Трудна работа

Темата е заключена.
Прескочи до:

03.07.16
18:01

казано от Carbohydrate на 03.07.16, 17:57:

няма как да свалиш корема при тази храна

Имаш в предвид, че храненията са по-малко от 5 ли? Или самата храна е ужасна,която ям?

Carbohydrate

03.07.16
18:02

казано от Ники Пеева на 03.07.16, 18:01:

казано от Carbohydrate на 03.07.16, 17:57:

няма как да свалиш корема при тази храна

Имаш в предвид, че храненията са по-малко от 5 ли? Или самата храна е ужасна,която ям?

количеството и качеството на храната трябва да се корегират за режим - отслабване

03.07.16
18:06

Разбрах. Сама няма да оправя тази храна. Понеделник ще посетя диетолог. Чета обаче тук хора,които поглъщат много повече храна, а смъкват.

03.07.16
18:12

Може би тези хора са с 20г по-малки от теб. Може би имат много по-голяма активност от теб. Може би гледаш само количеството, но не и качеството на храната, която ядат. Може би :)

Мнението беше редактирано от satisfaction на 03.07.16 18:12.

03.07.16
18:12

казано от Carbohydrate на 03.07.16, 18:00:

казано от Ники Пеева на 03.07.16, 17:59:

казано от Boby_ на 03.07.16, 17:57:

казано от Ники Пеева на 03.07.16, 17:54:

казано от satisfaction на 03.07.16, 17:45:

Какъв корем ? Ако искаш да нямаш никакъв корем, дори и като седнеш, просто трябва да свалиш мазнините.

Как да сваля мазнини от корема, а не от задника. Ставам несъразмерна.

Никак. Разпределението на мазнините зависи от хормоните и наследствеността, а не от тренировките или храната, от които се определя само общото количество.

С две думи излишно се мъча и спасението е липосукция

глупости, има начин, намали си храната

Няма да промени разпределението, ако промени храната. Където качва първо, ще сваля последно, колкото и малко да яде. За да свали проблемните места, трябва да се изчисти много, тоест да е на сериозен дефицит, а това е пряк път към други проблеми дори за жени в тази възраст.
По-добре е да се гледа дългосрочно на нещата - активен спорт, лек дефицит и здраве са далеч по-важни от малко коремче или паласки.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.07.16 18:13.

03.07.16
18:48

казано от satisfaction на 03.07.16, 18:12:

Може би тези хора са с 20г по-малки от теб. Може би имат много по-голяма активност от теб. Може би гледаш само количеството, но не и качеството на храната, която ядат. Може би :)

Незнам каква активност имат, но в нормален ден вървя пеш 15 километра. Представи си ако седна на бюро- ще стана слон.

03.07.16
18:50

казано от Boby_ на 03.07.16, 18:12:

казано от Carbohydrate на 03.07.16, 18:00:

казано от Ники Пеева на 03.07.16, 17:59:

казано от Boby_ на 03.07.16, 17:57:

казано от Ники Пеева на 03.07.16, 17:54:

казано от satisfaction на 03.07.16, 17:45:

Какъв корем ? Ако искаш да нямаш никакъв корем, дори и като седнеш, просто трябва да свалиш мазнините.

Как да сваля мазнини от корема, а не от задника. Ставам несъразмерна.

Никак. Разпределението на мазнините зависи от хормоните и наследствеността, а не от тренировките или храната, от които се определя само общото количество.

С две думи излишно се мъча и спасението е липосукция

глупости, има начин, намали си храната

Няма да промени разпределението, ако промени храната. Където качва първо, ще сваля последно, колкото и малко да яде. За да свали проблемните места, трябва да се изчисти много, тоест да е на сериозен дефицит, а това е пряк път към други проблеми дори за жени в тази възраст.
По-добре е да се гледа дългосрочно на нещата - активен спорт, лек дефицит и здраве са далеч по-важни от малко коремче или паласки.

