Нищо специално, просто дневник.

Прескочи до:

23.06.16
11:46

Днес: дърпащи.
////
Мъртва тяга: 4х3/ 190кг.
Тяга с широк хват: 3х3/ 155кг.
двусети:
Набирания без тежест: 4х8
Гребане с дъмбел: 4х5/ 40кг.
////////
Всичко беше много зле. Тренирах в една заличка, която е в приземен етаж. Много задушно там, нямах никакъв кислород, а така не съм се потил през живота си. Като не тренирам на сравнително добре проветрено място, просто нямам въздух и издъхвам.
Отделно, че откакто се прибрах в родния дом, няколко дни нашите ме използват като общ работник- премести това, вдигни онова, отиди там, качи се там и тн. Просто физически и емоционално съм изцеден. Очаквах, че като се прибера, просто ще си почина няколко дни и ще си събирам багажа, пък то какво стана. Пак хамалогия мамка му.
Сега от жегите нищо не ми се яде, просто по цял ден пия вода и “Крадецът на ябълки” :D .
Айде, няма да се оплаквам повече :D .

казано от pefo pefo на 23.06.16, 11:46:

Отделно, че откакто се прибрах в родния дом, няколко дни нашите ме използват като общ работник- премести това, вдигни онова, отиди там, качи се там и тн. Просто физически и емоционално съм изцеден. Очаквах, че като се прибера, просто ще си почина няколко дни и ще си събирам багажа, пък то какво стана. Пак хамалогия мамка му.
Сега от жегите нищо не ми се яде, просто по цял ден пия вода и “Крадецът на ябълки” :D .

Това ми е много познато, въпреки че съм момиче. Не знам как ти е минало дори през ума, че ще си починеш като се прибереш :д Успех все пак :Д

23.06.16
16:18

казано от Никол Иванова на 23.06.16, 14:43:

казано от pefo pefo на 23.06.16, 11:46:

Това ми е много познато, въпреки че съм момиче. Не знам как ти е минало дори през ума, че ще си починеш като се прибереш :д Успех все пак :Д

Майка ми е сама жена, а сега прави и ремонт. Така че просто си знам, че ще ме нагърби с нещо :D . Днес чух следната реплика от нея “Докато си тука, ще те използвам” :D .
А точно преди малко се прибирам вкъщи от последната задачка и чувам “Почини си малко, че после ще трябва да пренасяш дърва”.
Сигурно на бригадата няма да се моря толкова, колкото тук :D .

30.06.16
20:05

Онзи ден:
5 кръга:
Клек: х20
Лицеви опори: х10
Военна преса: х15
Гребане с щанга: х15
/////
Днес:
5 кръга:
Клек: х20
Бърпита: х10
Военна преса: х10
///
По- късно:
двусети: Набирания и лицеви опори.
//////
Вече не знам кой ден съм на бригадата. Има една постройка в която открих една щангичка с някакви тежести, максимума е около 60- 65кг. Така че всичко в тея тренировки е било с еднаква тежест.
Все едно се намирам у казармата (не че съм ходил в казарма). Мястото за баня и тоалетна е на 100- 150 метра от караваната. Душовете са общи, дори нямат и прегради. Влизаш у една голяма стая с 6 душа и се плакнеш с останалите голи задници. После жега- студ, излизаш гол по гащи за да си стигнеш до караваната :D . Същото е и за тоалетните, мивките и кухнята.
Ставаме рано, пием кафе пред караваната и гледаме поляните. 8 часов работен ден, после групово къпане, а след това пиене на ракия и ядене на салати, докато жените готвят.
Абе малко полеви условия, ама ми се отразяват доста добре. Тоя чист селски въздух и импровизирания фитнес ми се отразяват доста добре.

