Аз когато си въвеждах храните в МФП ако се съмнявах в калориите на даден продукт правих една бърза справка тук в сайта. Базата с храни е супер голяма и подробна, така че като си направиш справката ще видиш дали ти отговаря и след това вече спокойно можеш да си ползваш само провереният продукт. Относно сметанката нямам никаква идея, потърси някъде другаде извън МФП.
Един хинт ще ти дам - фъстъченото масло и/или тахан в комбинация с банан, ягоди или фурми е с-т-р-а-х-о-т-н-о ;)
Ейй супер, мерси за подсказките! :) И аз така правя (за калориите), но за някой неща и тук се обърквам: http://www.bb-team.org/hrani/id/861305_yaytsa-vareni
http://www.bb-team.org/hrani/id/757297_yaytse-tsyalo-tvardo-svareno
Ето ме! :)
Няколко дни не писах, (не само) защото нямах физическа възможност. Имах много работа и други задачки.
Имах време обаче да помисля къде греша. Чета началните дневници на други хора, които се хранят и са се хранели както аз. И те пишат от време на време “чувсвствам се по- добре, отразява ми се добре, по- жизнен съм” и т.н. Е да де, ама аз не се чувствам по добре- даже напротив. Чувствам се много подута, корема ми постоянно е подут, чувствам се тежка и тромава, напълнявам! Онзи ден бях изпаднала в пълна истерия защото гледайки се в една голямо огледало осъзнах, че аз всъщност съм напълняла! (няма да качвам снимки, защото ме е срам, но все пак е факт). И така седнах да мисля и измислих следното:
1. Месото- за мен никога не е било присъщо поглъщането на такова количество месо (та аз дори не обичам месо, мога да не се сетя с месеци). Не знам защо обаче бях решила, че трябва да забравя за боб, леща, ориз и т.н. понеже съм на “диета” и да ги заменя с месо.
2. Сурови зеленчуци- забелязах че се подувам много от салатите. Не знам какво е причината, но не мога да си закопчая работното облекло и чувството е много подтискащо.
3. Плодове след обед- това също е от нещата, които ми действат подуващо. Едва ли обаче ще успея да го променя, защото понякога минават 6,7,8 часа м/у обяда и вечерята ми и м/увременно това е единствената свястна храна до която имам достъп.
4. Водата- изобщо не ми се пие вода. Не виждам защо трябва да се насилвам.
Реших да променя малко нещта, като започна да си слушам ТЯЛОТО, дори и това да означава да вървя с/у всички написани “правила” и “режими”. Ще наблягам на готвените заленчуци, риба, ориз, боб и всичко, което ми се яде като гледам да не е джънк и да не си надвишавам 1600 те калории за деня. Иначе случват се разни странни задръжни процеси при мен ( задържам вода, не ходя до тоалетна, дори цикъла ми отказва да дойде!). Нямам идея каква е причината.
Няма да описвам всичките дни. Хранила съм се добре, без изцепри. С изключение, че се разделихме с хумуса на бързо, след като отидох на едно гости и леко попреядох с него- след това оставих останалото на домакина! Вчера беше мн хубав ден, бях на тренировка- разцепих се! В почивките докъто другите дишаха аз танцувах! :)))
Днес:
Храна:
- 100гр банан, 3 с.л. овес, 1 ч.л. фъстъчено масло
- 300 гр броколи с картофи и карфиол (няколко картофа имаше само), салата (домати, чушки, карамелизиран лук. рукола и много малко сирене)
- ябълка и половина, 1/2 круша, 1к. кисело мляко
- 150 гр ориз със зеленчуци, 100 гр пилешко филе, 7 фурми (опс) :)
Активност:
- 12 часов работен ден, почти целия на крак
Течности:
-2, 3 чаши вода, 1 кафе с мляко и 4 гр заха, чай с 1 ч.л. мед
П.П. липсва ми дневника, когато не го попълвам
Напоследък времето е лошо в София. Нещо започна да ме наболява гърлото и реших да го отпразнувам с тичане в парка на 10 градуса. Нямах никакво намерение ( е добре де имах ама беше несериозно). Излезнахме с Декси и се върнахме след час и половина. Не знам колко сме тичали, защото беше нещо като HIIT. Малко тичане (с лудо куче на пресечен терен) и малко ходене. Ходенето приключва, когато Декси види гълъб.
Купих си лешников тахан. И искам да поръчам една литургия за здраве, пари, дълголетие и плодородие на този, който го е измислил!
Храната няма да я описвам, защото не се справям и мисля че няма смисъл.
Имам малко психологически проблеми и докъто този период не отмине не мога и не трябва да се форсирам или насилвам за каквото и да е. Има някакъв шанс нещата да се получат естествено малко по- натам. До тогава- дишаме! :)
Отново гадно време. Днеска след голямо преяждане отидох на тренировка и едвам се движех. Дори треньорката отбеляза, че не съм в час. :) Имам зверска мускулна треска на следния мускул и на двата крака*.
