Явно стреса ти влияе много, така че разходката би трябвало да те отпусне, пък и си е хубава активност.
Подуването и пъпките може да са от многото захар, която си погълнала. На мен, когато ми се случи да прекаля сериозно с нея, се оводнявам и ми избиват пъпки.
Нормално е и това, че не успяваш да тренираш както преди. Някой друг килограм отгоре винаги ни прави една идея по-бавни, но тялото помни и ще влезеш в ритъм ;)
28.09.16
23:25
Благодаря ви момичета за включването,за нахъсването и позитивността ви :*
Знам ,че всичко ще си дойде на мястото , но ще е нужно малко време за адаптация.Няма да се отказвам !
Саня,пъпките от известно време много сериозно ми излизат и то болезнени и подкожни, което не е нормално и освен , че след МЦ ще отида на гинеколог,също така ще си пусна и изследвания на половите хормони,защото чувствам , че нещо не е както трябва и от там си мисля , че избиват.Не мисля , че съм чак толкова стресирана,по скоро леко депресирана :D
Но и това ще мине ... и в този ред на мисли:
Мнението беше редактирано от Plamena Polihronova на 28.09.16 23:28.
29.09.16
10:31
Моят съвет е да започнеш и по-скоро да оправяш храната, защото вероятно и това ти влияе да се чувстваш не особено добре. :)
Колкото по-рано го направиш, толкова по-хубаво.
Успех! Ще се справиш. :)))
29.09.16
11:54
Да , това ми е цел номер 1 в момента - храната :)
Да се похваля, днес защитата мина чудесно -отличен 5.50 (party)
За вчера менюто беше - кафе с мляко,ябълка , банан , ябълка , купа боб , снакс , няколко лъжички течен шоколад .
Днес пак без тренировка , храната - кафе с мляко , банан с тахан и течен шоколад ..... предстои ??
Утре заминавам на рилските до неделя , така че активност поне ще има някаква :) , храната за прехода се чудя каква да е. Мисля да сваря яйца и някакви сандвичи с черен хляб и пилешко... друго не ми идва на ум (ако някой има идеи ,добре дошли са)
МЦ още никакъв го няма - 6 дни закъснение |-) , балонче съм малко аС ...
А сега засядм да уча , (wave)
03.10.16
11:56
Здравейте , отбивам се за малко да отбележа какво ново се случва при мен ...
Отидох в петък при гинеколожката ми , оказа се че имам киста и ми изписа Дуфастон(дидрогестерон) , за да предизвикаме цикъла и да свием кистата(доколкото разбрах),след което ще отида отново на преглед и в случай,че не е изчезнала ще се наложи да приемам контрацептиви , макар че хич не ми се иска , така че се надявам да се е махнала.
Друго - вече съм 63кг :x + 2-3см в обиколките.Не знам на какво се дължи , дали заради МЦ,че го няма и се подувам или ям прекалено много.Писна ми да се чувствам като слон,затова ще предприема нещо, за което може да ме упрекнете,но искам бързо да сваля излишното и да си върна ритъма.Така че от днес съм на нискокалорична храна и ще ям единствено,когато огладнея!Примерно днес мисля да изям 2 яйца , 1 ябълка и вечерта салата от зеле и моркови.
От известно време искам да си купя велоергометър,защото така и така не мога да бягам с тея колена поне да не спирам кардиото.Но съм в чуденка още дали ще го използвам или ще ми омръзне прекалено бързо.
В петък тръгнахме към езерата,преспахме в хижа ‘“дивите петли” и сутринта в 7ч бяхме на линия за прехода,който ни очакваше.Катерихме,катерихме,катерихме и на 13-тия км 3-ма човека се отказахме, а останалите 2-ма продължиха към езерата.Аз не съм планинарка и такива сериозни преходи никога не съм правила.Въпреки,че можех да се изкача,за да видя езерата реших,че няма да рискувам,защото коленете ми започнаха да се обаждат.Много се ядосах и супер много ме хвана яд,но нищо - другият път ще е .Прехода ,който правихме е през Иван Вазовата пътека.Тая пътека ще я запомня завинаги :D Направих 27км преход по почти 90градусов наклон с 5кг раница на гърба за около 11 часа.Горда съм!Видях гледки , които никога до сега не бях виждала.
Още съм с мускулна треска на задника и прасците.
и една гледка (nlove9)
Мнението беше редактирано от Plamena Polihronova на 03.10.16 12:00.
