08.06.16
21:00
Здравейте! Две думи за мен и после по същество. :D Аз съм Краси, на 24 години съм, студент по медицина в МУ София, последна година, стажант-лекар както му викат, но все още се возя с намаление в градския транспорт. :D Тренирал съм какво ли не, като малък футбол, после тенис, баскетбол, от 8-ми клас тръгнах на фитнес. В началото си губех времето, после разни тренировки за сила, сплитове, като последно се захванах с кондиционни тренировки и точно когато бях в пикова форма, 2015г. февруари, фитнеса просто ми писна и не съм стъпвал в зала и нямам и намерение скоро да стъпя. Следях форума от доста време, като спрях фитнеса забравих за сайта, но отскоро хвърлям пак по едно око.
Сега сигурно се чудите защо пиша тук. Оставяйки фитнеса, се захванах по-сериозно с голямата ми страст - тениса. Реших да си направя дневник, за да мога да поглеждам нагледно какво съм правил/ял съответните дни и ако пък случайно се намери друг любител на тази игра да обсъждаме разни неща. Затова и името е такова, защото като ходя да играя казвам, че отивам да поразцъкам. :D Целите ми са да съм доволен от играта си и в някакъв момент (мисля да е доста скоро) да започна да играя на аматьорски турнири и да се представям добре. Доста време пропуснах, но от четвърти курс насам играя по-сериозно, през зимата уж запазих постигнатото и сега надграждам. Играя по 3-4 пъти седмично, по 2 часа, останалите дни съм на стадион Раковски, раздвижвам се на лостовете и наблягам на бягането, основно къси отсечки, совалки, които ми вършат и най-голяма работа в тениса. Мисля, че познвам тялото си, затова и съм на принципа, когато съм гладен - ям, когато съм изморен - почивам. Храня се по два пъти на ден, понякога и по веднъж, зависи от времето, с което разполагам. Винаги гледам да хапвам минимум 4 часа преди да играя, ако до тениса остават примерно 2 часа и не съм ял нищо, оставям храненето за след това. Не внимавам особено много какво ям, гледам да има протеини от месо/сирене/яйца и въглехидрати картофи/пълнозърнест хляб, мазнините както дойдат, калории не следя, старая се да не преяждам. Висок съм 1,84, скоро не съм се мерил, би трябвало да съм към 85-86кг в момента, според мен едно 3-4кг надолу ще съм още по-добре, ако ги сваля до септември добре, ако не - здраве да е. :D
Днес целенасочената активност е тенис 2 часа с един приятел, първо около половин час раздвижихме топчето, после час и половина мач. 6:3;2:6 и времето свърши. Хубаво е, че винаги играя с по-добри от мен, което много ми помага да се развивам.
Плюсове: форхенда доста добре се държа днес, техниката е оптимизирана, сила има доволно, определено най-добрият ми удар, придвижването и издръжливостта също доста добре, накрая бях доста свеж, ретура също доста добре.
Минуси: сервиса слабичко, има много неща за оправяне по това перо, бекхенда също слабичко, тука проблема е неправилната ми преценка, един път съм заврян в топката, друг път оставам много далеч, като изключим това, рядко бъркам от тая страна.
Това е общо взето, че стана много дълго, не се вписвам особено, надявам се да не нарушавам някое правило, дано все някой да има интерес към този спорт, ако ли не ще си говорим само за лостаджийската и беговата част. :D
Поздрави! :)
Темата беше редактирана от Krasen Venkov на 08.06.16 21:01.
08.06.16
21:56
Здравей!
Вписваш се чудесно, много си свеж (или поне свежо “звучиш”). От тенис нищо не разбирам, но пък ще ми е интересно да те чета. :)
Успех с всичко - професията, спорта и каквото си захванеш.
08.06.16
22:04
Искам да кажа Здрасти на един бъдещ лекар!!!Пожелавам ти успех в професионален план,без значение къде ще работиш-тук,или в чужбина(второто е най-логично към днешна дата,с оглед ситуацията в страната).От тенис и аз не разбирам,ама Джокович ‘нашамари’ Анди МАри(ако няма рима-удари ма :D )
Мнението беше редактирано от Марин Димитров на 08.06.16 22:05.
