Игрите на глада

Темата е заключена.
Прескочи до:

08.02.16
00:00

Здравейте! Престраших се!
Казвам се Симона, на 25 години съм, работя доста интензивно (физически и психически).
- ръст 168см
-тегло 68кг
-ханш 104см
-талия 75см
-BMI 24- 26 %
Както става ясно от тези данни, не съм влязла в категорията “наднормено тегло” все още, но не съм във формата в която бих искала да бъда. Темата ме повлече преди около 2 години, доста по- силно темата “хранене” отколкото темата “спорт”. Това е една от причините, поради които реших да пиша. В момента съм на НВД (за 16 път в последните 2 години). Имам обаче много въпроси,  които я съпътстват и изникват всеки ден при избора на храна.
Имам също така нужда от подкрена, за съжаление основният проблем, поради който не постигам целта си е психологически.  Чувствам се напълно нахранена и абсолютно неудовлтворена. Колкото по- стриктна съм, толкова по нещастна. Няма как това да продължи и не след дълго се отказвам.
Относно спорта, миналата година по това време тренирах силово, имах резултати, но много отрицателни ефекти от който се чуствах зле и за това спрях (тогава качих 4 кг мускулна маса) . От тогава пробвам различни неща за да намеря моето, към момента ходя на Тае бо 2 пъти седмично и доста ми допада.
Целите ми са на редуцирам подкожните си мазнини до 20% (ако може без да свалям мускулна маса, но всички знаем че не може:)). Искам да бъда по - атлетична и по- хармонична! :)
Ще пиша какво хапвам, защото какво спортувам вече знаете. Радвам се, че се присъединих!

Темата беше редактирана от Симона на 19.02.16 17:42.

08.02.16
09:30

Здравей! Добре дошла :)
Защо хранейки се по този начин се чувстваш неудовлетворена? Може би храната ти е твърде еднобразна, приготвяш я безвкусно и не ти доставя удоволствие, не гали вкусовите ти рецептори? Ако е така пробвай да вкараш повече цвят, да използваш продукти и подправки, които да са съобразени с този хранителен режим. В крайна сметка това да се чувстваш добре, прилагайки този принцип е изключително важно, за това той да бъде успешен!
Успех и чакаме да почнеш да описваш ;)

08.02.16
21:06

Днес:
Закуска: 1/2 к. кисело мляко + 1 ябълка
Междинка: шепа фъстъци
Обяд: запеканка от карфиол и извара
Междинка: 1/2 к. кисело мляко + половин ябълка
Вечеря: залена салата с риба тон
Нямам идея колко калории са това, и дали не греша с тези ябълки. Изобщо с 2 думи не знам какво правя. :) 
Sanya, благодаря ти! Мисля че менюто ми е разнообразно, проблема е, че аз съм от хората, които ядат десерт след всяко ядене и шоколадов бонбон на всяко минаване около кутията. В работата ми непрекъснато има бонбони... чувствам се като в затвор.
На тае бо бях вчера, но днес си беше обичайно натоварен ден- отиване и връщане пеш до работата и обратно (25мин в посока), там на крак няколко часа и така.
Имам един въпрос, който може би е малко глупав, но все пак: приятлките ми, които тренират пият л- карнитин само преди тренировка и аз винаги съм мислела че се прави така, но сега четох че се пие всеки ден, защо?

10.02.16
00:10

Е днес малко се поиздъних... точно това е момента, в който губя мотивация и забравям защо съм започнала всичко. И когато някой приятел ме попита “защо си го причиняваш” аз не мога да отговоря. И пак не  е толкова зле,  като се има предвид, че другите ядоха пица!
Може би беше хубао да спомена, че всъщност съм нс НВД вече втора седмица. И така:
Днес
Закуска: 2 с.л. овес, една ябълка, много малко червена боровинка (примерно 6,7), фреш портокал
Междинка: шепичка фъстъци
Обяд: задушени зеленчуци със кюфтенца от телешко
(това беше обозначено като предястие в менюто и не успях да се нахраня с него, в останалата част от деня просто исках да се тъпча с нещо)
Междинка: БАНАН (headbang) , ябълка, кисело мляко, няколко резенчета портокал, ядки , сушени плодове (поне 100 гр от последните 2 общо).
Обяд: 2 яйца на тиган без мазнина
Не знам... може би утре ще се срина, а точно почвах да се чувствам добре. Поне съм на тренировка, дано това ми се отрази добре , че горкия ми инсулин днес. :@

10.02.16
00:37

Запитвала ли си се дали НВД е най-подходящият режим за теб? Прочети няколко статии в сайта. Има страшно много материал и доста неща ще ти се изяснят.

