Най-добре утре не се напрягай много, защото умората и неразположението и недоспиването(особено и ако се напрупват) се проявяват с отложено действие.
Успех!
казано от EcreasAuthor на 30.12.16, 23:05:
Най-добре утре не се напрягай много, защото умората и неразположението и недоспиването(особено и ако се напрупват) се проявяват с отложено действие.
Успех!
Благодаря ти, ще го имам в предвид :) На първо време ще се опитам/надявам тази нощ да се наспя добре!
31.12.2016 - Тренировъчен (muscle)
Сън: 8 часа 8-)
ХРАНА
Тренировката почти на гладно, само една ч.л. сусамов тахан преди кафето. Сега следтренировъчно ям палачинки от брашно от елда, да изпратя красиво 2016-та! Оставяме сметки днес настрани, със старанието да не преядем на новогодишната трапеза :)
ТРЕНИРОВКА - Бутащи (Nord Gym)
1. Клек - 10 @30кг/ 8 @40кг / 6, 6 @45кг / 6, 6 @42.5кг + дроп 10 @лоста
2. Раменна преса с лост - 12 @12кг / 10 @20кг / 4х6 @22.5кг*
3. Напади на смит - 10 @30кг / 4х8 @32кг
4. Горен лег с дъмбели - 10 @2х9кг / 10 @2х10кг / 4х6 @2х12.5кг
5. Разгъване за трицепс с диск над глава - 3х10-12
Първа в залата! Какъв интусиазъм, пожелавам си да го запазя и през 2017-та!
Уж се наспах и отпочинах, но не съм толкова доволна от клека. Още на втората серия на 45 видях, че накрая се боря с това да не ме навежда щангата напред и да ми се подгъват навътре коленете. Абе мъка беше и реших, че вторите две серии няма да са по-красиви, та намалих малко.
Раменната - щадих се и то много, ще вдигна кг за 6ци следващия път.
Горният лег - 10ките леки, следващото директно 12.5 и избутах за 6ци, ама доволна съм :)
2016 година - Толкова беше пъстра, толкова неочаквани неща ми се случиха. За голяма част от човечеството е била най-лошата година, но за мен определено беше една от най-добрите! Много скъпи хора влязоха в живота ми, много научих, много по-силна станах (психически, малко и физически). Гледам с позитивизъм за 2017-та и мисля/се надявам да бъде още по-добра!
А на вас ви пожелавам лошото да го оставите в 2016, доброто да го замъкнете с вас към 2017 и да сме живи и здрави всички до един!
П.П. Може да сме лигави, но сме един отбор - ББ-тийм (muscle)
За много години! Здрави и силни (muscle)
01.01.2017 - Нетренировъчен - филми и ядене цял ден
Сън: 5 + 1 (следобед) часа
ХРАНА
- овес с кис.мляко и горски плодове, 1 портокал
- заешко с печени картофи и кисели краставички
- кофичка котидж, айсберг с кълнове, цвекло, чушка, балсамико и ленено масло
- палачинки от яйца и овес, намазани със сусамов тахан и мед, купичка кисело мляко
02.01.2017 - Тренировъчен (muscle)
Сън: 8 часа
ХРАНА
- 3 оризовки с краве масло, 40г конски суджук, малка бучка свежо козе сирене, ч.чушка и 1 кис.краставица
- бонбон merci черен шоколад с марципан, 1 съмнително капучино (със сухо мляко (dull) )
- заешко месо, 150г печени картофи, кисели краставички
- протеинов бар, 1 лате
- кофичка котидж с горски плодове
ТРЕНИРОВКА - Дърпащи (Nord Gym)
1. Трап бар тяга (високи дръжки) - 10 @40кг / 8 @50кг / 5 @55кг / 3х6 @60кг
2. Набиране усп.хват - 3+5 / 2+6 / 2+6 / 2+6 (неасистирани+негативни)
3. Бедрено сгъване на машина - 10 @20кг / 3х10 @25кг
4. Повдигане до брадата с лост - 10 @15кг / 3х8 @17.5кг
5. 3 суперсерии:
- Pull through - 10, 10 @30кг / 10 @35кг
- Повдигане за средно рамо от същата позиция - 3х10 @10кг
6. 3 суперсерии корем:
- крънчове с 7кг дъмбел над глава
- повдигане на краката с повдигане на таза нагоре
Фоумролер накрая.