08.06.16
22:41
Благодаря за топлото посрещане. :)
Относно Ноле, първия сет скован, но после като се отпусна и си заигра както трябва стана страшно, съответно и Мъри наля бетона и си стана размазването. :D Аз съм голям фен на Джокович, страхотен стил на игра и уникална психика, той не вярва, че може да загуби. След последната точка толкова се радвах, все едно аз съм спечелил. :D
08.06.16
22:48
‘Психологията’ на Джокович май-май важи във всички сфери от живота.Ако не вярва човек,че ще загуби-няма да загуби.Красив спорт е тениса(не го практикувам,но гледам).В момента(тези дни) се играе турнира в Щтутгарт(на трева ако не се лъжа).Нашето момче пак се издъни,ама след финала в Истанбул(сигурен съм,че си го гледал)-нищо не ме учудва.
Успех и от мен!
Аз понякога гледам тенис и много го харесвам като спорт, особено на подобно високо ниво и когато наистина се раздават играчите. :)
Успех и от мен !
Следя тениса и аз, харесвам го, мъжа ми ме учи на времето, но....останах с но-то :) Сега той се занимава основно с тенис и аз покрай него поназнайвам разни неща ;) Интересно е, че форхенда ти е по-лесен от бедхенда, чувала съм и знам че е обратното (wasntme) А за сервиза, е там е истината :) оправиш ли го, ще “шамариш” наред.
Успех с медицината и тениса :)
08.06.16
23:55
казано от Vess на 08.06.16, 23:02:
Успех и от мен !
Следя тениса и аз, харесвам го, мъжа ми ме учи на времето, но....останах с но-то :) Сега той се занимава основно с тенис и аз покрай него поназнайвам разни неща ;) Интересно е, че форхенда ти е по-лесен от бедхенда, чувала съм и знам че е обратното (wasntme) А за сервиза, е там е истината :) оправиш ли го, ще “шамариш” наред.
Успех с медицината и тениса :)
Благодаря! :) Личното ми впечатление е, че е строго индивидуално. Например бекхенда с две ръце както го изпълнявам аз е лесно да се вкара топката в корта, дори и да си закъснял, все ще успееш да прехвърлиш мрежата, но се получава по-къс удар и съответно трябва да ми е идеално заставането и подготовката за удара, иначе директно ми завършват точката. Тези неща ги нямам като проблем с форхенда, там постановката е както си трябва и съответно удара става доста по-солиден. Бекхенда с една ръка вече си е голям майсторлък, много хора го играят, но малка част от тях знаят как трябва да се изпълнява, а още по-малка го правят. За сервиса си абсолютно права, то пак имам напредък от миналата година, ама то са толкова много неща че... :D Капка по капка, вир става са казали хората, аз съм търпелив човек, ще стане все някога. :D
09.06.16
14:57
Аз съм на мнение, че ако отделяш 4 пъти по 2 часа седмично, поне да е нещо, с което да изглеждаш добре, а не като дран заек. Лично мнение :)
09.06.16
20:01
казано от Севдалина Тасева на 09.06.16, 14:57:
Аз съм на мнение, че ако отделяш 4 пъти по 2 часа седмично, поне да е нещо, с което да изглеждаш добре, а не като дран заек. Лично мнение :)
Предполагам визираш физиката на Джокович или подобна, тук съм съгласен, аз също не си мечтая да изглеждам така. :) Външния вид на Анди Мъри, обаче е съвсем друга работа, но така или иначе това са професионални атлети, аз я съм играл 8 часа седмично, я не - не винаги има с кого, тия постоянни дъждове, други ангажименти и тн, те от друга страна тренират по 4-5-6 часа на корта + целенасочена физическа подготовка, да не отварям дума за храната, абе разликата е от небето до земята. :) Плюс това аз имам метаболизъм на бабичка, много трудно свалям килограми, изключително лесно качвам, с две думи последното, от което се притеснявам е че ще изглеждам като “дран заек”. Целите ми както съм казал и по-горе са да си подобрявам играта, външния вид е важен, да, но е второстепенно нещо, аз в момента съм доста доволен от това как изглеждам, начина по който тренирам/ям допринася хем да се харесвам още повече, хем да не залитам в полюсите и да съм прекалено слаб/дебел. Не обичам крайностите. :)
Сега за днес, пак 2 часа тенис, тоя път беше по-тегаво, играхме и на по-бързи обороти, по-топло беше, не играхме мач, което значи почти без почивки, общо взето плътно игра. В резултат на това краката са на салата, утре задължително им давам почивка, ще се понапъна на лостовете на Раковски.