последните 2 дни не съм спирала да ям. Един, два шоколада, 2 филии с домашен шоколад ( лешников такан, мед, какао), 2 парчета пица, свинска кавърма, задушени моркови и спаначени рола със сирене, 2 парчета филе, малко ориз, лютеница, много фурми. За друго не се сещам, но ако помисля още малко ще се сетя.
Предварително предупреждавам, че критични коментари има достатъчно в главата ми, от които се стига до тук. Така, че предпочитам в дневника ми да няма такива. Аз съм наясно, че това не е ок и без да ми се казва. Благодаря!
П.П.Тае бото наистина много ми харесва!
*
Този същия мускул на мен ми е много схванат и натегнат като цяло и си го разтривам честичко, с каквото ми е подръка. :)
Аз последните дни получавам и крампи докъто спя. При опит да се протегна (въпреки, че пия магнезий). Отдавам го на кошмарите. Миналата седмица имах на МТ други мускули от Тае бото. Направо ни разчеква тренерката, много се кефя. Жалко, че тази седмица ще я заместват, защото е на състезание. :(
Да, това за масажа е супер идея, даже аз имам някъде тук течен магнезий, с него ще се получи идеално.
Ровя се из чуждите дневници, но не смея да попълна моя. :) Мисля, че няма да мога да се върна към предишното си хранене. Явно това ми е предела, месец два. И после превъртам. Не искам да го чувствам като затвор, искам просто да се оперирам и повече да не ми се яде джънк. Ама не става :(
Днес:
Храна:
- 3с.л. овес, 1 банан, 1ч.л. фъстъчено масло
- малко ябълка, 1 бонбон (шоколадов)
- 300 гр грах, 1 парче макарони на фурна
- много бонбони, ябълка, 100 гр кисело мляко, някакви гадни сладки, фафла Боровец
-филе от пъстърва (или скумрия да беше?), салата (моркови, цвекло и рукола), 2 филии пълн. хляб (около 60 гр), домашна нутела (2ч.л. лешников тахан, 1ч.л. мед,1ч.л. какао)
Активност:
- 10 часов работен ден (7,8 часа на крак)
Течности:
- 1 кафе с мляко, няколко чая (боли ме гърлото), около 20 гр захар
Интересното е, че явно всеки път (освен, че се бъгвам), усещам и позитиви. Явно ми остава нещо, защото хапна малко боклуци и ми се дояжда истинска храна.
Имам усещането, че храната ми е останала единственото удоволствие и като хапна нещо много захарно ще ми стане много хубаво. Ама всъщност изобщо няма нищо такова. Става ми тежко, кисело в устата и изобщо - още по- гадно!
16.03.16
09:06
Джънк полицията не спи. :D
Трябва да се опиташ да разбереш защо всеки път се случва така, както казваш ти - изкарваш месец-два по един режим и после настава хаос.
Замисли се какви емоции търсиш в храната, в захарта.
Не винаги нещата опират до лакомия или пък до нехранителна диета (бедна на основни вещества, недостатъчно калории).
Понякога разковничето са емоции, проблеми и желание да хапнеш сладко, за да ти стане по-хубаво. Но както и сама виждаш - хубавото е за прекалено кратко.
Кошмари, крампи, “критични коментари в главата ти”, “психологически проблеми” - от тези неща можеш да тръгнеш.
Желая ти успех!
16.03.16
11:26
казано от Симона на 15.03.16, 22:23:
Интересното е, че явно всеки път (освен, че се бъгвам), усещам и позитиви. Явно ми остава нещо, защото хапна малко боклуци и ми се дояжда истинска храна.
Имам усещането, че храната ми е останала единственото удоволствие и като хапна нещо много захарно ще ми стане много хубаво. Ама всъщност изобщо няма нищо такова. Става ми тежко, кисело в устата и изобщо - още по- гадно!
Все едно говориш за мен! Карам режимно, чувствам се добре, после изведнъж полудея и мина на джънк, ама яко освинване със сладко, нощно ядене, докато не кача видимо. После почвам физически да се чувствам зле и буквално умирам да вляза в режим, защото не ми се яде нищо боклучаво, та чак ми се повдига и искам свежо. Никога не съм се замисляла сериозно за психологическата страна на нещата, но взема да върна лентата назад...
Успех с целите ти пожелавам! Ще те следя :)
Днес- мнооооогооооо храна! Цял ден вкъщи и НИКАКЪВ ДЖЪНК! :))) Супер готина тренировка! (Освен, че изглеждам нелепо, като поскачам с всичката тая сланина хахаха) :)))) Много чай... всичко беше страхотно, домашнооо и мнооогооо вкусно. Останах вкъщи, защото се разболявам. По принцип никога не отсъствам от работа когато съм болна, ама реших тоя път да променя традициите.
Даже в залата имаше рожденничка, която черпи с торта и аз Не си взех! ЛИНД! КАКВО МИ СТАВА?