За протокола менюто ти от днес е далеч от НВД (стига да не е зареждащ ден)

ПО-здрави и давай по упорито. Не се предавай толкова лесно(като някои други например :) )

10.02.16
00:38

Знам, че не трябва да ям плодове... още по - малко след обед и вечер... :( но ми е много трудно и не знам с какво да ги заменя :(

Теди Илиева

10.02.16
00:53

казано от Симона Кирилова на 10.02.16, 00:38:

Знам, че не трябва да ям плодове...и не знам с какво да ги заменя :(

С малко месце, зеленчуци и зехтин в салатата :)

Добре дошла и от мен! :)

Много успехи ти желая и да намериш това хранене, което ще те прави и щастлива.

И на мен ми се струва, че НВД може и да не е за теб - все пак 16 пъти да започваш нещо и да го прекъсваш, едва ли има нужда да си толкова упорита, след като можеш да постигаш целите си и с друг режим.

Прочети повече за РБД например и се постарай, каквото и да предприемеш, да не се тормозиш, ако не можеш в 100% от времето да си 100% стриктна към предварителния план.

За Л-карнитин има наистина много, много информация тук. Ползвай търсачката и бързо ще се ориентираш. :)

10.02.16
08:32

И аз съм на мнението на Рони, че щом е такава мъка с този НВД по-добре мини на режим, който ще ти е по-лесно да спазваш и който ще се препокрива до някаква степен с храната, която искаш да ядеш. РБД е чудесен според мен за теб!

10.02.16
22:38

Благодаря ви много, мисля още малко да се помъча преди да се откажа. Кой е казал, че е лесно? :)( Това за “16 път” е метафора, била съм 3, 4 пъти на НВД, един от който издържах цял месец. Мотива ми да избера точно този хранителен режим е, че ми влияе положително на определен здравословен проблем, с който се боря също. А и в никоя диета не се препоръчват тортите нали? :))) Днес беше хубав ден, мисля че заради тренировката.
Днес:
Закуска: 2 сварени яйца, сирене и половин краставица
Междинка: пропуснах я, защото станах късно и очевидно преядох сутринта
Обяд: Пилешко филе на скара със салата от моркови и сусам (препоръчвам я)
Междинка: 1 филиика хляб със топено сирене, 1/2 к. кисело мляко
Тае бо
Вечеря: голяма зелена салата с риба тон
Според изчисленията трябва да приемам някъде около 1800 кк.. обаче хич не мога да преценя дали не ги надвишавам. Един от пътите броих калории, но това се отрази много зле на психиката ми.

11.02.16
00:01

Бележка:
В крайна сметка си направих изчисленията.. всички изчисления + менюто от днес. Иначе няма как да се ориенирам:
Препоръчителен  прием на макронутриенти при НВД за мойте килограми:
1800 кк от които:
Протеини- 160.8г = 643.2кк
Въглехидрати- 87.1= 348.4кк
Мазнини- 90г= 810кк

Меню за днес: 10.02.16г
П- 127.08г= 508.32кк
В-87.47г= 349.88кк
М- 76.98= 692.82кк
Общо: 1551.02 кк
Ако съм сметнала всичко вярно (което не е чак толкова вероятно) значи имам още мегдан за хапване.
За протокола: Мразя да смятам и повече няма да го правя!

12.02.16
01:43

Чувствам се много гадно днес. От сутринта съм гладна  и си лягам такава, въпреки че днес изядох всичко на света до което се докопах. (pizza) :( Не мога да повярвам, че е едва четвъртък, а аз вече имам спешна нужда от тренировка, за да си оправя настроението. :( Не искам да виждам кисело мляко повече! Официално! И като се има предвид, че не съм “meat person”...предпочитам боб пред пържола. Мъчение и скука. Знам, че прекалих днес.. но поне не ядох сникърс/пица/ паста / френска селска торта/ боровинков пай и т.н. Ще видим до кога:
Днес:
Закуска: 100гр заквасена сметана+ ябълка
Междинка: 50гр бадеми
Обяд: яйца по панагюгски (без запръжка) + 1/2 домат
Междинка: Ябълка, бадеми
Вечера: домати, 1к. кисело мляко, 50гр салам (отврат! аз по принцип мразя), 1 топено кашкавалче (от тези триъгълните)
Е няма такъв режим като моя!