Да,имам ужасната структура тип ябълка. Четох, че при нея затлъстяват органите и проблем е инсулина. Означава ли това, че бягането трябва да е час след закуска или правилно бягам на гладно?

Carbohydrate

03.07.16
18:54

Йо, как така бързо направи заключение, без да си я видял в действителност, “доктор Боби”.
Аз ще подходя по реалистично. Всичко, което иска, може да стане и без да й повлияе отрицателно и тук на форума го виждаме това.
Прочети тая тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/72608
Не е преведена както хората)) и не е цяла, но има някои важни неща.

Септември ще е готова цяла книга, която я правя в момента. Тя ще обединява 4 книги и ще помага  100% на хората, които искат да отслабнат и не правят почти никакви физически натоварвания. Няма да я качвам тук по ред причини. Изданието ще е книжно и който иска да ми пише. ( малко реклама))

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 03.07.16 18:55.

03.07.16
19:02

казано от Carbohydrate на 03.07.16, 18:54:

Йо, как така бързо направи заключение, без да си я видял в действителност, “доктор Боби”.
Аз ще подходя по реалистично. Всичко, което иска, може да стане и без да й повлияе отрицателно и тук на форума го виждаме това.

Септември ще е готова цяла книга, която я правя в момента. Тя ще обединява 4 книги и ще помага  100% на хората, които искат да отслабнат и не правят почти никакви физически натоварвания. Няма да я качвам тук по ред причини. Изданието ще е книжно и който иска да ми пише. ( малко реклама))

Чел съм това. Моите извинения, но това са тотални недомислици без никаква медицинска и/или статистическа основа. Нещо като маркетинговите глупости на Поликин за връзката между хормони и минерали, изведена на базата на гънки и обиколки.
Казах вече - нужен е прагматичен подход. Активен спорт (ходенето не е спорт в тази връзка), умерено, разумно и разнообразно хранене в лек дефицит и търпение. Нищо друго. Бръсначът на Окам.

Carbohydrate

03.07.16
19:07

казано от Boby_ на 03.07.16, 19:02:

Чел съм това. Моите извинения, но това са тотални недомислици без никаква медицинска и/или статистическа основа. Нещо като маркетинговите глупости на Поликин за връзката между хормони и минерали, изведена на базата на гънки и обиколки.
Казах вече - нужен е прагматичен подход. Активен спорт (ходенето не е спорт в тази връзка), умерено, разумно и разнообразно хранене в лек дефицит и търпение. Нищо друго. Бръсначът на Окам.

кажи го на жените от форума)) Оооо, колко са много!!!  Как ли са го постигнали?! Сигурно с липосукция))) Нямат коремче и паласки, като на снимката И, о боже! здрави са!))) Чао, Боби)

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 03.07.16 19:07.

03.07.16
19:10

казано от Boby_ на 03.07.16, 19:02:

Казах вече - нужен е прагматичен подход. Активен спорт (ходенето не е спорт в тази връзка), умерено, разумно и разнообразно хранене в лек дефицит и търпение. Нищо друго. Бръсначът на Окам.[/quote
Благодаря за търпението. Ще видя храната на някое от момичетата тук и ще я консумирам същата. То ще си покаже.

Carbohydrate

03.07.16
19:19

Проблема на почти всички, които искат да отслабнат, че не ги интересува, защо се намират в това състояние. Искат “хапче” за проблема си. Първо хапчето, а пък после ще чета и мисля, защо съм се докарал до тук. Трябва да се търси причината за проблема, а не да се лекува самият проблем. Пушача не го интересува, че кашля, защото пуши, и като му кажеш да спре с цигарите за да не кашля, той ще те прати по далече...той го знае това и не иска да спира с цигарите. Той иска просто хапче, за да не кашля! ..Та така стоят нещата. Хубавото е, че процеса на трупане на мазнини е обратим!

03.07.16
20:37

Със сигурност сте прави, но и аз както доста жени искам отслабване в точно определена зона , а не навсякъде както се получава. ще му мисля какво ще правя- какво ще ям, по колко ще ям. Четох, че някой ядат тахан и затова започнах да го ям. Много е мазно и започвам да си мисля, че при моят тип затлъстяване таханът е грешка. Дали?

