Нели Иванова - Промяната

Темата е заключена.
Прескочи до:
ПН

17.03.16
10:59

От скоро започнах да прекалявам толкова много.. Нямам наяждане и не знам каква е причината. И определено качих много за кратък период от такава лакомия вече съм даже 48 и нещо.... Не знам как да действам вече, не искам да качвам

17.03.16
11:04

Нещата трябва да се назовават такива , каквито са. Мили дами, осбено чувствителните... Знайте, че винаги когато нарушите хранителния си режим, Валери Божинов “изяжда” по едно малко коте

17.03.16
11:44

Не видам нищо”ужасяващо” в това да се храниш и не виждам защо трябва да се нарича така. Като човек прекарал 10 дена в пансион за хора с хранителни разстройства, мога да ти потвърдя, че именно обратното е страшно.
Естествено, не е задължително да си отговорен човек, с мисъл за последствията от думите ти, но пък е белег на по-добра осъзнатост. Крайно време е да се обособят подходящи начини за комуникация в различните ситуации - хората с хранителни разстройства са душевно болни, имат психически заболявания, (иска ми се това да го удебеля и уголемя хиляда пъти) техните възприятия за света и Аз-а са различни от тези на здрав, стабилен човек, затова и хиперболния/саркастичен/конфронтационен/т.н. подходи не са подходящи или продуктивни. Не можеш да им говориш все едно си им треньор или съотборник, така грубичката, да се стегнат. (Отново, това се отнася към широкия кръг потенциални читатели , които може да имат проблеми, не конкретно към Нели, но може да важи и за нея.)
Голяма част от проблема е именно омаловажаването му, ти си правиш шега, но по данни на Острова има 725000 страдащи от ХР, а всеки 5-а анорексик умира в директно следствие на болестта си.

ПН

17.03.16
11:51

Благодаря ти много за дългия коментар, наистина би бил полезен за много. Но и обратното - прекалено многото храна също не е особено добре, защото както виждаш моите количества храна не са никак малко и са ненормално много.

17.03.16
11:59

казано от BGDN. на 17.03.16, 11:44:

Не видам нищо”ужасяващо” в това да се храниш и не виждам защо трябва да се нарича така. Като човек прекарал 10 дена в пансион за хора с хранителни разстройства, мога да ти потвърдя, че именно обратното е страшно.
Естествено, не е задължително да си отговорен човек, с мисъл за последствията от думите ти, но пък е белег на по-добра осъзнатост. Крайно време е да се обособят подходящи начини за комуникация в различните ситуации - хората с хранителни разстройства са душевно болни, имат психически заболявания, (иска ми се това да го удебеля и уголемя хиляда пъти) техните възприятия за света и Аз-а са различни от тези на здрав, стабилен човек, затова и хиперболния/саркастичен/конфронтационен/т.н. подходи не са подходящи или продуктивни. Не можеш да им говориш все едно си им треньор или съотборник, така грубичката, да се стегнат. (Отново, това се отнася към широкия кръг потенциални читатели , които може да имат проблеми, не конкретно към Нели, но може да важи и за нея.)
Голяма част от проблема е именно омаловажаването му, ти си правиш шега, но по данни на Острова има 725000 страдащи от ХР, а всеки 5-а анорексик умира в директно следствие на болестта си.

Какво да ти кажа,освен че им съчувствам на тези хора. Реално съществува абстрактната възможност този форум да се посещава от хора, страдащи от какви ли не болести, разпространени по широкия свят.

ПН

17.03.16
16:24

Междудругото аз съм сигурна за себе си,  че страдам от някакво ХР. Не знам какво е и дали има изобщо такова - постоянни мисли за храна, постоянно мислене и четене на здравословни рецепти и храни, четене на форуми свързани с храна и ХР, общо взето сякаш храната управлява живота ми. Защо е толкова важна за мен? Защо изпитвам такова удоволствие от това да се тъпча? Дори в момента продължавам да ям след кофичка кисело мляко, 100гр. Орехи и 300гр.банан изядох почти 1кг. Хляб :) Отдавна усетих засищане, но удоволствието от храната е толкова голямо, че е невъзможно да се спра.
Усещам как дори започва да ми се повдига от толкова тъпкане, но не - продължавам.....
И това всичкото, защото исках да изям един шоколадов бонбон, а за да не го изям защото “има захар” ометох най-малко 3500калории за час и половина :)
Докато другите в училище си хапват спокойно по две закуски от училищната лафка, аз се залъгвам със сандвичи или банан. И така.... Няма оправия, знам че съм болна, но дори собствената ми майка казва, че е нормално да ям толкова много. Казва, че щом плача и съжалявам за това, че съм преяла - това било болестно състояние. Май не се замисля, че точно самото преяждане е болестно състояние. Ами май никога няма да мога да преодолея болестта си, която дори не знам как се нарича :)