24.08.16
13:19

Вчера се прибрах в България. От два месеца не бях тренирал сериозно, поради липсата на база и време. Днес ми беше първата тренировка, която беше отчайваща.
Малко бутащи, а всъщност тренировката трябваше да бъде за цялото тяло...
Клек: 3х5-6/ 80кг.
Лег: 3х5-6/ 60кг.
Клек с дъмбел пред гърдите: 2х5/ 20кг. дъмбел.
Военна преса: 3х5/ 40кг.
////////////
Всичко е много зле. Никаква сила, никаква издръжливост, откакто съм в България не спирам да се потя. Днес от половин часова тренировка, замина едно двулитрово шише с вода. Поне си чувствам ставите като нови. Преди от време на време ме постягаше кръста или ми пукаха колената, а сега нищо, даже се зачудих, че без проблем направих пълен клек, тоест, че съм си запазил мобилноста.
Месец се потях по тунелите с череши, още толкова бачках в централен склад на Морисонс, където на 2 градуса температура мъкнах щайги с меса и палети на по 9 часови нощни смени. Мислех, че от тези дейности съм закоравял и, че щангите ще ми се сторят като детска игра, но съм се заблуждавал жестоко :D .
Преди да замина бях около 97кг. Сега съм 90кг. Бачкането и хабенето на нерви е най- големия враг на мазнините.
Утре мисля да направя 2-3 серии мъртра тяга, да видим там колко е отчайващо положението.
Който е фен на Jose Aldo, да даде палец нагоре.

25.08.16
11:38

Днес:
Мъртва тяга: 3х4-5/ 115кг.
Няколко серии набирания без тежест, по 8-10 повторения.
Планк
Хиперекстензии
След това доста стречинг.
////////////
Отново всичко ми тежи, само набиранията са наред, можеби защото съм по- лек от преди. Като се сетя преди колко кила вдигах на тягата, а сега на тези килограми как се зорих и потих, направо ми се плаче :D . Градиш нещо с години (макар и посредствено) и накрая всичко рухва за едни 2 месеца липса на тренировки.

Няма страшно, ако си редовен, бързо ще върнеш силата :)

26.08.16
10:50

Днес трябваше да почивам, но снощи и днес рано сутрин ядох домашна баница с домашно кисело мляко и силата ми дойде. А и следващите 2-3 дни поради разни ангажименти, навярно няма да мога да тренирам.
Днес:
Клек: 4х5/85кг.
двусети:
Кофички без тежест: 4х10
Клек с дъмбел пред гърди: 4х5/ 25кг. с лека пауза в долната част.
—-
Военна преса: 4х40кг. доста на бързо, с къси почивки.
//////////
Днес имах доста повече сила от първия тренировъчен ден. Чувствах се и по- уверен, но отново се изморих твърде бързо.
Гледам назобания “инструктор”, който навярно на години е по- малък и от мен, как обучава някакво 15-16г. лапе, как да прави задно рамо на пек- дек машина. Явно базовите движения за всеки начинаещ не са съвсем важни. Отделно, явно не го обучаваше както трябва, и на помощ се притекоха назобаните чичковци, които по цял ден си говорят страшни истории за 90-те на висок глас, та да могат да ги чуват и да им се възхищават всички кифли и филмирани “ала- под прикритие- къде ми е какаото” тийнейджъри.
Кога ли ще се оправи фитнес индустрията в България :D .

02.09.16
14:21

Тренировката днес:
Клек: 4х5/120кг./1х8/100кг.
Лег: 4х5-6/80кг.
двусет:
Клек с дъмбел пред гърди: 3х8/25кг.
Кофички: 3х10/ без доп. тежест
...
Военна преса: 3х5/ 50кг.
///////
Имам още 3 неописани тренировки, които бяха кръгови за цялото тяло. Тази тренировка е от днес, бързо започвам да възвръщам старата си форма. Вече няма мускулни трески, бързо измаряне, липса на сила и тн. Надявам се до 1- 2 месеца да възвърна старите си силови постижения.

03.09.16
17:55

Днес:
Мъртва тяга: 1х5-120кг./1х5-125кг./1х3-130кг./1х2-135кг./1х1-135кг./1х1-135кг.
Тяга с широк хват: 3х3-110кг. през около 30сек.
Набирания с 10кг. тежест: 4х5
Хиперекстензии, планкове, малко коремни преси на наклонена пейка.
//////////
И на тягата ми се възвръща силата. Крака, кръст, гръб, всичко беше стабилно, но пустият му хват се е отхлабил доста. Чудих се дали да не тръгна със смесен хват (за да издърпам повече кила) но се отказах. Почна ли един път със смесен хват, няма да има отърване. Хвата ще ми заслабне още повече и ще се образуват разни дисбаланси- поне така мисля.
Имам чувството, че се уголемявам с всеки изминал ден, тениските и панталоните започнаха да се изпълват :D .
Явно е защото отдавна не бях тренирал, сещате се, както начинаещите се променят доста драстично в началото. Ако не беше това, щях да си помисля, че в закупените ми от Англия-та аминота има някаква по- специална химия.
Баси звяра чУек.

