Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:

Браво, пожелавам ти поне 200 да бутнеш на Джонито ;). Само с какво пожелание започвам новата страница :D .

Мнението беше редактирано от Иван Благов на 17.09.16 12:41.

Вчера на сватба........тежко, тежко :) Не прекалих де, имаше много блага домашна ракия, сръбнах мъничко. Повече наблегнах на безалкохолните, че беше жега, а аз поради причини описани на предната страница бях в един лек пуловер и имах нужда от константна хидратация :D Все пак, има леки поражения - дясната плешка и рамо пак ме наболяват, ама ще минат тия дни :D Позитивното е, че миналата седмица се бях хлъзнал и си бях набил лявата пета при спирането, което доведе до кофти болка в ахилеса и глезена (най вече ахилеса и то при шпиц). Днес на прибиране, докато разглеждах в един магазин се бях разсеял, стъпка настрани рязко, глезена изпука яко....и няма грам болка. Явно е имало разместване и го наместих.... :D

Тренировка
Седмица 17, Ден 3

Тяга : 2х120; 1х 170, 170, 220, 260, 290

Размисли и страсти :

Днеска не беше денят.....

Първо, че така и не успях да си почина от сватбата като хората, краката яко вдървени все още. Ненаспан 2 дни поред (по-точно неспокоен сън със събуждания, иначе количествено не беше много зле), отидох до залата - затворена за 3 дни за ремонт. Мислене на място - айде към 128мо да направя каквото имам. Жега яко докато стигна, още на 170-220 усещах, че не са добре нещата. 290 - трудни с аванс 5кг, оптимистично до 10. Човек ще рече да съм доволен, ама мислех да има и следваща тежест, а то...мъка и кривина. После реших на 220 да правя повторения, но още на 1вото пак разбрах, че днес не е денят. И гоу хоум. Надявам се сряда да е отворена залата, за да тренирам като хората. Не е лошо 128мо, но не е моето място, обстановката определено е доста различна от 125то :)

Тренировка
Седмица 17, Ден 6

Тяга : 3х70, 120, 170 ; 1х220, 260, 290 ; 0х310

Лежанка : 4х 70, 100, 120 ; 2х4х140

Размисли и страсти :

Мдаааа.......бях решил да направя поправителен на тягата днес, донякъде стана - 290 много по-леки от предния път, 300 са сигурни. За 310 - комбинация от фактори, за да не станат, но си тежаха. Докарах ги до коляното, натежаха и ги пуснах. Като цяло днес беше по-добър ден, чувствах се по-добре, не толкова одървен. После на лежанката нямах много време, направих колкото да не е без хич и излетях за работа :) Двете четворки на 140 си натежаха на последните повторения, но пък преди това доста добре нацелих нещата. Лошото е, че тези 2 последни повторения си бяха тегави и раменете поотнесоха малко :D Но съм доволен като цяло :)

Тренировка
Седмица 18, Ден 3

Клек : 3х 70, 120 ; 2х170 ; 1х190, 210, 230*

Размисли и страсти :

Прилично днес, в момента не напъвам максимално докрай, защото съм почнал да клякам лоу бар, така че още нагласям нещата. Доста леки 190 и 210, като влезе повече гъз и задна верига си има значение. На 230 ми натежа, натисна ме и дълбочината не беше добра :) Реших като не ме пазят да не рискувам, но има и някакъв аванс, не е опит на макс. Тествам и как е клякането с колан, не са зле нещата, малко трябва да го наглася да не ме реже само и ще съм доста по-стабилен :) Дадоха ми малко акъл за клека в залата, та ще го имам предвид :) Мисля че повторенията ще са ми по-лесни с този стил на клякане, но тепърва ще видим :)

Тренировка
Седмица 19, Ден 1

Лежанка : 4х70, 100 ; 3х120, 2х130 ; 4*, 3* х 140

Тесен лег : 2х8х70

упражнения за ротаторния маншон 2 суперсерии х10 повторения на всяко

Размисли и страсти :

Мисля че ТОЛКОВА СЛАБА тренировка не съм имал скоро. Пълен, тотален, невероятен потрес беше. Бях абсолютен “Еднорък Джо” - дясната ръка пълен ужас - китка, лакът, рамо (то най-малко) ме боляха, като лакътя беше най-зле. Още като се събудих имах болка в дясната плешка, а след тренировка като си навеждах главата наляво и усещах дърпане от врата към плешката точно, ама много остро. Нито можах да се стегна хубаво (че и кръста беше натегнат след 3 12-часови смени), нито да изтласкам хубаво лоста от гърдите заради болката в лакътя. Отделно и колената нещо не са наред, направо се чудя дали артрита не ме е хванал и от студеното време да ме боли всичко :D :D :D Опитвам да гледам положително, но днес беше толкова зле, че целият ми ден е тотално зле и настроението е криво.

