01.03.16
11:24
Преди точно 6 месеца стъпах във фитнеса за първи път. Помня деня перфектно, горещ, 1-ви септември, цяло лято го карах на крака, работих и на две места. По принцип хубавото тяло винаги ми е било приоритет и много съм се кефел на такива хора. Знаех си, че не е от най-трудните начинания. Знаех си, че аз също мога да го постигна.
Така, на 1.09 стъпах за първи път в чисто новият фитнес в града ми. Първите 2 седмици знаете какви са - болки, скованост, трески, протеини, креатини. Аз съм чист, винаги съм искал някакви добавки, но никога не съм имал финансовата възможност, признавам си го. А и защо са ми след като виждам, че дори само с дъмбел и лост може да има резултати?
От както започнах фитнес, имах на няколко пъти прекъсвания заради неотложни причини - за жалост смърт на близък, аз се разболявах, коледни празници... Може би от 2-3 месеца не съм изпускал вече. От скоро запознах нова програма:
Понеделник - гърди, трицепс, корем
Вторник - гръб, бицепс
Сряда - крака
Четвъртък - рамо, трапец, предмишница
Петък - ръце
Събота - дискотека
Иначе до скоро си тренирах по един мускул на тренировка, но реших малко да стимулирам работата.
Иначе моята закуска (след фитнес-преди фитнес нямам апетит) беше горещ душ, два сандвича с колбас, кашкавал и краве масло, салата с лук и маруля, може би за обяд ще си взема 2 сандвича за училище, също така една закуска с бекон може да хапна. За вечеря не знам още какво ще ми бъде приготвено от Кораба Майка.
Смятам активно да публикувам активността си тук, за да могат и други начинаещи или средно напреднали като мен да черпят нови неща и как аз успявам да постигна това, за което давам по 25лв. на месец. :D
Ах, забравих и най-важното. На 15 години съм, висок може би 1.72-73, 64кг(за МОЯ ОГРОМНА ЖАЛОСТ, НАЙ-ТРУДНОТО НЕЩО СЕ ОКАЗА ВДИГАНЕТО НА КИЛОГРАМИ), опит преди да започна на 1.09 - нулев.
Качвам и снимка на резултатите ми за първото шест месечие. Наблюдавайте какво пише - Буквата B означава before (преди), а буквата N now(сега).
Приемам и градивни критики.
Темата беше редактирана от ant-o на 19.04.16 00:26.
Здравей и честит дневник! :)
Браво за резултатите - видими са, а и си късметлия, защото според мен имаш добър ген и лесно правиш релеф.
Относно качването на килограми, отговорът е един - повече и по-качествена храна.
Успех!
01.03.16
14:15
Пак не е гаранция , че ще качи килограми, което не означава да не продължава в същия дух . Не си давай много зор в тренировките. Организмът ти още не е укрепнал .Тепърва ще се развиваш и хормоните ще достигат своя пик
Здравей,
честита Баба Марта и честит дневник!
Много е хубаво, че се занимаваш със спорт, ето няколко съвета след като прочетох тренировъчната ти програма:
1. Отделяш много време за горна част на тялото - тренираш трицепса с гърдите в понеделник, бицепса с гърба във вторник, а в петък отново правиш ръце. Прекалено много време отделяш на ръцете - практически 2 тренировки, а за крака , която е много - по голяма мускулна група - правиш само 1 ден.
2. Тренираш от 6 месеца, каза че с прекъсвания, като си бил редовен последните 3 месеца. Рано ти е такъв билдърски сплит - имайки предвид, че си бил нередовен 1-те 3 месеца, това не е правилното решение, защото на този етап мускулатурата ти няма нужда от сплит - целта на типичния 5 - дневен бодибилдърски сплит е да се засичат мускулните групи поотделно. Бодибилдърите правят мускулните групи по дни, защото включват много упражнения в една тренировка, с цел да засекат всички части на мускулите си. Пример: като тренират за бицепс: 1 упражнение за вътрешната глава на бицепса, 1 за външната. НО: билдърите тренират с цел визия. Не си мисли обаче, че да тренираш за “визия” означава нещо просто - бодибилдърите тренират от години и имат изградена мускулатура и мускулна маса. Така че тяхната цел не е да трупат тепърва мускулна маса, а имайки я, да я оформят до съвършенство.