17.10.16
11:48
(wave)
Отдавна не съм писала и реших да дам малко отчет какво се случва около мен :)
Най-накрая ходих на ортопед , който така и не ми каза всъщност какво ми има . Не ми прави снимка , само ме накара да направя някои упражнения , опипа ми гръбнака и коленете , каза ми , че имам подвижни стави и това беше . Изписа ми Мусант и Афламил за 15 дни да видим дали болката ще спре,след което ще отида на вторичен преглед . Питах го дали мога да карам колело и отговора беше положителен.Та си поръчах снощи ...
Ходих и на гинеколог отново и кистата ми се е махнала (party) , в резултат на което пъпките по лицето ми изчезнаха и отока спадна .
Изписа ми Фемикур , който е на билкова основа и се пие 6 месеца .Предпазва от образуването на кисти и регулира МЦ.Не съм започнала да си го пия все още , но ще си го взема тези дни.
Другоооо ...
Снощи както писах по-горе си поръчах велоергометър и утре ще е при мен.Започвам да го карам усилено , че съвсем съм се отпуснала откъм тренировки.
Дано да е читав и най-вече да не ми омръзне бързо (giggle) .
Четох , че за сваляне се кара на ниска степен с около 75% от максималния пулс.
Вече съм около 61кг , определено по-добре от 63. Много бавно се случва свалянето но , се надявам сега с велото да засилим процеса.
И още нещо...
Мога да се похваля с това , си взех държавния и практическия с много добър и отличен и съм супер супер щастлива :D . Декември снимки с тогите и ще хвърлям шапка и аз :)
Но сега идва по-трудната част ... гледах в джобса за работа в моята област и няма абсолютно нищо.Та за първо време ще си търся нещо , което да ми носи някакви доходи . Ще видим .. не съм се захванала сериозно все още с търсенето на работа.
И общо взето това е .. като има нещо по-интересно ще вписвам .
:*
Успех с търсенето, сигурна съм, че ще си намериш нещо в твоята сфера, което да те радва! Най-вече в здравословен план щом нещата са добре, значи всичко друго ще се нареди едно по едно ;) И поздрави за държавния и всичкооо, машинка! (rock)
Чакам да пишеш по-често в дневника, ей (sun)
Поздравления, както за здравословния проблем, който си преборила, така и за успешното завършване ! (F)
Надявам се да пишеш по-често. :)
Дотук всичко е ок, ама тая профилна снимка буди асоциации, дето не са ок...
P.S. Очаквам да ме хейтвайте, но отова е сайт за спорт, а не за кифли , бе хора...
18.10.16
00:29
Ще те хейтнем, да :) Всеки сам избира каква да бъде неговата онлайн идентичност. Визия по образец- това е присъщо за едно отминало време, слава-богу.
@Plamena, доколкото помня, живееш в Пловдив. Момичеееее, какъв велоергометър в меката на велопроизводството ? :P :P :P
18.10.16
00:32
казано от ME4O_TURIST на 18.10.16, 00:29:
@Plamena, доколкото помня, живееш в Пловдив. Момичеееее, какъв велоергометър в меката на велопроизводството ? :P :P :P
И Меката на велоалеите :D
18.10.16
19:44
Благодаря ви , момичетааааааа (F) :*
Сигурна съм , че пак ще се върна към ежедневното писане тук след време ... винаги се връщам (wasntme)
Баси ... ми кифлите не могат ли да тренират ? ;( ;( ;( Трябва да си кръстя дневника “Дневника на една Кифла” :D ревааааа :D
Мечо , през зимата няма как да карам навън , напролет може , а и както е написал Сашо с тая велоалея най - много да ме блъсне някой , или аз да се блъсна в някой (grin) , освен ако не карам на Гребната или в някой парк , или пък извън града (което впрочем не е лоша идея (nod) )
Използвам поста да се похваля , че велото ми пристигна и си го сглобих сама със съвсем малка помощ веднъж :D
И го яхнах ..... (giggle) - 20 минути , 10 км - толкова за сега , тепърва ще работя над издръжливостта .
Иначе пулса го държах на 160-180 при скорост 27-30км/ч
Утре сутринта на гладно ще покарам пак 20минути и вечерта още толкова :)
Как я усети тази тренировка при този пулс?
На каква степен я прави(с малко съпротивление или)?
Тежко ли ти беше?
18.10.16
22:37
казано от James Hinks на 18.10.16, 00:32:
казано от ME4O_TURIST на 18.10.16, 00:29:
И Меката на велоалеите :D
А не така в Бургас сме дъ бест в усвояванe на средства за велоалеи :D
19.10.16
12:40
казано от EcreasAuthor на 18.10.16, 22:08:
Тежко ли ти беше?