За първи път използвам трап бар. Почувствах се силна :D Много естествено идва движението. Използвах като за последно удобния лост за набиране. Първите две серии бяха мн хубави повторения, след това не успявах хубаво до горе.
Слънцето ме зареди и реших днес да не прекарвам остатъка от деня седейки в нас, правих малко шопинг :D
Мнението беше редактирано от Sanya на 02.01.17 20:49.
Сега последно 1-ви тренировъчен ли е или не?
Edit: Изпревари ме с редакцията! Извинявам се за спама!
Мнението беше редактирано от Ilstrong на 02.01.17 20:53.
казано от Ilstrong на 02.01.17, 20:50:
Сега последно 1-ви тренировъчен ли е или не?
Edit: Изпревари ме с редакцията! Извинявам се за спама!
Повечето хора бъркат годината, като често пишат отминалата, аз си карам все на 1ви :D Няма грижи ;)
03.01.2017 - Тренировъчен
Сън: 7 часа
ХРАНА
- 2 бъркани яйца с масло, 3 оризовки, 1/2 грейпфрут
- 100г заешко, 1/2 сладък картоф, айсберг със спанак и кълнове с дресинг от кис.мляко, тахан, лимон, сол и пипер
- 150г домашно кис.мляко с доза протеин и маково семе, зелена ябълка
- 100г заешко, 1/2 сладък картоф, айсберг със спанак, морков и ч.цвекло, балсамико и ленено семе
- 100-тина дом. кис. мляко, доза протеин, шепа горски плодове
ТРЕНИРОВКА - Бутащи
1. Преден клек - 12 @20кг / 10 @25кг / 4х8 @30кг
2. Лежанка - 12 @20кг / 8 @25кг / 3х8 @27.5кг
3. Ходещи напади с дъмбели - 4х20 @2х10кг + веднага след последната серия 20 без тежест
4. Арнолд преси, седеж, опора на гърба - 4х10 @2х7.5кг
5. Бедрено разгъване с дъмбел - 3х10 @17кг
6. Кофички на пейка - 3х12-15
Тия напади ми стопиха лагерите :x
За 2017 си поставих задачка...по-скоро желание, което ми се иска да успея да осъществя. Иска ми се да съумея да балансирам храненето си до степен, в която да не ми се налага повече да смятам калории. На първо време мисля да прилагам правилото с ръцете и по този начин малко по малко, ако съм постоянна, това ще се превърне в навик. Ясно е, че не може винаги човек да се храни по този начин, но ако в 80-90% от времето се случва, мога да си отметна new year’s resolution-a :)
04.01.2017 - Тренировъчен
ХРАНА
- 4 палачинки от овес и яйца, 1/2 манго, малко мед
- 2 яйца в масло, 2 оризовки, айсберг със спанак, морков, цвекло и таханов сос
- 3 палачинки от овес и яйца, 1/2 грейпфрут, райска ябълка, доза протеин (ябълката беше непланувана)
- св.месо със зеленчуци на тиган (грах, морков, чушка, зелен фасул, червена леща), айсберг със спанак и цвекло, балсамико и ленено масло
- извара с горски плодове и маково семе, резенче манго
ТРЕНИРОВКА
1. 20 sec ON / 10 sec Off - “Tabata” (със съзнанието, че може и да не се брои за табата)
- Скачане на въже
- суинг с 10кг дъмбел (нема пудовки)
- джъмпинг джак
- клек с подскок
х2
2. “Tabata”
- лицеви опори (вторите от колене)
- катерачи
- от планк към лицева
- Plank Hip Dips
х2
3. 3 Суперсерии:
- крънчове с 10кг диск над глава
- повдигане на краката от лег
4. Стречинг - 10мин
Беше почивен, но не ми се почиваше. Не знам дали подбраните упражнения са за табата протокол, но знам, че ми вдигнаха пулса супер много и разтоварих от напрегнатия ден.
Днес определено не е моят ден...
