане така, особено когато съм си регулярно на работа (защото днес не бях). На вечеря например не можах да се спра и изядох едни фъстъци, дето хич не им беше там мястото.Имам чувството, че последните няколко дни много се отпуснах и ще си затрия постигнатото до тук.
Готвих си много вкусни неща днес. Направих си 2 овесени палачинки (страхотни станаха, качвам снимки). Имах работа в центъра и на връщане минах покрай Loving hut и не можах да се сдържа- взех си сурова веган торта, ще я хапна утре за закуска. Съдържа само плодове, фурми, ядки, кокосови стърготини, агаве и тежи около 120гр.
Днес:
Закуска: 2 палачинки (2 с.л. овес, 2с.л. пр. мляко, 2 яйца, 1 ванилия), 150 гр, 10-15гр орехи
Обяд: омлет (2 яйца, 50 гр спанак, 100 гр извара), 150- 200 гр пилешко, 2 оризовки, 100гр банан
Вечеря: 200 гр свинско, 300гр салата, 50гр фъстъци (искам да свършат вече тея ядки, за да мирясам)
Течности: 1 капучино с 1/2 ч.л. захар, мляко с нес БЕЗ захар, около 1,2 вода
Активност:
След закуска: разходка- 3,4 км без почивка
-клек - 10
-лицеви опори - 6
-планк - 15 секунди
-jumping jacks - 15
-обратни напади - по 6 на крак
-глутеус мост - 10
Брой кръгове: 4
Почивка между упражненията: 30 секунди
Почивка между кръговете: 90 секунди
Нямах идея какео друго да правя. Затрудниха ме планк и лицевите опори.
Благодаря ви още веднъж за съпорта и съветите... И айде стига, че стана 3 страници :))))
Мерих се току що.... Признавам си, че съм разочарована. Знаех си, че с толкова ядене няма да стане. Не са ми мръднали сантиметрите нито с 1. Само кантара мърда... нагоре. А така да се старая. :) Продължавам, но вече малко объркана, разколебана и с мисълта “има ли смисъл” (въпреки, че знам че има разбира се). Накрая ще отида верно да си направя един вега тест.
Здравей,
Върнах се на първата страница на дневника ти - нали осъзнаваш, че си започнала да го водиш преди по-малко от 20 дни?
Аз самата често се обезкуражавам, когато не виждам моментални резултати от действията си. И все пак ти препоръчвам да си дадеш повече време. Извини ме ако греша, но ти дори не следваш определен план, а пробваш кое как ти влияе. Видях, че си опитала НВД, след което си се преориентирала. Отдели внимание на това как тялото ти реагира на различно хранене/физ. натоварване.
Воденето на дневник, здравословното хранене и редовните тренировки ще ти донесат само хубави неща в бъдеще!
казано от RIKi на 27.02.16, 13:45:
Здравей,
Върнах се на първата страница на дневника ти - нали осъзнаваш, че си започнала да го водиш преди по-малко от 20 дни?
Аз самата често се обезкуражавам, когато не виждам моментални резултати от действията си. И все пак ти препоръчвам да си дадеш повече време. Извини ме ако греша, но ти дори не следваш определен план, а пробваш кое как ти влияе. Видях, че си опитала НВД, след което си се преориентирала. Отдели внимание на това как тялото ти реагира на различно хранене/физ. натоварване.
Воденето на дневник, здравословното хранене и редовните тренировки ще ти донесат само хубави неща в бъдеще!
Да оставим емоциите на страна. Предполагам, че не си се зачитала много, защото малко по- надолу пише, че съм на НВД 2 седмици преди да почна да си водя дневник. На третата седмица от режима колабирах и реших да сменя на РБД. Значи сметките са следните:
- 3 седмици НВД (21 дни)
-2 седмици РБД (14 дни)
Това прави 34 дни, от който всеки е минал с поне 500 к отрицателен КБ. Не казвам, че за това време трябва да стана модел на Виктория Сикрет. Но времето е достатъчно резултата да е поне -1, а не 0.
Относно пробването кое как ми влияе- то се отнася до храните и дневното им разпределение във времето. Имаше храни, който никога не бях опитвала. Това няма нищо общо със калорииния дефицит.
Днес се чувствам много по- добре (физически) от вчера. Явно съм била уморена просто.