05.09.16
14:31

Днес:
Клек: 5х4/ 125кг.
Набирания подхват: 5х5/ 15кг. тежест.
Лег: 5х7-8/ 85кг. на бързо
двусет:
Машини за разгъване и сгъване на бедра, няколко серии на бързо.
/////
Мислех да правя кръгова тренировка, но почти всичко в залата беше заето. Все така силата продължава да нараства, което е добре. Бях си обещал, че повече сладко няма да ям, но вчера хапнах някакви бисквити. Добре че след 2 дни почвам да бачкам, че то без работа не се седи. Цял ден се шматкам назад- напред и се чудя какво да правя. От скука бях започнал и лицеви опори да правя вкъщи. А уж мислех поне месец да се излежавам и да пия кафенца по заведенията, но явно този начин на живот не е за мен. От малък са ме учили, че труда краси човека :D .

10.09.16
15:29

Имам 1-2 неописани тренировки.
Днес:
Клек с щанга: 5х5/133кг.
Лег: 5х6-7/90кг.
двусет:
Клек с пудовка пред гърди: 4х8/ 30кг.
Кофички: 4х5/10кг. тежест.
—-
-малко бедрени разгъвания на машина
-малко трицепс на вертикален скрипец.
/////////////
Днес намерих една много яка заличка, пълна с какви ли не фитнес пренадлежности- лостове с различна дебелина, пудовки, трапбар, халки, вериги и подобни.
Ще се помъча да сглобя някакъв тип тренировка, в която да включа някои упражнения с пудовки и трапбар.
Имам и друга цел, някакси да наблегна на краката. Не говоря само за силов прогрес на клека, или  използването на някакви специфични протоколи, а по- скоро да правя повече упражнения за крака и да видя дали ще има прогрес.

11.09.16
17:53

Днес:
Мъртва тяга: 3х3/135кг.
Трап-бар: няколко опита, заучаване на техника, достигане до 5х90кг.
Набирания тесен подхват: 4х5/15кг. тежест.
—-
Малко гребане с дъмбел, малко фермерска разходка, малко бицепсово сгъване, малко хиперекстензии.
////////////
Днес за пръв път правих тяга с трап-бар.
По едно време като увеличих тежеста, видях и усетих как левият ми крак влиза на вътре, тоест коляното ми се свива към другият крак. По едно време сякаш и леко вдигах петата отново на левия крак. С малко повече концентрация, спрях да кривя крака и да вдигам леко петата, но все пак проблема е налице.Десничар съм и усещам как десният ми крак е по- силен от другия.
Общо взето имам разни дисбаланси, които трябва да оправя. В началото мислех, че ще кривя трап бара нагоре- надолу (като люлка), но нямаше такива проблеми.
Трябва да направя някаква рестрикция на калориите, че почнах пак работа зад бюро, а единствените ми физически занимания ще са фитнеса и ходенето пеша. Лошото е, че напоследък пак започнах да си позволявам сладко и бира :D .

17.09.16
18:18

Скоро не съм писал, малко по спомен ще го карам...
Понеделник трябваше да почивам, а и след работа бях изморен, но тренирах.
Пон:
двусети:
Клек: 5х8/ 125кг.
Лег: 5х8/ 85кг.
двусети:
Клек с пудовка: 4х10/30кг.
Горен лег с дъмбели: 4х8/27,5кг.
няколко кръга от: Лицеви опори/ Сгъване за задно бедро/ Разгъване за предно бедро.
////
Няк’ва хипертрофия гоня :D .
—————-
Сряда:
Мъртва тяга: 5х5/ 140кг.
Набирания: тесен подхват: 5х5/ 15кг.
двусети:
Военна преса: 4х5/ 50кг.
Гребане с дъмбел: 4х8/ 27,5кг.
двусети:
Фермерска разходка/ Хоризонтален скрипец.
///////////
Тоя хоризонтален скрипец го добавих за напомпване, а и да ми измори още повече хвата. Започнах да тренирам малко по- обемно от това на което съм свикнал.
————-
Четвъртък:
Клек: 3х3/ 135кг.
Лег: 3х3/ 95кг.
Няколко кръга от румънска тяга, кофички, бедрени разгъвания.
————————
Днес, събота:
двусети:
Клек:5х3/ 138кг.
Лег:5х3/ 95кг.
двусети:
Трап-бар: 4х5/ 90кг.
Лицеви опори върху поставки: 4х10
Малко кръгове от преден клек, кофички, бедрени сгъвания.
///////////
Напоследък ми се тренира доста, не съм описал нещата като планк, хиперекстензии, коремни преси, и стречинга разбира се, но ги правя редовно.
От понеделник до петък съм на работа, така че ще гледам през уикендите да се раздавам повечко в залата.