Утре мислех тяга, но  ще си дам почивка и ще направя дълъг престой на апликатора и ролера....рамото и лакътя ако не престанат да ме дразнят ще ги режа и слагам робо-ръката и те така! :D

П.П. Звездите на 140 са защото и на 2те серии последното повторение е с помощ.

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 01.10.16 19:53.

Виках да тренирам пак и да повторя горното фиаско с надявам се по-добър резултат...но за съжаление си направих сметките без кръчмар. От вчера съм болен, повръщане (не ми остана какво да повърна в един момент...), болки и слабост в мускулите, не можех дори да отида до тоалетната снощи без да се държа за стените около мен, направо залитах и все едно ме бяха били с пръчка. Днес една идея по-добре, но пак дори ходенето из нас ми е доста натоварваща активност. Гърба и кръста специално са много зле, не знам дали съм спал накриво, но положението е #РевеМиСе . Планирам почивка, много течности, горещи душове и дано скоро да съм по-добре.

Това звучи като вируса, който ме беше хванал и всички около мен. На мен сауната ми помага най-много в такива случаи.

08.10.16
00:49

казано от Херцог Трън на 04.10.16, 14:06:

Виках да тренирам пак и да повторя горното фиаско с надявам се по-добър резултат...но за съжаление си направих сметките без кръчмар. От вчера съм болен, повръщане (не ми остана какво да повърна в един момент...), болки и слабост в мускулите, не можех дори да отида до тоалетната снощи без да се държа за стените около мен, направо залитах и все едно ме бяха били с пръчка. Днес една идея по-добре, но пак дори ходенето из нас ми е доста натоварваща активност. Гърба и кръста специално са много зле, не знам дали съм спал накриво, но положението е #РевеМиСе . Планирам почивка, много течности, горещи душове и дано скоро да съм по-добре.

Гледам те теб ,има няма и те хващат вируси. Аз откакто тренирам сериозно отново, не съм се разболявал. Може би 2 пъти за последните 5-6 години и то за по 2-3 дни. Чудя се някой път,  каква е комбинацията, ген и тн ... но това което достигнах до изводи е почивката. Ако човек не работи редовни смени и се претоварва започва да боледува повече. Претоварването е много кофти нещо.
Ти на какво го отдаваш това ?

08.10.16
09:44

Аз да се изкажа непитан - на имунитет го отдавам.

Вече дали е ген, оптимална храна/тренировки/почивка или комбинация от тези неща не знам. С 3 деца на училища/детски градини и стотици колеги с различен социален статус съм изложен на вируси и бактерии постоянно и очевидно и неминуемо понякога прихващам. Но докато децата и жената по няколко пъти в годината си изповръщат с дни червата от скапаните вируси, аз най- много да ми се догади малко следобеда и да отида веднъж извънредно до тоалетната и толкоз. Т’ва ми е боледуването. Иначе температура не вдигам никога, гриповете ги карам с малко мускулни болки, течащ нос и на парацетамол и витамин Ц. Последно съм отсъствал по болест от работа преди 7-8 години когато ми излезе зверски ечемик и с едното око направо не виждах :D

От друга страна, професора ми по анатомия все разправяше че, тези, които се разболяват по- рядко живеят по- кратко. Както не се разболяват и като поостареят и се разболеят от нещо злокачествено и умират, а тези дето все охкат и уж все са болни си кретат до 90.

А ти Херцоже според мен трябва да си дадеш почивка и да го даваш по- леко с тренировките. Това всеки ден нещо да те боли и ти да напъваш още ми се вижда доста срещу здравия разум. Тялото ти иска да ти каже нещо. Мен ако не послушаш, послушай него.

Айде със здраве!

Мнението беше редактирано от Димо на 08.10.16 09:45.

