11.01.17
09:48
https://www.facebook.com/AllThingsGym/videos/1182581548522245/
Може ли пояснение какво е това упражнение- добро утро от земя Pike and Pancake . Не бях виждала досега да се прави по този начин. Защо трябва кръстът да е заоблен? Каква е разликата при отворени и затворени крака?
казано от Queen Cobra на 11.01.17, 09:02:
А духалки не ползвам , по-голяма идиотия от тях няма.
.
Можели да разясниш в какво се състои идиотията?
И това горе не е добро утро...а стандартна разтяжка , подготовка за шпагат,когато нямаш партнер да те понатисне малко за да слезеш по долу...
Мнението беше редактирано от nervak на 11.01.17 11:27.
11.01.17
11:35
казано от nervak на 11.01.17, 11:25:
Можели да разясниш в какво се състои идиотията?
.
Харчат много ток (в сравнение с радиатор, климатик, конвектор), за сметка на това не топлят достатъчно, бръмчат непоносимо и изсушават въздуха.
==========
Сигурно е разтяжка, но се чудих защо се прави с тежест и реших че е някакво специфично упражнение като доброто утро. .
казано от Queen Cobra на 11.01.17, 11:35:
Сигурно е разтяжка, но се чудих защо се прави с тежест и реших че е някакво специфично упражнение като доброто утро. .
Има и по-безопасни методи за разтягане. Позицията на лоста върху седмия шиен прешлен (ако добре виждам) е особено несполучлива...освен останалите недостатъци на упражнението....според мен. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 11.01.17 11:44.
казано от Queen Cobra на 11.01.17, 11:35:
Харчат много ток (в сравнение с радиатор, климатик, конвектор), за сметка на това не топлят достатъчно, бръмчат непоносимо и изсушават въздуха.
.
Стига де...колко ток...къде отива водата от въздуха като го изсуши -щот другите не сушат вероятно??? а скоростта с която загрява? :D…Чудя се на база какво си вадиш такива изводи???
Дреме и на щангистката на кой прешлен е...там слага лоста като кляка...там го слага и при разтяжките.
Апропо преди време(30год) съм виждал бегачи да го правят това с тежести, та вярно може и да е някакъв вид “добро утро”
Ето ти близък вариант...
Мнението беше редактирано от nervak на 11.01.17 12:02.
11.01.17
12:04
11.01
Сън: 22.30-7.00
Храна:
- 2в1
- домашни мнгоозърнести пърленки със зехтин + крема сирене 50-60 гр.
- варен кафяв ориз с кокосово масло, варени зеленчуци и царевица, сьомга печена ок 150 гр. (само месцата от комплекта за супа)
- 2 ябълки, шепа сурови бадеми
- 2 малки уискита ок. 100 мл общо, дива пастърма 100 гр.
- 3 големи диви кюфтета, 1.5 чаши червено вино 200 мл общо
11.01
Без тренировка.
Движение - 1 км. само в едната посока.
Пълнене на суджуци - въртене на мелачката час и половина :D :D
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 12.01.17 09:42.
казано от nervak на 11.01.17, 11:51:
.
Апропо преди време(30год) съм виждал бегачи да го правят това с тежести, та вярно може и да е някакъв вид “добро утро”
Ето ти близък вариант...
АЗ на това му казвам добро утро седнала :D Може и да съм в грешка .
11.01.17
12:19
Не, добро утро седнал се прави на пейка. Борис Шейко имаше видео, в което подробно обяснява как се прави. :)
Това си е разтяжка, на мен също ми е трудно да стигна до долу, ако някой не ме побутва отгоре, та това с лоста е добър вариант. :)
Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 11.01.17 12:19.
Да...седнал...но понеже в клипа повтаря да са изпънати краката напред и корема да отива между тях-та за това писах ,че е близък вариант.
Кобреее ,при теб е каша от неподходяща или подвеждаща житейска опитност, теории....Я виж колко харчи кварцовата?