17.03.16
17:17

Диагнозата, за която най-вероятно говориш е BED - binge eating disorder, но има известни критерии за поставянето й, например честотата на преяждането върху период от време, както и дали има опити за поправяне на стореното и до колко успешни. Аз съм с диагноза BED ot 2012, след Bulimia nervosa през 2011. При мен нещата са под контрол, за миналата година съм преяла (говорим в болестен контекст, не сипах-си-втори-път-и-ми-е-тежко) 5 -6 пъти, в сравнение с 3-5 пъти седмично. С идеята да те окуража, ще ти споделя, че нещата винаги може да са по-тежки - в най-тъмните си дни съм купувала цяла количка джънк, яла съм половината, изхвърляла съм го, за да не го ям и след това съм ровила в боклука да го търся и ям. Може да е шокиращо като идея, но не ме срам - просто съм била много, много болна. Затова се паля много на тая тема - съветите обосновани чрез логиката на здравия разум просто  често няма как да достигнат човек, който яде от боклука. И често хората просто стрелят с напълно адекватни за тях съвети, от добронамереност, понякога дори прибягват до грубости, защото се ядосват, че не можеш да вникнеш в това, което ти казват. Има и хора, които откровено смятат, че проблемите ти са измислени, от тях рядко ще почерпиш каквото и да е полезно.
Не знам защо те занимавам с глупости, ама ме избива на лирични отклонения като се замисля за тези неща.

Исках да кажа, че е най добре да се консултираш със специалист, ско това е системно, но за съжаление не мога да ти предложа такъв, защото цялото си лечение съм го провела в Англия/Уелс.

ПН

17.03.16
18:22

Наистина много ти благодаря за споделеното и отделено време, радвам се че има хора, които все пак си имат представа от това и знаят малко или много какво е... и думите ти всъщност са много смислени и с тях помагаш на много хора в моята ситуация!:)
Моето преяждане по-скоро е всекидневно, ще трябва да се разровя в интернет за повече информация. Но майка ми ми казва, че колкото повече чета, толкова повече си набивам някакви филми... Не знам може наистина да има някаква връзка това всичкото четене в интернет, но честно казано този проблем се яви, когато започнах уж да се храня здравословно и качествено. Бях супер стриктна преди, а сега всичко е пълен хаос.
Лошото е, че наистина няма добри лекари в България (особено в тази сфера), имам много познати които са се лекували безуспешно (с анорексия и булимия главно). Аз също съм посещавала лекар, психолог също - повярвай ми искат да вземат само парите и хич не им пука за теб :)
Извинявам се, че ви занимавам с глупости, ако позволиш BGDN. ще ти пиша на лично :)

17.03.16
18:27

Аз също не знам добър специалист в БГ.Моят психиатър е специалист по наркомании и зависимости.Не може да няма,но просто не искам да пия лекарства и с моя лекар в това отношение сме се разбрали и съм само на терапия.Не казвам,че съм против лекарствата(все пак има некви изменения в тоя болен мозък),просто мисля,че човек може да се справи и без.В сравнение с началото на миналата година,когато преяждах всеки ден почти,сега се случва средно веднъж в месеца.Даже когато започнах да си водя дневника (ноември),откарах без да преяждам до Коледа.Кажи-речи два месеца!Та мисълта ми е да не се отчайва никой,те нещата не стават за един ден с оправянето,но при добро желание - става.Против съм да се ограничават абсолютно,каквито и да било храни.Това с ограничаването никога не завършва добре.Сега и аз се усещам,че пак го правя,но така не се прави!!!
Нещо интересно ми се случи последния път,когато имах пристъп.Обикновено,като имам пристъп и ям до степен на физическа болка,така че не мога да дишам вече.За първи път имах пристъп и го изчаках да ми мине.И той ми мина,след половин час,в който мозъкът ми беше изключил и не мислеше за друго освен за храна.Имах чувството,че ще гръмна от напрежение честно,но после кат си върнах разсъдъка беше хубаво.

