EDUCATE AND DOMINATE

Темата е заключена.
Прескочи до:

25.03.16
09:19

казано от Juls на 24.03.16, 13:49:

На всеки му е трудно и натоварено по свой си начин. :) Аз просто започвам да се притеснявам как ще ми се отрази цялото това форсиране в дългосрочен план и ще се постарая да взема своевременни адекватни мерки . Стрес и умора винаги ще има, но с качествена почивка нещата се оправят. Моята цел е да се науча да си почивам по-ефективно. И физически, и психически.

Мога да ти кажа на мен как ми се е отразявало. Говорила съм с бивши колежки, и се оказва, че имаме много сходни усещания.
Занчи, работила съм на 6-9 месечни договори на кораб, 4 години подред, с 2-3 месеца почивка. На кораба няма почивен ден и работата си е много натоварена физиески. Работила съм в хотели - в сезон или няма почивен ден, или е максимум 1 на месец, работата, макар и не толкова тежка физически, е много изцеждаща психически, защото по 10-12 часа на ден съм се разправяла с гости и персонал. Извън сезон пак има работа. Работата ми е била такава, че никой няма да ме извика да ми каже нещо хубаво, всеки се сеща че съм там когато има някакъв проблем. След общо10-тина години в туризма, ми дойде до гуша и реших да се възползвам от другите си умения. Отново 10-12 часа на ден,в почивните дни - 4-5 часа. Пак изтощителна работа, и физическа и с хора.
Резултата е че прегарям тотално, в момента не съм в състояние да издържа 8 часов работен ден с работата която преди съм работила за повече от 2-3 месеца, а когато съм вкъщи и почивам, се чувствам като гепардите, които цял ден си съхраняват силите и са мега летаргични, за да могат да пробягат 500 метра на макс. ;) Имам усещането че съм си изработила работата, която хората имат за 30-35 години едва за 10-15.
Смеяда твърдя, че тези усещания за различни при мъже и жени поради хормоналната сложност на женския организъм. Не мога да твърдя, че това биха били усещанията на всеки, просто споделям своите.

Мнението беше редактирано от Margi на 25.03.16 09:21.

25.03.16
10:42

Останах с впечатлението, че Juls просто искаше да сподели нещо, което я измъчва. Не знам колко ще й помогнат сходни истории на други хора. Има моменти, в които дори и да ти казват, че има по-зле от теб - изобщо не помага.
Juls, дано успееш по-бързо да се отървеш от тази тежест в главата ти :) И аз смятам, че си доста организирана и дано това да е просто временно :)

25.03.16
10:47

Не мога да си готвя за 5-6 дни напред,защото обичам прясно приготвена храна. Каприз,но си държа на това.
В залата е абсурдно да се къпя и глася за работа, за жена няма подходящи условия.
Домашните тренировки не са ми по вкуса. Каприз.

Хора, не искам да правя компромис със себе си за тези неща. Да ядеш нещо,което не искаш/манджа на 5 дни / и да тренираш някъде,където не ти допада. .... не е задоволяване на лична потребност,а точно обратното и пак ще доведе до същото състояние.

Освен това силовите не са ми приоритет...аз искам предимно да бягам, навън,под небето. Чакам си само крачето да ми го позволи: )

25.03.16
10:51

казано от Sis` на 25.03.16, 10:42:

Останах с впечатлението, че Juls просто искаше да сподели нещо, което я измъчва. Не знам колко ще й помогнат сходни истории на други хора. Има моменти, в които дори и да ти казват, че има по-зле от теб - изобщо не помага.
Juls, дано успееш по-бързо да се отървеш от тази тежест в главата ти :) И аз смятам, че си доста организирана и дано това да е просто временно :)

Правилно си ме разбрала. Знам,че е моментно и ще мине. Не исках да го държа в себе си,затова го споделих.
Съветите никога не са излишни, и дадените съвети от вас не са грешни,напротив. Обаче не пасват на това,което съм и което искам.