Здрасти EcreasAuthor :)
Тренировката я правих на скорост 3-4 от 8 степени и като за първи път натоварването беше добро. Мислих , че днес ще съм с МТ , но нямам ...
По принцип съм с ниско кръвно 90-60 и пулс около 53 , а при 160-180 удара в минута сърцето ми щеше да гръмне , но ще свикна така или иначе . Всичко е ок , доволна съм и също така коляното не ме боли , което е от огромно значение за мен :)
19.10.16
21:26
Бърз отчет :)
Тренировка с велоергометъра :
сутринта на гладно 20 минути 10 км , като вчера
следобед 30 минути 13 км , като 5-тия го изминах за 10 минути и оттам нататък го давах айляшки
(hug)
казано от Plamena Polihronova на 19.10.16, 12:40:
казано от EcreasAuthor на 18.10.16, 22:08:
Тежко ли ти беше?Здрасти EcreasAuthor :)
Тренировката я правих на скорост 3-4 от 8 степени и като за първи път натоварването беше добро. Мислих , че днес ще съм с МТ , но нямам ...
По принцип съм с ниско кръвно 90-60 и пулс около 53 , а при 160-180 удара в минута сърцето ми щеше да гръмне , но ще свикна така или иначе . Всичко е ок , доволна съм и също така коляното не ме боли , което е от огромно значение за мен :)
Така така :) много добре, обаче зависи какво искаш да постигнеш. НА колело няма да имаш проблеми. Но ако преди си тичала повече от 1 максимум 2 пъти с този пулс на седмица, контузията ти е била гарантирана.
19.10.16
23:49
:)
В интерес на истината преди като тичах никога не съм си измервала пулса , но според моите наблюдения не съм си давала много зор и тичах с около 9-10км/ч , което не означава , че не може да съм вдигнала 180.
Докато сега на колелото му давам яко жега , но при постоянно темпо на 180 удара вчера мисля , че ми е в повече . Днес поддържах около 150-170 .
Изчислих си колко трябва да ми е максималния пулс , за да вляза във фаза за изгаряне на мазнини и според тази формула (220-25)x75%=? , пулса ми трябва да е 146 удара в минута , което смятам за удачно .
Поправи ме ако греша ... :)
27.11.16
14:39
Аз пак съм тук :)
Последните два месеца нацяло ограничих тренировките , а храната ми е безобразна . Понякога замествам основното вечерно ядене с това да ям бисквити пред телевизора и други сладкиши , а доста често ям и двете .Бях смъкнала от 63 до 60 кг , но сега пак съм около 61-62 .Вече започнах да свиквам на тези килограми , но дънките са ми леко тесни , а предпочитам да не си подновявам гардероба с по-голям размер , така че ще гледам да премахна сладкишите най-вече и тестото.
От 4 дни поне поднових тренировките си у дома . Ще правя основно 20-30 минутно HIIT , горна част с тежестите с които разполагам и ще въртя велото .
Ден без тренировка , само разходка .
Храната ми до момента е една ябълка и мляко с нес . Довечера ще ям кюфтенца с бял сос и салата с моцарела . Няма да смятам калории за сега.
Добре дошла отново! :) Радвам се, че един свеж дневник пак се завръща. Ако си го решила, ще постигнеш целите си. ;)
28.11.16
20:02
Благодаря ти , Диляна (F) .
Храна:
-3 яйца на тиган с моцарела , малко биволско сирене и 1/2 краставица
-няколко печени картофа
-свински врат на скара , голяма салата от зеле и моркови , 2 малки ракии
Тренировка :
HIIT - 25 минути
Определено съм загубила форма , не ми стигаше въздуха ..
Странно на нападите/отпадите болното коляно се обади в средата и за сега няма да ги правя .
29.11.16
21:32
Храна:
-3 яйца с моцарела и сирене , 1/2 краставица
-свинска пържола , 3 маслини , хапка Едам
-голяма салата /марули,краставици,репички,маслини,авокадо,риба тон,зехтин и балсамико/ , малка ракия и една бира
Тренировка:
23 минути вело
Мнението беше редактирано от Plamena Polihronova на 29.11.16 21:34.
30.11.16
17:15
Добавям за снощи една мини свинска пържола
Храна:
-омлет / 2 яйца , кашкавал , малко сирене / , краставица
-50г кашкавал , 3 пълнозърнести бисквити с шоколадов чипс
-свинска пържола около -110г , салата от зеле и моркови /предстои/
Предните 3 дни храната ми се вижда добра . Гледам да ограничавам въглехидратите и да си ги набавям единствено от зеленчуци с изключение на днес с бисквитите , но не е болка за умиране.Изключих плодовете за сега , също така картофи,ориз и тесто.Наблягам на яйца , месо , салати и сирене/кашкавал до обяд.Обаче спад в кантара нямам , отдавам го на това и че съм пред МЦ . Продължавам по тази схема известно време .Хубавото е че не изпитвам особен глад за сладко и каквото и да било , кофтито е че поради липса на въглехидрати днес ходенето по 00 беше мъчително. Дано се нормализират нещата.