Carbohydrate

03.07.16
21:05

а каква бегачка беше, на дълги, къси или средни дистанции?

Carbohydrate

03.07.16
21:30

В менюто липсват:
Кисело-млечни продукти - йогурт, активия, сурватка
Зеленчуци и плодове
Фибри - трици
Ядки

Бих махнал от менюто си МЛЯКО И ЧЕРВЕНО МЕСО

Примерно меню:
Ставане: чаша вода и отивах да бягаш - АЕРОБНО или интервално, но на прага (да не се задъхваш!!!). БЕЗ ТАЕ БО!
Закуска след тренировката сутрин: 30 гр. орехи, 2 лъжици трици, 1 активия
След 1,5 часа: ябълка ( за един ден трябва равномерно, между храненията да изяждаш 3-4 ябълки) или 2 грейпфрута. Не ги смесвай ( яб. и грейпф., само отделно)
Освен това, като горното: чай с трици, или вода с трици...можеш да комбинираш с ябълка
Обяд: НЯМА, горното го разпределяш равномерно за през деня..ВОДА - пий вода.
Вечеря:  Китайско зеле със спанак.
• Китайско зеле – 250 г
• Пресен спанак – 250 г
• Обезмаслена извара – 100 г
• Краставица – 1 бр.
• Чесън – половин скилидка
• Соев соус
• Сусамово масло – 1 ч.л.
• Оцет
• Сол (ако искаш)
Спанака да се нареже на дребно, заедно с китайското зеле. Чесъна да се счука. Добавя се изварата. Заливка: маслото, соевия соус и оцета се смесват.
В салатата: белтък – 27,75 г; мазнини – 8,29 г; въглехидрати – 18 г.
Преди лягане. 2 белтъка от яйца.
Подбери си подобно меню. ОБЩО ЗА ДЕН: белтъци – 30г; мазнини – 30 г; въглехидрати – 50 г. Смятано без плодове и трици!
Изкарай така 1,2 седмици за да си оправиш обмяната на веществата!
Натоварването АЕРОБНО!!!
Мога да напиша много подробно, ама кой ли не иска да чете)...и нямам много време да мисля

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 03.07.16 21:35.

03.07.16
21:44

казано от Carbohydrate на 03.07.16, 21:30:

Кое от тези е млечно кисел продукт?
- йогурт - думата отдавна е загубила занчението си и в момента под това наименование могат да се намерят предимно подсладени джънкове
- актиивия...не знам какъв продукт имаш предвид, но ако е марката, която ми изскача на първо четене...много е далеч от истината
- суроватката дори не е продукт, а е остатъчно вещество, което намира малко приложение

Carbohydrate

03.07.16
21:55

казано от Маргарита Манева на 03.07.16, 21:44:

казано от Carbohydrate на 03.07.16, 21:30:

Кое от тези е млечно кисел продукт?
- йогурт - думата отдавна е загубила занчението си и в момента под това наименование могат да се намерят предимно подсладени джънкове
- актиивия...не знам какъв продукт имаш предвид, но ако е марката, която ми изскача на първо четене...много е далеч от истината
- суроватката за пиене! дори не е продукт, а е остатъчно вещество, което намира малко приложение

Да си ги произведе тогава тези бактерии, щом ги няма в продуктите отдавна. Или ти ги произведи и ни ги продавай))). Това не е мой проблем!Не знам къде още я има тази българска бактерия, но е факг, че помага на микрофлората в организма ни, нали така )

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 03.07.16 21:56.

Carbohydrate

03.07.16
21:57

http://aktivia.bg/1/Продукти ето)

03.07.16
22:03

Бактериите ги има и са повече отколкото си мислиш, има ги и в продукти, но не в изброените от теб.
Това на сайта на данон е пълна глупост. Има десетки публикувани изследвания, доказващи нищожния брой на живи бактерии в техните продукти.
Какво точно имаш предвид под “суроватка за пиене”?
Принципно, всеки си произвежда бактериите, просто храната,която консумираме много често не е в тяхна полза.

