Трудна работа

Темата е заключена.
Прескочи до:

19.06.16
09:57

Здравейте,
Да започна и аз някакъв дневник,защото нищо не мога да постигна. Като за начало на 38 години съм, 162 см, 65 килограма. Като дете ,ученичка,студентка тренирах лека атлетика и всичко беше под контрол. Нямах никакъв проблем с теглото. На 26 години получих дискова херния на гръбнака и след медикаменти и застой покачих теглото си от 47 килограма на 82 килограма. Структурата на тялото ми е тип ябълка. Никакъв проблем с крака и дупе, но от кръста нагоре мазнини колкото си искаш. Направих опит да започна да бягам,който беше плачевен с това тегло. Имах чувството,че съм 100 годишна бабичка,която ще се разпадне. Последва 3 месеца пилатес,което ми се отразяваше добре,т.к нямаше натоварване на гръбнака. Теглото се смъкна не повече от 3 килограма. Тогава започнах да тренирам тае бо вкъщи. След всяка тренировка се чувствах все по-добре. Смъкнах от 78 до 65 килограма за година,но в един момент ми омръзна да правя едни и същи упражнения. Краката ми се оформиха, а корема подут при което реших, че след като повече от три месеца задържам тегло 65 килограма съм в някакъв застой и трябва да променя нещо. От три седмици започнах бягане в парка рано сутрин в 6 часа на гладно. Първата седмица няма да я описвам,защото имах чувството, че ще си изплюя белия дроб. Изключително тежко,което ме учудваше как е възможно така да се чувствам след толкова много изиграно тае-бо ( 4 -5 пъти седмично по час). Бягах 4 обиколки по 400 метра,като след всяка обиколка спирах за 2-3 минути. Бягам 5 пъти в седмицата и сега третата седмица бягам по 7 обиколки по 400 метра. Разбира се не мога да избягам две без да спирам. Спирам след всяка обиколка за минута ,две. И сега след 3 седмици бягане с ужас установявам на кантара,че съм качила 1.5 килограма. Храненето ми е следно: Сутрин към 9 часа 1 банан. На обед 12 часа месо със зеленчуци. Вечер шопска салата, филия с хайвер, парче кашкавал. Къде бъркам помагайте!

Здравей, Ники и добре дошла!
Честит дневник - надявам се, че той ще ти е от полза. :)

Когато започнеш да вписваш подробни дневни отчети, ще стане ясно къде е възможно да подобриш нещата си.
Твърде вероятно е и да ядеш прекалено малко (като калории), но предстои да се разбере. :)

Обмисляш ли и друга активност? Например да намалиш бягането и да добавиш тренировки със съпротивление от по-силов характер (собствено тегло, тежести)?

Успех!

20.06.16
06:53

казано от Вероника Налбатска на 19.06.16, 16:32:

Здравей, Ники и добре дошла!
Честит дневник - надявам се, че той ще ти е от полза. :)

Когато започнеш да вписваш подробни дневни отчети, ще стане ясно къде е възможно да подобриш нещата си.
Твърде вероятно е и да ядеш прекалено малко (като калории), но предстои да се разбере. :)

Обмисляш ли и друга активност? Например да намалиш бягането и да добавиш тренировки със съпротивление от по-силов характер (собствено тегло, тежести)?

Успех!

Имам дискова херния, която не спира да правя тренировка с тежести. При тае-бо ползвах собствено тегло и гирички по 1 килограм. Ще записвам храненето и покагайте какво се случва.

20.06.16
22:58

9:00 два банана
14:00 печени чушки със сирене и яйце ; таратор; един домат
15:00 бисквита :(
19:00 краставица,домат; пилешко бутче варено, парче кашкавал
Ден почивка без тренировка.

21.06.16
20:31

6:00 кафе
6:15 бягане в парка 7 обиколки х 400 метра= 2.8 километра. Бягането е със средно темпо, а не влачене и потичване.
9:00 часа банан-1 бр
12:00 часа пълнени чушки с яйце и сирене- 2 броя, един домат
18:00 парче сирене колкото кибритена кутийка (домашно) , купа таратор, салата краставици.

Няма промяна в кантара 64.9 кг

21.06.16
22:06

Няма промяна в кантара 64.9 кг

Няма, щото храната (ако може да се нарече така) ти е трагична. Още ли е модерно да се гладува? И защо кафето се вписва като храна?

Мнението беше редактирано от Pleasure на 21.06.16 22:09.