Храна:
- сурова торта (агаве, кокосово масло, ядки, фурми, плодове, общо 120 гр, изчислих я някъде към 500к), 2 варени яйца
-салата с риба тон (180 гр риба), 2 оризовки
-200, 300гр ябълка
-омлет (70гр свинско, 2 яйца, 120гр извара без мазнина), 1 домат, 50 гр фъстъци (последните)
Активност:
Днес няма. Освен обичайнта- ползване на стълби, вместо асансьор/ескалатор, 2 разходки с кучето и т.н.
Течности:
-капучино без захар
-вода- 1.2л
Сега отивам на рожден ден. Ще пия някакво вино, но ще гледам да не прекалявам, че утре съм на Бокс! :)))
Мнението беше редактирано от Симона на 27.02.16 22:09.
Тези 2 дни ги оплесках много! :) Така е, човек като си стой вкъщи и ходи по гостита и рожденни дни! :))) Не знам сега обаче дали ще мога да се върна в строя. Предната вечер ( на рождения ден) имаше доста джънк. Ограничих се само до приема на вино и фъстъци! (В големи количества). Снощи бях пак на гости. Имаше домашно приготвен сладкиш и пица! :)) Ограничих се до кисело мляко, ябълка, лютеница, Бейлис и ФЪСТЪЦИ (каква изненада). Добре че у нас няма ядки... че не знам вече! :)
Не мога да повярвам, че се сдържах от храната, това никога преди не се е случвало. Но за съжаление калорииният ми баланс е положителен 100% и двата дни. Бях на бокс вчера- не съм очарована, май няма да повторя. Интензивността на тае бото ми липсваше определено.
Вчера:
Храна:
-30гр овес, 1 банан, 20 гр червени боровинки, 10гр орехи
-130 гр броколи, 80гр пилешко, салата Фит Снежанка (2 варени яйца, 100гр извара, 40гр авокадо, 1/2 краставица, 1с.л. майонеза- голяма грешка, стана много тежка, другия път ще е с кисело мляко)
-1 к. кисело мляко, 1 ябълка
-фъстъци, лютеница, 1-2 месца
Активност:
-1 час бокс
Течности:
-3 бр капучино (без захар)
-вода- 1 л.
Залата ми няма да работи по празниците и ще трябва да измислям нещо в движение. Не знам как точно ще го направя. Дано поне времето да е хубаво за да мога да тичам или да скачам на въже навън!
Имам няколко много интересни наблюдения напоследък:
- Когато ядеш храната с хляб, много по- бавно разбираш, че си се наял. Ако храната е много солена или мазна това не се усеща толкова натрапчиво.
- Аз пия капучино от машина на Нескафе. Според мен Нескафе си подслаждат млякото, което слагат в кафетата! Пия мляко всеки ден и според мен не е възможно да е толкова сладко. Ако някой друг има мнение по въпроса- ще се радвам да го чуя.
Качвам снимки на храната- просто много ми харесва!
За Нескафето бъди сигурна че си подслаждат млякото :) Да не говорим, че е абсолютно възможно да е сухо мляко...
Знаех си, че нещо не е наред с това кафе! :)
Днес колежката ми в работа имаше рожден ден! Имам чувството, че се наговарят! 1 година никой нямаше рожден ден, ама като реших да се стягам и изведнъж всички се изпонародиха! :)) Беше взела от тези соковете с морков и ябълка, защото си мислела че са много здравословни (сигурно защото са гадни е останала с такова впечатление). Но специално за мен! Ходи обяснявай че са пълни със захар... няма смисъл. Пак пропуснах бонбоните и сладките (въпреки, че бях на ръба и даже се чудех защо си го причинявам).
Имам зверска мускулна треска на всички флексори на мишницата и предмишницата, на коремните и на подбедриците. Противно на повечето хора аз не смятам МТ за плюс, даже напротив- това е начин по който тялото се справя със физическия стрес. Но не ми прави особенно впечатление честно казано.
Днес:
Храна:
- 30гр овес, 100 гр кисело мляко, 1 банан, 10-15 гр червени боровинки, 1 яйце (варено)
- 1 филийка хляб (100 зърна) с топено сирене
- 150-200 гр броколи, салата Фит Снежанка (2 варени яйца, 100 гр извара, 50 гр авокадо, 1/2 краставица, 1-2 с.л. кисело мляко)
- 1/2 к. кисело мляко
- салата Асорти (зелена салата, 1 домат, 1/2 краставица, 80 гр свински бут, 1 варено яйце), 1 с.л. извара
Активност:
- слаба
Течности:
-капучино (без захар), кафе с мляко (1 бучка захар)
- вода- 700- 800 мл. :( не можах да ги докарам повече.