Carbohydrate

03.07.16
22:11

казано от Маргарита Манева на 03.07.16, 22:03:

Бактериите ги има и са повече отколкото си мислиш, има ги и в продукти, но не в изброените от теб.
Това на сайта на данон е пълна глупост. Има десетки публикувани изследвания, доказващи нищожния брой на живи бактерии в техните продукти.
Какво точно имаш предвид под “суроватка за пиене”?
Принципно, всеки си произвежда бактериите, просто храната,която консумираме много често не е в тяхна полза.

ЕЕ, ти си ебаси и отрицателната личност. Еми помогни малко! Млякото не е мляко, месето не е месо, семената растат в мръсни райони, рибата също не е наред, зеленчуците и плодовете са с нитрати и т.н. Остана само като теб: да скъстим крака и да вегетираме)), молейки се на Буда))...

03.07.16
22:15

Не съм изобщо негативна. Просто не си купувам боклуци от рекламите и да се надявам да има нещо полезно в тях. Предпочитам да задълбая в нещата, да загубя малко време и усилия, но да знам че това което ям съдържа това, което се очаква от него да съдържа.
Информираността не е негативизъм!
Аз не седя със скръстени крака и не вегетирам. Всъщност съм доста по-активна от повечето от хората в нещата, с които се занимавам.

Мнението беше редактирано от Margi на 03.07.16 22:19.

Carbohydrate

03.07.16
22:21

казано от Маргарита Манева на 03.07.16, 22:15:

Не съм изобщо негативна. Просто не си купувам боклуци от рекламите и да се надявам да има нещо полезно в тях. Предпочитам да задълбая в нещата, да загубя малко време и усилия, но да знам че това което ям съдържа това, което се очаква от него да съдържа.
Информираността не е негативизъм!

Еми,...браво на теб! Аз обичам да се храня ( малкия научи нова дума на руски - какашка)))))

03.07.16
22:23

казано от Carbohydrate на 03.07.16, 22:21:

( малкия научи нова дума на руски - какашка)))))

Да, това, което си пуснал на линка е какашка. ;)

Carbohydrate

03.07.16
22:26

казано от Маргарита Манева на 03.07.16, 22:23:

)))))))) ПИчелиш
Но, ето това https://www.facebook.com/Rodopcanka
го купувам редовно и......ВКИСВА за 7 дена някъде в хладилника!!! Хубаво е! Не е какашка)))))

04.07.16
06:51

казано от Carbohydrate на 03.07.16, 21:05:

800 метра и 400 с препядствия :)

04.07.16
06:59

казано от Carbohydrate на 03.07.16, 22:26:

казано от Маргарита Манева на 03.07.16, 22:23:

)))))))) ПИчелиш
Но, ето това https://www.facebook.com/Rodopcanka
го купувам редовно и......ВКИСВА за 7 дена някъде в хладилника!!! Хубаво е! Не е какашка)))))

Не се карайте. Киселото мляко си го правя сама, т.е не купувам от магазина. Когато пиша таратор това означава домашно мляко, че има в състава. Проблема на домашното мляко е че всъщност не знаеш колко масленост има. В годините назад ,когато тренирах помня, че ни даваха да ядем кисело мляко, но прясно мляко забраняваха.