казано от TonsOfDamage на 11.01.17, 12:19:
Не, добро утро седнал се прави на пейка. Борис Шейко имаше видео, в което подробно обяснява как се прави. :)
Това си е разтяжка, на мен също ми е трудно да стигна до долу, ако някой не ме побутва отгоре, та това с лоста е добър вариант. :)
Eй това успях да открия. Като начин това ли е ? :)
11.01.17
12:55
По-скоро по този начин. :)
казано от TonsOfDamage на 11.01.17, 12:55:
По-скоро по този начин. :)
Благодаря ти :) (bow)
Тук предполагам трябва максимално да не се отлепя д-то от пейката?
Аз лично когато пробвах и усещах адско напрежение във вътрешната част на бедрата и задната също.
П.П : Кобре извини ме за писанията
Мнението беше редактирано от ZshA на 11.01.17 13:07.
11.01.17
13:56
:)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 12.01.17 09:45.
Аха и кво, топли повече от духалка с мощност 1,5kW???Няма магарета,няма кал,няма усещания...има консумирана и отопляема мощност...При този тип уреди-духалки,радиатори,кварцови...в общи линии “изразходваната” мощност е равна на отопляемата и няма как една пишка от 1200W да топли повече от друга по-голяма с 1500W мощност...При климатика вече, може да топли за 3000 W, а да консумира 750 W на час...примерно
Вземи си сушоар за следващите 10 години...има по 0,4kW…още по-икономично ще е.
Мнението беше редактирано от nervak на 11.01.17 14:15.
11.01.17
14:24
Нервак, да ми философстваш за духалки, вятър работа, еле, виж, ако е друго духане, може да стане по-топло. :) :Р
Трябва да сме практични, в крайна сметка.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.01.17 14:32.
казано от nervak на 11.01.17, 14:30:
Дънинг.
Защо се хабиш? :)
Тя и конкурса за дознатели издържа , но не прие работата ‘щото трябвало да пътува всеки ден...При нея и при още няколко екземпляра ” аргументираното мислене и житейска философия ” са издигнати на невиждани висоти :)
Сега защото няма какво да измисли взе и за ” духане ” да говори ...”Кучето с гледане , станало касапин ” :)
11.01.17
15:05
Не виждам какво трябва да обяснявам, пак се намесваш в неща, които са лична преценка - кое е по-удобно, кое е по-красиво, кое е по-приятно. Ако с Илия има какво да си кажем , ще си го напишем лично. Просто исках да разведря атмосферата и да се избегне тъп спор за несъществени неща.
==========
Да не съм идиот да пътувам в това време всеки ден по 50 км в ЕДНАТА посока с раздрънкан бус- аз до службата си 1 км. няма да тръгна. Въпрос на приоритети!
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 12.01.17 09:24.
Абе младежи....нямате ли си друга работа та само давате наклон на хората как да си живеят живота....знам че това е ужасна типично българска чертичка която много хора по нашите географски ширини притежават ,но и двамата не изглеждате да сте ограничени умствено , та не ви отива така да дъвчете хората за щяло и нещяло ....;)
Карайте я по спокойно ....
Смятам че Мира е прекалено толерантна с вас ....(wasntme)
11.01.17
22:05
Кобрата на моменти разсъждава странно според моите възприятия , но от нейна гледна точка всичко е окей и се чувства щастлива. А дори и да не е, то лесно може да го промени , без да и давате наклон на ... лежанката :D Истината е, че група бирени тумбачета на средна възраст искат да и прочетат упътването на духалката , но като гледам безуспешно. На хоризонта има брейзърс и ексхамстер, пичове . Не се отчайвайте :D
11.01.17
23:51
казано от ME4O_TURIST на 11.01.17, 22:05:
Кобрата на моменти разсъждава странно според моите възприятия , но от нейна гледна точка всичко е окей и се чувства щастлива. А дори и да не е, то лесно може да го промени , без да и давате наклон на ... лежанката :D
(bow)
12.01.17
09:21
Тенкс, пичове.
Сега , да направя сравнителен анализ на духалките и другите печки, или на каквото и да е друго, само защото е тръгнал някакъв лаф, не мерси. :) Всичко е въпрос на потребителски предпочитания. Ако всичко беше само КПД и физика от 7 клас, нямаше да има 3000 модела печки, ако ще и цвета им само да е различен.