ПН

18.03.16
11:52

Здравейте!
Снощи довърших вечерта с шок.бонбон и пакет бисквити (глад за сладко, няма фурми..)
Днес се събудих с адски силни болки в стомаха, буквално не можех да се движа дори и ми се гадеше. Преди малко се върнах от личната лекарка, която ми изписа ОМЕПРАЗИД????! Пита ме дали имам киселини, аз й отговорих - не и все пак ми изписа някакви хапчета свързани с това... Изобщо няма да ги купя дори. А прегледа мина толкова ужасяващо, тъкмо болките се бяха поуспокоили, а тя като започна да ми натиска червата, имах чувството че ще умра от болки... Нямам думи
Днес съм на кисело мляко с 2л.ов.ядки, 1 банан, две ябълки, още кисело мляко с 2л.ов.ядки, за вечеря -  1/2 краставица и скумрия на фурна с подправки, лимон и олио, по-късно ако изгладнея ще ям ябълка
За днес имам и пакет дъвки (без захар, ако има значение:Д:Д)
П.С. Има някакъв проблем с емайла ми в сайта и не мога да пиша лични съобщения. Иска ми потвърждение, но не ми изпраща никакви съобщения.

Мнението беше редактирано от Промяната на Нели на 18.03.16 19:23.

18.03.16
11:57

Добре де, през деня не се ли храниш , че изпитваш такъв глад за сладко вечер?

18.03.16
13:14

Нормално  е по този начин да те прегледа с опипване на червата, но те е претупала с този омепразол... Разпита ли те нещо за храненето, за оплаквания, комфорт на стомаха? Аз мога да те посъветвам да си  запишеш час направо за гастроентеролог. Когато ходих много подробно обсъдихме начина ми на хранене, кога чувствам дискомфорт и кога не. А това за първи път ли ти се случва?

18.03.16
13:38

казано от ME4O_TURIST на 18.03.16, 11:57:

На моменти се чудя изобщо следиш ли разговора :D
Допреди 3 мнения се обсъжда, че момичето яде големи количества храна, от дневника се вижда, че е всеки ден, по цял ден и да изскочиш с такъв въпрос.... :D:D

Нели, ще ти пиша, да видим дали ще го получиш.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 18.03.16 13:38.

ПН

18.03.16
13:45

Благодаря ви и да често имам болки, но наистина ме “претупа” колкото да ми предпише нещо..
BGDN. излиза ми, че имам 1 съобщение, но не ми позволява да го отворя... Ще се пробвам пак да се свържа с екипа да ми пратят линк за потвърждение

18.03.16
13:47

казано от BGDN. на 18.03.16, 13:38:

казано от ME4O_TURIST на 18.03.16, 11:57:

На моменти се чудя изобщо следиш ли разговора :D
Допреди 3 мнения се обсъжда, че момичето яде големи количества храна, от дневника се вижда, че е всеки ден, по цял ден и да изскочиш с такъв въпрос.... :D:D

На мен изобщо не ми е смешно ... Зададох въпроса по този начин, защото ми се струва , че храната и не е разпределена правилно. Опитвам се да разбра, дали  става въпрос за обикновена доза гевезелък ,а не за болестно състояние

ПН

19.03.16
15:30

Тренировка - липсва
Храна:
- Купичка сварена киноа с какао, рожков, стевия и мед (2ч.ч.сс киноа)
- 1 краставица и 1/2 скумрия
- 1 нездравословен мъфин (от общо 1ч.ч. бяло брашно, 1ч.ч.ов.ядки, 100гр. кафява захар, 1ч.ч.кисело мляко, бакпулвер, почти цяло бурканче сладко от сини сливи, яйце и 1ч.ч. олио - за сега това помня)
- 4-5 варени яйца (не бях гладна изобщо даже, но през нощта може да огладнея, затова реших все пак да хапна)
Ядеше ми се отново сладкоо :| честно казано изобщо не ми се ядеше тестяно заради предишния килограм хляб, но като изскочи този глад за сладко...
Чувствам храната в стомаха си, ужасно чувство -.-

Мнението беше редактирано от Промяната на Нели на 19.03.16 20:05.