05.01.2017 - Тренировъчен
ХРАНА
- 40г овесени ядки, накиснати в топла вода + доза протеин, няколко бадема, 1/2 манго
- свинско със зеленчуци на тиган (като вчера, но с по-малко мръвка), ч.цвекло с натрошено сиренце, семена, бяло балсамико и зехтин
- 100г извара, няколко орехчета, 1 зелена ябълка, 3 оризовки (които не бяха предвидени)
- 2 яйца със спанак в масло, 1/2 парче конски суджук, кисели краставички, 3 оризовки
- “сладолед” от 100г банан, шепа горски плодове, доза протеин
- 100г извара, 3 с.л. кисело мляко, какао, стевия, портокал
И май вече се наядох. Реално бях толкова гладна днес, не беше лигавня. Може и ПМС да е, при положение че си е баш време ;)
ТРЕНИРОВКА - Дърпащи
1. Мъртва тяга - 10 @30кг / 8 @45кг / 4х6 @55кг
2. Набиране раменен подхват - 1+6 / 1+6 / 1+5 / 1+5 (неасистирано + асистирани с ластик)
3. Добро утро - 4х10 @30кг
4. Гребане с Т-щанга - 10 @30кг / 3х10 @35кг
5. Едностранно изнасяне на дъмбел в страни - 3х10 @5кг на ръка
Няма да лъжа - мържеше си ме днес. Едвам загрях, толкова бях мудна. Въпреки това тягата вървеше изключително добре.
05.01.17
22:06
О, миличка, 100 гр. извара е 1 голяма супена лъжица, как ще те нахрани :) Ако беше хапнала кофичка 400 гр, по-можеше да мине за апетит.
Пробвах веднъж да замразя банан с извара и кисело мляко- стана ледена топка и се съсипа. Как го правиш на “сладолед” с подходяща консистенция ?
2 лъжици ;)
И мисля че “сладоледа” включва последните 2 реда, не само предпоследния. Поне аз го правя по подобен начин.
Мнението беше редактирано от Димо на 05.01.17 22:15.
казано от Queen Cobra на 05.01.17, 22:06:
Как го правиш на “сладолед” с подходяща консистенция ?
В Нутрибулета.
казано от Димо на 05.01.17, 22:13:
И мисля че “сладоледа” включва последните 2 реда, не само предпоследния. Поне аз го правя по подобен начин.
По принцип само предпоследния.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.01.17 22:45.
Кобре, не знам каква извара ядеш (и какви лъжици ползваш :D ) , но моята не е една супена лъжица за 100г :) Купувам я насипна и е лека и по-суха. 100г са ми около 3 супени лъжици и малко отгоре.
Сладоледът, както каза Карфицата, в нутрибулета. Бананите и горските плодове са замразени, съответно има и една таййна съставка - вода. И от нагледно малко количество става една пълна чашка от булета.
И не, последния ред си беше отделно, беше леко кремче за десерт, преди лягане.
Няма какво да се притеснявате, хич не ям малко :D
Мнението беше редактирано от Sanya на 06.01.17 07:14.
06.01.17
09:04
казано от Sanya на 06.01.17, 06:55:
Кобре, не знам каква извара ядеш (и какви лъжици ползваш :D ) , но моята не е една супена лъжица за 100г :) Купувам я насипна и е лека и по-суха. 100г са ми около 3 супени лъжици и малко отгоре.
От тези кремообразните в кутийка. По-водни са и тежат.
А лъжици- ами големи :)
Сладоледът, както каза Карфицата, в нутрибулета. Бананите и горските плодове са замразени, съответно има и една таййна съставка - вода. И от нагледно малко количество става една пълна чашка от булета.
Аха, значи пасираш замразените, а не замразяваш пасираните!!!! Схванах най сетне!
Няма какво да се притеснявате, хич не ям малко :D
Абе от моята гледна точка е мънинко.Но ти си фина и не много едра на ръст, така за теб си е идеално. :)
06.01.2017 - Тренировъчен
Сън: 9 часа
ХРАНА
- 130г извара с подправки и с.л. зехтин, 3 оризовки, 1 портокал
- телешко с броколи, ч.цвекло и морков със бучка сиренце, поръска от семена, оцет и с.л. зехтин
- 1 сурво какаов бар, 2 хапки баница с праз, 100г извара с 3.с.л. кисело мляко, малко горски плодове, стевия и маково семе
- зелена салата с биволско мляко, киноа, апсержи, тиквички, балсамико и зехтин, 1 багета с чесън и масло
- “сладолед” от замр. банани и горски плодове, протеин, вода и в блендера - получава се смес наподобяваща сорбе.