За тениса - в началото закъснявах леко за ударите, защото момчето с което играх е мноооого по-добър от мен, удря остро, плътно, с висока скорорст, абе зор докато се натамъня. Това не продължи много, после влезнахме в темпо, форхенда отново много доволно, бекхенда по-добре от вчера, трябва да внеса 1-2 корекции + проблема с подготовката, който си седи. :D Към края поспуках гумите, но нищо фатално и прекалено, като цяло съм много доволен.
Храната: към 11 - супа топчета и мусака, за вечеря- картофи, пилешки крила от била, кашкавал и май е това горе-долу. Може да добавя и череши домашно производство по някое време. :D
11.06.16
18:46
Вчера много натоварено, днес също, ама да се разпиша.
10.06. По лостовете 7 кръга от набирания, кофи, лицеви и набирания с тесен подхват, почивките колкото да глътна вода, една по-голяма, около минута, по средата някъде. Общо взето тъжна работа, ама не става всичко да върви едновременно, примирил съм се, както се казваше в един филм, колкото - толкова. Храната събуей към обяд, за вечеря кюфтета, кабапи, кашкавал и домашно производство домати. Вечерта малко мръднах навън - добавя се едно малко уиски.
Днес - сутринта сандвичи с прошуто, топено сирене и домати, за вечеря ще има пиле жулиен, картофи, такива работи.
Активността е от 2 часа тенис - различни отигравания пробвахме - осморка, прави, коридори, стандартно блъскане :D Издръжливостта беше супер, форхенда все по-добре с много добро темпо, много съм доволен, бекхенда малко по-добре на моменти, но а съм се разсеял за момент, веднага лош удар. Друго негативно - нов мазол на ново място, стария оздравя, нов цъфна, много досадно. Лепенки сложа падат след 2 мин, нещо по-солидно, губя усещането за ракетата в ръката, пак зле. Ще почивам минимум до вторник от тенис, дано оздравее, пък ще коригирам леко хвата с надеждата да отшуми. Довечера съм на рожден ден, ще видим как ще протече и какво ще добавя към калориите. :D
13.06.16
23:39
Силен рожден ден, съответно в неделя слаба, клоняща към 0 активност, храната, каквото имаше, нямах и особен апетит.
Днес натоварено, половин монстър помогна да се вдигна за бягане привечер, даже доста енергия имах. Самата тренировка на Раковски, долу на пистата - 2 обиколки за раздвижване, после реших да пробвам 400м, почти на максимум, предвид това че утре със сигурност няма тенис и ще могат да ми починат краката. Първата за около 87 секунди, втората 83. Слабо, но предвид, че не тренирам целенасочено, толкоз, в крайна сметка и по-слабо е било. :D После на пътечките - совалки, къси спринтове, понапънах си стабилно, доволен съм, свърших работа, че и отгоре и в много добро темпо. Храната към обяд сандвичи с пълнозърнест хляб, вечерята след бягането - 5 яйца от щастливи селски кокошки, 100 грама бекон, 1 филия хляб и малко кашкавал. Това е, сега гледам мача, Италия ме радват, от Белгия очаквах повече, ще видим какво ще стане до края. :D
Мнението беше редактирано от Krasen Venkov на 15.06.16 21:37.
15.06.16
21:53
Вчера ужасно време, дебнах някакъв светъл прозорец, живея на 5 минути от стадиона и въпреки това ме наваля стабилно.
Тренировката: загрявчица, леко вработване, същинската част от 7 кръга от набирания - широко надхват, тесен подхват, лицеви опори, кофички и повдигания на ръцете в страни с една гума. В по-добро темпо от предния път, а и малко повечко сила имах, около 60 секунди почивка след 4тия кръг, после обаче започна да вали и ускорих до колкото можах, но въпреки това запраска сериозно и се наложи да се скрия. Недовършени останаха 1 серия кофи и 2 серии набирания с тесен подхват, ама здраве да е. :D
Храна: засилих се и си сготвих едни свински флейки около 550 грама, запечени в тава с картофи, гъби, майонеза, лук и кашкавал. Мазничко, ама аз така го обичам, много вкусно.