Тренировка
Седмица 20, Ден 2

Лежанка : 4х70, 100, 120 ; 1х130 ; 3х140* ; 3х130 ; 5х5х120

бицепс и трицепс (сгъване с тесен лег) - 6-8 повторения в няколко суперсерии

Размисли и страсти :

Тренировка със смесени чувства, усещах се свеж, загряващите серии вървяха много добре, но на 140 - ноу пауер. Загуба на сила има след тази нередовност. Освен това покрай този вирус за няколко дни съм 4-5кг надолу, което малко или много се отразява (някъде из Т-нейшъна бях чел, ако не се лъжа Кристиан Тибодо, че неговите наблюдения са как лежанката най-много страда от загубата на тегло, за разлика от тяга и клек, които не толкова).

Иначе общо взето нямах никакъв мускулен тонус, изглеждах сякаш не съм тренирал никога. Затова и вкарах малко обем, иначе щеше да е безсмислено ходенето съвсем. Малко тесен лег и сгъване с кривия лост за раздвижване. Пробвах после рамо с дъмбели седнал - да ама не, никаква сила нямаше вече от малкото, която намерих за тренировката и 20ките дъмбели ме смачкаха.

Тия дни ще гледам да направя повече тренировки, за да възвърна ритъм. Другото е, че пак ще почна адаптогенния стак - от известно време съм занемарил и се чувствам отпаднал и уморен, а така или иначе имам цяла кутия родиола.

Малко ъпдейт, че не съм писал от няколко дни :)

Тренировка
Седмица 20, Ден 7

Петък

Тяга : 5х 70, 120; 3х170 ; 3х3х200

Тренировка
Седмица 21, Ден 1

Събота

Клек : 5х70, 120 ; 5х170, 3х200, 2х5х170

Тренировка
Седмица 21, Ден 3

Снощи след работа

Малко лежанка стандартна с 60, малко с дъмбели 20ки и 30ки - неуспешно...

Напомпване на машините набързичко

Размисли и страсти :

Няколко дни не писах, но си тренирах. В петък тягата беше малко по-тежка, отколкото ми се искаше. Не ме притеснява, след известна почивка винаги ми тежи, но бързо си връщам усещането. На клека беше по-добре. Клякам вече лоу бар, като 200 и после на 2те серии на 170 ме гледаха за дълбочина, а последната серия беше дори с команди и 2 секунди пауза долу. Стабилно, не ми тежи, само ми се хлъзгаше щангата на гърба и за малко да ми обърне едното рамо на последното повторение заради това :D

Снощи пълен фейл на лежанката - още на 60 ме режеше десният лакът, с дъмбели същото - ни с 20ка, ни с 30ка, има болка. Направих там някакви 5ци, напомпах малко гърди и трицепси на машините и си тръгнах. Утре вероятно тяга пак, а и ще мисля кога да ходя да видим лакътя, той ми е единственият проблем, нищо друго не ме боли слава богу :)

Тренировка
Седмица 21, Ден 5

Тяга : 3х100, 140, 180 ; 5х3х210

Размисли и страсти :

Като за след работа - толкова :) Без особени трудности, колкото да не е без хич :) Малко насъбрах дисковете в офисния фитнес, че да заредя щангата.

Лошото е, че лакътя още ме боли и то от елементарни движения и много малки тежести. Мислех да греба с дъмбел, но не би.

Малък ъпдейт от мен :) Позагубил съм се, но се движа :) Макар и ограничено. За съжаление болките в лакътя ме поограничиха сериозно (дори гребането с дъмбел беше неприятно, както и не малко ежедневни дейности), та раздвижвах последните дни в офиса след работа - кардио тренировка - катерене на стълби. 8 етажа, колкото пъти мога нагоре и надолу, без спиране. Днес бях да ме кърпят, тоци-моци, имам сложен кинезиотейп на ръката, живот и здраве края на седмицата се връщам с пълни сили :)

Тренировка
Седмица 23, Ден 2

Тяга : 5х70, 120, 150 ; 3х170 ; 4х4х200
Лежанка : 5х50, 70, 90 ; 3х110 ; 4х4х120

Размисли и страсти :

Бърза тренировка, още имам болки в лакътя, мислех събота да тренирам, но тогава бяха силни, та не можах. Днес реших каквото ще да става, ще тренирам. Прилично беше, на 120 имах леко неразположение, но докато правех лега - нямаше болка. Тягата и лежанката в СС, за да спестя време. На тягата - зверски одървена задна верига, имах усещането, че ще скъсам нещо. И колана не можех да наглася като хората, та съвсем. Избутах, почвам всеки ден да се мачкам, че съм го занемарил ужасяващо и си казва думата. Утре пак ще тренирам, сега на работа.