22.06.16
08:10

Така ли мислиш? Може би заради жегата, но иначе и месо хапвам. Защо се подувам като балон? Таратор и чушки и ми става тежко и зле цял час след хранене.

22.06.16
13:21

казано от Ники Пеева на 22.06.16, 08:10:

Така ли мислиш? Може би заради жегата, но иначе и месо хапвам. Защо се подувам като балон? Таратор и чушки и ми става тежко и зле цял час след хранене.

Вярно, малко ти е храната, дано да е от жегата, а не умишлен “глад за промяна” :)
Аз лично съм се забелязала, че от млечни продукти (кисело и прясно мляко, сирене, кашкавал) , получавам дискомфорта, който си описала.
Много рядко, дори бих казала, че “хич” ги няма вече в менюто ми и честно казано ми е ок без тях.
Опитай да замениш млякото с нещо друго и виж как се чувстваш, експериментирай :)

Успех и напред!

Мнението беше редактирано от Andji на 22.06.16 13:29.

22.06.16
19:59

казано от Andji на 22.06.16, 13:21:

Вярно, малко ти е храната, дано да е от жегата, а не умишлен “глад за промяна” :)
Аз лично съм се забелязала, че от млечни продукти (кисело и прясно мляко, сирене, кашкавал) , получавам дискомфорта, който си описала.
Много рядко, дори бих казала, че “хич” ги няма вече в менюто ми и честно казано ми е ок без тях.
Опитай да замениш млякото с нещо друго и виж как се чувстваш, експериментирай :)

Успех и напред!

Понякога съм го мислила това нещо за млечните продукти, но то тогава не остава нищо за ядене. Хляб не ям, млечни продукти ако не ям ще се чудя какво да хапвам. Днес менюто ми беше плачевно:
7:00 мюсли без захар с прясно мляко
12:00 две пържени кюфтета със салата зеле
19:00 купа таратор и бялото месо от печено пиле

Сутринта бягах 3 километра. Отново 64.900 кг. Гледам как колегите ми ядат какви ли не неща и нямат проблеми с килограмите. После ще ми обясняват, че теглото не било генетично заложено , а всичко било труд. 30 километра пробягах за 10 дена, а само 100 грама надолу. Не е нормалко това нещо.

23.06.16
10:57

казано от Ники Пеева на 22.06.16, 19:59:

Успех и напред!

Понякога съм го мислила това нещо за млечните продукти, но то тогава не остава нищо за ядене. Хляб не ям, млечни продукти ако не ям ще се чудя какво да хапвам. Днес менюто ми беше плачевно:

Сутринта бягах 3 километра. Отново 64.900 кг. Гледам как колегите ми ядат какви ли не неща и нямат проблеми с килограмите. После ще ми обясняват, че теглото не било генетично заложено , а всичко било труд. 30 километра пробягах за 10 дена, а само 100 грама надолу. Не е нормалко това нещо.

Е недей така, има си варианти, трябва да пробваш, за всеки закуската е индивидуална.
Разгледай дневниците на момичетата, взаимствай идейки.

Примерно за закуска:
1. Омлет от яйца, варени яйца със зеленчук
2. Някой обичат овесени ядки със извара, сирене, прясно, кисело мляко - махни го това мюсли или ако го обичаш, си го направи сама.

Аз примерно закусвам - извара с плод и ядки - харесва ми и ми е ок.
Слушай тялото

Пържени кюфтета , смени ги по добре с печени.
Това бяло месо от печено пиле, харесва ли ти и колко изяде от него, сигурно 1 “къс” ;) и  не ти ли е малко сухо или си беше мазничко. :)
Можеше да си хапнеш пилешкото със салатка, нали казваш че с таратора ти се подува корема.
А за прогреса в кг., няма как да се случи за ден, два - иска време, постоянство, остави го този кантар.

Успех

23.06.16
14:01

Здравей, Честит дневник!
Относно подуването което описваш и аз винаги съм го имала. При мен проблема беше, че не пиех достатъчно вода. Друго, което съм забелязала е, че ако хапвам повече плодове между храненията (кайсии, праскови, пъпеш) изкарвам задържаната вода по-лесно, но всичко е до организъм, трябва сама да опиташ, кое как ти действа. А за тичането, преди няколко години като реших, че това ще е моят спорт и започнах да тичам и то по доста повече км, качих за нула време килограм и половина, както казваш ти, но започнах да изглеждам и по-добре:).....Желая ти успех и не се отказвай!

23.06.16
22:19

казано от Andji на 23.06.16, 10:57:

казано от Ники Пеева на 22.06.16, 19:59:

Успех и напред!