Ти още не си изградил мускулна маса и базова мускулатура, за да тръгваш да правиш засичане на мускулните групи по различни начини. Ще те посъветвам да наблегнеш на тренировки с тежки базови упражнения - лег, кофички, набирания , тяга, клек, раменна преса, вкарвайки ги в 3-4 тренировки на седмица. Целта с базовите многосъставни упражнения е да се развие сила, развитие на голените мускулни групи - предно/задно бедро, гърди, гръб, рамена. Ръцете и корема са малко мускулни групи, които не е смислено да тренираш по-често на този етап. Използвай времето си в залата ползотворно - наблягай на основните упражнения и не се хвърлай на билдърски програми - те са за напреднали, имащи различни цели и възможности от теб в момента. Прочети тези статии, надявам се да ти бъдат в полза :
Система 5X5
Силови тренировки
Успех и не спирай да се интересуваш и да търсиш информация!
Благодаря на всички за бързото отзоваване. Приемам както добри коментари, така и критики, свързани с моето изграждане нагоре. Ще взема под влияние това, че например правя ръце 2 пъти отделно и един път заедно в седмицата. Бих искал да си изградя 5 дневна програма, но не съм сигурен как и какви упражнения да включа в нея, затова ако може ми напишете някаква тук, за да помисля и да я вкарам “в пътя”. Главна цел ми е още откакто за първи път влязох в залата ми беше оформянето на гърдите. И все още ми е. Искам да станат перфектни до изящество. Абе, като цяло искам всичко да ми е добре. Моля няколко по-опитни да ми изградят тренировъчна програма, както и да ми помогнете с най-болната ми тема - вдигането на килограми. Искам да ям възможно много калории, но за храните да дам по-малко пари, тъй като не разполагам с особено голям джоб. Вчера нямах интернет затова не успях да публикувам отговора, а от телефон не ми е удобно.
Днес иначе правих крака, а програмата ми беше:
1. Клек - 8х60, 4х70, 1х80
2. Лег екстензии - 20х15, 15х30, 10х45
3. Лег задно бедро - 12х15, 10х25, 8х30
4. Прасец машина - 20х20, 15х40, 10х60
За крака правя тренировки с по-малко килограми, защото нямам много сила в тях въпреки, че имат релеф(тренирал съм с години футбол).
Хранителната ми програма за днес беше:
08:30 - енергийна напитка и вафла
09:00 - 10:00 - тренировка
14:00 - два сандвича с кашкавал и масло, ябълка, 500мл. вода
16:00 - солети
20:00 - две порции ориз със зеленчуци, сирене, салата домати и мармалад.
Да, дори и аз като чета какво ядох днес повече отива към програма за сваляне, отколкото програма за вдигане на килограми. (grin)
Моля за бързи отговори. :)
Месо, вуйче, месо.
Махни тия енергийни лайна и вафли.
Най-евтиният начин за повишаване на калоринният прием са мазнините - много калории в малко продукт. Но естествено не можеш да ядеш само мазнини - трябва да поддържаш някакъв баланс. Дай дневен бюджет, че да се опитам да ти дам прдложение за меню.
Относно тренировките двата линка по-горе ще са ти полезни, но не се ограничавай с тях. Има достатъчно примерни програми и на този етап не е нужно да изсмиляш собствена програма - още не можеш. Прочети и за 10х10, за тежко-средно-леко и за останалите методи. Избери си такава програма, която пасва на ежедневието ти и възможностите за посещаване на зала.
Бояне, не съм съгласен, че Антоан няма мускулна маса. Да, може би няма опит в залата, но от снимките е вдино ,че момчето се развива добре и никак не е лош.