25.03.16
11:00

Щом до сега си се справяла - ще се справяш и занапред! Нормално е да имаш подобни тегави моменти и е нормално да искаш да споделиш с някой, защото като не го правиш - става още по-зле :) Това, което си измислила за отпуските си е доста добро. И аз съм си го мислила - примерно всеки месец по 1-2 дена отпуска.. и като се слеят с почивните дни - цяла ваканция може да си направи човек. Със сигурност ще има ефект! :) Така може да се зарибиш и да си правиш повече екскурзии насам натам например ;)

25.03.16
11:01

А аз оставам с впечатлението, че каквото и да напиша, ти винаги ще има какво да недоволстваш. Написах цялата тази (очевидно ненужна и скучна за теб история) не за да се оплача, а за да споделя моето виждане и опит за дългосрочните ефекти от това, което тя сподели че я притеснява, и че дори временно, тези ефекти се натрупват за годините напред.
Както казах, не се оплаквам - ако можех да се върна 15 години назад, и да променя нещо, това нямаше да е работата ми, а моето отношение към ситуациите. Винаги съм харесвала работата си, независимо колко натоварено ми е било. Просто съм имала възможности за по-добра адаптация, които не съм използвала.
ПП: Не виждам с какво и твоят коментар би бил полезен.

Мнението беше редактирано от Margi на 25.03.16 11:06.

25.03.16
11:28

казано от Маргарита Манева на 25.03.16, 11:01:

А аз оставам с впечатлението, че каквото и да напиша, ти винаги ще има какво да недоволстваш. Написах цялата тази (очевидно ненужна и скучна за теб история) не за да се оплача, а за да споделя моето виждане и опит за дългосрочните ефекти от това, което тя сподели че я притеснява, и че дори временно, тези ефекти се натрупват за годините напред.
Както казах, не се оплаквам - ако можех да се върна 15 години назад, и да променя нещо, това нямаше да е работата ми, а моето отношение към ситуациите. Винаги съм харесвала работата си, независимо колко натоварено ми е било. Просто съм имала възможности за по-добра адаптация, които не съм използвала.

Това, че си останала с такова впечатление си е лично твой проблем. Не само ти написа, че ежедневието му е/или е било натоварено.. просто твоя пост беше последния.
Хубаво е, че искаш да предупредиш хората с историята си за това какво може да се случи занапред, но в крайна сметка има хора, които не мислят чак в такъв дългосрочен план. А и не само - ако работата ти е хубава, ако имаш дете, ако искаш да тренираш и да се храниш здравословно, ако имаш и някакви други хобита - от кое да се откажеш, за да не се стига до прегряване? Не мисля, че има правилен отговор за всички, защото всеки сам преценява кое е най-добро за него и кое не. А и това, че твоя опит е бил такъв и последствията при теб са били такива - не значи, че и при другите хора ще са такива. Има хора всякакви.

казано от Маргарита Манева на 25.03.16, 11:01:

ПП: Не виждам с какво и твоят коментар би бил полезен.

Не желая да коментирам това, нито да споря с теб.. Особено пък в дневниците на други потребители!

25.03.16
12:26

казано от Sis` на 25.03.16, 11:28:

в крайна сметка има хора, които не мислят чак в такъв дългосрочен план

Току-що посочи най-глобания проблем. Всеки мисли само за утре или най-мнго до другата седмица. А след това??

Ако Юлия реши че не са и от полза нещата, които съм написала, нека ги изтрие. Не знам защо хабя време и енергия да нищя чужди проблеми...

25.03.16
13:38

Съветите, които съм получила във времето от Маргарита ,макар и малко, винаги са ми били от полза. Нещата,които ми е казала,винаги са били верни. От Славко също съм чула 2-3 неща,които излязоха 1 към 1 . Това са хора,които за мен лично изразяват мнението си НЕЗАВОАЛИРАНО,  с най-добри чувства, на база на немалкия си опит.Това е главната причина да останат криворазбрани- липсата на мазен изказ.

В моя дневник място за лични нападки или намеци за такива -няма,особено пък към хора,които познавам и уважавам.