Теди Илиева

12.02.16
07:31

Мони, саламът по магазините не е от месо.  Кремвиршите също.
За да не се тормозиш със сметки опитай да преценяваш количествата и вида на храната, както са описани в една статия във форума. Потърси я по ключова фраза ,,зона за абитуриенти”.

13.02.16
02:13

Ейй, Теди, благодаря за тази статия:) Ориентира ме! За  мен по принцип е малко по- различно, защото като изключа една хранителна група трябва да хапвам малко повече от другите за да не ми е “прекалено отрицателен” калорийния баланс.Това звучи тъпо, но ако се храня така, но без въглехидрат, калорийния ми баланс отива към 1500 кк, а аз трябва да приемам около 1800 за да свалям! Това си е глад! Ама аз гледам да компенсирам от към заленчуци. :) А за салама и кремвиршите, пастетите и колбасите знам много преди да се интересувам от храната която ям. Аз и не обиам, от там идва голяма част от проблема, много обичам готвена храна и месото прекалено бързо ми писва. А при НВД нямаш голям избор.
Днес:
Закуска: 2 с.л. овесени ядки, ябълка
Междинка: 1 филийка хляб (100 зърна) със топено сирене
Обяд: бяла риба със зеленчуци- бях много раочарована, беше гадно сготвена
Междинка: 1 к. кисело мляко
Вечеря: домати със сирене
Малко повечко се получиха въглехидратите в този ден, но поне са сутринта!
Бележка: малко вода пиеш!!
Бележка: Не прекалявай с количествата!

13.02.16
02:15

Бележка: 2 въглехидрата в един ден- не може! Или овес, или хляб!

13.02.16
23:25

Такааааа... днес ходих няколко места, едното от който, сладкарница. И какво стана? Торти,  пържени картофи със сирене, хляб, крем карамел....
Имам предвид това ядоха приятелите ми хаха, аз пих кафе! :) Утре съм на тренировка (най- накрая) и все още се чудя дали да не си направя един зареждащ ден, но ме е страх, че ще ми хареса и после няма да се върна към режима :(  слаба съм.
Днес:
Закуска: 2 варени яйца, малко сиренце и краставица (този път не преядох като предишния)
Междинка: около 50 гр кашу
Обяд: Пилешка пържола от бут на скара, салата моркови със сусам (любимата ми)
Междинка: 100 гр заквасена сметана
Вечеря: краставици и домати със малко сирене
Бележка: ВОДА!

14.02.16
11:31

казано от Симона Кирилова на 10.02.16, 22:38:

Благодаря ви много, мисля още малко да се помъча преди да се откажа. Кой е казал, че е лесно? :)( Това за “16 път” е метафора, била съм 3, 4 пъти на НВД, един от който издържах цял месец. Мотива ми да избера точно този хранителен режим е, че ми влияе положително на определен здравословен проблем, с който се боря също. А и в никоя диета не се препоръчват тортите нали? :))) Днес беше хубав ден, мисля че заради тренировката.
Днес:
Закуска: 2 сварени яйца, сирене и половин краставица
Междинка: пропуснах я, защото станах късно и очевидно преядох сутринта
Обяд: Пилешко филе на скара със салата от моркови и сусам (препоръчвам я)
Междинка: 1 филиика хляб със топено сирене, 1/2 к. кисело мляко
Тае бо
Вечеря: голяма зелена салата с риба тон
Според изчисленията трябва да приемам някъде около 1800 кк.. обаче хич не мога да преценя дали не ги надвишавам. Един от пътите броих калории, но това се отрази много зле на психиката ми.

Какъв ти е здравословния проблем?И от кога датира?Можеш ли да си спомниш дните преди да се появи той,какво си правила?Искам да кажа,че за да не си отива проблема ти,продължаваш да правиш същото нещо,което го държи в теб.Във теб има един или няколко навика ,които трябва задължително да промениш в противен случай ,едва ли би намерила найстина трайно решение по този въпрос.Те не са само физически,но и умствени-за вторите имам предвид ,като начин на приемане на информация и съответно реакция.Хайде,спомни си.