Днес почивка, че утре и в петък ми предстои тенис и трябва да съм максимално свеж. Храната доядох си свинското от вчера + солидно количество череши, това е общо взето. :)
20.06.16
21:27
Здравейте! Малко се покрих, бях си на Плевен, после и на село, сега пак съм в София. Интересно тука хората се оплакват от жега, а то си е направо екстра. :D
Сега по същество:
Четвъртък - тенис 2 часа от 3 до 5, в най-големия пек. Играта много добре, особено от бекхенд, най-после го усетих баш как си трябва, сега ще го доошлайфам. Лошото - издръжливостта, не знам какво стана, направо спуках гумите след първия час, слънчасах нещо, защото и лошо ми стана, едвам се движех, а краката не бяха толкова изморени. Кръвното сигурно е отишло в земята, другия път в такова слънце, ще се подготвя по-солидно.
Петък - пак тенис, към час и нещо, но тоя път сутринта и на най-якото място - парк Кайлъка, обожавам да играя там. Въпреки умората от вчерашния ден си дадох зор и изиграх най-силния сет от доста време. От всичко съм доволен, нямаше закъснения и от двете страни, краката си вършеха работата, супер се получи.
Събота - почивка на село, релакс отвсякъде, чист въздух, зелено и просторно, какво повече да иска човек. Малко дейност - към 2 часа косене на трева и това е.
Неделя - обратно в София, врътнах се малко по стадиона - загрявка + 2 обиколки, след това - 3 х 400 почти на максимално с по около 40-50 секунди почивка, след това 4-5 мин почивка и си дадох зор на късите отсечки, доволен съм.
Днес - търчане цял ден по задачи, но се намери временце за една тренировчица на лостовете, състояща се от познатите 7 кръга, във все по-добро темпо. Има прогрес някакъв, доволно.
Храната си е по 2 хранения на ден, на село малко попреядох, но сега ще затегна колана, някой път има достатъчно протеин, друг път нема, ама кво да се прави. :D
Това е от мен, отивам да гледам англичаните какви ще ги надробят. Поздрави е с тая жица! :D
22.06.16
22:18
Здравейте! Отчета за вчера и днес :D
Вторник - тенис 2 часа, пак беше топличко така да кажем, но тоя път бях взел мерки и бях свеж като репичка, никакви проблеми откъм издръжливост, можех да играя още час без никакъв проблем. Играта все по-добре, бекхенда заради внесените промени е по-нестабилен, но пък като стават ударите са както си трябва, форхенда си е жица, сервиса си е трагедия. Насоки занапред са максимално стабилизиране на играта от основна линия и сервиса, там ще е голямата битка. Храната през деня стабилно луканка, кашкавал, масълце и хлебец, вечеря - 5 яйца и някакви други неща.
Днес - на стадиона, повисях на лостовете в познат стил. 7 кръга много плътно, увеличавам повторенията, припомням си част от старата сила. :D Храната почти нищо цял ден, за вечеря пак 5 яйца, пържола, 2 кюфтета, домати, такива неща.
Това е от мен, приятна вечер и поздрави с още една хубава песен. :)
23.06.16
23:46
Днес - 2 часа и половина тенис, беше много влажно, изваля се един летен порой и след това напече, но издръжливостта пак беше на много добро ниво. Играта стабилно, накрая се развали форхенда, но не е голяма драма, отдавам го на много мокрия вече грип на ракетата и несигурността в ръката. Аз държа много хлабаво ракетата и при такива условия се налага да стисна малко повече и губя контрола върху удара. Бекехенда беше жица, открих топлата вода тука с промяната в техниката. :D
Храната е горе-долу добре, нямах и кой знае какъв апетит. Това е от мен, утре може по лостовете нещо, в събота се надявам на релакс в басейнче нещо, дано да е хубаво времето, а в неделя се очертава тенис-маратон, ще събирам сили. :D
28.06.16
21:33
Здравейте! Пак се позагубих за кратко, но с наближаващия държавен изпит по педиатрия така ще е. :)
Програмата се изпълни, в неделя бях на турнира, разцъкахме, не съм участвал, но след изпита се пускам задължително. Много приятна атмосфера, хората са готини, ще бъде много интересно. Откъм техника съм доста добре спрямо масата участници, издръжливостта е малко под въпрос, защото повечето там са т.нар. връщачи, което означава дълги и изморителни разигравания, зор ще е, но мисля че ще издържа. Проблема най-вече е в психиката, тия хора играят по този и други турнири от години, абсолютни “кучета” както ги наричам аз, в добрия смисъл на думата. На мен това ще ми е основния проблем, който обаче се решава единствено с участия по турнири и много мачове. :D Та така, не очаквам кой знае какво, най-важното, което ще изискам от себе си е да съм максимално “отпуснат” и да си играя моята игра, а не да влизам в темпото на противника. При всички положения ще натрупам опит, така че загуба няма. :)
Това ще се случи след около 3 седмици, ще поработя върху някои компоненти от играта, ще затегна режима, за да нямам проблеми с издръжливостта и това е.