Carbohydrate

04.07.16
07:34

казано от Ники Пеева на 04.07.16, 06:51:

така и подозирах. ти използваш за енергия на мускулите гликоген, за това нямаш въздух, просто бягаш твърде бързо сигурно. За това ти отслабват краката. Пробвай да бягаш по-леко и по-продължително, може и интервално (50 метра в по-бързо темпо, последвано от 200 метра нормално), даже, ако имаш колело, то ще е още по-голям ефект ;). Просто мускулите на краката ти са хипертрофирани към силово бягане - не горят мазнина и не я използват за енергия. Даже митохондриите са умрели в тези гликолитични мускулни влакна, за това нямаш и предишната издържливост! Повече кислород, повече горене на мазнини, но не и задъхване. Почнеш ли да се задъхвах, значи минаваш към анаеробен режим - работят бързите мускулни влакна (те не използват кислород и не изгарят мазнини). Изобщо, трябва внимателно да подхождаш към бягането. Диета с аеробни тренировки! и ще видиш, че ще смъкнеш това коремче и паласки - само при условие, че наистина ги имаш в повече! Не сме те видяли на снимка даже, а и изтри оная)))

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 04.07.16 07:41.

Carbohydrate

04.07.16
07:47

Има още един начин да свалиш това, което искаш, но е по-бърз и много по-труден за издържане, защото чувството на глад е много голямо и просто, даже да си сложеш нешо малко в устата, можеш да не спреш...))))

04.07.16
19:01

казано от Carbohydrate на 04.07.16, 07:34:

казано от Ники Пеева на 04.07.16, 06:51:

така и подозирах. ти използваш за енергия на мускулите гликоген, за това нямаш въздух, просто бягаш твърде бързо сигурно. За това ти отслабват краката. Пробвай да бягаш по-леко и по-продължително, може и интервално (50 метра в по-бързо темпо, последвано от 200 метра нормално), даже, ако имаш колело, то ще е още по-голям ефект ;). Просто мускулите на краката ти са хипертрофирани към силово бягане - не горят мазнина и не я използват за енергия. Даже митохондриите са умрели в тези гликолитични мускулни влакна, за това нямаш и предишната издържливост! Повече кислород, повече горене на мазнини, но не и задъхване. Почнеш ли да се задъхвах, значи минаваш към анаеробен режим - работят бързите мускулни влакна (те не използват кислород и не изгарят мазнини). Изобщо, трябва внимателно да подхождаш към бягането. Диета с аеробни тренировки! и ще видиш, че ще смъкнеш това коремче и паласки - само при условие, че наистина ги имаш в повече! Не сме те видяли на снимка даже, а и изтри оная)))

Taзи теория ме замисли сериозно въпреки че единственото нещо което ми влияе що годе върху тялото целокупно е тае бо. Там смъквам на невероятни места и виждам мускули на неочаквани места, когато го играя. Може би само забелязах че от вътрешната страна на краката влияние най- добро има бягане. Проблема с тае бо е че в тези жеги не мога да се запра вкъщи и да го тренирам. Затова и реших до октомври само бягане, а почивните дни тае бо като допълнение. А това за по-бързото бягане го правя за да вдигна пулса максимално, но наистина се задъхвам. Относно снимките, след като пуснах една и после се засрамих от коментарите. Главата умишлено съм си изрязала, защото професията ми е такава, че в моя средно голям град много хора ме познават и не искам да ми четат драмите тука със сланините :))))

04.07.16
19:05

казано от Carbohydrate на 04.07.16, 07:47:

Има още един начин да свалиш това, което искаш, но е по-бърз и много по-труден за издържане, защото чувството на глад е много голямо и просто, даже да си сложеш нешо малко в устата, можеш да не спреш...))))

хм

Carbohydrate

04.07.16
19:11

) Ето, че се прояснява ситуацията. Видя ли, че трябва само да се обърнеш назад и малко наблюдение върху себе си....Сигурен съм, че ще се справиш, щом забелязваш вече, от какво и как ти влияе ;)

04.07.16
20:02

Днес ден почивка. Яд ме е - в това прохладно време този цикъл ми обърка всичко
6:30 2 варени яйца + чаша прясно мляко
12:00 тук се прецаках - телешко върху пюре от картофи и салата от домат,краставица, зеле
19:00 чиния салата цвекло
19:30 яхния зелен боб без сос, само боба + 5 маслини
Нищо не казахте за тахана, затова ще си хапна и две чаени лъжици орехов тахан