Апетит не, ами холерия :D Oтново e на макс, но има някакъв контрол. Мразя като ми се удължава тоя период. Като подивяло добиче съм (dull)
ТРЕНИРОВКА - Бутащи
1. Клек - 10 @30кг / 8 @35кг / 6 @42.5 / 6, 6 @45кг / 6 @42.5 + дроп 8 @30кг + 10 @СТ
2. Раменна преса - 10 @17.5 кг / 8 @20кг / 6, 6 @25кг / 6, 6 @22.5кг
3. Бг клек с дъмбели - 4х8 @2х7.5кг
4. Горен лег с дъмбели - 4х10 @2х10кг
5. Изнасяне напред с диск - 3х10 @7.5кг (3х2.5 хванати заедно )
Днес определено отидох с повече желание за тренировка. Залата празна, дори бяха спрели лампи, музика :D Единствените ентусиасти от фирмата бяхме аз и колежката, с която тренирам по принцип. Еми предпочитам на топло в залата ;)
По тренировката всичко точно, дори в началото клека ми тръгна мн леко. Утре е почивен и мисля така да си остане, в най-краен случай нещо в домашни условия. Неделя, ако не е настъпил апокалипсис ще отскоча до някоя зала :)
Мнението беше редактирано от Sanya на 06.01.17 23:07.
07.01.2017 - Нетренировъчен
Сън: 71/2 часа
ХРАНА
- 7! овесени мъфинчета с боровинки (от 2 яйца, 50г овес, канела, какао, бакпулвер и сода, малко стевия, вода, боровинки), 1 зелена ябълка, 200г дом. кисело мляко
- макарони от елда и ориз с доматен сос с пилешки гърди (250г порция), туршия
- 200г кис.мляко с доза протеин и шепичка горски плодове
- 2 пр. фпх с плочици сирене отгоре, няколко късчета телешко месо
Днес стомаха ми е много зле. Не знам дали е настинка или нещо, което съм яла вчера, но изпитвам болки цял ден. Бе можеше да не изяждам всички мъфини на закуска ама сърце не ми даде да ги оставя :D
По-голямата част от деня мина в пренареждане, подреждане, почистване на шкафове, чистене и подреждане на цялата квартира като цяло. В един момент поседнах да отморя и от тогава не съм станала :D Явно за утре ще имам още да чистя. Рязко окапах (whew)
Иначе туко що излюпена бях голяма свежарка:
казано от RogueOne на 08.01.17, 00:04:
Свежарка, па и мнооооооооого якааа и убава, бреееее! (nlove2)
Юбреее, дебреее :D
Еми сутрините са най-яки, защото има закуска и (coffee)
(sun)
08.01.2017 - Тренировъчен
Сън: 71/2 часа + 2 следобед
ХРАНА
- 4 оризовки, 250г извара Pilos, 7 натурални фурми
- 8 протеиново-бананови мъфина (2 яйца, 30г протеин, брашно от семена, канела, какао, 1 банан, бакпулвер, сода, вода), 200г кис.мляко
- ок. 250г порция макарони от елда и ориз с доматен сос и пилешки гърди, айсберг с чери домати, малко сирене, балсамико и зехтин
- 250г кис.мляко с шепа горски плодове, стевия и канела
+ 1 еспресо следобед
Първо хранене към 12:30. Бях изключително прегладняла, но понеже сутринта като станах стомаха ми беше доста зле, пих хапче и 9:30 отпраших да тренирам. Не знаех дали е мн удачно, но ми поразмина и реших, че ще преценя на място дали ще си тренирам по програма или ще раздвижа малко.