Днес раздвижих краката по стадиона, утре пак там на лостове, четвъртък предстои важна тренировка по тенис. С храната ще се старая повече, ама от утре ще е. :D Поздрави! :)
Мнението беше редактирано от Krasen Venkov на 28.06.16 21:34.
12.07.16
22:39
Здравейте! Позагубих се, но педиатрията го изискваше. :D Доста тежък изпит, протече тегаво, но в крайна сметка постигнах целта си. :) Сега отново се завръщам в света на живите. :D
С тениса не съм спирал, остатъчната активност беше занулена, храната беше както трябва, без ексцесии. Сега в неделя на турнирче, очаквам го с нетърпение, готвя се колкото мога, ще видим какво ще стане. За днес 2 часа и нещо игра, доволно, най-вече заради това, че диагностицирах един досаден проблем във форхенда, който не знаех защо се появява, но сега ще бъде коригиран, това ще е финалната щриха мисля откъм техниката на самия удар, другото е от краката. :) В четвъртък пак ще играя, петък евентуално лостчета, събота пълен релакс, защото в неделя трябва да съм на 100% за поне 3 мача (надявам се да ги изиграя) + след това час-два още до откат, абе зор ще си е. :D
Поздрави с една прекрасна българска песен. :)
Мнението беше редактирано от Krasen Venkov на 12.07.16 22:44.
13.07.16
20:18
Днес съвсем леко раздвижих, навън е топличко и приятно, ама утре ще видя зор на корта. :D В петък също ще играя и то най-вероятно
2+ часа, та затова днес беше колкото да не съм капо. Много е важно да отработя нововъведението във форхенда, малко сервиса и без глупости от бекхенда и свежи крака и ще станат нещата. Храната слабичка, но сега се готвят едни 500гр. ребърца по рецепта на баща ми, последният път като готвих така планът беше половината днес, останалото утре, обаче всичко изядох на едно сядане, та ми е любопитно сега какво ще стане. :D
Толкова от мен, спокойна вечер. :)
19.07.16
22:24
Пак се позагубих, но програмата е много сгъстена и нямам почти никакво време, ама няма как.
Сега по същество. В неделя турнир, но преди това малко предистория. Четвъртък играя 2 часа и половина, много добре се чувствах. В петък трябваше пак толкова някъде да играя ама нещо от храна ли от какво ми беше лошо, но и времето не позволяваше, та 1 час се получи само. След този 1 час се чувствах все едно съм прекопал 5 декара двор, едвам дишах, все едно ме беше блъснал камион. Тука вече се усъмних, че това не ще да е само от храна. Вечерта бях труп, не мога да мръдна от леглото, почти не съм ял и спал, събота 3 филии хляб с масло за целия ден, на легло, приложих си медицинските познания върху себе си, просветна ми до вечерта, но едвам се движех. През нощта “рядко щастие” ме споходи, с 300 зора затегнах гайката и неделя бях на линия. При тези обстоятелства се радвах, че можах въобще да присъствам на турнира, а не да седя у нас яхнал белия кон.