Тренировка
Седмица 23, Ден 3

СС :
*първите 2 серии от всяко са загряващите, 3та до 5та са основните
Горен скрипец : 5х 60-70-80-80-80
Долен скрипец : 5х 60-80-90-90-90
Раменна преса :  5х 40-50-60-60-60

СС :

упражнение за ротаторите 2х10 с ластик
пълна чаша 2х10 с ластик

Размисли и страсти :

Добра и бърза тренировка, за около 30 минути приключих с малко размотаване в началото. На долния скрипец малко се пресилих може би, но то беше заради хвата, от вчерашната тяга предмишниците са ми изморени. На раменната без драми, само дето блеех на 1вата загряваща и още с 1вото спускане си шибнах главата с лоста... :D :D :D

С упражненията за ротаторите раменете ми изгърмяха много. Накрая леко си избуших пак лакътя, докато се преобличах...сякаш няма нещо сериозно. :)

Снощи бях труп, толкова ми беше зле, че като се прибрах само се съблякох, измих и легнах да спя, главата ми щеше да се пръсне. Днес бях като краставичка след толкова сън. Малко съм схванат, но 10 часа са си 10 часа :) Сега пак на бачкане.

Тренировка
Седмица 23, Ден 4

Клек : 5х 70, 120 ; 4х 150 ; 4х4х170

СС :

Разгъване : 2х10х40
Сгъване : 2х10х30

Размисли и страсти :

Добра тренировка, сравнително стегната, може и още малко. На клека най-трудно ми беше на 1вата работна, на коята бях с колан. После го махнах и беше в пъти по-лесно.

На разгъването и сгъването - без почивка, само за напомпване, от едното на другото - 4 серии една след друга. Всичко беше добре.

Тия дни не ми остава хич време, а може би и аз не си го разпределям добре.

Лакътя ме заболя като се прибрах, но разбрах веднага от какво - предмишницата от долната страна, мускулът който тръгва откъм малкият пръст беше болезнено натегнат. Малко масаж, предмишницата се отпусна, а с нея и болката в лакътя спря.

Сега пак на бачканье.

Тренировка
Седмица 23, Ден 5

Лег с дъмбели : 5х 17,5 , 25, 30 ; 3х5х35
Силово гребане : 2х5х45
Тесен лег : 3х5х90

суперсерии за ротаторите

Размисли и страсти :

Добра тренировка, силата се завръща бавно и славно. Станах безумно рано, за да имам време да мина тренировката преди работа, което е хубаво - малко дисциплина в повече и нещата ще се получат.

Сега на бачкане.

Тренировка
Седмица 23, Ден 6

Трап бар ниски дръжки : 5х70, 10х120, 2х10х140

Румънска тяга с дъмбели : 2х10х27,5

СС :

Трап бар високи дръжки : 3х150, 3х190, 3х220, 2х230, 1х240
Тяга : 3х120, 3х170, 3х210, 2х230, 1х240

Размисли и страсти :

Накратко и нашироко - С М А З А Н. Изглежда малко, но обемът на тягата (била тя с дъмбели/трап бар) е ужасен. А товаренето и разтоварването на трап бар и щанга едновременно е кардио само по себе си. Убих се тотално, задната ми верига е аут.....на последната тяга имаше малко борба да дозаключа, но само толкова... Направо не знам къде се намирам :) Но се искат жертви, какво да се прави...

Лакътят ме скъса в момента, в който предмишниците се напомпиха - поне открих проблема и скоро ще го разреша...

А ноември се очертава доста брутален месец и ако оцелея, ще си е живо постижение - тренировките + че ще взема повече часове в офиса, защото обявиха доста солидни бонуси за допълнителен труд, а предпразнично ще дойдат много добре. Допълнително ми идва и ученето за един сертификат, та нещата стават слоооожни...