14.02.16
12:37

Орфей, благодаря за въпроса. Проблема е личен и не искам да споделя точно какъв е, но ще отгоровя на някой въпроси (които съм сигурна, че си задал за да си отговоря аз на тях). Проблема датира някъде от 15 годишната ми възраст, и се появява периодично през няколко месеца. За съжаление някой хора са предразположени към такъв тип проблеми (както всеки е предразположен към нещо) и това няма да се промени. Може обчаче да се контролира. Т. нар. “бързи въглехидрати” или захарите с други думи (освен всичко останало , до което водят) имат свойството да окисляват микрофлората на организма, което създава благоприятна среда за появата и развитието на проблема.
До този извод стигнах с много четене и наблюдаване на реакциите на организма ми, за съжаление от българските лекари и източници на информация не успях да намеря никаква такава за диетата при появата на проблема.  Четох доста по чужди сайтове и даже форуми и се оказа, че ограничаването на сладкото е ключов фактор.
А относно какъв човек съм била преди - когато влязох в пубертета имах почти непотушим постоянен глад. Семейството ми никога не е имало средства (което си е определящо)  и почнах да ям както се сещаш няй- вредните неща в огромни количества.  Нали знаеш тази поговорка- накои хора използват първите години от живота си за да съсипят последните! :) Но всичко е поправимо, щом си тръгнал по пътя на осъзнаването!
( Да му се невиди загорих си ориза)

14.02.16
14:51

казано от Симона Кирилова на 13.02.16, 02:15:

Бележка: невярна!

14.02.16
16:34

казано от Симона Кирилова на 14.02.16, 12:37:

Орфей, благодаря за въпроса. Проблема е личен и не искам да споделя точно какъв е, но ще отгоровя на някой въпроси (които съм сигурна, че си задал за да си отговоря аз на тях). Проблема датира някъде от 15 годишната ми възраст, и се появява периодично през няколко месеца. За съжаление някой хора са предразположени към такъв тип проблеми (както всеки е предразположен към нещо) и това няма да се промени. Може обчаче да се контролира. Т. нар. “бързи въглехидрати” или захарите с други думи (освен всичко останало , до което водят) имат свойството да окисляват микрофлората на организма, което създава благоприятна среда за появата и развитието на проблема.
До този извод стигнах с много четене и наблюдаване на реакциите на организма ми, за съжаление от българските лекари и източници на информация не успях да намеря никаква такава за диетата при появата на проблема.  Четох доста по чужди сайтове и даже форуми и се оказа, че ограничаването на сладкото е ключов фактор.
А относно какъв човек съм била преди - когато влязох в пубертета имах почти непотушим постоянен глад. Семейството ми никога не е имало средства (което си е определящо)  и почнах да ям както се сещаш няй- вредните неща в огромни количества.  Нали знаеш тази поговорка- накои хора използват първите години от живота си за да съсипят последните! :) Но всичко е поправимо, щом си тръгнал по пътя на осъзнаването!
( Да му се невиди загорих си ориза)

Какво е отключило това безразборно хранене за което говориш?Не е била липсата на пари.А,е някакво друго чувство.,което до днес те тормози.Или си станала свидетел на нещо или си чула нещо,което те е тласнало в тази посока.Ако можеш върни се към онзи първи момент,когато си започнала да посягаш лакомо към храната и се опитай да си спомниш в детайли самата сценка.Какво чувстваш?Бъди честна пред себе си.

14.02.16
21:09

казано от Fallen на 14.02.16, 14:51:

казано от Симона Кирилова на 13.02.16, 02:15:

Бележка: невярна!

Защо е невярна, според това, което четох при НВД е добре да имаш едно въглехидратно преобладаващо хранене и ако не се лъжа то трябваше да е първото междинно. При две си превишавам допустимите грамове въглехидрати за деня? Поправи ме ако греша.

Орфей, благодаря за насоките, ще помисля по въпроса, защото не първо четене нищо не ми идва на ум!