Самият турнир - очаквано гипс, за първи противник ми се падна много опитен и труден съперник, не се нагодих към играта му и паднах. След 3 часа беше втория мач, там бях още по-стегнат, пак бой. Бях далеч от оптималното физическо състояние, но не в това беше проблема. Липсва ми може би концентрация и навик, та в резултат на това спирам да си движа краката, нарушава се цялата схема на удара и това, което е на тренировка, няма нищо общо с това, което е на мач. Сервиса не беше такъв проблем какъвто очаквах да е, но с тези тромави крака, в резултат най-вече на липсата на опит и напрежението, ще падне борба. Днес разцъкахме с един приятел, до 6 на 6 доста добре, в тайбрека отново пада концентрацията, краката гипс, закъснение за всеки удар, лоша позиция, трагедия. Ще мисля някаква мантра, която да си повтарям, за да не стоя като занитен за корта, а постоянно да ми щъкат краката и евентуално да ми помага и с концентрацията. :) Това е нещо, което го правя доста добре на тренировка, а го губя в определени моменти в мачовете, а на турнира не го и намерих въобще и това е общо взето. Дълго стана, ама ето и една бодра песничка за награда. :D Лека вечер! :)
25.07.16
19:17
Тия дни средна активност, бях си на село, починах доволно, преди това имаше тенис доста, а вчера и на стадиона на лостовете. След тренировката понеже бях с един приятел, викам му да ми засече една обиколка, сигурно е към 380-400 метра, резултата е 77 секунди, напънах се, но нямах особено тонус и кондиция за бягането, да не говорим, че беше чисто за експеримента, последното ми бягане е било сигурно преди месец :D та в тоя ред на мисли въпреки че резултата е трагичен, имало е и доста по-трагични, така че съм доволен. Може като съм там да си раздвижвам по 1 обиколка, че хем ми доставя удоволствие, хем нищо не ме боли, за разлика от 50-100 метровите спринтове. Тая седмица ще е много натоварено, другата отивам на море вече и аз съм човек в крайна сметка, а и това май ще е единствената дупка доо...не знам кога. :D Ще се опитам да вместя и тенис 2 или 3 дни, че забелязах едни неща във форхенда, които трябва да се затвърдят.
Толкова от мен, приятна вечер! :)
28.07.16
22:38
Понеделник и вторник почивка.
Вчера 2 часа тенис, на загрявката-трагедия, не мога да уцеля топката, краката не мърдат, много зле, за учудване обаче на мача направо избухнах. Позициониран за 90% от ударите както трябва, когато трябваше атакувах и то във важни точки, стабилни остри удари, когато се налагаше се защитавах добре, много съм доволен. Разумно проведен мач и резултатът е налице, това ще го имам в предвид и занапред.
Днес 3 часа тенис, също много съм доволен, малко краката се поизмориха накрая и не бях с перфектна позиция, но не е фатално. Доразработвам ударите и се опитвам да варирам в зависимост от ситуацията, не е лесно, но има напредък. Утре предстоят още 3 часа сигурно, дано успея да се възстановя, храната не е лоша, но е далеч от оптималното. За времето, с което разполагам е добре.
Това е от мен, ето и един клип на моя човек, който ясно показва, че психиката е най-важното нещо в тениса, а и във всички други спортове, естествено като завършек на усилените тренировки и придобитите умения. :)
Мнението беше редактирано от Krasen Venkov на 28.07.16 22:39.
29.07.16
19:58
Днес 2 часа стабилно, краката бяха ок, ударите горе долу, но като се има предвид нивото на противника ми си бяха добре. Както се казва играеш колкото ти позволява опонента. Накрая като разцъкахме последните 10 минути усетих абсолютно форхенда как трябва да е и ударите станаха перфектно откъм всички елементи, повече от това нямаше накъде, но това беше за кратко време, трябва да увелича този диапазон драстично. Толкоз от мене, изпадам в нелегалност, в неделя заминавам за море и ще си почина както трябва, защото скоро няма да се отдаде такава възможност.
Ето тука един хит от миналото за отскок :D:D:D
20.08.16
21:51
Здравейте отново! Пак държавен изпит, пак изгнание. Сега всичко се нормализира до след горе-долу 40 дни. :D
Тениса върви, по изпитно време беше по час и нещо през ден-два, сега отново се върнах в ритъма по 2-3 часа през същия интервал. На стадиона трябва да се активизирам, че не съм ходил сигурно от 3 седмици вече. Днес 3+ часа, утре турнир, не знам дали беше най-умното, ще видим дали луд умора няма и само се поти или ще спукам гумите. Голямата полза беше осъзнаването на един голям проблем, който за учудване се появява при по-бавна топка към форхенда. Става въпрос за точката на контакт, стремейки се да я взимам максимално рано топката, контакта с ракетата става прекалено пред тялото и се губи сила, спин, контрол и каквото се сетите. При наистина силните удари това го няма, защото поради скоростта се получава леко закъсняване, което натамънява тая точка да дойде къде си трябва и съответно удара става съвсем друга бира. Не знам дали някой нещо разбра и дали въобще го интересува, но това е голям проблем за аматьорския тенис и се радвам, че намерих къде е спукан галоша. :D Ще видим утре какви ще ги надробя на турнира, важно е това да го доусъвършенствам, пък резултатите ще дойдат все някога. :)
Това е от мен, лека и спокойна вечер! :)