I am phenomenal
With every ounce of my blood
With every breath in my lungs
Won’t stop until I’m phe-no-menal
I am phenomenal
However long that it takes
I’ll go to whatever lengths
It’s gonna make me a monster though
I am phenomenal
But I would never say, ‘Oh, it’s impossible’
Cause I’m born to be phenomenal

Тренировка
Седмица 24 Ден 4

Тяга : 5х70, 120 ; 3х170 ; 4х4х210
Лежанка : 5х70, 90; 3х110 ; 2х125+2х120 ; 3х4х120

Размисли и страсти :

Тия дни много зле откъм сън, много работа, наложи се вместо 2, да почивам 4 дни, та днес се чувствах вместо отпочинал, доста изморен. На лежанката - пълен червей бях...мъка, мъка, мъка. На тягата бих казал що годе добре, но хвата също не беше добре, особено дясната ръка изпуска много...тая дясна страна ми е малко като на инвалид. Пак тренирах де, та не е съвсем зле.

Тренировка
Седмица 24 Ден 6

СС :

Горен скрипец : 5х 60, 80, 90, 90, 90
Долен скрипец : 5х 70, 90, 90, 90, 90
Раменна преса : 5х 50, 60, 65, 65, 65*

СС :

гигантска серия за ротаторите с ластик
пълна чаша с ластик

2х10 на всяко

Размисли и страсти :

Продължава липсата на време при мен, но някак успявам да сместя и тренирането. Не се чувствам перфектно като сила, но ще стане...много набързо действах днес, много минимални почивки и съответно много се убих. Лакътя ме болеше на раменната, последното повторение на последната серия с минимален пуш.

Толкова, сега бачкане..

Тренировка
Седмица 24 Ден 7

Клек : 70, 100, 140 ...3-4ки ; 2х10х100

Разгъване : 3х10
Сгъване :  3х10

Размисли и страсти :

Мамата си джаса.........Много зле днес. Краката свежи, всичко чудесно, но раммения пояс още 70кг го мачкаха брутално. На 140 направо беше ужас вече. Пробвах и преден клек да правя, ама нъцки - не ми тежи, но баланса на лоста беше потрес. Напомпах с 2х10 на 100, напомпах и на машините (не помня с колко килограма) и айде вкъщи. От известно време се каня да правя една програма за мобилити, време й е...

По едно време в залата дойде Сашо Пеловски, а точно като тръгвах - вратата се отваря и влиза ГРАМАДА - Веско Дойчев :) Много приятна среща :)

Тренировка
Седмица 25 Ден 2

Лег с дъмбели : 5х20, 25 ; 5х 35, 35, 40

Силово гребане : 2х5х50

Тесен лег : 3х5х95

суперсерии за ротаторите

Размисли и страсти :

Прилична тренировка, увеличих тежестите навсякъде и почивките бяха по-малки. Понапомпах се, последните серии на лежанките бяха с помощник и сякаш бяха най-стабилни, сигурно просто в главата нещо щраква като те пази някой :) На гребането може и още, но реших да го правя на стъпки, а не да се изсилвам.

Сега на работа.

Тренировка
Седмица 25 Ден 4

Трап бар ниски дръжки : 5х 70, 120 ; 2х10х150

Румънска тяга с дъмбели (пудовки) : 2х10х(2х32)

СС :

Трап бар високи дръжки : 3х150, 3х190, 3х230, 2х240, 1х240
Тяга : 3х120, 3х170, 3х220, 2х230, 1х240

Размисли и страсти :

Прилична тренировка, вдигнах тежестите навсякъде. Много кофти тренировка, от гледна точка на това, че просто почвам да се боря за въздух зверски, особено на суперсериите. Мисля че беше доста по-добре на 1ците де, по-леко от предния път.

На румънската ползвах 2 пудовки (2х32), добре беше.

Сега на бачкане.

Тренировка
Седмица 25 Ден 7

СС :
Тяга : 4х4х220
Лежанка : 4х4х125

Размисли и страсти :

Честно казано забравих какви са загряващите серии, знам че отделих повече време на лежанката, а на тягата май имах 3х120 и 2х170 и това беше.... Като цяло доста добре, с малки изключения. Пазиха ме на лежанката, първите 2 серии стабилно, без проблеми. На третата и четвъртата - последното повторение беше с борба, но абсолютно сам. Доволно, рамото ми отнесе леко, но нищо страшно. На тягата - ползвах много гаден лост и на 1вата серия буквално ми съдра кожата, едвам направих лежанката после. За останалите 3 серии ползвах фитили - не ми тежеше на ръцете, но грифа беше убийствен. Никакви драми и като изпълнение - само последното на 4тата серия имаше минимална борба за дозаключването, но нищо особено. Малко по малко почвам да си връщам формата, но е бавно.