Такаааа.. това ще бъде един много дълъг пост. Днешния ден ме разочарова безкрайно. Даже направих един cheat, то поне да беше с нещо вкусно, а той- принудителен! На обяд ядох ориз и излязох от вкъщи без храна във себе си с очакването, че ще огладнея след 3, 4 часа както обикновено. Но... ИЗНЕНАДА- още на първия час умирах от глад. Дълго мислех какво мога да си купя от магазина, което не ми излиза от режима (установих, че няма такова) и накрая изядох едино пакчетче солети. Както и да е. Отидох на тренировка полу гладна и в средата на тренировката мозъкът ми спря да функционира. Координация и Сила рязко забравиха къде ми е адреса. По едно време ми идеше да седна и да почна да рева (ама ме беше срам и се сдържах). Та:
Днес:
Закуска: 2 с.л. овесени ядки, кисело мляко, 10тина сушени червени боровинки
Междинка:  1/2 к. кисело мляко
Обяд: ориз с броколи ( не мога да преценя колко, примерно 300гр)
Малко по- късно: солети
Тае бо
Междинка: “протеинов” шейк (банан, пр. мляко, 1ч.л. мед)
Вечеря: (планирам) 2 филийки хляб (100 зърна), домати, топено сирене

Днес не се чувстваам като пружинка, но въпреки това реших да кача няколко снимки. Бих качила и ориза, ама има куркума в него и изглажда като 1 път вече ядено, така, че по- добре не!

П.П.
- Какво ще правиш на св. Валентин?
-Какъв ден е?
-Неделя.
-Крака!

15.02.16
12:07

казано от Симона Кирилова на 14.02.16, 21:09:

Защо е невярна, според това, което четох при НВД е добре да имаш едно въглехидратно преобладаващо хранене и ако не се лъжа то трябваше да е първото междинно. При две си превишавам допустимите грамове въглехидрати за деня? Поправи ме ако греша.

Така написано да, ако превишаваш въглехидратите за деня, но не пречи да ги комбинираш стига да влизаш в рамките.
И още не знам защо точно на НВД си се хвърлила. Защо не пробваш РБД с елементи на IIFYM. Ето ти няколко идеи за размисъл:
- Така хем ще ядеш повече.
- Ще имаш повече енергия (и няма да има дни като вчерашната тренировка)
- Ще ти бъде една идея по-лесно за спазване. Защото няма да си толкова ограничена от към избор на храна
- В резултат ще имаш повече настроение заради по-добрите резултати

15.02.16
22:17

казано от Fallen на 15.02.16, 12:07:

Така написано да, ако превишаваш въглехидратите за деня, но не пречи да ги комбинираш стига да влизаш в рамките.
И още не знам защо точно на НВД си се хвърлила. Защо не пробваш РБД с елементи на IIFYM. Ето ти няколко идеи за размисъл:
- Така хем ще ядеш повече.
- Ще имаш повече енергия (и няма да има дни като вчерашната тренировка)
- Ще ти бъде една идея по-лесно за спазване. Защото няма да си толкова ограничена от към избор на храна
- В резултат ще имаш повече настроение заради по-добрите резултати

Еее, аз тъкмо си мислех, че е започнало дами се получава :( Щом всички толкова настоявате, че трябва да мина на РБД, значи имате някаква причина, ще се замисля по въпроса и ще сменя евентуално. Елементите на IIFYM ще ги пропусна, ето поради тези причини:
- Ако си прочел “резюмето” ми, там пише че миналата година тренирах силово и запазих мускулната си маса (там някъде отдолу е). Целта ми е да се понижа процента на телесната си мазнина, а не да сваля тегло като цяло.
- IIFYM не е съобразена с телесната композиция ( а аз имам определено някои диспропорции)
- Бих искала “чистото хранене” да стане начин на живот за мен. IIFYM няма да ми помогне в тази насока
- Ако започна да чийтвам има голяма вероятност скоро да започна да хапвам по 16к за час, час и нещо ;))))
- Имам друг здравословен проблем, за който е по- добре да не приемам захари
Иначе за РБД сега ще почета малко и ще помисля. Щом смятате, че е по- добре.
Днес:
Закуска: 2 варени яйца, 1 чаша пр. мляко
Междинка: 20, 30 гр фъстъци
Обяд: броколи със свинско, 1 яице ( в гювече, но това не е най- успешната комбинация на света):)) някъде около 300 гр общо
Междинка: 1к. кисело мляко
Вечеря: залена салата
Днес беше прекрасен ден, като излезнах имах огромното желание да отида да потичам ( което се изпари когато ме надуха вятъра по път за работа).

15.02.16
22:28

Бележка: Научи се как да правиш правилно цитатите във форума! Ааааа и вода!