Все едно да спорим дали да си го прехвърля в левия или в десния крачол- което направих още вчера, но някакъв виден социолог-политолог-философ реши, че трябва да си даде безценното мнение за смисъла на живота ми, защото е прескочил 40 страници назад и е прочел 12 реда от дневника.
Мисля , че мнение 5335 беше край на дискусията от моя страна- който не разбрал, негова работа.
========
Вярно е, по-добре не съм се чувствала. В момента не искам да променям нищо, удовлетворена съм, за разлика от преди година да речем. И печката си харесвам, купила съм си същата резервна, тази като се счупи. :D :D
Така е , защото си имам своя оценъчна система и харесвам определени филми, обувки, тренировки, печки, мъже, жени, телефони, космически кораби и това, че някакви сърдити старчета се чувстват длъжни да ми дадат наклон на лежанката за своята гледна точка - е, едва ли.
Да, разбира се, ще продължа да си мрънкам за незначителни неща или проблеми, които не са в моята компетенция и да се възмущавам за неща, които изявени представители на рода Homo, удостоили ме с честта да четат тези редове, вече са решили генерално.
Другите си го прехвърлете в други крачол и толкоз.
=======
за всички следващи коментатори
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 12.01.17 11:00.
12.01.17
11:31
казано от Queen Cobra на 12.01.17, 09:21:
Ако всичко беше само КПД и физика от 7 клас, нямаше да има 3000 модела печки, ако ще и цвета им само да е различен.
Всичко е въпрос на КПД, отоплителна мощност и ефетктивност. Но трябва да има 3000 модела печки, за да могат да вземат парите на такива като теб.
12.01.17
11:58
James Hinks, Напълно си прав. Така се развива икономиката. И нека спрем до тук :)
=================
12.01
Сън: 00.00-7.00
Храна:
- 2в1
- домашни пърленки с кашкавал 100 гр.
- варени зеленчуци и царевица, варен кафяв ориз с кокосово масло, сьомга ок 150 гр. (месцата от комплекта за супа)
- 2в1
- 1 ябълка, 1 банан, шепа сурови бадеми
- 3 малки кивита, 100 гр. гръцки йогурт
- 2 фпх с 1 парче топено сирене и свинска пържолка 100 гр., кисели краставички
===============
Ммм, голям бахър днес сутринта и този ветрец, майко ...
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 13.01.17 08:57.
Пропускате един важен факт, инфрачервените лъчи. При печките с кварцови реотани, с подходящ отражател те могат да бъдат насочени в желана посока и това създава субективно усещане за топлина в определена зона, докато в стаята всъщност може да е пълен клинч. Иначе спор няма, духалки, конвектори радиатори, и подобни колкото поемат толкова и отдават, та дори и по-малко. Не може да става сравнение с хипер-инвертор консумиращ 1KW електроенергия и отдаващ 6KW топлинна мощност, с уред който харчи 1KW и отдава толкова.
12.01.17
14:45
казано от Valdis на 12.01.17, 14:33:
Пропускате един важен факт, инфрачервените лъчи. При печките с кварцови реотани, с подходящ отражател те могат да бъдат насочени в желана посока и това създава субективно усещане за топлина в определена зона, докато в стаята всъщност може да е пълен клинч. Иначе спор няма, духалки, конвектори радиатори, и подобни колкото поемат толкова и отдават, та дори и по-малко. Не може да става сравнение с хипер-инвертор консумиращ 1KW електроенергия и отдаващ 6KW топлинна мощност, с уред който харчи 1KW и отдава толкова.
Ако се инсталира под пода и топлината ще излиза от пода, тогава е добре, иначе е абсурд, ако се сравни с нано отоплително инфрачервено фолио, което се слага на пода ;).
Имам парно и 3 климатика и ми мръзнат краката при топлина в стаята 25 градуса ))
казано от Queen Cobra на 11.01.17, 12:04:
Пълнене на суджуци - въртене на мелачката час и половина :D :D
Метни някой домашен суджук към Стокхолм ;) Тук няма къде да ги сушим, че на балкона може да правиш барбекю, ама да опънеш простора с мезето не става :D
12.01.17
15:10
Карбо, ами прати малко фолио де, за мама :)
==============
Зозо, да пратя, ама не са мои, само помагам :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 12.01.17 21:08.