Това естествено не означава, че другите ти съвети не са точно на място, особено тези за базовите упражнения. Та в тази връзка, Антоане, не отделяй много време на програмите за начинаещи, освен в частта им за заучаване на техниките на изпълнение на упражненията. Аз също бих те посъветвал да избереш програма ориентирана към базовите упражнения. Това ще ти помогне да качиш маса и след това ще можеш да обръщаш внимание на изяществото. Или казано по друг начин - построй си къщата, тури ѝ покрив, пък тогава мисли за изолацията и фасадата на оградата ;) (Малко плагиатствам, но е с добри намерения).
Днес тренирах бицепс и трицепс: 3 упражнения по 4 серии
10:00 - половин тава баница
13:00 - пилешка яхния, доматена салата, сирене
15:30 - 16:30 тренировка
17:00 - 3 варени яйца, сирене, кисело мляко, сладко от череши
19:30 - 5 препечени филии с краве масло, сирене/сладко
Относно тренировъчната програма, смятам да я редактирам малко.
Понеделник - гърди, корем
1. лег щанга/дъмбели
2. полулег щанга/дъмбели
3. кофички
4. кросоувър
5. повдигане на крака
Вторник - гръб
1. придърпване на хоризонтален скрипец пред/зад врат
2. придърпване на вертикален скрипец/набирания
3. гребане с дъмбели/щанга
4. мъртва тяга
Сряда - крака
1. клек с щанга
2. сгъване за бедро
3. разгъване за бедро
4. прасец машина
Четвъртък - рамо, трапец
1. раменна преса в изправено състояние
2. раменна преса пред гърди
3. повдигане на ръце с дъмбели встрани
4. повдигане на дъмбели встрани от наклон за задно рамо
5. повдигане с щанга/дъмбели за трапец
Петък - бицепс и трицепс
1. трицепсово разгъване на скрипец
2. френско разгъване
3. лег с щанга тесен хват
4. кик-бек
5. бицепсово сгъване с щанга
6. бицепсово сгъване на машина
7. бицепсово сгъване с дъмбели
8. набирания с тесен хват с тежест за бицепс
Какво мислите ?
П.С. Благодаря за коментарите, доста добри неща извлякох от тях, свързани с моето развитие. Разбрах и къде греша.
Нищо не си разбрал.
В коментарите има и въпроси, на които не отговаряш - визирам храненето.
В деня за гърди тренировката е структурирана прилично. Добавки тежест към кофите и ако ще правиш корем с гърдите си го направи цял корем, а не само едно упражнение. Спокойно можеш да го вместиш и с гърдите и с рамото.
В деня за гръб нещата хич не ми изглеждат добре.
Защо скрипец вместо набирания??? Да не би да не можеш или? А, можеш - ще ги правиш е петък за бицепс?????
Ето ти пример - тяга, набиране надхват, набиране подхват, хоризонтален скрипец, гребане с дъмбел;
В деня за крака не е лоша подредбата. Съветвам те да натиснеш на клека. Прочетох, че го караш айляшката с краката, но това, което можеш да извлечеш като позитиви от тежкия клек, не можеш да го намериш другаде. Може и да включиш още едно упражнение като например напади след клека, а може и клек-скок-дъга след прасеца. Ей така за довършване.
В деня за рамо нещата също не изглеждат толкова зле. Един вид раменна преса (класическата) ти е напълно достатъчна.
Раменна преса, повдигане на дъмбели напред, вертолет, повдигане на дъмбели в страни, задно рамо, трапец;
Ръце - с една дума НЕ.
Трицепс - френско, лег с тесен хват, скрипец, кикбек;
Бицепс - скотово, чуково с дъмбели, щанга прав, концентрирано с дъмбели;
Сигурен ли си, че пет дни без почивка ти се отразяват добре? Имаш ли възможност да тренираш събота и неделя?
Като бях на твоите години и започнах да тренирам в зала имах късмета да срещна един човек, който ни показваше какво е А и Б в тренировките. Та тогава тренирахме по следната схема и растяхме като гъби
Гърди-бицепс-почивка-гръб-трицепс-почивка-крака-рамо-почивка.
