05.09.16
12:05
Здравейте! Понеже съм НОВАК разбрах че е добре да се ядат сутрин яйца и че бълтъка е бил по важен! Искам да знам също как да ги приготвя пържени или варени се ядат за т’ва изобщо не можа да намеря в нета тъй като тези дни много се нервирам по-тая тема за храненето всеки един дава различни мнения направо УЖАС!!! моля да ми помогнете със съвети тежа около 55/60кг висок:182 и съм в Германия! ??? :)(muscle)
Много ясно, че е по-добре да са варени.
Вариант е, разбира се, и да ги бъркаш на тиган без мазнина или с малко масло, но ако ги пържиш в олио, ще си далеч от качественото хранене.
05.09.16
14:23
Най полезните, високобелтъчни, с ниско ниво на въглехидрати и мазнин и са, белтъци от яйца (сварени) и извара.
Добави към всяко твое хранене по един или два белтъка и 50 или 100 грама извара.
05.09.16
14:37
казано от Евлоги на 05.09.16, 14:31:
Яйцата ги яж цели.
Аз попринцип така ги ям, защото ям по 3 на ден.
Ядат се само белтъците, когато ядеш по 10 яйца не ден.
Беше насочено към автора, но и за теб се отнася.
казано от Юлиян Каменов на 05.09.16, 14:37:
Ядат се само белтъците, когато ядеш по 10 яйца не ден.
Не мисля.
05.09.16
22:40
Задалжително с жълтъците се ядат яйцата колкото и да са, всичко полезно е в жълтъка, там има мнооого полезни вещества
06.09.16
17:09
казано от Thomas Dimitrov на 05.09.16, 12:05:
Здравейте! Понеже съм НОВАК разбрах че е добре да се ядат сутрин яйца и че бълтъка е бил по важен!
Здравей! Яйца могат да се ядат по всяко време, а не само сутрин.
Мит е, че от яйцето трябва да се яде само белтъка. Яж както белтъците, така и жълтъците. Научи повече.
казано от Thomas Dimitrov на 05.09.16, 12:05:
Искам да знам също как да ги приготвя пържени или варени се ядат за т’ва изобщо не можа да намеря в нета тъй като тези дни много се нервирам по-тая тема за храненето всеки един дава различни мнения направо УЖАС!!! моля да ми помогнете със съвети тежа около 55/60кг висок:182 и съм в Германия! ??? :)(muscle)
Да, за съжаление има прекалено много и прекалено противоречива информация в интернет, но пък можеш да следваш тези съвети в подбора си на източници.
Можеш да ядеш яйцата по различни начини и е хубаво да го правиш, за да разнообразяваш и да пробваш различни рецепти.
- варени (като и тук можеш да разчупваш с идеи)
- на омлет в тигана с краве/кокосово масло
- бъркани със сирене/извара/кашкавал/зеленчуци
- на очи
- мъфини ю
и т.н.
07.09.16
00:46
Аз понеже съм слаб и искам да кача килограми няма ли да ми служи Олиото за това? Понеже казвате че не е хубаво да има много олио в това което готвя? (muscle)
07.09.16
10:35
казано от Thomas Dimitrov на 07.09.16, 00:46:
Аз понеже съм слаб и искам да кача килограми няма ли да ми служи Олиото за това? (muscle)
Едно варено яйце дава около 78 калории, 6 г. белтъчина, 5 г. мазнина. Като го опържиш в мазнина калориите ще станат около 90-95, балтъчината остава същата, но мазнинното съдържание се учеличава на около 7 г. (зависи каква мазнина ползваш). Това яйце е около 10% от минималните ти дневни нужди.