18.09.16
21:43

Днес:
Мъртва тяга: 3х3/ 145кг./ 3х2/ 148кг.
Военна преса: 4х3/ 58кг.
двусети:
Набирания подхват, без тежест: 4х8
Мечка- просто лост, чийто край е закрепен за поставка: 4х5/40кг.
Фермерска разходка с 30кг. дъмбели- 2-3 пъти.
1-2 серии гребане с 27,5кг. дъмбел.
малко бицепсово сгъване с 17,5кг. дъмбели.
////////
Тягата все още не е каквото беше, но усещам подобрения. Упражнението беше без колан и фитили, с надхват.
От село ми донесоха по една щайга с домати, краставици, чушки, няколко кори с яйца, няколко буркана с домашно кисело мляко и малко сирене. Махнете ги тия годжи берита и хималайски работи, от градината на БГ бабите се получава най- добрата био-шит-супер храна ;) .
Всеки ден си правя по минимум 2 салати от тези био храни, и просто усещам как силата е с мен.
Храната е повече от добре, но пак посягам към бирата.
Днес съквартирантките са нощна смяна и мога спокойно да си слушам група Кино, без да чувам за пореден път “пак ли ги слушаш тези руснаци”. Карат човек да се чувства виновен, че слуша истинска музика, а не Дриско и компания.
Все тая, слушам си тука култови изпълнители и се развивам духовно, с бира в ръка :D .

18.09.16
23:03

8-)

19.09.16
19:39

Хубава песен, хареса ми (yes)
Днес:
Клек: 5х8/ 125кг.
Преден клек с 30кг. пудовка: 3х10/ с лека пауза.
двусети: две серии сгъване и разгъване за задно и предно бедро
Лег преса за крака: 4х15/ 60кг. през 10сек.
//////
Днес само “кръките” тренирах, нали уж на тях започвам да наблягам. Сякаш малко обемна беше тренировката, но ми хареса, краката доста се напомпаха. Днес няма бири, няма сладко. Май ще стакна някакви аминокиселини, рибено масло и креатин монохидрат (единствените добавки които сякаш реално ми помагат).

28.12.16
17:30

Супер отдавна не съм писал. Признавам че е от мързел :D . Иначе тренировки почти не съм пропускал.
Преди месец- два се запознах с един треньор, бивш щангист, който откри някои грешки в клека и пуш пресата ми (нищо фрапиращо де). С малко наблюдение и проби установихме, че глезените ми не са достатъчно мобилни, но работим по въпроса.
В момента поизчиствам формата, тренирам повече ядрото и работя за мобилност, и ми е доста тежко :D . Но вече се усеща някакъв напредък.
Януари месец ще съм доста зает, така че може да няма редовни тренировки в залата.

03.01.17
19:32

Вчера и днес по- леки тренировки.
Вчера:
Клек: 5х8/ 115кг.
Лег: 5х8/ 90кг.
Преден клек: 3х5/ 100кг.
Военна преса: 3х5/ 50кг.
Доста стречинг и някои упражнения за мобилност на глезените.
Днес:
Мъртва тяга: 6х3/ 150кг. през 15- 20сек.
Набирания: 4х8 собствена тежест
Хиперекстензии с 10кг. диск.
планк, стречинг
//////////
От седмица и нещо не бях тренирал, отделно около 3-4 дни през този период ме беше хванал някакъв вирус. Температура, тежко разтройство и повръщане. Даже на Нова година не пих алкохол, защото още бях на лекарства.
Сещате се как е след пауза и боледуване. Вчера бях много неадекватен, потих се от най- малкото усилие, всичко ми тежеше и не можех да се концентрирам. На клека правих доста дълги паузи между сериите, защото нямах никакви сили.
Днес имах повече сили и тренировката беше по- сполучлива.
Заради боледуването или не, след празниците съм с 3кг. надолу, а всички се оплакват как са качили :D .
Сериала “Narcos” доста ми хареса.