казано от Carbohydrate на 12.01.17, 14:45:
Ако се инсталира под пода и топлината ще излиза от пода, тогава е добре, иначе е абсурд, ако се сравни с нано отоплително инфрачервено фолио, което се слага на пода ;).
Имам парно и 3 климатика и ми мръзнат краката при топлина в стаята 25 градуса ))
мине не мине, ще изръсиш някоя грандиозна глупост! Отоплявал ли си се с подово? Ако е така, спомени само какви сметки се плащат за едно комфортно отоплено жилище. А това нано-мано, дрън-дрън, фолио е поредната глупост, най-обикновен конвенционален нагревател с нано-име за балъци. Аз отоплявам 100кв. жилище денонощно с 3 климатика, не ми мръзне никоя част от тялото и не плащам повече от 100лв. за това и в най-студените месеци.
12.01.17
16:50
казано от Valdis на 12.01.17, 16:15:
казано от Carbohydrate на 12.01.17, 14:45:
Имам парно и 3 климатика и ми мръзнат краката при топлина в стаята 25 градуса ))мине не мине, ще изръсиш някоя грандиозна глупост! Отоплявал ли си се с подово? Ако е така, спомени само какви сметки се плащат за едно комфортно отоплено жилище. А това нано-мано, дрън-дрън, фолио е поредната глупост, най-обикновен конвенционален нагревател с нано-име за балъци. Аз отоплявам 100кв. жилище денонощно с 3 климатика, не ми мръзне никоя част от тялото и не плащам повече от 100лв. за това и в най-студените месеци.
Така се общува в целия форум! Не знаеш нищо за фолиото и ще се наакаш вече, чак пяна ти излиза от устата, само да се прав. И хипердуперинвертор да имаш, това не зависи от климатика - пода да е топъл. Нали разбираш, че ти пишеш глупост.....топлината се качва винаги нагоре))...разбирач
казано от Carbohydrate на 12.01.17, 16:50:
Така се общува в целия форум! Не знаеш нищо за фолиото и ще се наакаш вече, чак пяна ти излиза от устата, само да се прав. И хипердуперинвертор да имаш, това не зависи от климатика - пода да е топъл. Нали разбираш, че ти пишеш глупост.....топлината се качва винаги нагоре))...разбирач
Приятелю, за това фолио знам много повече от колкото предполагаш и вероятно много години преди изобщо в кварталната кръчма да чуеш, че съществува такова животно. Ползвам това фолио от години, макар и не с цел да си грея задника и съм напълно наясно какво представлява, как топли, защо топли, и защо такива като теб си мислят, че са открили огъня. ;) Накъде се движи топлината, оставям на умници като теб! Аз като по-простичък съм се погрижил от долу, на горе и от лево на десно, жилището ми да е достатъчно добре изолирано за да нямам проблемите на smart ass, който знае от де на къде се движела топлината! Не си ми интересен, ако продължаваш дискусията, моля не ме намесвай в постовете си!
12.01.17
21:07
O, моля ви, само не намесвайте и вашия спор тук :D :D Само той липсва.
=================
12.01 бутащи
1. напади с щангата между краката 3х10х30кг всеки крак
2. лицеви опори 3х12
3. напади статични 3х10х30кг всеки крак
4. полулег с дъмбели 3х15х(2х15кг)
5. клек с пудовка 3х10х25кг
6. лег с дъмбели 3х15х(2х15кг)
Движение навън - няма.
Домакинстване.
Големи простотии на работа, едно мотане и влачене от страна на ръководството, запетайкаджийство и туткане.
И това ще мине.
Сутринта беше бахти и зверския студ- заради вятъра. Само докато чаках таксито 3 мин навън устните ми се напукаха до кръв. Следобед взе , че стопли цели 15 градуса нагоре!!! Към 3-4 градуса беше ( и все още е) , и шосетата се разкиснаха.
Раздвижих леко у нас.