казано от Симона на 29.02.16, 22:43:
аз не смятам МТ за плюс, даже напротив- това е начин по който тялото се справя със физическия стрес.
Телата ни са невероятно способни и приспособими към много видове стрес - включително и физическото натоварване, но пък аз го виждам като незаменима част от двигателя към промяната и подобрението на общото физическо състояние. В крайна сметка, ако нищо предизвиква тялото да се адаптира, защо му е изобщо да се променя? :) Свиркай си. :)
Честита Баба Марта на всички! Живи, здрави, весели, засмени, силни, издръжливи и гъвкави!
Днес:
Храна:
- 1 филийка хляб с топено сирене, 150 гр морков, 40гр извара, 30гр св. бут
- 200гр кисело мляко
- салата (зелена салата, домати, крема сирене), 300 гр бяла риба
- 1 ябълка
- 300гр домати, 100 гр извара, 50 свинско, 1 варено яйце
Активност:
- средна (2 кратки разходки с Декси, 10 часов работен ден, прибиране- пеш + пазар)
Течности:
- 2 кафета с мляко и захар (2 бучки общо)
- вода - 1.2л
Утре съм на тренировка. Чакам си МЦ и по закона на Мърфи ще вземе да ми прецака тренировката. Но пък ще “спадна”, че в момента изглеждам по- зле отколкото когато почнах! :) Оопитвам се да не се отчайвам, защото предполагам, че задръжката на вода има пръст в тази работа. Ще видим как ще е след това.
Днеска гледах сусамовия тахан в магазина... решх да не си взимам защото си нямам доверие (още) и да не взема да го оправя за 1 ден! :))
Много ме тормози въпроса с приемането на въглехидрати след обед. Особено плодовете. Не знам до колко това бута каручката. На всякъде пише, че не е добре да се консумират след обяд. Но живота ми е така устроен, че в работата винаги има плодове и бонбони- избора е твой! Даже ще прикача снимки, да се знае на какво съм подложена всеки ден!
Мнението беше редактирано от Симона на 02.03.16 00:30.
Защо пък да не хапваш въглехидратите следобед. Докато си в калориен дефицит колко пък да е важно кога ги ядеш... И аз не отдавна въглехидрат вечер не си позволявах поради всеобщото разбиране, че въглехидрати вечер = трагедия. Но всъщност ако ти е по-удобно да ги консумираш следобеда - кой може да те спре :) Все пак цялостно за деня гледай протеините и полезните мазнини да преобладават ;)
Аз все още избягвам въглехидрати вечер, но това е съобразено само и единствено със стомашния дискомфорт, който ми причиняват, ако ги консумирам вечер.
Днес беше тоталното плюскане! Но само с хубава храна и то защото бях зверски гладна през целия ден! Даже се събудих от глад сутринта??? За първи път тялото ми да каже нещо, а не лакомията! Така че не съжалявам и (почти) не се самообвинявам.
Беше много интересен ден, тренировката ми мина много тежко (въпреки всичкия въглехидрат). Все едно имах железа в маратонките. Работихме за крака.
Ще прегледам и обмисля за въглехидратите, може и да си направя някой друг експеримент. :)
Днес:
Храна:
- 30гр овес, 1 ябълка, 100 гр кисело мляко, 15 гр сушени боровинки
-2 оризовки, 40гр авокадо, 50 гр извара, 15 гр боровинки
- 300 гр гръцка салата, 300 гр пилешко филе на фурна
- 1к. кисело мляко, 1 банан, 1,2 резана ябълка
- 1ч.л. мед, 1домат, маруля, 2 варени яйца, 150 гр извара
Активност:
-Тае бо (1час)
Течноси:
- капучино без захар
- вода 1.2л
Мнението беше редактирано от Симона на 02.03.16 23:21.
Честит празник на всички!
Много се чудех дали да пиша днес. Дойде денят на издънването както го предвиждах. :) Сега малко спокойствие. Отивам в провинцията няколко дни там няма да имам интернет и вероятно ще си разваля целия режим (както днес). Ще се опитам поне да тренирам, но без да се напрягам психически. Игрите на глада започват отново в понеделник с нови сили.