17.02.16
00:12

Днес:  16.02.16г
Закуска: филийка хляб (100 зърна), топено сирене, морков,  фреш портокал и грейпфрут
Междинка: 1/2 к. кисело мляко
Обяд: зелена салата с яйце, “домашни” наденички
Междинка: 1/2 к. кисело мляко, 2, 3 резенчета портокали и ябълка, малко орехи
Вечеря: шведска маса ( салата лук, авокадо и още някакви зеленчуци, сирене, кашкавал, яйца, филе, пастарма)

Днес беше отвратителен ден. 5, 6 часа не бях сядала. В работата беше пълно с хора. На втората междинка исках само да се скрия някъде и да ям. Натоварването ми идва в повече, утре пак трябва да стана рано (въпреки, че не беше планирано да е така)  и вечерта съм на тренировка... не знам как ще издържа на този режим. Отслабнала съм.. май... но- още малко трябва (това е девиза на хранителните разстройства).  Мислих по това което сте ми писали по- нагоре и реших да направя още 1, 2 седмици НВД (ако издъжа) и после да мина на РБД. Това е за днес, искам тоя ужас в работен план да свърши, за да спра да се “награждавам” с ябълки.

17.02.16
08:20

Мони, ако започнеш да си смяташ макросите от храната ще успяваш да видиш до колко се движиш по НВД... Защото съм забелязала, че при такъв вид режим в началото докато усетиш какво трябва и какво не трябва да присъства в менюто ти и дали 1 ябълка ще те спъне или не, пресмятането си е доста препоръчително.
Аз като бях на НВД гледах киселите плодове да са на закуска, а за междинки предимно ядки и кис.мляко, котидж...

17.02.16
22:54

Саня, свалих си едно приложение, което се очаква да ми помогне по този въпрос с макросите. Аз избягвам като цяло, защото се психирам когато започна да смятам.

Мисля, че се “предобрих”. Имам много тежки дни в работата (голям стрес), много физическо наторарване. Снощи имах тежка вечер (пак с много физическо натоварване). Не, не е това!  Освен всичко нещо се бях притеснила за работа и се събудих в 6:30 сутринта. Тае бото днес беше изцяло кардио и сега на истина се чувствам зле.  Дано като се неспя да се почувсвам по- свежа.
Днес:
Закуска: 1 филийка хляб, топено сирене, морков
Междинка: 10, 20 гр бадеми, 1 ч. пр. мляко
Обяд: омлет (2 яйца, сирене),  домат, сирене
Междинка: 1к. кисело мляко, 50 гр бадеми
Тае бо
Вечеря: салата “асорти” ( зелена салата, риба тон, пуешко филе, някакво др. месо, 1 яйце, 1/2 каставица)- щях да се пръсна
Все забравям да напиша че пия по 2 кафета на ден. И винаги си слагам захар и мляко. И НЯМА ДА ПРОМЕНЯ ТОВА, защото е единственото нещо, което ми доставя удоволствие през целия ден! Пия обаче и много малко вода (около 500 мл на ден), не се сещам изобщо за това. Но работя по въпроса де...
П.П. В работата ми често има бонбони Линдор асорти. Всеки от екипа обича различен вид. Аз ям черните. В момента има няколко кутии бонбони, пълни с черен Линдор! Бананите почти са се развалили! Качвам малко снимки, няма само аз да точа лиги, като чета чужди дневници!

Мнението беше редактирано от Симона на 17.02.16 22:55.

18.02.16
00:27

Myfitnesspal ми се кара, че протеина ми е малко! :( Направо не мога да повярвам! Ще се поправя... (wait)

П.П. : Мой приятел:
-Какво искаш за 8ми март?
-Електронна везна!
-???

18.02.16
00:31

На МФП фабричната настройка за протеин и без това е толкова ниска, надявам се да ти се кара поне за някаква, която ти си му задала.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 18.02.16 00:32.