Тренировка:
Тук :)
Не съм мотивирана за тренировки , ама хич ! Мързи меееее ...
И така :*
01.12.16
19:02
Снощи в 23ч готвих кайма с яйца , та изядох няколко вилици .
Храна:
-кайма с яйца на тиган с тънък резен моцарела и около 40г Едам
-пилешко бутче , салата от зеле и моркови /предстои/
Мисля да разкарам кашкавалите и сирената , че много се захласвам по тях. Режима като го гледам е по-скоро ВМ НВД , а не се стремя към това .
Тренировка:
-велоергометър 40 минути = 20км
Великолепни ! (nlove9)
Мнението беше редактирано от Plamena Polihronova на 01.12.16 19:13.
02.12.16
23:13
Храна:
-филийка ръжен хляб с моцарела и кашкавал
-капучино , 1/2 сникърс
-печено кашу и бадеми , дом.пиле , салата от зеле , лютеницата на баба , едно парче руло
Пътувах за Ямбол днес и затова менюто е такова.Утре сутрин баба се е подготвила специално за мен с баница , а следобеда съм на детски РД.Храната до неделя няма да е от най-режимните.Днес поне не съм прекалявала с количествата.
Тренировка:
25минути вело = 12км
П.С - случайно ако сте ми забравили физиономията
Мнението беше редактирано от Plamena Polihronova на 02.12.16 23:14.
06.12.16
20:02
Храна:
-пилешко филе , 5 маслини
-сьомга , толстолоб , няколко пържени картофа
-чаша вино
Без тренировка , със страхотно главоболие цял ден... утре ще повъртя велото .
07.12.16
19:39
Добър вечер ! :)
Днес е един прекрасен ден и съм супер щастлива , но ще споделя за това по нататък :)
Храна:
-омлет/2 яйца,сирене/, 3 маслини , хапка пилешко филе , 1/2 фх “бонус” с масло
-20г шоколад , 1л. извара , 1л. заквасена сметана , 1 маслина /бях прегладняла/
-пилешко филе , голяма салата от зеле и моркови + домашна малка ракия
Тренировка:
велоергометър 42минути = 20 км
Днес се изтеглих и съм 62,2 . Не съм доволна , ама работим по въпроса :) Мисля че менюто ми е добро и би трябвало да свалям , но явно уикендите ме връщат в начална позиция ..
09.12.16
14:04
08/12
Храна:
-омлет /2 яйца,извара/ , 2 маслини
-200г заквасена сметана + едно малко бурканче сладко от ягоди /отплеснах се/ (blush)
-луканка , суджук , кашкавал , туршия , няколко хапки уши , вино
Тази сметана изобщо не трябваше да я ям . После цял ден ми беше тежко. Вечерта пък имахме гости и храненето продължи до 2ч през нощта , което не ми е Ок . Днес станах с подуто коремче .
Тренировка:
вело - 33минути -15км нещо такова беше
На педала на велото имам лепенки , които закрепват ходилата , но на левия крак явно е издала багажа и ми къса нервите докато въртя!Тъкмо набера скорост и се разлепя , направо се побърквам . Вчера се опитах да го зашия , но е много твърд материала и не успях . И затова не ми се върти , много е дразнещо.Ще мисля нещо.
Днес вероятно няма да карам , че ми е криво от виното .
Храната до момента е пикантна пилешка супа със зеленчуци , без мазнина и няколко картофчета.
Вечерта планувам пилешко бутче и салата. Ако е само това ще е добре.
:)
09.12.16
14:17
А пък ние, които сме любопитковци си чакаме да споделиш, защо си толкова щастлива :) Да не е имало някой пръстен на дъното на изпита чаша с вино..............примерно 8-)
Нищо де, ще кажеш когато му дойде времето (y)
09.12.16
20:52
Хаха мен с такива романтични жестове не ме изненадват . Пък и предпочитам към съществената част направо да преминем , без излишни глезотийки :D .. таа не е това , а е нещо много много дълго чакано , което ще запазя в тайна :)
Използвам поста , за да кажа , че не се движа по плана естествено.
Ядох още супа , 1 кисела ябълка , 1 малко парче баница , малко тиквеник и сега ще ям пуканки с филмче.Няма да се отслабва скоро (wait)