7 пъти падни, 8 пъти стани
П.П. поздрав с една много яка (за кардио) тематична за почивните дни песничка
*предварително се извинявам за дължината на поста
Неделя! Няма какво да се скатавам! През изминалите няколко дни ми се случиха много интересни неща, имах възможност да си разгледам емоциите спрямо храната и да поразсъждавам в/у тях! Последният път когато писах си бях нарушила режима с избухване! Не говорим за една бадема повече, говорим за една кутия бисквити Милка от тези с двойния шоколад, палачинки и т.н. Следващите няколко дни протекоха във вътрешни борби и неразбиране от моя страна, защо АджебА желая да поглъщам храна от която се чувствам зле и осъзнавам, че нямам нужда! Бях при нашите (сестра ми) през тези няколко дни. Тя проявяра невероятна толерантност относно моите капризи към храната (за което безкрайно и благодаря!). По - подробно:
04.03.16г
Храна:
- около 300 гр ябълка, 30гр овес, 1ч.л. мед
-около 200 гр свинско, салата
-1 и 1/2 банан, 200гр кисело мляко, 20гр бадеми
-150 гр извара, салата
Активност:
-80 скока на въже
-12 напада
-80ск.
-12 отпада ( задни напади не знам кое е правилно)
-80ск.
-6 бърпита (само в първия кръг със лицева опора)
-80 скока
-10 клека
4 кръга, 60 сек почивка м/у кръговете
Течности:
2 бр. 3в1, 1.2 вода
05.03.16г: провал
Храна:
- 20гр овес, 2 яйца, 1ч.л. мед, 150 гр сирене (палачинки със сирене и мед)
-300, 400 грама чушки с ориз и картофи, в големи количества: сирене, кашкавал, салата
- 1 кутия някакви шоколадови бисквити, 1десерт лайън, 2 сухи пасти, 4 бисквити мираж само 4 са защото трябваше да оставя и за другите!) , 2, 3 бутерки със сирене, вафла и 1 пакет бадеми
- 1 карначе, салата моркови и ябълки
Активност:
-слаба
Течности:
2бр. 3в1 , 1.2 вода
06.03.16г:
Днес: разбирайки, че явно не мога без сладко си накупих разни неща, който не бях опитвала никога. Фъстъченото масло не ми харесва, не мога да разбера защо харесва толкова на другите! Взех си и тахан, фурми (НИКОГА до сега не бях яла). И днес ги опитах всичките! :))) Бях на път и беше много объркан ден, но въпреки това МФП казва, че съм в минус. Във влка на връщане се срещнах с мой приятели (вегани), с които веднага се заговорихме за храна! :)) Те отвавна не гледат към Милка! :) Кзаха ми полезни неща (за демоните под леглото) :)))
Храна:
- 30гр овес, 1/2 банан, 2 с.л к. мляко
- 1 круша, 2 ябълки, 1,2 резена помело (обмен на веганска храна във влака- беше мн яко)
- около 300 мл пил. супа (2 резена картоф), 1 краставица
- 50 гр фурми (мммм....), 1с.л. фъстъчено масло, 3 оризовки, 100 гр извара, 1ч.л. мед, 1ч.л. сусамов тахан (ето това вече е супер)
- салата
Активност: извинявам се за аборигенското обяснение на упражненията
- 4мин, тичане по стълби (8 стъпала нагоре и надолу, 1 мин. тичане, 30 сек почивка)
- 20 тилен лег със свити колена (стъпалата опират в пода), ръцете зад тила- лакътя на противоположната ръка се допира до противоположното коляно
- 10 коремни преси
- планк на предмишници до отказ
- 5 лицеви опори
- 20 от тилен лег- колело (педали??) с крака
- 20 ножици (мисля че се казва това упражнение- краката са изпънати и се разминават)
3 кръга, 60 сек. м/у кръговете
Течности:
-1бр. 3в 1, 1.2 вода
Това е... издъних се, очакваше се. Сега въпросът е дали ще мога да се върна към режима?
Времето започва да се пооправя и не мен пак почна да ми се тича на въздух (както всяко лято), така че и това ще го включа по някое време.
Стискайте ми палци, утре ще правя хумус (до сега не съм). Преоткривам кухнята! :))
Мнението беше редактирано от Симона на 06.03.16 22:18.
За прекрасния ентусиазъм и потенциал в мисленето ти няма смисъл да говоря, защото е очевиден, и поздравления. За съжаление обаче не виждам как цялостното ти качество на ... съществуване ще се подобри дълготрайно и перманентно докато в него присъстват понятия като “провал”, “издънка” , “избухване”, “нарушен режим”, че и “режим” в твоя случай. Докато има “режим”, ще има “нарушаване”, вина, размишления. .. докато на бисквитките, Милката, сухите пасти им се създава образ на някакво невероятно зло, но неустоимо изкушение, на табу в храненето, на ужасен сладък порок, ще има желание за ЗЛОупотреба, понякога неконтролируемо. Това с преувеличаването на важността на някои неща важи и в други аспекти - наистина ли яденето на един пакет бисквити е достатъчно сериозно престъпление, че да наречеш деня си “провал”? Ако някой друг човек реши да не се спазва “диетата” и си хапне 3 сухи пасти, ще го наречеш ли “издънка”? В крайна сметка всяка храна е храна - коя по питателна, полезна, натурална, коя по-боклучава. Пълното анатемосване на храни, за мен лично, не помага.