След това трябваше мач, малко се забавихме с момчетата, които отивахме заедно, та малък крос в Борисовата да не закъснеем......учудващо, макар и разстоянието да беше минимално и да бях след тяга - прилично темпо и никакво задъхване...Мач така и нямаше в крайна сметка, но явно малко по малко увеличавам и аеробния капацитет. :)

Утре пак :)

Тренировка
Седмица 26 Ден 1

СС :

Горен скрипец : 5х 90-90-90
Долен скрипец : 5х 90-90-90
Раменна преса : 5х 70-70-70

малко почивка, намалих тежестите и се донапомпах с 10ки от горните

СС:
гигантска серия за ротаторите 2х10
повдигане пълна чаша 2х10

Размисли и страсти :

Рамене довиждане. Страшен гърмеж направиха...успях да направя 5ците със 70, което е добре, имах проблеми на втория кръг, понеже експериментирах с една идея разширяване на хвата, което не ми понесе добре, след това на 3тата със стандартния все едно бях махнал 10 кила от щангата, много лесни :)

Напомпах се хубаво, накрая със суперсериите за ротаторите направо избухна всичко в раменния пояс и бях неадекватен. Добре се получи, доволен съм.

На отиване видях весела компания, състояща се от Теди Илиева, весела и усмихната Саня, Петър и Ади (носеща 2 розови дъмбела :D ). Сладури абсолютни ;)

Също така, временцето днес перфектно, слънчево и топло, без вятър. Затова пък на пазара в Младост, понеже аз си ходя с късите гащи, една баба, продаваща на павилион ми каза, че с тия голи крака на нейните години няма да мога да ходя....тъй като не намерих да кажа нищо хубаво в отговор, подминах с усмивка :D

Тренировка
Седмица 26 Ден 2

Клек : 3х70-120-120-150 ; 4х4х170

СС :

Разгъване : 2х10х40
Сгъване : 2х10х35

Размисли и страсти:

Без особен коментар днес, прилично, но ми тежи и ме натиска на гърба прекалено тази щанга. Свиквам още с лоу бара...първите 3 серии не ми харесаха технически въобще...заради дисбаланса в раменте (ляво-дясно) щангата е леко завъртяна спрямо оста на тялото и се получава повече натоварване на десния крак....ще го работя това. Гърба от вчера ми е разбит, яка мускулна треска, раменете са по-добре.

Сега на работа...

Тренировка
Седмица 26 Ден 3

Лег с дъмбели : 5х 25-30-35-40-40

Силово гребане : 2х5х55

Тесен лег : 3х5х100

Размисли и страсти :

Много, ама много скоростна тренировка, пак увеличих навсякъде тежестите, а почивките минимални поради бързане. Справих се без помощ навсякъде, та нещата не са толкова зле :) Другият път ще опитам на лега с дъмбели да направя и 3те работни с 40ките, днес беше сравнително безпроблемно с тях.

Сега по задачи и на работа :)

Тренировка
Седмица 26 Ден 4

Трап бар ниски дръжки : 5х 70, 120 ; 2х10х150

Румънска тяга с дъмбели : 2х10х(2х32) (ползвах пудовки)

СС:
Трап бар високи дръжки : 3х190, 3х220, 2х240, 1х250
Тяга : 3х160, 3х200, 2х220, 1х240

Размисли и страсти :

Доста добра тренировка, увеличих малко тежестите, трябваше още на последната суперсерия, но на предните 2 имах малки проблеми с хвата, така че реших по-добре на сигурно. То пък и 250 трап, и 240 тяга излязоха леки, в пъти по-леки от предхождащите ги... Същото стана и със 160 тяга - тук имах усещането, че ще излетя, 150 на трапа бяха по-тежки. Румънската тяга този път без фитили (предният път се наложи...), дори с резерв на хвата бих казал.

А Бойко дойде тъкмо навреме, за да направи едно видео на последната суперсерия...общо взето - изглежда по-тежко отколкото ми беше, но малко след повторения - 3ки и 2ки на тягата, изпадам в кислороден дефицит и ми е неадекватно известно време, а и от 3 седмици ми е запушен носа и съм с почти перманентна хрема, което утежнява нещата.

Сега 2 дни почивка, после пак. Понеделник до сряда съм и отпуска, нямам мач през уикенда, което значи само едно - много ще се изгърми на следващата врътка от схемата. Все още работя със смешни тежести, особено на клека и лежанката, така че там имам повечко очаквания...