04.01.17
09:53

04.01.17
12:01

Жалко, че така и не се навиха за трета част на тоя филм.

04.01.17
14:57

Днес ми се ходеше до залата, уж колкото да пораздвижа, защото бях леко скован в началото, но сякаш се получи добра тренировка.
Лег: 5х3/ 135кг.
Клек: 5х3/ 175кг. проба за 178кг. но нещо не се получи
Кофички: 3х10-12 през няколко секунди
Преден клек: 3х5/ 80кг. следене на техниката, бавно изпълнение и с лека пауза, имаше и 1-2 серии само с лоста.
Малко планк, хиперекстензии, стречинг.
////
Отивам днес пред “Лафка” за кафенце. Докато се усетя, зад мен имаше поне 10 накачулени оскотели хорица, чакащи да купят поредният билет от лотарията. Д*йба простия народ, д*йба. Хората като овце се нареждат пред тея лафки и си плащат поредния “данък простотия”, пълнейки джобовете на Пеевски, Черепа или който е там шефа на “Лафка”. Тая държава се изхранва само от хазартни игри, проституция и риалити формати. Доста мои приятели, между 25 и 30г. се издържат само от борсата и лотарийните билети. Деградацията е пълна, но сами сме си виновни :) .

04.01.17
15:24

Ама и  ти си купуваш от Лафка....пък било то и кафе.
Нищо не трябва да се купува от там!

04.01.17
15:31

Така е, прав си :) . Даже за втори или трети път си взимам от там кафе, но вече ще престана.

11.01.17
21:06

Не бях тренирал от 5-6 дни. Днес влязох в една хендмейд 90-те стайл малка заличка. Стари щанги, самоделни уреди, дъмбели направени от незнам си какви чаркове и тн.
1.Клек: 3х4/175кг.///3х3/178кг.///3х5-6/165кг.
2.Лег: 4х8/ 120кг.
3. Преден клек: 3х6-7/ 100кг.
4. Наклонен лег с дъмбели: 3х8/ можеби 28кг.
5. Една две серии вертикален скрипец за трицепс.
Малко планк, стречинг.
////////
Както написах по- горе, тренирах в някаква забутана заличка. Поне 10мин. търсих дискове за клека. В крайна сметка намерих по две от еднаква тежест, но всички бяха от различен вид, цвят и диаметър :D . Не усетих някакво изкривяване на ляво или на дясно, така че тежестите си отговаряха. Реших на клека да се пораздам, и го направих.
Лежанката беше някаква самоделка. Много тънка, твърда и неудобна, нещо и височината й не беше като хората. Лоста тънък и гладък. По време на втората серия нещо ме заболя рамото и не посмях да вдигна още килата.
Наклонения лег с дъмбели много зле. Клатушкаща се лежанка. За килограмите на дъмбелите не съм много сигурен. Самите те бяха някакви ръчно направени от разни стари дискове и тръби. Отдавна не бях боравил с такива :D .

12.01.17
19:49

Днес:
Мъртва тяга/ достигане до 3х3/195кг.
Военна преса: 5х5/60кг.
Набирания: 4х10 без тежест
малко обръщания от вис, хиперекстензии с 10кг. диск и бицепсово сгъване с лост.
//////
Тягата доста добре. Не съм болен, във форма съм, надъхан съм :D . Заради вчерашната калпава лежанка, днес ме боляха рамената и военната куцаше. В залата не видях колан с верига и се набирах без допълнителна тежест.
///////
Мисля 2017г. да е годината на трайното отслабване и драстичните промени. В момента съм 100кг. Мисля да смъкна до 90-85кг. (правил съм го и преди).
Мисля да променя тренировките, да пробвам нещо различно. На моменти ми се иска да се запиша на бокс (не съм филмар). Напоследък тегля някакви фитнес приложения за телефона и гледам разни тренировки за издръжливост и тн.
Като цяло искам много работи, хем да съм релефен, хем да съм масивен, но ако може да не губя сила, но в крайна сметка си оставам посредствен :D . Братовчед ми е голям спортяга, зоби се от време на време, но аз не смея. Малко съм страхлив по природа, а и като човек който не се взима на сериозно, просто не ми се занимава с медикаменти.