Знам, че изглежда сякаш една мускулна група се прави прекалено рядко, но като за начало е добре.
Не съм казал, че не мога да се набирам. Мога! Аз съм написал упражнение/друго упражнение (т.е. може да има разнообразие едната седмица да правя едното, а другата - другото). Събота и неделя мога, но не ми е удобно.
Спрямо деня за крака - ще го взема в предвид и ще добавя още едно упражнение.
До сега съм тренирал само по тази програма:
Гърди
Гръб
Крака
Рамо, трапец
Бицепс, трицепс
Резултатът (спрямо снимките) мисля, че е огромен.
Щом се чувстваш добре с пет поредни тренировъчни дни, няма проблем да тренираш и така.
Просто ти давам различен пример.
Разбрах какво имаш предвид с наклонената черта още първия пък като четох. Просто смятам, че набиранията са по-подходящо упражнение.
Не казвам, че нямаш резултати, а че тренировките ти, така както са написани, не са структурирани по най-добрия начин. За това съм ти написал каква според мен трябва да е последователността на упражненията в различните тренировки и съм добавил или заместил някои от твоите с други.
Искаш съвет - получаваш.
Дали ще се съобразиш е твой избор.
Събота - понеже четвъртък изпуснах тренировка, то сега трябваше да правя рамо и трапец
1. раменна преса от стоеж пред и зад врат смесено 3х20,15,10повторение
2. суперсерия вдигане на дъмбели напред + дърпане на въже към главата ми(не знам името на упражнението) :D 3 серии
3. вертолет 3 серии
4. вдигане на дъмбели отзад за задно рамо 3 серии
5. повдигане на дъмбели за трапец 4 серии
10:00 - 3 хлебчета със салам, халва, сирене
12:00 - 100 гр. кашу
16-00 - 17-00 - тренировка
18:00 - 4 яйца, сирене, халва, 3 препечени филии с краве масло
20:00 - вафла
23:00 - паница леща и 4 филии бял хляб
Все още е много зле....
Мнението беше редактирано от ant-o на 06.03.16 13:39.
Неделя - нетренировъчен
12:00 - мусака, сирене, 3 филии хляб
16:00 - вафла
20:00 - мусака, халва, кисело мляко, 4 филии хляб
Слабо..
Понеделник - гърди
1. повдигане на дъмбели от лег
2. повдигане на щанга от полулег
3. повдигане на дъмбел за средна част + кофички (суперсерия)
4. кросоувър
08:30 - две банички и 250мл боза
13:00 - десертче corny
19:30 - чиния мусака, риба, сирене
20:00 - банан
Как е храненето?
Вторник - гръб
1. мъртва тяга 12х60, 10х70, 8х80
2. набирания с широк хват 10х8х7 със собствена тежест
3. набирания с подхват 10х8х8 със собствена тежест
4. хоризонтален скрипец 12х30, 10х35, 8х40
5. гребане с дъмбели 12х15 10х17 8х20
09:00 - два сандвича с топено сирене и луканка, сирене
9:30 - 10:30 - тренировка
10:40 - пържена наденица, кашкавал пане
13:00 - вафла corny
15:00 - ябълка
20:30 - пържени кюфтета, салата(домати, краставици, лук, салатка и сирене), 2 чинии ориз със зеленчуци
Откъм количество си го докарал, ама всичката мръвка пържена. Натискай на печено и варено.