Тренировка
Седмица 27 Ден 1

Тяга : 3, 5х70, 2х120*

Лежанка : 4х 60, 80 ; 1, 1х110 ; 2х8х60

СС :
1х10, 1х15 :
гигантска серия ротатори
вдигане пълна чаша

Размисли и страсти :

Общо взето едно от най-слабите ми тренировки в последните години :) Нищо, ама нищо не се получи, тотален червей :)

Тягата  - на 70 бях брутално вдървен, въпреки че още в нас минах на фоумролера преди да изляза. Не можех да се наглася хубаво, пробвах, разтягах, пробвах - нищо. Реших - тяга от стойка, под коляно. Сложих 120 - едвам направих 2ка.

На лежанката - 60 тежат, викам си не съм загрял. 80 - тежаха не повече от 60, викам си - загрявам, ще станат нещата. Сложих 110 и ме направиха на мекица. Донапомпах с акцент на техниката с 2х8 на 60.

Само упражненията за ротаторите бяха добре и съм доволен, но то е заради малкото натоварване на лежанката.

Общо взето, 3 дни след като съм дърпал 240 със стабилен (според мен) аванс - едвам 120 от стойка. Нервната система днеска ми показа яко среден пръст :) Няма как да съм заслабнал толкова. Умората от работа този месец си казва думата. Допреди малко бях и 1вата ми нощна (12 часова) от около 3 години - отвикнал съм леко, ама не съвсем. Сега лягам, 3 дни съм отпуска. Ще се наспя и като се наспя - в залата :)

Тренировка
Седмица 27 Ден 2

СС :
Скрипец горен : 5х 70, 80, 90, 90, 90
Скрипец долен : 5х 70, 80, 90, 90, 90
Раменна преса : 5х 50, 60, 70, 70, 70

малко разцъкване с 32ката, за да се поизпотя

СС :
гигантска серия за ротаторите х 10, 10
повдигане пълна чаша х 10, 10

Размисли и страсти :

Нормално днес :) Тъй като съм отпуска и не бързам за никъде - спах до обяд :) Бавно разсънване и в залата към 2. Можеше и още на долния скрипец, който уж повече ми тежи обикновено (заради хвата). Раменната ме поизмъчи основно поради дисбаланса ми ляво-дясно, иначе имаше аванс и там.

Накрая направих 100 суинга с 32ката, комбинирани с лека раменна и лека лежанка (които бяха почивки между сериите суингове :) ), акцентирах върху техниката на движенията.

След това отново за ротаторите направих, доста добре се получи пак :)

Снощи след работа правих БГ порно ;) Голяма купа боб чорба, голяма домашна смокинова ракия ударих, домашно сушено мезе (тип филе Елена, но кайзеровано). Накрая завърших със стабилно количество домашна печена тиква за десерт ;) Комбинирано със съня, беше направо манна небесна за нервната система ;)

Имам сега да вкарвам ред в хаоса на задачките ми извън офиса...както и да отделя време на много горещ душ, комбиниран с фоумролер и апликатор, допълнени от още БГ порно тази вечер :)

Така се боря със снега сега, със синузита и с “изпържената ЦНС” :D

28.11.16
21:48

казано от Херцог Трън на 28.11.16, 21:26:

Ама това е празно!? така работи ли?

казано от Бойко на 28.11.16, 21:48:

Главата ти е празна на теб, каун! :* (devil)

29.11.16
00:01

казано от Херцог Трън на 28.11.16, 21:55:

казано от Бойко на 28.11.16, 21:48:

Главата ти е празна на теб, каун! :* (devil)

Ем аз не съм виномен- толко си мога, пипон!

Тренировка
Седмица 27 Ден 3

Клек : 3х 70, 120, 150 ; 4х170, 4х170, 4х180, 4х190

Лег с дъмбели : 5х 35, 40, 40, 40

Силово гребане : 2х5х60!!!

Тесен лег : 5х 100, 100, 110 !

сгъване с крив лост : 20, 15х30 ( Reps for Jesus!!! )

Размисли и страсти :

Много добра тренировка, видяхме се с рожденника Бойко Скаридски. И той поклЕка, малко трябваше да го убеждавам, че може да клекне това, което успя да клекне накрая, ама му се получи ;) А за моята тренировка - добре се получи и при мен, съчетах 2в1 - изоставах от схемата с една тренировка и нямаше кога иначе да ги съчетая.