Е недей така, има си варианти, трябва да пробваш, за всеки закуската е индивидуална.
Разгледай дневниците на момичетата, взаимствай идейки.

Примерно за закуска:
1. Омлет от яйца, варени яйца със зеленчук
2. Някой обичат овесени ядки със извара, сирене, прясно, кисело мляко - махни го това мюсли или ако го обичаш, си го направи сама.

Аз примерно закусвам - извара с плод и ядки - харесва ми и ми е ок.
Слушай тялото

Пържени кюфтета , смени ги по добре с печени.
Това бяло месо от печено пиле, харесва ли ти и колко изяде от него, сигурно 1 “къс” ;) и  не ти ли е малко сухо или си беше мазничко. :)
Можеше да си хапнеш пилешкото със салатка, нали казваш че с таратора ти се подува корема.
А за прогреса в кг., няма как да се случи за ден, два - иска време, постоянство, остави го този кантар.

Успех

Taзи извара е много суха. Как я ядеш с плод? Опитах да я разбивам веднъж с малко кисело мляко и шарена сол. Два дена успях да го ям. Колко извара се яде на закуска? Една чаша, 5 лъжици? Колко е нормалното количество?

23.06.16
22:29

казано от Мария на 23.06.16, 14:01:

Здравей, Честит дневник!
Относно подуването което описваш и аз винаги съм го имала. При мен проблема беше, че не пиех достатъчно вода. Друго, което съм забелязала е, че ако хапвам повече плодове между храненията (кайсии, праскови, пъпеш) изкарвам задържаната вода по-лесно, но всичко е до организъм, трябва сама да опиташ, кое как ти действа. А за тичането, преди няколко години като реших, че това ще е моят спорт и започнах да тичам и то по доста повече км, качих за нула време килограм и половина, както казваш ти, но започнах да изглеждам и по-добре:).....Желая ти успех и не се отказвай!

Нямам никаква мускулна треска от това бягане. Предполагам,защото като девойка съм тренирала лека атлетика 6 години. Бягах като жадно говедо. Срам ме е да кажа какви постижения имах. Сега нямам никакви проблеми откъм мускулна треска. По-голям проблем ми е дишането. В парка има толкова цъфнала липа,че направо....., а може и от цигарите да е ,които запалвам. Ще успея сигурно и по-големи разстояния да бягам. Предполагам професията ми, която е цял ден движение навън ме държи да не грохвам. Като каже някой как с движение се смъквало винаги се сещам как слаба пощальонка не съм виждала,а те въртяха страшни километри. Възможно ли е изобщо на 38 години да имаш хубаво тяло? Не разбира се винаги да си бил слаб, а да успееш да свалиш и да се оформиш.

24.06.16
08:12

6:00 шепа мюсли с прясно мляко
10:00 цедено мляко с канела,орехи,стафиди
12:00 пържени тиквички с мляко
15:00 зелена салата с риба тон и зелена чушка
19:00 половин печена скумрия с домат

Без сутришно бягане. Кантара показва 64 килограма. Не смея да се зарадвам

24.06.16
11:27

Ники,

Незнам каква извара си купуваш, аз си взимам директно от производител и е по маслена.
Слагам си например банан, канела, блендирам и хапвам.
Възможно е изварата да не ти е по-вкуса, пък и на пазара има голямо разнообразие, трябва да пробваш.
Колкото до количество, какъв хранителен режим спазваш, изчислила ли си си калориите?
Аз лично хапвам около 50-100 гр. извара на хранене.
Ето ти инфо, в сайта има много полезни неща, трябва да се поразровиш и да почетеш :) Има и много рецепти
http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi
http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum

Напред с теб сме! :)

Мнението беше редактирано от Andji на 24.06.16 11:30.

25.06.16
12:36

6;00 бягане 3,5 км - Усещам вече умора. Първите обиколки зле ми действат
7:00 варено жито с орехи
12:00 зелена салата с две брускети с маслинова паста; 2 пълнени чушки с яйце и сирене
19:00 печена скумрия

Започвам да си мисля,че ми е голям интервалът от 12-19 часа и няма там някаква храна. Според вас плод или зеленчук е най-доброто за следобедна закуска

25.06.16
13:02

Започвам да си мисля,че ми е голям интервалът от 12-19 часа и няма там някаква храна. Според вас плод или зеленчук е най-доброто за следобедна закуска

Това , което ти се яде. И това , което ще те накара да не мислиш, че си на диета.  Да се храниш не е никак лошо, повярвай ;)
Интервала е голям да. Аз едната не бих могла да издържа. Но разни хора, разни идеали. Някои хора фастват, други ядат на 3 часа, трети ядат по много и т,н.