Забравил съм да спомена, че хоризонталния скрипец може да е и гребане с щанга ;)
Сряда - нетренировъчен (имах да уча)
10:00 - едно яйце
12:00 - сникърс
16:00 - три яйца, сирене, 2 кюфтета, 2 филийки хляб
22:00 - 5 парчета домашна баница
Четвъртък
10:30 - 5 парчета домашна баница
16:30 - 100 гр печен фъстък, ябълка
21:00 - 2 сандвича, филия с мармалад, кренвирши с кашкавал
Понеделник - гърди и трицепс(трицепс не успях да направя, защото в края на тренировката за гърди ме заболя много главата и си тръгнах)
10:30 - банан
11:30 - печено зеле, 2 кюфтета, сирене, 2 парчета торта
16:00 - 3 яйца, 2 сандвича с топено сирене, кашкавал и колбас
20:00 - печено зеле, свинска пържола, панирана пилешка пържола, филия с мармалад
Тренировката ми беше:
1. лег с щанга 12х50, 6х65, 1 и половина х 72.5 (има напредък)
2. полулег с щанга 12х50, 10х55, 6х60
3. кофички (12х5кг, 10х10кг, 12 без тежест) в супер серия с повдигане на дъмбел за средна част
4. кросоувър 12х10, 10х15, 8х20
Рамо и трапец
повдигане на прав лост пред врат 12х30, 8х35, 6х40 в супер серия с придърпване на скрипец за рамо 12х35, 10х40, 8х45
повдигане на дъмбели встрани 12х5, 10х5, 8х7,5 в супер серия с повдигане на дъмбели за задно рамо 12х5, 10х5, 8х7,5
повдигане на дъмбели за трапец 3 серии (12,11 и 10 повторения)
11:00 - 2 яйца на очи, 2 сандвича(краве масло, салам и кашкавал)
12:30 - джоб с кренвирш
20:00 - ориз със зеленчуци и месо
17.03.16
23:57
Тези джобове със салам,кренвирши и разни други такива продукти с неясен състав ги избягвай
Крака и трицепс
Клек 12х50, 10х60, 6х70
Бедрено разгъване 12х15, 10х30, 8х45
Бедрено сгъване 12х15, 10х30, 8х35
Прасец машина 20х20, 15х40, 10х60
Френско разгъване 12х18, 10х23, 10х30
Трицепсово разгъване на въже 12х30, 10х35, 8х40 в суперсерия с едно упражнение с дъмбели(не съм сигурен името) за трицепс 12х5, 10х7,5, 8х10
Кофички 10, 8, 6 с 10 килограма тежест
10:00 - 4 парчета домашна баница
12:00 - боб, мусака, домашна пица
16:30 - 3 сандвича със салам, кашкавал и краве масло
19:00 - яхния с пилешко месо
22:00 - bake rolls, вафла
Мнението беше редактирано от ant-o на 19.03.16 23:49.
Понеделник - гърди и трицепс
повдигане на дъмбели от лег 12х15, 10х17,5, 8х20
повдигане на дъмбели от полулег 12х15, 10х17,5, 8х20
повдигане на дъмбели от обратен полулег 12х5, 10х10, 8х15
кофички 12х10х10 (последната серия с тежест 10 кг) в супер серия с повдигане на дъмбел от лег за средна част 12х15, 11х17,5, 12х20
лег с тесен хват 10х30, 8х35, 6х40
трицепсово разгъване на горен скрипец 12х30, 10х35, 8х40
10:30 - вафла
11:00 - три принцеси
13:00 - сандвич
16:00 - кроасан, хамбургер(с луканка, зеле, домати, краставици)
20:00 - 2 пилешки гнезда с кайма и яйце, гъби
21.03.16
21:27
С тия вафли, принцеси, сандвичи и кроасани няма да стигнеш далеч в тоя спорт ;)
казано от ME4O_TURIST на 21.03.16, 21:27:
С тия вафли, принцеси, сандвичи и кроасани няма да стигнеш далеч в тоя спорт ;)
Не винаги имам финансовата възможност да си купувам качествена храна, което ми е и огромна пречка. Но трябва да свикваме с това което имаме. Сандвичът беше с масло и сирене, не знам кое не му е хубавото. Принцесата е с домашна кайма, а кроасана няма да коментирам, защото знам, че не е хубаво. Ако имах повече възможности нямаше да е така, но не ние си го избираме :)
Казал съм ти и по-горе.
Дай ми дневен бюджет и ще ти помогна с примерно меню.
Парите за вафли и кроасани могат да бъдат правилно изхарчени.
Сложи го 3 лева дневно, с които мога да си пазарувам неща по мое желание. Оставям настрани продуктите, които имам в нас.