Клекът - стабилен, тежи ми на гърба и раменете, не на краката. Лоу барът още е в процес на свикване.

После си направих и следващата тренировка по програма - дъмбелите натежаха, защото раменете бяха поизпържени от клека :) На гребането леко ми фалира хвата, но си направих нужното :) Поради липсата на по-големи дъмбели, ще гоня повторения тука :)

На тесния лег избухнах - без помощ направено всичко, не бях сигурен за 110, но си ги избутах ;)

Накрая малко плажна батка за бицепс, Бойко ме подкокороса да направя 20ка и ръцете ми станаха на желе направо....после се довърших с още една 15ка на 30кг. Бицага 44см мазна и напомпана :D

Тренировка
Седмица 27 Ден 4

Трап бар ниски дръжки : 5х70, 120 ; 10, 7 х 150

Румънска тяга с пудовки : 2х10 х (2х32)

СС :

Трап бар високи дръжки : 3х 190, 2х 210, 1х 230
Тяга : 3х 170, 2х 200, 1х 220

Размисли и страсти :

Изключително слаба тренировка. Гръб - вдървен (въпреки фоумролера), хват - желе. На всичкото отгоре бързах ужасно много и почивките бяха минимални.

На ниските дръжки - имах усещането, че сухожилията на бицепса на лявата ръка ще се скъсат при заключване. Макар че не правех резки движения, но то е едно усещане почти винаги, сега по-изразено заради вчера. Хвата ми фалира след 7то повторение от втората серия.

На пудовките добре, кръста сякаш се напомпа повече от обикновено, но не прекалено.

На суперсериите - нямах вече сили общо взето, а и бях притиснат от времето. Доста точно прецених нещата, 220 искаха мъничко борба, а и хвата наистина вече беше леш. Сега имам 3 дни (почти цял ден днес + 2 дни без тренировки) да се възстановя като хората, защото това завъртане на тренировките беше МЕГА СЛАБО..........

Херцоже, обичам те!

Тренировка
Седмица 27 Ден 7

СС:
Тяга : 4х4х220
Лежанка : 4х4х125

Размисли и страсти :

Направих си нещата, ама тежи, дейба :( Не бях грандиозно натегнат, което е добре (бая апликатор, ролер и горещи душове за отпускане имаше вчера), но пак тежи. Все пак свежо беше след тренировката. По-късно през деня имах и мач, преди който с част от момчетата обсъждахме как тренировките се отразяват на представянето - че при липса на тренировки, дори ако сваля 3-4кг се чувствам по-зле отколкото ако тренирам и кача 3-4кг. Най-добре разбира се е варианта да тренирам и да свалям :D Иначе се видяхме набързо с Юлето днес, и тя казва, че съм бил заслабнал, ама не съм много сигурен че е така :D Хубавото е, че май приключи за мен футбола за тази година - имаме още 2 мача, но единият сигурно ще бъде отложен за февруари (иначе трябва да се играе другата неделя късно вечерта), а на другия не мисля да участвам, освен ако не е 1000% наложително. Така ще имам един месец без футбол и време да се възстановя, защото 2 пъти седмично (тренировка и мач) ми се отразява много неприятно на пасивните структури и в един момент като се натрупа, възстановяването е бавно. А другата седмица може уикенда да го отдам и на СПА и да се поглезя максимално.

Иначе наблюдавам и във форума, а и не само, напоследък, че за съжаление в много голяма част от случаите мъжете смятат, че единият им кренвирш ги прави “мъже”, но тъжната истина е, че отвъд него няма нищо друго, което да покрие това им самочувствие :(

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 03.12.16 23:57.

Тренировка
Седмица 28 Ден 1

СС :
Скрипец горен : 5х 70, 80, 90, 90, 90
Скрипец долен : 5х 70, 80, 90, 90, 90
Раменна преса : 5х 50, 60, 75, 75, 75

СС :
гигантска серия за ротаторите х 12, 12
повдигане пълна чаша х 12, 12

Размисли и страсти :

Добра тренировка, макар че между загрявката и работните имах 15 минути прекъсване, че трябваше да говоря по телефона...Първата и втората серии на раменната бяха мъка, но на последната се събрах, малко се надъхах и ги изстрелях без грам проблем, абсолютно стриктно ;) Имаше аванс дори ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1