Мнението беше редактирано от ZshA на 25.06.16 13:03.

26.06.16
11:58

Тази сутрин трудно се събудих. Умората си казва думата. 8:30 вече беше късно за бягане,защото е горещо. Играх 50 минути тае-бо Billy’s Bootcamp - Ultimate bootcamp.
10:00 Пилешки гърди със зехтин и соев сос и 200 г спанак на тиган.
За 14 часа съм нагласила същото количество пиле със спанак. Вечерята ще е салата, а следобедното хранене мисля кисело мляко.
Оглеждам се в огледалото целулит. Как се маха този звяр? Колко бягане ще го ликвидира? Явно така ще си загина гладна и дебела.

28.06.16
06:53

6:00 бягане 2 километра заради мускулната треска от тае бо
7:00 овесени,ръжени ядки със сушени плодове и ядки, ленено семе с половин чаша шрясно мляко
12:00 печена пастърва с гарнитура
15:00 цедено кисело мляко с орехи, ядки и канела
20:00 10 маслини, таратор, пържено пилешко бяло месо със спанак 100 грама

22:00 три листчета топено сирене - не издържах на изкушението
Спасение няма. Този килограм ,който го бях смъкнала вече съм го качила. Няма ефект от това да бягаш

28.06.16
19:39

6:00 бягане 2 километра
7:00 3 супени лъжици домашно приготвено мюсли с чаша прясно мляко
12:00 паниран свински език с домати и краставица
19:00 две яйца задушени с домат и зелена чушка, резен диня

64.400 килограма
Моля помогнете откъде да си купя такива ластици https://www.youtube.com/watch?v=9LMmi73N9Lc - 20 -та мин. Искам на краката да нямат ръкохватки. Купих си едни ластици и са ми дълги и е невъзможно да ги използвам за тае бо. Поръчах ги от интернет , но не мога да ги ползвам. За моето тегло какво съпротивление ми е нужно да има ластика.

29.06.16
21:59

6:00 бягане 2.500 км
7:00 домашно мюсли с прясно мляко +чаена лъжица слънчòгледов тахан
12:00 панирана пилешка пържола с доматена паста със домати и краставици
19:00 таратор, салата домати, две пържени яйца
64.500 кг

Анелия Бинева

29.06.16
22:04

Няма смисъл да се мериш всеки ден..

30.06.16
09:32

казано от Ники Пеева на 29.06.16, 21:59:

64.500 кг

Ники,

Панировки и пържени храни -  ако е това, което си мисля, опитай да ги избягваш :)

01.07.16
06:55

6:00 бягане 3.700 км. Купих vivofit и вече меря колко бягам и колко вървя на ден пеш. Вървенето е от 5-7 км на ден
7:00 домашно мюсли с прясно мляко, чаена лъжица тахан
12:00 печено пилешко бутче с запечени картофи ( знам че не трябваше да ги ям тези картофи, но не издържах на изкушението)
19:00 таратор, едно яйце запечено, 6-7 мариновани копърки, парче сирене

64.000 килограма. Ураааааа цял килограм....Просто смешно е това .

01.07.16
06:56

казано от Анелия Бинева на 29.06.16, 22:04:

Няма смисъл да се мериш всеки ден..

Да, започвам вече да се разколебавам и съм на път да се откажа. Как може 1 килограм разлика след толкова пот

01.07.16
06:59

казано от Andji на 30.06.16, 09:32:

64.500 кг

Ники,

Панировки и пържени храни -  ако е това, което си мисля, опитай да ги избягваш :)

Анджи, и на мен ми става зле като изляза от работа и отида да хапна обедно меню навън. Няма една нормална храна. Чудя се какво да си поръчам. И стигам до извода ,че по-добре да е панирана пържола отколкото пържени кюфтета или късчета в сметанов сос ( бъкащи мазнини). Вече като видя чиния и си преставям това как ми се залепва на задника.

Анелия Бинева

01.07.16
07:57

Самото ти обсебване от този кантар и храна стресират тялото ти. Не се мери всеки ден, наслаждавай се на храната и нещата ще станат постоянно. Защо не разнообразиш тренировките? И защо да не ядеш картофи?