Просто споделям мисли, така както ми изскачат в главата. Успех с експериментите в кухнята, това си е повод за радост и удоволствие. Хвърляй се умерено на новите неща, лесно се прегаря ако се опитваш да промениш твърде много наведнъж.
Пп. Ето аз пък не обичам тахан, хаха.
Едит: след препрочитане исках само да добавя, че не исках са звуча груба, може би съм малко недодялана и ми липсва такт. Извинявам се предварително. Говоря ги тези неща през призмата на човек, който допреди година-две е имал напълно идентични мисли, действия и разбирания - с разликата, че моите епизоди на са били по 1-2 ден в седмицата, а по 2-3 седмици със седмица-2 “нормални” и са включвали не 2000-2500 ккал, а средно 5000+ през.всеки.един.ден.от.епизода. Имало е дни, в които съм искала да умра, вместо да продължавам да живея така.
Исках да кажа, съжалявам ако съм прозвучала студено и извинявай, че стана дълго.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 06.03.16 23:23.
:)) Много яко като си отварям дневника и намирам такива неща в него :)))
Права си за това, че никога не бих се отнесла с такава жестокост, ако ставаше въпрос за друг човек, а не за мен самата. Имам чувството, че имам нужда да се порицавам за консумирането на боклучава храна, защото ме е страх, че сложа ли я в категория “храна”, а не “провал” ще се успокоя и ще почна пак да я ям без да мисля. Предполагам, че прескачането от една крайност в друга се надживява (така се надявам де).
П.П. Не си груба, просто стила ти на общуване- си е твоя стил на общуване! :)) Всъщност чета най-често твоя дневник/ци (и се успокоявам и вдъхновявам). Аз съм от хората, които предпочитат някой да им се “накара” и после да им помогне, отлколкото да им се усмихва и да ги подмине. То винаги си личи, когато човек е добронамерен! (Айде стига, че станах много мазна вече! :))) Хаха!
Днес:
беше хубав ден, сутринта ходих да тичам в парка. Малко ме болят краката (бедрените привеждачи май беше на български) още от стълбите вчера! Ще опитам нова стратегия- да си правя закуската по- мазна (както ми предложихте) и да си ям въглехидрати на вечеря. Да видим какво ще стане. Всъщност доста странно се отразяват на организма ми В. На всички им става тежко и коремите им се подуват, при мен тъкмо обратното. Хапна ли В, корема ми спада и всичко си идва на мятото. Никога не ми натежават, мога да изям огромни количества. Най- интересното е, че навсякъде пише да се консумират сутрин за енергия, е да, ама аз имам чувството че ми будят апетита и след 1 час съм 3 пъти по- гладна! Изобщо- странна работа!
Храна:
-1 ф. хляб със фъстъчено масло (трябва да му се даде шанс), 30 гр авокадо, 40гр морков, 1 варено яйце
- 100 гр. извара, 100 гр банан, 2 фурми (след тичането)
-120 гр пилешко филе, салата
- 1к. кисело мляко
- Фит Снежанка (100 гр извара, 2 яйца, краставица, 2 с.л к. мялко, имаше из хладилника мн малко останало авокадо и майонеза и ги сложих, даже не съм ги мерила)
Активност:
- 20 мин крос
- малко разходка из парка пеш
Течности:
- 1 кафе с мляко (1 ч.л. захар), 1 кафе със течна сметана (1/2 ч.л.)
- 1.2л вода
Голямото ядене беше днеска, обаче съм си надвишила една идея мазнините.
Имам технически въпроси. Първия е: като си въвеждам храните в МФП трябва да са в сготвено състояние или в сурово? Защото ми ги изкарва на коренно различни стойности! Вторият е: има една сметана за кафе (Irish), която има вкус на алкохол. Много е вкусна, но не пише съдържание. Някой има ли опит?
Леле аз съм в ЕКСТАЗ! Хумусът.... хумусът... заклевам се, че никога не съм готвили и яла нещо по- вкусно! Как ми се получи така, не мога да повярвам!