ТРЕНИРОВКА - Дърпащи
1. Румънска тяга - 12 @20кг / 10 @30кг / 4х8 @40кг + дроп 8 @30кг + 12 @20кг
2. Набиране усп.хват - 3+6 / 3+5 / 2+4 (неасистирани+асистирани с ластик) / 5 негативни
3. Руски суинг с пудовка - 12 @16кг / 4х10 @20кг
4. Хоризонтален скрипец, тесен усп. хват - 4х8 @30кг
5. 3 Суперсерии:
- Махове на портален скрипец - 10 @15кг / 2х10 @20кг на крак
- Изнасяне на ръце в страни с кабел (едностранно)
6. Повдигане на ръце за задно рамо от седеж - 3х10 @2х4кг
7. Бицепсово сгъване - 3х10-12повт @6кг на ръка
8. Руски туист с диск - 20 @5кг / 2х20 @10кг
Ако трябва да дам оценка - 7/10, защото и на тягата и на набиранията много ми тежеше. Но като цяло предвид неразположението със стомаха съм доволна и не съжалявам, че тренирах.
Бях се стреснала дали не ме поваля и мен грипа. След като се върнах от тренировка и обядвах, полегнах и съм заспала. Не можах да отлепя 2 часа, толкова силно ми се спеше. При положение, че вечерта спах добре и достатъчно, единственото ми обяснение беше, че се разболявам. Но в крайна сметка съм добре и свежнах следобед ;)
Мнението беше редактирано от Sanya на 08.01.17 22:33.
09.01.2017 - Нетренировъчен
Сън: 6 часа ( накъсани със ставане за обезболяващо)
ХРАНА
- 40г овесени ядки, ч.л. какао, канела, стевия, шепа горски плодове, 120г извара
- 1 бонбон, 1 з.ябълка
- порция макарони с дом.сос и пилешко, ряпа с морков с малко олио и оцет
- 200г котидж, 3 оризовки, 4 блокчета 75% шоколад, малко кис.мляко с горски
- 2 пълноз.тортили, 3 яйца в масло, бейби моркови, айсберг с черита, 1/2 авокадо, оцет и с.л. зехтин
- довърших шоколада
Освен, че похапнах повече от необходимото, не успях и да тренирам. След 4 дни закъснение цикълът ми дойде (тук мъжкия пол може да прескочи). Този път бяха много силни болки и директно се прибрах и легнах. Когато положението стигна до рев, ударих една ампула спазмалгон. 40мин по-късно още не ме беше отпуснал и действах с прахче кетопрофен (OKi). Точно тук след тия мъки дойде и шоколадът :D Хората (или поне някаква част) имаме склонността да искаме да се “утешим” с т.нар. “comfort food”.
В един по-щастлив момент без особени болки успях леко да се раздвижа в нас, но нищо сериозно за отбелязване.
По-добре съм. :)
Санче, съчувствам за болките! Пробвай да увеличиш приема на магнезий една седмица преди цикъла.Преди да родя бях като теб и това доста ми помагаше.
Предполагам,че няма нужда да ти казвам ама все пак помисли и за преглед. Доколкото знам такива нечовешки болки чак до сълзи не са съвсем в реда на нещата.
Прегръдки :)
June, много рядко ми се случват такива болки. Дори съм си мислела, че съм късметлийка и този период не минава с особени драми. Този път малко ме свари неподготвена, но може би ще послушам съвета за магнезия и следващия път ще увелича приема преди това. Закъснението и нетипично силните болки сигурно са свързани и са в следвствие на климатичните промени може би :D Не е като да не сме податливи на времето ;)
Благодаря за съчувствието (F)
Болезнен и закъсняващ цикъл не е проблем, той е слвдствие от друг проблем в тялото.
Всяко нещо си има обяснение, това е сигурно :)
10.01.2017 - Нетренировъчен
ХРАНА
- 120г извара, 1/2 авокадо, 3 оризовки, 1 ябълка
- порция макарони с дом.сос и пилешко (the last one!) , цвекло, целина и морков с дресинг и стафиди
- протеинов бар
- 3 пр. фпх “101 зърна” с краве масло,??? извара (с лъжицата от кутията), черита и 1 морков
Ангажименти ми направиха и този ден нетренировъчен. За малкото време, в което бях в къщи направих няколко серии клекове, лицеви, напади и отпади собствено тегло.