01.07.16
09:48

казано от Ники Пеева на 01.07.16, 06:59:

казано от Andji на 30.06.16, 09:32:

64.500 кг

Ники,

Анджи, и на мен ми става зле като изляза от работа и отида да хапна обедно меню навън. Няма една нормална храна. Чудя се какво да си поръчам. И стигам до извода ,че по-добре да е панирана пържола отколкото пържени кюфтета или късчета в сметанов сос ( бъкащи мазнини). Вече като видя чиния и си преставям това как ми се залепва на задника.

Ники,
След като кухнята около офиса е толкова зян, защо не си приготвяш храната  в къщи и да си я носиш в кутия.

02.07.16
08:11

казано от Анелия Бинева на 01.07.16, 07:57:

Самото ти обсебване от този кантар и храна стресират тялото ти. Не се мери всеки ден, наслаждавай се на храната и нещата ще станат постоянно. Защо не разнообразиш тренировките? И защо да не ядеш картофи?

Просто се страхувам ако не се следя на кантара да не изпусна момент на напълняване.

02.07.16
08:17

6:00 багане 3.00 километра
7:00 чаена лъжица тахан, домашно мюсли с прясно мляко
12:00 пилешки кюфтета на скара с домат и краставица
16;00 банан
19:00 Всичко излезе от контрол. Излязох с приятели и погълнах 5 бири, пържени картофи и пица. Сега се чувствам гузно

Купих часовник,който измерва извървените километри пеш. Вчера бягане и вървене общо 13 километра

03.07.16
16:38

6:00 бягане 3.500 километра; тае бо 50 минути
9:00 мюсли с прасно мляко; 2 чаени лъжици орехов тахан
12:00 свинска пържола със домат и краставица; две кюфтета печени; парче диня ( прекалих тука)
16;00 чаена лъжица орефов тахан
19:00 часа Приготвила съм за тогава 1 чиния яхния зелен боб

С кантара се гледаме лошо. Стигнах до извода,че може и да не мърда стрелката, защото наближавам цикъл, а тогава задържам вода. Ще чакам няколко дена и тогава ще се тегля.

03.07.16
17:43

Moмичета кажете как да се махне този корем. Като седна и изскача сякаш съм бременна в 4 месец. Отслабвам ли отслабвам в краката. Не искам да отслабвам на крака , а на корем. Ръцете са същите сланини. Виждали ли сте ръце с целулит. Аз като се загледам и се ужасявам.

Мнението беше редактирано от Ники Пеева на 03.07.16 17:58.

03.07.16
17:45

Какъв корем ? Ако искаш да нямаш никакъв корем, дори и като седнеш, просто трябва да свалиш мазнините.

Мнението беше редактирано от satisfaction на 03.07.16 17:46.

Carbohydrate

03.07.16
17:51

казано от Ники Пеева на 03.07.16, 17:43:

Moмичета кажете как да се махне този корем. Като седна и изскача сякаш съм бременна в 4 месец. Отслабвам ли отслабвам в краката. Не искам да отслабвам на крака , а на корем. Ръцете са същите сланини. Виждали ли сте ръце с целулит. Аз като се загледам и се ужасявам.

къде е този голям корем, аз виждам една голяма (имам още хубави прилагателни) цица))

казано от Carbohydrate на 03.07.16, 17:51:

къде е този голям корем, аз виждам една голяма (имам още хубави прилагателни) цица))

Еми тя това е снимала , какво да се види друго (giggle)

03.07.16
17:54

казано от satisfaction на 03.07.16, 17:45:

Какъв корем ? Ако искаш да нямаш никакъв корем, дори и като седнеш, просто трябва да свалиш мазнините.

Как да сваля мазнини от корема, а не от задника. Ставам несъразмерна.

03.07.16
17:56

казано от Carbohydrate на 03.07.16, 17:51:

Не е смешно. Даже е показателно как ако нямах гърди този корем който изкача наполвина навън щеше да е още по видим

03.07.16
17:57

казано от Ники Пеева на 03.07.16, 17:54:

Никак. Разпределението на мазнините зависи от хормоните и наследствеността, а не от тренировките или храната, от които се определя само общото количество.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.07.16 17:57.

Carbohydrate

03.07.16
17:57

няма как да свалиш корема при тази храна

03.07.16
17:59

казано от Boby_ на 03.07.16, 17:57:

Никак. Разпределението на мазнините зависи от хормоните и наследствеността, а не от тренировките или храната, от които се определя само общото количество.

С две думи излишно се мъча и спасението е липосукция

Carbohydrate

03.07.16
18:00

казано от Ники Пеева на 03.07.16, 17:59:

казано от Boby_ на 03.07.16, 17:57:

С две думи излишно се мъча и спасението е липосукция

глупости, има начин, намали си храната

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1