ПН

19.03.16
16:12

Хей, хора (отново) :D
Искам да ви питам как мога да си направя домашен лешников тахан?
Имам в наличност 500гр.сурови лешници, но предпочитам да ги ям под формата на тахан :D

Аз си направих от сурови лешници домашен шоколад :)
Първо пасирам лешниците 2 пъти по 30 секунди , за да стане на трохи ( ако искаш да ти е по -хрупкаво, можеш да ги оставиш на по-големи парчета ) , добавям фурми/стафиди ( в зависимиост колко сладък искаш да ти е шоколада ) , прясно мляко( в зависимост дали искаш да е по - гъст или обратното ) и какао , колкото прецениш :)
Лично на мен много ми харесва какво се получава ...
А иначе рецепти в гугъл има много за лешников тахан . :)

ПН

19.03.16
19:16

Благодаря ти:) чела съм много рецепти, но исках някоя по-лесна и от сурови лешници, а ти ми даде точната рецепта, за която много ти благодаря ^^

ПН

20.03.16
11:24

Храна:
1. Кофичка кисело мляко 3,6%
2. Две ябълки с канела
3. Сач с пилешко и зеленчуци - ДА АМА НЕ
Имахме гости и не можах да ям това и пих 250мл.прясно мляко с много стевия и рожков, изчоплих 1 голям пакет слънчогледови семки без сол и поне 100гр.лешници
4.* Пържени банички със сирене и кашкавал
(Майка ми какво й мина през ума за банички... И уж нямаше да ям, ама гледах толкова жално жално, че накрая не им устоях -_-) ....
П.С. Накрая пропуснах всякакъв сач и други добри храни заради тия банички.

Мнението беше редактирано от Промяната на Нели на 20.03.16 19:38.

ПН

20.03.16
18:22

Тренировка

Гърди:
Лег с дъмбели под наклон - 4х15 - 15 кг
Флайс с дъмбели под наклон - 4х15 - 15 кг
Флайс на пек-дек машина - 4х15 - 12 кг

Гръб:
Гребане с дъмбел - 4х15 - 10 кг
Пулдаун с широк хват - 4х12 - 30 кг
Гребане на скрипец - 4х12 - 30 кг
Гребане от седеж с опора - 4х12 - с общо дискове - 30 кг

Корем:
Коремни преси на машина - 4х15 - 30 кг
Повдигане на краката от лежанка с 3 кг дъмбел между ходилата - 4х15

Колело - 15мин

ПН

21.03.16
18:58

Храна:
1. Овесени ядки с 100-150гр.сирене
2. Огромна ябълка
3. Ябълка
4. 300гр.кисело мляко
5. 2 ОГРОМНИ порции пилешки сач със зеленчуци (царевица, грах, морков) с някакъв сос беше, една голяяма салата краставици, домати, репички, лук (овкусена), 50-60гр.орехи (tmi)
Цял ден не изпитвах глад, а вечерта като ме погна, изядох абсолютно всичко на масата :D
Храната днес беше супер от към качество, от количество - НЕ :/ супер много се освиних вечерта, ядох като за последно и имам чувството, че колкото повече ям, толкова повече ми се яде :D
Даже може и да включа от кекса на майка ми след малко :D (wave) (grin)
6.*** добавям 1 ч.ч. мед с какао (за да не ям от кекса :D) ама след това очите ми се засекоха с неговите ябълкови очички (makeup) ... та ометох последните 2 огромни и дебели вредни парчета ябълков кекс с канела (мамино производство) много вкусен.. Реших да не ям купешките бисквити, които имаше вкъщи, по-добре домашно вредно от колкото купешко такова :D :D
Еххх така ще е докато съм при мама, признавам че просто не мога да се сдържа да не ям от нейните вкусотии, буламачи и всякакви други вкусотии :/ :D

Мнението беше редактирано от Промяната на Нели на 21.03.16 22:03.