14.01.17
20:50

Днес:
7 или 8 кгръга от:
Клек- кофички и набирания
——
няколко двусета от лицеви опори и гребане с Т- образна щанга.
///////////
Реших да разнообразя малко. Кръговете бяха супер на бързо, чак накрая ми се замая главата. Щангата на клека беше 100кг. (колкото е и теглото ми в момента). От два дни яко глад, а всъщност съм само с 250- 300кал. надолу :D . В понеделник може да направя една тренировка тип 5х5, или просто да направя една тежка тяга. Ще гледам да разнообразявам от време на време, не защото мисля, че така ще прогресирам повече, а просто за да ми е по- интересно.

19.01.17
17:57

Понеделник и вторник правих кръгови тренировки, с кратки почивки между кръговете, бая потене и задъхване имаше.
Днес:
Клек: 3х2/180кг. още 2-3 серии с 170кг.
Кофички: 4х15
Преден клек с дъмбел пред гърди (35кг.): 3х10 през няколко секунди
Военна преса: 4х5-6/ 65кг. доста на бързо
Малко трицепс на скрипец
///////
Днеска много тежко всичкото. Уж ми се тренираше, но като влязох в залата, мерака ми секна. На клека всичко беше с доста дълги почивки. Никакви двусети или трисети не правих. Залата е доста студена, даже като пипна лоста, ръцете ми замръзват, но учудващо за мен, загрявам доста бързо и не се мотая.

20.01.17
18:27

Днес:
Достигане на 1х1/ 200кг. мъртва тяга, но с много зор.
Трисети от набирания, гребане с щанга и една машина за гръб.
//////
Днес гледах “Воевода”. Много ми хареса филма. Дано някой ден направят римейк на “Шибил”. Отивам на кръчма, да пия руйно вино, да играя хора, и да заколя някое заптие (хора от турски произход да не се обидят за последното, майтапя се).

26.01.17
17:17

Неделя, понеделник и вторник имаше тренировки. В неделя не трябваше да тренирам, но едни приятели, пълни начинаещи ми казаха, че ще ходят, реших да ги видя как се справят и да им дам няколко съвета. В последствие направих тренировка за цялото тяло, с понижен обем и интензивност, колкото да се понапомпя, и да им покажа някои базови движения.
За понеделник и вторник тренировките не ми се описват.
Днес тренирах:
Тяга до единица за 200кг. Малко военна преса и набирания. Тягата беше главната цел. Но усещам, че не ми е добре. Нямам енергия, по трудно загрявам, нямам настроение, а през нощта трудно заспивам. Мисля да си дам два дни пълна почивка, а след това да направя една разтоварваща седмица. Извинявам се, че отново не съм редовен с дневника :D . Вчера пак посегнах към бирата, но малко- половин литър.
Някой ако чете дневника и му се занимава, ще може ли да сподели метод свързан с по- голямата хипертрофия на бедрата. Не говоря просто за наблягане на клека, силова прогресия и тн. А за хипертрофия, увеличаване на обема на бедрата и прасците. Метод, начин, набор и брой на упражнения. Краката винаги са ми се стрували мускулна група която сякаш изостава, въпреки клековете. Прасец не съм тренирал поне от година, и гледам, че е станал като на ученичка, само дето е по- космат :D .

Бих ти препоръчал преден клек с тесен разкрач и повече повторения към 20, или лег преса пак с тесен разкрач и с прави ходила ( смисл успоредни), напади също 15-20 на крак

26.01.17
18:20

Предният клек не ми се отдава много, но започнах пак да го правя от време на време (даже във вторник правих преден клек с щанга). По принцип освен класическият клек зад врат, много харесвам клек с дъмбел пред гърди (май гоблет клек се наричаше), като правя по 8-10 повторения на серия, с кратки почивки между сериите. Краката доста ми се напомпват от това.
До скоро когато тренирах в по- екипирана зала, правих и лег преса, и като цяло от време на време наблягах на обема- клек, гоблет клек, лег преса, бедрено сгъване. Но този обем някакси доведе до регрес на клека. Можеби съм надскочил нужният за мен обем и интензивност, и не съм се възстановявал подобаващо.
Лег пресата доста ми напомпва краката, но сякаш от нея много ми се натоварват коленните стави (правил съм упражнението в различни ъгли, но сякаш промяна няма). Бедреното разгъване доста ми напомпва предните бедра, но сякаш и то доста ми натоварва колената, а и гледах едно клипче в което обясняват, че машината за предни бедра натоварва повече колената, отколкото самите бедра и трябва да се внимава.
Един път се пробвах да клякам на една Хакен клек машина. Еми... имах чувството, че ще се контузия, че ще падна, и дори ми се зави свят :D .
Заради това най си уважавам свободните тежести. Стане ли нещо, просто пускаш лоста и си в безопасност (специално за клека говоря).
Не обичам да тренирам само една мускулна група в един ден, но явно трябва да тренирам краката отделно, да има един ден в който да се фокусирам само и единствено на тях. За Смолов нямам нужните топки за да пробвам :D .