Мислех още някое упражнение, обаче трябваше да оправя една голяма беля- докато си греех задника на топло цяла седмица, цветята в хола и спалнята са замръзнали. И растенията, и почвата в саксиите. Та ги прибрах набързо на топло и утре/вдругиден като се размразят. ще видя някое дали ще оживее или ще ги изхвърля със самообвинения. Така хубаво се развиха лятото, ма като съм проста. Само надниквах да ги видя и ми се струваха свежи,а то беше под нулата.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 12.01.17 21:35.
12.01.17
21:18
Кобре , ама тия хитрини за намирането на същата резервна печка като титулярната, не ги споделяш . Срамота! Моята резервна е с по-големи гърди, но по-консервативна в духането на втора степен, баси ... За какви гърди говоря и аз... перки имах предвид :D :D :D
13.01.17
15:25
13.01.
Сън: 23,00-6,30
Бляк :)
Храна:
- 2в1
- 3 фпх с 100 гр. кашкавал запечени
- 3 мънинки кивита, 1 малко бананче
- варен червен ориз със кокосово масло, варени зеленчуци и царевица, печено свинско ок 150 гр.
- 2в1, 1 малък Jack 50 мл (d), малко печени бадеми 20тина гр., 1 шоколадче Меrсу
- овесени и други ядки 6-7 супени лъжици, сушени круши една шепа и йогурт 9% - 300 гр.
- 100 гр. пуканки
Т-А-К-А да ме боли дупарата от нападите ....
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 13.01.17 20:57.
13.01.17
20:55
13.01
Без силова тренировка.
Кардио на велоергометър 30 мин.
Движение за деня 2 км.
Чистене.
Към края на деня отидох да си направя кафе и заварих шефа на малка апЕритивка с някои от колегите, та реших да не се цепя от колектива. Ей, тва държавната служба развращава :D :D
===============
Едва изтиках колелото,иначе, краката ми бяха като оловни. Задника ме сцепи от мускулна треска, та ми се отщя да се движа повече. Утре малко гръб и ако мога да преместя лоста най-накрая (на -2 градуса не ме влече да се набирам), защото толкова здраво съм го навила на касата, че няма махане.
Най-сетне нормални температури- минус 5 сутринта, 0 вечерта и си се движих на собствен ход.
===================
Някои от цветята ще оживеят, баси гадовете :)
=======
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 13.01.17 21:39.
14.01.17
16:06
И какво- най-простите цветя оживяха, изцулялата ешеверия не е мръднала, но загубих драцената, хоята, джинджифила, малката бегония , огромното зелено нещо :) , висящия седум , декоративната трева и няколко дребосъка.
Отбелязвам си загубите. Абсолютна престъпна небрежност от моя страна. А толкова време вложих в тях, пък и накакви пари.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 14.01.17 16:08.
14.01.17
16:09
Ужас. Все едно гледам резюме на епизоди от GoT. :) Я ги покажи и в сегашното им състояние?
Мързеше ли те да се погрижиш за тях?
Е, поне вече знаеш как (не) се прави и ако имаш желание, следващите попълнения ще поживеят по-дълго. :D
14.01.17
16:12
Ух, горките китки!
Много обичам, но хич ме няма да ги гледам. Хем ги поливам, торя, пресявам, радвам им се.
Като забележа, че започват да издъхват, директно ги занасям в реанимацията (у нашите). Там всичко расте, цъфти и зеленее, а на мен дори не ми се налага да забравя за тях, за да ги уморя. (nbat)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.01.17 16:12.
14.01.17
16:18
Не, не , не ме мързеше, напротив- от мънички резници съм отгледала всичките, някои са на 2-3 години-садене , копаене, милване даже. Качвала съм и снимки тук още от бебета ;)
Обаче последните дни ЗАМРЪЗНАХА -щото в спалнята беше около и под нулата цяла седмица, но си “мислех” че ще преживеят. а те се одървили миличките ...
Та няма ги вече, няма сегашно състояние :( Ще ги прихващам наново...
===========
Хубаво, че любимецът ми процъфтява на топло
(абутилон)
Сега и като бебе :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 14.01.17 16:30.