25.03.16
13:46

казано от Маргарита Манева на 25.03.16, 12:26:

Не знам защо хабя време и енергия да нищя чужди проблеми...

Марги, с най-добри чувства, и аз от години се чудя същото. Дано не ми се обидиш. Пази си енергията за каквото и когото си струва, а споровете и диспутите - за*би. Винаги ще има някой, който да ти отвърне, понякога с добри, друг път - с не толкова добри чувства.

@Юле, пусни го този вайбър най-накрая! :D

25.03.16
14:34

Дари,писах ти. :*

25.03.16
15:00

Не съм искала да нападам никого. Не знам защо Маргарита си мисли, че я нападам. Явно като има проблеми с други хора от форума - това означава, че има проблеми с всички. Не я познавам и имам мнение за нея спрямо това, което съм чела от нейните постове. Статиите, които е написала ми харесват, разглеждала съм ги и се радвам, че ги е споделила с нас. Но от това, което чета в някои нейни мнения не ми харесва. Това обаче не означава, че я нападам. Сега обаче няма да се очудя, ако тя започне да се заяжда. Аз спирам до тук,  защото от подобни публични спорове не излиза нищо хубаво. :)
Весел и успешен ден :)

25.03.16
15:53

А всъщност на кого ли му пука? :D Оспамихте на момичето хубавия дневник ...

25.03.16
16:55

казано от ME4O_TURIST на 25.03.16, 15:53:

А всъщност на кого ли му пука? :D Оспамихте на момичето хубавия дневник ...

За мен няма спам. :)

25.03.16
22:35

По моето скромно мнение щом има време и за е**не значи всичко е супер :D

26.03.16
00:16

казано от Boby_ на 25.03.16, 09:00:

Както казваше един приятел, животът започва на 40, като ти пораснат децата и ти умре кучето. :D

Освен ако не родиш едно бебе на почти 40 г. Хах...Ама не е невъзможно Джулс :) Всички сме прегряли, всички сме стресирани, всички работим с още по- стресирани хора. Ние имаме 3 деца и куче , ама е още живо, но е на вилата :), ужасни съседи, нощна работа и никаква помощ почти. Но пък адреналина ни кара да се чувстваме живи, ежедневието ни е пълно .Виж от хубавата страна на нещата- млада си, здрава си, силна си, майка си, денят ти е пълен, возиш се с влак/много обичах навремето/ и имаш още много години напред да променяш нещата , които не ти харесват.

26.03.16
07:24

25/03/петък/ сън: 8 часа

Тренировката:

1. 55 мин пътека / 30 ходене наклон, 25 редуване бягане с ходене /
2. тяга 10х10 в СС с раменна преса 10х8
3. лег 10х8 в СС с бокс скуат 10х8
4. шолдър шокър х 10 в СС с корем изометрии 10х20
5. скрипец с V ръкохватка 5х8 в СС с ТПК 5х20
6. пулоувър 4х10 в СС с хип-тръст 4х25
7. 4 кръга: абдуктор х20/аддуктор х20/ коси коремни х20 на страна
8. 20 мин пътека редуване бягане с ходене

Най-важното - ТИЧАХ !!! Имах добро предчувствие...та загрях крачето добре с наклона и реших да опитам. Тичах малко, по 2-3 мин и редувах с толкова ходене,  но тичах! Все още е вдървено, има известно напрежение, но поне я няма онази болка. Много се зарадвах! Иииии след тази радост тренировката просто мина страхотно!
Само за първите 2 суперсета имам 15 тона, което макар смешните тежести /работната тежест е константна за всяка серия/ , си е доста добра загрявка :D 15 тона са си 15 тона... това напълно обяснява защо тази сутрин ми отне 5 мин и още толкова пъшкане да стана от леглото. А денят тепърва започва :Д
След тичането, тази сутрин кракът ми е добре, очаквах да има известен дискомфорт, но не. Което ме радва още повече и значи,че лека полека се завръщам към бягането. Ще стане бавно, искам да подходя внимателно, но всичко ще бъде наред. :)

А това съм аз на 23 март преди 3 години ... :D

Мнението беше редактирано от Juls на 26.03.16 07:25.