27.01.17
09:01

Ето:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/78462/P280#p-1218252
Като за теб тежестта ще е около 60 кг и във всяка тренировка по една серия с около 30 повторения бедрено сгъване и бедрено разгъване.

27.01.17
18:46

Благодаря за предложението. Задължително ще се изпробва :) .

30.01.17
18:12

Разтоварваща седмица:
4 кръга:
клек: 4х10/100кг.
набирания: 4х10/ собствено тегло
лег: 4х8/ 90кг.
/////
За няколко дни съм в родния си град. В съответната зала не бях влизал от три месеца. Влизам, и всички филмари и мутри ме гледат странно. Явно е странно да видиш как някой използва съблекалнята, сменя си дрехите и обувките когато влиза в кварталната заличка :D . Естествено стойката за клек беше свободна, а всички криви и малки лостчета за бицепсово бяха заети. Даже се зачудих защо и лежанката е свободна, все пак днес е интернационалния ден за гърди.
Тая мода с това мутренско и мачовско поведение няма ли да спре бе, аман вече :D . В по- големите градове е сравнително добре, явно има някакво развитие, но в по- малките градове и села, деградацията е пълна.
След разтоварващата седмица ще пробвам схемата на James Hinks’‘

01.02.17
18:13

Разтоварваща:
мъртва тяга: 4х8/100кг.
раменна преса с дъмбели, седнал: 4х10/20кг.
малко кофички, лицеви опори и планк
////////
В близките два до три дни може да нямам възможност за тренировки.
Тая песен колко ми напомня за Дубай, не е истина просто :D . Имам някакви планове в БГ, но май по- добре пак да замина за Англия-та, да изкарам някой паунд, и да си направя отново една екскурзийка на топличко.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 01.02.17 18:17.

09.02.17
14:21

Така... Много работи се случиха с мен през последните няколко дни. Сменях квартира, съквартиранти, приятелката замина в края на януари за Англия. От доста време ми предлагат да запиша докторантура, а заплатата е 450лв. В крайна сметка реших, че не си заслужава. Така че до няколко дни отлитам със самолета.
Имаше няколко тренировки през последните дни, както и няколко последни пиянства с приятелите.
Не знам кога пак ще тренирам с тежести, и кога отново ще попълвам този дневник.
Сбогом от мен за сега. И не се предавайте като мен, а бъдете патриоти и добри хора.

07.07.17
20:24

Отдавна не съм писал. Още работя в Англия, но съм в двуседмичен отпуск и се прибрах в България. Вече направих няколко тренировки във фитнеса. Форма сякаш не съм изгубил много, защото работата ми е физическа. По цял ден мъкна по 15кг. щайги и ги трупам на палета. По цял ден търча напред назад и изтласквам щайги на високо. Вижда се че съм по едър от повечето и ме експлоатират повечко 😄 . Повечето пъти работим над 8-10 часа. Абе общо взето фитнеса ми е на работа. Купих си две пудовки и стойки за лицеви. Едни колеги имат щанга и два дъмбела, така че скоро очаквайте гастарбайтер- хоуммейд тренировки. Извинявам се ако има много грешки, пиша от телефон.

09.07.17
18:10

Вчера бях на море и плувах доста. Днес имам доста стабилна мускулна треска. Надявам се утре да успея да посетя залата. След няколко дни се връщам в Англия и започвам с пудовките. По 9 кг. са и ще трябва да намеря по- тежки.

10.07.17
10:50

Днес на бързо в залата...
Няколко кръга:
Клек с щанга
Набирания надхват
Кофички
...Клека достигна до 110кг. Общо тренировката със загряването беше около 30мин. Всичко беше с много кратки почивки.
Утре ще имам повече време и ще действам по- силово. Може една тежка тяга да направя. Ще видим колко ми е спаднала силата 😄 .

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1