18.02.16
00:48

За тази, която аз съм му задала ми се кара :( ?? Аз вече започвам да се съмнявам във всичките калкулатори. Според изчисленията, които  правих (малко по- нагоре са)  смятани ето от тук : http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063 излиза, че трябва да приемам по 1800к на ден. според МФП обаче, трябва да приемам по 1400! Това не са 50, 100 к разлика? Май всеки калкулатор си смята според неговото настроение! :)

18.02.16
00:59

МФП също така ти казва, че трябва да ядеш 40г протеин на ден, няма да го послушаш нали? Приложението, поне в началото, беше насочено към начинаещи, обикновено със заседнал начин на живот и много килограми, съответно много от фабричните му настройки не са оптимални за атлети/трениращи.
Не гледай на МФП калкулатора, ползвай го само да си броиш изяденото, ако ти е нужно.
Реалният ми въпрос беше, ти ли си си въвеждала съотношенията на макронутриентите (не калориите), или използваш фабричните настройки (които са “общоприетите” стойности - 2000 за жени, 20% протеин, 50% въглехидрати и ниски мазнини)?

18.02.16
01:22

Настройки въведени от мен:
Calories- 1800
Carbohydrates- 90g (20%)
Protein -158g (20%)
Fat- 90g (45%)

18.02.16
08:18

Хмм нещо не е така... Процентите ти трябва общо да правят 100%, а сега са 85…качи още протеина, докато стигнеш 100% и както ти е казала Богдана следвай изчисленото от теб ;)

18.02.16
10:52

Протеина ми е 35 %, не знам защо съм го написала така, нещо съм се объркала.

18.02.16
11:52

Така по-бива :) Трябва хапване.
Само едно нещо исках да кажа, не искам да излезе заядливо. :)
В описанието ти пише, че BMI: 24-26%, което е неточност, защото индексът е единица за съотношение (височина:тегло), а не процент от цялото. Т.е. или индексът ти е 24 точка, или мазнините са ти 24% (което не се измерва и взима предвид в калкулацията на BMI) и просто, в интерес на истината, ми е любопитно кое е в случая.
(BMI e страшно калпав метод отново метод за трениращи, а онлайн калкулаторите за мазнини са също малко боза според мен, само измерването с калипер има относителна надеждност, но и то може да се обърка.)

Мнението беше редактирано от BGDN. на 18.02.16 12:53.

18.02.16
12:45

Не, не звучи заядливо, напротив! Така и за мен нещата се изясняват, което ми помага да съм по- сигурна в това, което правя (и говоря). 24- 26 % е процента на подкожната ми мазнина сметната с online калкулатор. В момента нямам достъп до калипер. Миналата година по това време си правих измерване с уреда (18% подкожни мазнини тогава, измерено с калипер). Но в момента няма как.  Объркването в изказа ми идва от там, че съм завършила рехабилитация в МУ -София. Логично е когато учиш такава специалност сериозно да се засягат тези теми, за които в момента си говорим. Но за съжаление, те почти не се засягат, да не кажа изобщо. Както и да е този въпрос няма да го коментирам сега. Идеята ми е, че 5,6 години в университета ни е повтаряно че BMI означава процент подкожни мазнини. Стари навици както знаеш трудно се променят. Сигурно има още куп глипости, за които не знам че греша. Така че критики са добре дошли!
Използвам момента да спомена, че днес се чувствам много, ама много зле. Спах почти 9 часа (необичайно). Много съм отпаднала и нямам желание и сила за нищо. След малко трябва да отида на работа и да съм на 100% от себе си и тази мислъл ме плаши. Мисленето ми не е много плавно (всмисъл, че не мога да си проследя до край мислите). Не знам дали това се дължи на режима, надявам се - не. Обаче ако продължавам така ще сменя още от началото на другата седмица на РБД. Не Мога да повярвам, че е възможно да се изтощя толкова за 3 седмици. И то даже не съм свалила повече от килограм, килограм и половина (може би трябва да се премеря).

Днес:
Закуска: 3 с.л. овес, кисело мляко, сушени червени боровинки (10тина), 1, 2 ореха
Междинка: чаша пр. мляко
Обяд: зелена салата със синьо сирене, 1,2 ореха, пилешка пържола
Междинка: 1/2 к. кисело мляко, 50гр бадеми
Вечеря: преяждане със: салата капрезе, пилешко филе с броколи, сос от синьо сирене, 1/2 чаша бира
Сега като го пиша виждам, че съм прекалила с мазнините (дори на пръв поглед), но м/у обяда и вечерята имаше огромен интервал и  въобще бях изключила. Сега ще видим МФП какво ще каже по въпроса!

Мнението беше редактирано от Симона на 18.02.16 23:28.