ПН

22.03.16
14:23

Храна
07:00 1. 4 пълни с връх с.л. ов.ядки със много сирене
10:00 2. 300гр.ябълка
14:00 3. 100гр.кашкавал, 200гр.сирене
18:00 4.  2 купи (400гр. гс може би) Нахут с тиквички, пипер, лук, чесън, мащерка и т.н. на тиган с олио и салата краставици и лук с олио, оцет и сол
*До 21:30 ометох 70-80гр.печен слънчоглед, 3с.л. какао с малко мед, 60гр. слънчогледова тахан-халва (tmi) глад за сладкооо и още ми се яде -.-,...  И добавих много шоколадови бонбони асорти (100гр.) Bio Alnatura немско качество хд
П.С. Цял ден храната е ОК, вечерта обаче винаги прекалявам адски много. Просто в училище не ми се яде нищо освен ябълка/и , хляб не ми се яде заради лошия спомен от миналата седмица. Закуските много хубаво миришат, докато другите ядът от тях. Но нали започнах в нас да закусвам, за да ги избягвам.... Ядките обичам да ги ям сутринта и вечерта... И то накрая кво остава? Нищо. И вечерта изяждам над 3000 калории -_-

Мнението беше редактирано от Промяната на Нели на 23.03.16 16:52.

ПН

23.03.16
20:45

Снощи имах суперр много енергия от сладкото и се възползвах от нея и спретнах супер яка тренировка! Пораздвижих яко дупето и бицепса хаха :D
Храна
06:00 - 400гр кисело мляко 2% с 50гр.орехи, 50гр кашкавал
15:00 - 2 пълнени тиквички с пил.месо, кашкавал, моркови, лук, чесън, вътрешността на тиквичките (задушено в олио, бульон и после запечени в фурната).
18:00 - 2 пълнени тиквички
19-20:45 - опитванки от 30гр.пилешко месо варено, 30гр.кашкавал; към 150гр.тахан халва и 40гр.печени сл.семки
*после и гризки и лешници много, пак омазах работата ;)

Мнението беше редактирано от Промяната на Нели на 23.03.16 23:26.

ПН

24.03.16
15:19

Храна
1) 1коф.кисело мляко с овесени ядки; мн. голяма буца сирене
2) 1 джоб и Своге с лешник от лавката
3) Вечерта -  телешко с броколи и салата цвекло и моркови и 50гр.суров десерт с какаови зърна и бадеми
Вече открих новата си страст - изпитвам удоволствие от нездравословната храна, едновременно я и ненавиждам (sun) Без сладкото де (giggle)
Тренировката: Бицепс,трицепс
30 мин колело
Сгъване с дъмбели 4х12 - 2х7,5
Сгъване с прав лост (15кг.) 4х12
Концентрирано 4х8 - 7.5 дъмбел
Скотово 3х15 на ръка - 5 кг.
Чукчета 4х8 - 2х7,5кг
Трицепс на скрицепс с /\ ръкохватка
4х12 -20кг
Разгъване на трицепс с въже - 4х10 -15кг.
Екстенция зад врат - 4х10 - 5кг
Снимката на морето е от лято 2015
А другата е от вчера :-D
П.С. лятото ядях още по-големи шитни : цял ден чипс, филийки бял хляб и сладко от време на време - страшен режим!

Мнението беше редактирано от Промяната на Нели на 24.03.16 19:31.

24.03.16
15:48

Аз малко се чудя защо отделяш ръцете в отделен ден, а големи мускулни групи като гръб и гърди барабар с корема ги правиш в един... Нека ме поправи някой ако греша, но може би е по-добре да съчетаеш една голяма с една малка (пример: гърди с бицепс/ гръб с трицепс или друго).

24.03.16
15:55

“Защото така пише в програмата” :D
Ебавам се, въпреки че най-вероятно и това е причината. Според мен и това, което ти предложи, пак не е най-доброто в случая, но това е мое мнение :)

24.03.16
16:33

Не претендирам аз, че е най-правилния пример, просто дадох пример ;)

ПН

24.03.16
16:41

Честно казано и аз не знам по каква схема тренирам :D
Защо не е правилно? Може ли малко повечко обяснения :D

24.03.16
20:06

Ами, не разделяй тялото. Само за две страници виждам поне 6-7 различни комбинации на тренировките, т.е. даже няма някакъв план, който следваш. Запитай се дали имаш някаква полза, когато делиш бицепс и трицепс в отделен ден :)

Сега, целите не знам какви са ти - ти казваш, че искаш да отслабнеш, ама съм почти 100% сигурен, че не си представяш нещата правилно. В много голям процент от случаите, пак около тия 100%, жените имат нужда да качат 1-2-3кг активна тъкан, за да се харесат, а не да свалят. Проблемът е, че когато някое момиче чуе за качване и веднага си представя как става 150кг ;) Поне аз това виждам на снимката и съм сигурен, че с малко маса, особено в долната част, ще се харесаш много повече. Повечето пъти се налага да си променим мисленето, за да може да си разрешим проблемите и да постигнем целите, които имаме.