27.03.16
07:43

26/03/ събота/ сън: 5 часа

Сутринта:

1. 30 мин пътека ходене / 20 равно, 10 наклон /
2. бицепсово с дъмбели 4х12 в СС с френско 4х15
3. бицепс с крив лост 3х15 в СС с трицепс от скрипец 3х15

Вечерта:

1. 30 мин пътека ходене
2. лег 4-3-2-1-2-3-4 / +5кг -1 повторение ; -5кг +1 повторение /

Доволно лежанка. Единицата не е на 100% макс усилие, тъй като не ми рискуваше да форсирам изморени и натегнати мускули.След петъчната тренировка гърдите и рамената ми са разцепени, не очаквах да бутна и толкова.

Мнението беше редактирано от Juls на 27.03.16 07:43.

27.03.16
14:00

27/03/сън: 5,5 часа

Мразя като сменят времето.
Май ще пропусна залата.
Много натоварваща задача излезе в офиса, ще се прибера късно и смазана,а прогнозите бяха днес да е чисто присъствен ден.
Поне снощи сготвих основни неща, така че довечера ще имам повече време да опъна кокалите.
Дано по-бързо ми мине треската,че ми е мъка всяко движение.

27.03.16
18:27

Какво работиш Юле, че си с един почивен ден и работиш и неделя ? Чисто любопитство :)

27.03.16
18:56

казано от Vess на 27.03.16, 18:27:

Какво работиш Юле, че си с един почивен ден и работиш и неделя ? Чисто любопитство :)

Почивам толкова дни,колкото и вие,колкото има в месеца, с тази разлика,че си ги разпределям както ми е удобно. Предпочитам да почивам през седмицата, а уикендите да работя.

27.03.16
18:57

Какво работиш Юле,

С идиоти :)

Т. Тодорова

27.03.16
19:56

Най-лошото е, когато работиш ЗА идиоти :)

27.03.16
20:01

казано от Т. Тодорова на 27.03.16, 19:56:

Най-лошото е, когато работиш ЗА идиоти :)

Човекът с костюма доста често работи за човека с анцуга :D

28.03.16
10:29

28/03/понеделник/сън: 7,5 часа

Сутрешно:

1. Бягане 3км , време 17:34

2. тяга 5х5 в СС с лег 5х5

3. лег 5х1 в СС с тяга 5х1

Закъснява ми 3ти ден.

И много ме болят мазолите.

Мнението беше редактирано от Juls на 28.03.16 10:45.

28.03.16
21:06

казано от Juls на 27.03.16, 18:57:

Какво работиш Юле,

Добре дошла в света на възрастните ! Кофти е да пораснеш , но за съжаление неизбежно !:D

28.03.16
22:44

казано от Галин Георгиев на 28.03.16, 21:06:

казано от Juls на 27.03.16, 18:57:

Какво работиш Юле,

Добре дошла в света на възрастните ! Кофти е да пораснеш , но за съжаление неизбежно !:D

Идния месец стават 10 години откакто съм започнала да работя и да се издържам сама. Порастнала съм преждевременно, Галине... :)

29.03.16
11:16

Добро утро.

Минавам само да си отбележа,че снощи умишлено се нагърмях с калории- въглените умерено, повече мазнини и тази сутрин ми дойде.

29.03.16
20:38

29/03/вторник/ сън: 10 часа

Без тренировка.
Само домашни задачи и пазаруване.

С повече почивка крачето се възстановява по-добре.

Зарязвам експеримента с млякото,не видях особен ефект досега. По-добре да пия по литър бира, и без това има почти 3 пъти по-малки калории. :D

Късна закуска: баница, макарони с мляко и сирене, филии с кашкавал
Обяд:  свински врат на тиган, овчарска салата, 4 ябълки, една бира
Следобедна закуска: задушени тиквички с копър,орехи и заквасена сметана
Ранна вечеря: една бира, сирене с олио и червен пипер, малко хляб
Вечеря: една бира, малко хляб, нещо кати снути от половин кило ягоди с мляко,орехи,стафиди и дюза протеин

All kindZ of gainZ.  Добре,че нямам навика да закусвам. :D

29.03.16
20:43

Забравих и един таратор с малко хляб и 5 бонбона линдор.