05.07.16
21:01

7:00 Чаша прясно мляко
12;00 Пиле със зеле
15:00 един бонбон :)
20:30 три чаени лъжици паста от лешници 70%
Пилешки гърди с грах,царевица,броколи

64 килограма

06.07.16
21:22

7:00 овесени,ръжени ядки,ленено семе, сушени плодове, прясно мляко
13:00 цедено мляко с бисквита, малини, овесени ядки
19:00 парче свинска шунка, половин скумрия печена

приключвам с почивката и от утре тренировка

07.07.16
19:01

7:00 мюсли с прясно мляко
12:00 таратор миш-маш
15:00 един бонбон
19:00 скумрия на фурна

вчера се теглих 63 килограма, а днес се тегля 64.400. Или кантара е счупен или и въздух да ям ще съм все 64 килограма

07.07.16
19:33

Не е задължително това, което показва кантарът да е вярно - килограмите не са всичко; Важни са и количествата храна - ако ядеш ок храна, но е прекалено много (или прекалено малко!), едва ли ще има прогрес. Защо грубо не чекнеш колко ти е TDEE, демек, колко калории ти трябват, за да съществуваш (има много такива калкулатори в нета) и не им смъкнеш един 10-20% дефицит (или колкото там искаш за fat loss); Правиш си приблизителни поне логове в MyFitnessPal или друга такава програма за тракване на калории и ще имаш идея колко и как си изяла. От там нататък, гледаш да има разнообразие в режима и виждаш кое и как работи за теб. Защото наистина, това, което е ок за един, не е ок за друг - идеи може да се взимат, но другото е до напасване. :/ Може да ми е банална и дърводелска идеята, но според мен работи :)

Мнението беше редактирано от RogueOne на 07.07.16 19:34.

09.07.16
12:22

казано от Afhaengig на 07.07.16, 19:33:

Не е задължително това, което показва кантарът да е вярно - килограмите не са всичко; Важни са и количествата храна - ако ядеш ок храна, но е прекалено много (или прекалено малко!), едва ли ще има прогрес. Защо грубо не чекнеш колко ти е TDEE, демек, колко калории ти трябват, за да съществуваш (има много такива калкулатори в нета) и не им смъкнеш един 10-20% дефицит (или колкото там искаш за fat loss); Правиш си приблизителни поне логове в MyFitnessPal или друга такава програма за тракване на калории и ще имаш идея колко и как си изяла. От там нататък, гледаш да има разнообразие в режима и виждаш кое и как работи за теб. Защото наистина, това, което е ок за един, не е ок за друг - идеи може да се взимат, но другото е до напасване. :/ Може да ми е банална и дърводелска идеята, но според мен работи :)

Ще се мъча някак. То е ясно.

09.07.16
12:23

Вчерашния ден ме е срам да го запиша, защото и пица ядох и лазаня. Изобщо трябваше да отида на един рожден ден и после гледах виновно празната си чиния.

09.07.16
13:13

Ники, виж сега, на първо място дневника си е за теб, какво ще впишеш и как се чувстваш и какво си тренирала е единствено и само за теб. Хората тук могат или да си вземат някакви бележки от него или да ти помогнат с нещо. Няма от какво да те е срам да описваш. Като се върнеш след време назад можеш да видиш къде са ти евентуалните грешки, къде това, което си правила е работило за теб и т.н. Срам те е от себе си? Ти вече знаеш какво се е случило. Моят съвет е да си максимално подробна, за да си полезна на себе си след време. Ние ще те четем дори и с лазанята :D (която btw ми е най-любимото ядене хаха )

09.07.16
13:38

казано от Ники Пеева на 09.07.16, 12:23:

Вчерашния ден ме е срам да го запиша, защото и пица ядох и лазаня. Изобщо трябваше да отида на един рожден ден и после гледах виновно празната си чиния.

Баси, ти така както го написа, ще вземе и на мен да ми стане съвестно за изпитите бира и ракия вчера, бял хляб, пица ;))

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1