20.02.16
00:01

Днешния дневник ще бъде доста минорен. Първо благодаря на всички, които ме посъветваха да сменя хранитлния си режим. Второ, благодаря на същите, че ме оставиха да си счупя главата (щом искам) :). Деня почна добре (даже си носих кутии с храна на работа, понеже нямаше да имам обедна почивка). Някъде към 9:30 обаче, след дълга манипулация колабирах в кабинета пълен с пациенти. В общи линии изкарах акъла на всички и своя собствен. Трябваше да се сетя, че ще стане така още като започнах да виждам бели кръгове! :)))) В доста мрачно настроение съм все още.. опитвам се да преосмисля нещата до които искам всъщност да стигна.
Колегите ми разбира се веднага ме натъпкаха с бонбони (от черните) и това беше малко като да дадеш на един алкохолик малка водка! Искам да си купя торта и да кажа “мамка му, веднъж се живее- поне не пуша и не пия както правят другите, остава и да не ям каквото искам”. Но понеже това се е случвало вече много пъти, зная че работи за няколко дни и после пак ще се върна към обичайното си “търсене” на пътя (само че натоварен с още малко вина и килограми). Неудовлетворението не се потушава със сникърс (каза тя докъто ядеше сушени боровинки).
Ще споделя нещо, което е страшна глупост, но се е превърнало в истинки кошмар за мен. Имах приятелка с която в началото на нашето понанство бяхме почти на едни и същи килограми (тя беше малко по- слаба то мен). Тя се занимава с ресторантьорство и това често беше извинение за начина и на хранене. Постоянно пиене на Кола, картофи, кремвирши и пица. Абе дето се вика  ” и на аспирина си мажеше майонеза”. Много пъти сме и казвали, че трябва да промени това. От тогава минаха близо 5 години. В момента тя тежи 100 кг. Толкова ме уплаши това нещо (винаги давам нея за пример за това в какво не искам да се превърна), че ме преследва дори понякога в сънищата ми. Всеки път когато погледна шоколад си представям нея. ;(
останала съм  с впечатлението, че не може да ядеш каквото искаш и да изглеждаш добре. Тези две неща са несъчетаеми. Тогава обаче не знах, че тръгнеш ли по  този път това което искаш да ядеш се променя. Действам и чакам да се промени и при мен. Искам да бъда в златната среда, четейки чуждите дневници обаче виждам, че до там се стига минавайки през крайностите.

Утре е първия ми ден на РБД. Преизчисляването е следното (ако правилно съм разбрала идеята на режима):
1600к. от които:
В-143г.- 572к.
М-63.5г-572к.
Б-113.9г- 455.6к.

Днес:
Закуска: 2с.л. овес, 100 мл пр. мляко, сушени червени боровинки, 2 ореха
Междинка: 50гр бадеми
Обяд: 2 варени яйца, 2 домата, 100гр сирене, пуешко филе, морков
Междинка: 300 гр к. мляко, 1 морков, 2, 3 резенчета портокал
Колабс: 3 шоколадови бонбона Линдор (след което вече нямаше значение какво ще ям)
Вечеря: пилешко бутче, задушени зеленчуци, и прецакване на всичко със 1 пакет червени боровинки (нямам идея колко тежи, понеже ги взимам насипно).
Утре ще бъде по- хубав ден!

20.02.16
09:29

3 шоколадови бонбона Линдор (след което вече нямаше значение какво ще ям)

Ето тук грешиш! Това че си изяла няколко бонбона не значи, че си прецакала всичко и по-добре да продължиш с прецакана храна, така и така вече си започнала, нали? Ами не :)  продължаваш си по режима и забравяш за 3те бонбона, защото какъв е смисъла да се самообвиняваш, просто стани, изтупай се и продължи пак.

20.02.16
11:48

Продължавам,  разбира се.  Ако се бях отказала сега щях да съм в сладкарница Неделя,  а не с кучето в парка.  В дъжда.  В събота.  С болящи крака. (Забравих да спомена, че снощи колабирах на 10тия час в който не бях сядала. Може би има връзка.). Просто няма да продължа по същия начин, въпреки страха, че може да съсипя всичко!

20.02.16
12:42

Oпа, някъде в този район ли живееш? Аз бях наблизо, така де, нашите все още са.

20.02.16
12:53

Нее, не живея на близо :))) точно го смятах, до там и обратно (с разходката в самия парк) ми ги изкарва някъде 6-7 км. :) С кола е близо де.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1