21.03.16
22:52
казано от Маданеца на 21.03.16, 22:11:
Казал съм ти и по-горе.
Парите за вафли и кроасани могат да бъдат правилно изхарчени.
Питаш 15 годишен за бюджет, бюджетът е каквото мама и тате решат и имат възможност да купят.
казано от Ice Mountain на 21.03.16, 22:52:
казано от Маданеца на 21.03.16, 22:11:
Казал съм ти и по-горе.
Парите за вафли и кроасани могат да бъдат правилно изхарчени.Питаш 15 годишен за бюджет, бюджетът е каквото мама и тате решат и имат възможност да купят.
Общо взето.. Лятото имам повече възможност, защото работя.
казано от Antoan Haralanow на 21.03.16, 20:55:
10:30 - вафла
11:00 - три принцеси
13:00 - сандвич
16:00 - кроасан, хамбургер(с луканка, зеле, домати, краставици)
20:00 - 2 пилешки гнезда с кайма и яйце, гъби
Доколкото разбирам от това хранене, поправи ме ако бъркам, вафлата, кроасанът и хамбургерът са от трите лева, а останалата храна е домашно приготвена. От останалата информация за храненето оставам с впечатление, че ядеш домашни млечни продукти, а имаш и домашно месо.
Ако приемем, че имаш две хранения с домашни и качествени продукти или по-скоро хранене и половина, то ще трябва да измислим още две грамотни хранения.
3 лв на ден означава 21 лева на седмица.
2 килограма ориз са 4 лева, което са приблизително 7200 калории. Това ще рече по малко над хиляда калории от ориз на ден.
Остават 17 лева.
9 лева е килограм свински бут - 2450 калории, което прави приблизително 350 калории на ден.
Останалите 6 лева ги влагаш в 2 кила извара - 3520 калории, което е приблизително 500 калории на ден.
Ако трябва да обобщим, с 21 лева седмичен бюджет спокойно могат да се набавят около 1800 калории на ден и то от грамотни източници. тези калории плюс двете хранения, които родителите ти осигуряват вкъщи следва да ти осигуряват един доста приличен калориен дневен прием.
Има и други варианти, разбира се, но смятам, че примерът е достатъчно ясен.
Вторник - гръб, бицепс
вертикален скрипец 12х35, 10х40, 8х45
хоризонтален скрипец 12х35, 10х40, 8х45
набирания широк хват 10, 10, 7х10кг в суперсерия с още едно упражнение, но не знам името 12х35, 10х40, 8х50
гребане с щанга 12х50, 10х60, 8х70
скотово сгъване с дъмбел 12х10, 10х15, 8х20
бицепсово сгъване с въже 12х30, 10х35, 8х40
09:00 - банан
11:30 - пилешко гнездо с кайма и яйце, гъби, сирене
13:00 - банан
19:30 - домашна пица
Може ли да ми кажете дали упражненията, които правя, са полезни и ако не - може ли да заместите нещо с нещо друго?
Виж мнение № 7 в дневника си, за да не се повтарям.
Конкретно за последната тренировка ми е много странно защо правиш скрипец с 45 кила като първо упражнение, а набирания с допълнителна тежест като трето.
Ако ще правиш скрипец за разнообразие от набиранията, то прави го тежко.
23.03.16
09:25
казано от Маданеца на 23.03.16, 08:51:
Виж мнение № 7 в дневника си, за да не се повтарям.
Конкретно за последната тренировка ми е много странно защо правиш скрипец с 45 кила като първо упражнение, а набирания с допълнителна тежест като трето.
Ако ще правиш скрипец за разнообразие от набиранията, то прави го тежко.
Извади тежките упражнения като тяга, гребане, набиране в началото на тренировката ( Можеш да ги ротираш като последователност) и остави скрипците за след това , за да “доизцедиш” гърба .
П.П. Това , че е написал 45 кг, нищо не означава . Зависи от уредите .