Помисли си точно какво искаш, какво е реално да бъде постигнато и как да бъде постигнато. Почети малко, разгледай и дневниците тук,  разпитай момичетата и т.н. ;)

Това за мен е една добра статия :)

http://www.livetolift.com/2016/03/21/kolko-trqbva-da-teji-edna-jena-nay-malko/

ПН

24.03.16
20:40

Благодаря ти много, наистина статията е  страшно добра ;) Ще се опитам да поправя тренировките... Аз не искам да свалям. Просто понякога съм много объркана. И макар да не се вижда имам бая голям корем, който наистина искам да изчистя, но не знам как.... За другото не ми пука :D

ПН

25.03.16
12:51

Тренировка
Вертикален скрипец зад врат - 4х12 - 35кг
Гребане с щанга - 4х12 - 40кг
Мъртва тяга - 2х12 - 45кг, 3х10 - 55кг
Гребане с дъмбел - 4х10 - 15кг
Гребане на машина - 4х10 - 50кг
Хоризонтален скирпец - 4х10 - 40кг
Вертикален пред гърди - 4х10 - 35кг
Храна
1) 200гр. Кръгла пица от лавката (шунка,кис.краставички, гъби, маслини, кашкавал, дом.пюре и яко транс)
2) Варен боб и 100гр.кашкавал
3) ще бъде филе от хек на фурна и салата от цвекло и моркови (овкусена)
Извън плана: 2 банана, 50гр.суров десерт с какаови зърна и бадеми, 2 вафли ная с какао и 100гр печен слънчоглед, 2 шоколада и 200гр лешници ,ще повърна (puke)
Вертикален скрипец зад врат - 4х12 - 35кг
Гребане с щанга - 4х12 - 40кг
Мъртва тяга - 2х12 - 45кг, 3х10 - 55кг
Гребане с дъмбел - 4х10 - 15кг
Гребане на машина - 4х10 - 50кг
Хоризонтален скирпец - 4х10 - 40кг
Вертикален пред гърди - 4х10 - 35кг
И ся ако не съм чукнала +10000кал. за деня пък на (finger) :D

Мнението беше редактирано от Промяната на Нели на 25.03.16 21:37.

ПН

25.03.16
21:39

Вижте колко нещо изядох след вечеря, ще умра от лакомия, сериозно... Искам да започна изчистване - наистина се нуждая адски силно от това. Дали ще мога да ям само кисело мляко няколко дена, вредно ли е?
Пулса ми е 100,сърцето ми ще изскочи
Осъзнавам,че с дневника се чувствам по-зле.
Прекратявам го. Ще се опитам да сваля няколко килограма,защото вече достигнах дори 51-52кг. Ще се опитам да се пречистя малко, защото не се чувствам ок. Дори ще си правя изследвания, кардиограма също..

Мнението беше редактирано от Промяната на Нели на 25.03.16 22:27.

25.03.16
22:28

Е ти луда ли си, 10к ... никакъв шанс ... иначе, да те успокоя, ям стабилно (преяждам), от доста време, но явно не гледам толкова сериозно вече на тези неща и не се вманиачавам толкова. Не искам да кажа, че е хубаво, но недей го приема като някакво болестно състояние. Ако смяташ да изкараш на мляко, дори и за 1 ден, смятам че няма да ти се получи. Ще огладнееш дотолкова, че пак ще преядеш. По-добре не си внушавай и налагай супер-мега стриктен режим, а си позволявай нещо сладко всеки ден и си го вкарвай в макросите, които си си предвидила за деня. Пробвай и да пиеш вода, колкото се може повече, особено като усетиш, че е възможно да преядеш. Пий вода с храната, дори, доколкото знам не е вредно, но аз лично не пия, защото се издувам прекалено много и не ми е комфортно, но имай предвид, че това издуване е за някакъв супер кратък период. Лично аз като огладнея твърде много пия и кафета, притъпява ми апетита. :)
Ъъъъъ, и си 51кг, в което няма нищо страшно.

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 25.03.16 22:34.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1