Храна:
-2 палачинки (2 с.л. овес, 2 яйца, 2 ванилии, 2с.л. приясно мляко, около 100 гр сирене, 2 ч.л. мармалад от шипки)
- около 300 гр ябълка, 2ч.л. тахан, 2 ч.л. мед, 2ч.л. какао
-300 гр леща, около 100 гр п. хляб
- 200 мл прясно мляко, 2ч.л. фъстъчено масло
-300 гр леща, 200 гр салата (моркови, рукола, цвекло), около 70 гр сушени кайсии
Активност:
-цял ден в леглото ( с изключение на 2 те разходки с Декси)
- Тае бо 1 час
Течности:
- около 1.5 л чай от джинджифил, жълт кантарион (да не кажете после, че не правя нищо за кошмарите и крампите!), дива мента
-2, 3 чаши вода я със магнезии, я със аспирин с витамин C
-около 60-70 гр захар за съжаление (беше ми останала само бяла захар, а аз не и усещам вкуса и винаги слагам повече от нея! и докато се усетя....)
Напоследък много се кефя на тренировките, по някое време на упражненията някои мускулии започват да болят и ми иде да крещя и това яко ме надъхва! :))) Мазохизъм да има! Момичето, което замества нашата инструкторка има много готино тяло и изглеждам малко така*
*
Мнението беше редактирано от Симона на 16.03.16 23:19.
Ето и едно много надъхващо клипче! Само да стане по- топличко и излизам да правя упражнения със собствено тегло! Нямам търпение!
Станах в много добро настроение, за съжаление обаче след обяд получих някакви зверски болки и подуване на корема (според мен беше от обяда). Днешното ми меню много напомня на времето когато се хранех напълно неосъзнато. С изключение, че вместо хубавата готвена храна ядях пица или бургер или нещо друго готово. И никога не закусвах. Много вода изтече от тогава. Демоните обаче още са в леглото (моите са толкова нагли, че дори не са отдолу!) Имам лека МТ на корема и на пекторалисите. :)) Утре ако е хубаво времето ще потичам в парка! :)
Днес:
Храна:
-1 банан, 1 ябълка, 100 гр кисело мляко, 1 ч.л. сладко от боровинки
- бонбони (шоколадови, около 5)
- домати с моцарела и някакви зелении на фурна (много гадно нещо беше това), печени зеленчуци на скара, няколко фурми
-бонбони (много.. 10 примерно), по 1, 2 резенчета банан и киви
- 300 гр леща (ммм), 100 гр п. хляб, около 40 гр сирене
Активност:
- 10 часов работен ден ( поне 5, 6 часа на крак)
Течности:
- няколко чаши вода (2, 3)
- кафе с мялко, 4 гр захар
Малко снимки на хубавата част от храната. Останалото още е извън контрол.
Мнението беше редактирано от Симона на 17.03.16 23:33.
Имам спешна нужда да запиша някой свой мисли.
1. Да намеря начин да спра да се страхувам от умиране от глад. Това няма да се случи- защо не го разбирам?
2. Да намеря начин да не се вманиачавам в мисленето за храна. Това много ме натоварва.
3. Да спра да преяждам, само за да си докажа, че мога. Аз знам, че МОГА да преям. Въпросът не е дали “трябва” или “не трябва”. Върпросът е дали искам? И какво печеля от това, какво ми носи?
4. Да се обичам повече, защото в крайна сметка започнах всичко това от самоуважение, с идеята да се грижа по- добре за себе си! От любов! А не за да се саморазруша със бисквити и вина (моя вариант на “шампанско и сълзи”).
Днес беше много хубав ден. Докато вечерта не се събрах с приятели и не се заговорихме кой с какво има проблем (с прекаляването). И тогава стана страшно. Накрая ми стана и лошо (от преяждане със захар). Иначе времето беше супер и дори тичахме с Декси в парка.
Храна:
- 2 палачинки (2 яйца, 2 с.л. пр. мляко, 2 с.л. овес, 2 ванилии, 100 гр сирене, 2с.л. сладко от череши)
- гръцка салата, омлет със сирене
- 2 малки банана, 100 гр кисело мляко
- 1 принцеса (от тези големите), 1 парче торта, 1 пакет солети, 1 вафла, няколко бисквити (puke)
Активност:
- общо 5 км разходка, 50 мин. (3 км от които бягане почти без прекъсване)
Течности:
- около 1л. чай от кантарион, джинджифил и дива мента, около 500 мл вода, кафе с мляко, около 20 гр захар общо
Утре стани и се опитай отново. Това не е наказание- напротив, награда е!
Хора не пиша, защото намирам, че няма да е по темата. Не се храня добре, качих няколко килограма от преяждането. Сега съм се захванала да си успокоя ума. :)Тренирам си ама за това няма много какво да споделя. Дебелички жени размахват некоординирани потни ръце в зала на силна музика. :)))
Липсвате ми. :)