И сега очакваш да проведем поредната безсмислена дискусия относно броя на макарите и различните видове уреди и как едни и същи тежести тежат по-малко ако макарите са произведени в Сибир или повече ако пневматиката е настроена оптимално за Рони Колман.
Какъвто и да е скрипецът, ако ще и без макари и с разкачено въже да е, 45 кила са супер малко за здрав и прав човек, който прави серии по десет повторения набирания с допълнителна тежест след това.
казано от Antoan Haralanow на 01.03.16, 11:24:
Приемам и градивни критики.
Много си си добре и добре се развиваш :) ! Ще станеш як!
казано от Antoan Haralanow на 02.03.16, 23:18:
Хранителната ми програма за днес беше:
08:30 - енергийна напитка и вафла
09:00 - 10:00 - тренировка
14:00 - два сандвича с кашкавал и масло, ябълка, 500мл. вода
16:00 - солети
20:00 - две порции ориз със зеленчуци, сирене, салата домати и мармалад.Да, дори и аз като чета какво ядох днес повече отива към програма за сваляне, отколкото програма за вдигане на килограми. (grin)
Моля за бързи отговори. :)
Как си жив с такова ядене не знам. Аз ям много повече, на много по-малко килограми и въпреки това едвам качвам и видим резултат няма (почти) :( . Явно имаш добър ген, който ще ти помогне много!
казано от Antoan Haralanow на 05.03.16, 00:45:
10:00 - половин тава баница
13:00 - пилешка яхния, доматена салата, сирене
15:30 - 16:30 тренировка
17:00 - 3 варени яйца, сирене, кисело мляко, сладко от череши
19:30 - 5 препечени филии с краве масло, сирене/сладко
Това вече е друго, но според мен вечерята ти е слаба и много ранна. Гладен ли си лягаш?
казано от Antoan Haralanow на 06.03.16, 21:31:
Неделя - нетренировъчен
12:00 - мусака, сирене, 3 филии хляб
16:00 - вафла
20:00 - мусака, халва, кисело мляко, 4 филии хляб
Слабо..
Много слабо, това си е направо гладуване!
казано от Antoan Haralanow на 07.03.16, 22:48:
08:30 - две банички и 250мл боза
13:00 - десертче corny
19:30 - чиния мусака, риба, сирене
20:00 - банан
Как е храненето?
Как изкарваш цял ден само с едно сериозно хранене, честно?
Липсата на финанси е причина да се храня толкова. В нас имам продукти, но не мога да ида с чорбата на училище. Втора смяна уча. След фитнес веднага се прибирам и се къпя, имам да уча, през това време ям. На училище често си нося храна, а вечерта ям повече.
С чорбата не, но с ориз и пържола в кутия можеш ;)
Всъщност, ако закусваш стабилно и обядваш стабилно не е страшно, че следващото ядене е чак вечерта.
Няма нужда да ядеш седемнадесет пъти на ден. Трябва да набавяш необходимото количество храна на колкото пъти ти е удобно.
Случайно се сещам за още един добър източник на калории - овесени ядки. Последните си ги купих за 2,60 лева килограма, та ще дойдат и бюджетни ;)
Мнението беше редактирано от Маданеца на 24.03.16 08:46.
24/03/2016
Гърди и трицепс
повдигане на дъмбели от лег
повдигане на дъмбели от полулег
флайс
кросоувър
лег тесен хват
кикбек
09:00 : банан
11:30 - два сандвича с кашкавал и салам, пет яйца(жълтък и белтък), 250мл. прясно мляко, 3в1
13:30 - банан
16:30 - банан
19:30 - две свински пържоли, домати, картофени кюфтета, 2 филии с мармалад
казано от Боян Димитров на 24.03.16, 21:46:
Хей, втори път тази седмица гърди и трицепс?
Понеделник - гърди, трицепс
Вторник - гръб, бицепс
Сряда - рамо, крака, трапец
Четвъртък - гърди, трицепс
Петък - гръб, бицепс
Събота/Неделя - рамо, крака, трапец
Прецених, че трениране на един мускул не е най-оптималния вариант, затова тренирам всеки мускул по 2 пъти в седмица.