30.03.16
17:07

Някой има ли идея как може да се изчисли енергоразход на база вдигнат тонаж?

30.03.16
19:47

казано от Juls на 30.03.16, 17:07:

Не е твърде сложно, но е трудоемко - иска се да знаеш не само тежестта, но и разтоянието, на което си я придвижила, ъгъла спрямо земята и още няколко неща. Освен това е напълно излишно и неинформативно. :)

30.03.16
20:13

казано от Boby_ на 30.03.16, 19:47:

казано от Juls на 30.03.16, 17:07:

Не е твърде сложно, но е трудоемко - иска се да знаеш не само тежестта, но и разтоянието, на което си я придвижила, ъгъла спрямо земята и още няколко неща. Освен това е напълно излишно и неинформативно. :)

И все пак може ли формула? Или обяснение?

30.03.16
20:23

Опростена версия:

цък

30.03.16
20:33

казано от Бойко на 30.03.16, 20:23:

Опростена версия:

цък

Ъгълът спрямо земята също е важен, както и съотношенията между дължините на костите, а и точната позиция на тежестта, но за практически цели това е достатъчно. :)

https://huggingbearr.wordpress.com/2011/08/15/колко-калории-изгаряме-чрез-упражнен/

Аз намерих една калпава таблица ама да я постна хах :D

30.03.16
21:17

казано от Boby_ на 30.03.16, 20:33:

казано от Бойко на 30.03.16, 20:23:

Опростена версия:

цък

Ъгълът спрямо земята също е важен, както и съотношенията между дължините на костите, а и точната позиция на тежестта, но за практически цели това е достатъчно. :)

Боби, наясно съм :) За това казах опростено. Даже бях написал програма, в която въвеждаш серии, килограми и ход- смяташе тотала. То мож еи на ексел да се направи, но е безпредметно да се инвестира време освен за упражнителна дейност.

30.03.16
21:41

казано от Бойко на 30.03.16, 21:17:

Боби, наясно съм :)

Щях да се притсня за кариерата ти, ако не беше наясно. ;)

31.03.16
11:52

30/03/сряда/ сън : 7 часа /  2nd day of period

Сутрешна тренировка:
или по точно на обяд

1. пътека
- 3км за 16,30 време
- 12 мин интервали 40/40
- 25 минути редуване на ходене и бягане

2. тяга 8х5 в СС с арнолд раменни преси 8х5 на всяка ръка

3. бокс- скуат 5х5

4. лег 2х5, 2х10, 2х5

Вечерна тренировка:

1. 15 мин загряващо ходене

2. ТПК 5х15 в СС с горен скрипец 5х10

3. машина ЗБ 5х15 в СС с гребане на хориз. скрипец 5х12

4. добро утро 3х30 в СС с корем 3х30

5. шолдър шокър х 4 , малко предно, малко задно рамо с ластици

Храната:
свински врат печен на фурна, хляб, зелена салата, шопска салата, яйца, баница, кекс, бира , малко семки

Крачето се държа добре, въпреки че го подложих на натоварване, което не е понасяло отдавна. Днес мястото го усещам изморено, но няма болка или сериозен дискомфорт.
По останалата част- нищо интересно за отбелязване. Сутринта ми се тренираше тежко - тренирах тежко. Стабилен тонаж , изморих се. Вечерта пък по- лежерно и така.
Хубав ден се получи . :)

Мнението беше редактирано от Juls на 31.03.16 11:53.

31.03.16
16:01

Едно клипче си качвам, нищо особено,някаква си серия. В момента лега го правя така,защото като опитам да си залепя петата и прасецът ме опъва. Болката е търпима, но не смятам,че си струва да го натягам излишно заради едната лежанка.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1