11.01.2017 - Тренировъчен
ХРАНА
- 2 оризовки, 200г котидж, 3 фурми, няколко бадема и орехчета
- домашен петел с кисело зеле (две жални мръвки), айсберг с морков, домат и царевица, за десерт суров бар с кашу
- 200г боб с кисело зеле, 2 яйца на очи без мазнина, 1 пр. фпх, 3 сушени домата
- 200г дом. кис.мляко, 100г горски плодове, доза протеин, 2 оризовки с масло, 3 фурми
По-бедно на протеин и богато на въглехидрати ми е днес менюто. Денят на киселото зеле също така :D
ТРЕНИРОВКА - Бутащи
1. Преден клек - 4@20кг / 4х8 @32.5кг
2. Лежанка - 5@20кг / 4х8 @27.5кг
3. Ходещи напади с дъмбели - 3х20 @2х10кг
4. Арнолд преси, седеж, опора на гърба - 10 @2х7.5кг / 2x8 @2x10кг
5. Плие с дъмбел - 3х10 @15кг
6. Френско разгъване - 3х10-12 @10кг
7. 3 суперсерии:
- аб ролер от колене
- повдигане на краката от лег
За отбелязване е само, че взех по-големи дъмбели за арнолд пресите (sun)
За отбелязване е също, че докато не си подредя приоритетите, не си оправя нагласата и не се разбера със себе си какво искам...няма да постигна нищо. Защото как да говориш за постижения като не знаеш какво искаш да постигнеш :D Това само като ремайндър за себе си го слагам.
12.01.2017 - Тренировъчен
Сън: 6 часа
ХРАНА
- 2 пфх “101 зърна”, 130г извара със с.л. зехтин и подправки, 3 сушени домата, 1 грейпфрут
- пилешки гърди с ориз (цък), броколи на пара със с.л. зехтин
- малка зелена ябълка
- дозичка протеин, 1 банан (след тренировка, билдърската така :D )
- пиле с ориз, айсберг с черита, 3 сушени домата, 1/2 малко авокадо, оцет и зехтин, 1 блокче 81% шоколад
+ 2х еспресо, 1 капучино
ТРЕНИРОВКА - Дърпащи
1. Мъртва тяга - 10 @30кг/ 5 @45кг / 6 @50кг / 3х6 @55кг
2. Набиране раменен подхват - 2+6 / 2+6 / 2+6 / 2+6 (неасист. + негативни)
3. Бедрено сгъване с дъмбел - 3х10 @17кг
4. Унилатерално гребане с дъмбел - 10, 8, 8 @16.5кг (17кг?)
5. Диагонални махове с 2.5кг тежест - 3х12-15 в сс с “Пожарникарен кран” - 3х10
6. Бицепсово сгъване с лост - 3х10 @10кг
Набиранията много ме морят. Споменавала съм, но лоста за набиране в тази зала е изключително неудобен и винаги са с подхват, винаги са ми по-мъчителни... Диагоналните махове са от ония “женски упражнения” дето якооо ти пържат задните бедра дори и с такава тежест ;)
Мнението беше редактирано от Sanya на 12.01.17 21:34.
13.01.2017 - Тренировъчен
ХРАНА
- 2 пфх “101 зърна”, 130г извара със с.л. зехтин, подправки, 2 сушени домата (в блендера), 1 ябълка
- пилешки гърди с ориз, броколи на пара със с.л. зехтин
- 200г котидж, 3 с.л. кисело мляко, 1/2 банан, 3 фурми, горски плодове, стевия и канела, 3 блокчета 80% шоколад
- зелена салата с домати, маслини, царевица, крутони и зехтин, пържени картофки, дом.млечен чеснов сос, малка наденица и мини кебапче, 3 чаши розе, фъстъци
+ 2х еспресо, 1 какао (без мляко, без захар), 1 черен чай с мляко
ТРЕНИРОВКА - Кардио
1. Интервално вело - 30 мин
2. Табата с въже
3. По една серия от каквото ми хрумна, като: 5-6 вида лицеви опори (класически, тесни, диамантени и пр.), от планк към лицева, махало от седеж, спайдър лицеви, планински катерач, кофички на пейка, 3х руски туист с 10кг, 1 мин планк с 10кг тежест на гърба.
Почнах мързеливо с велото, но после ми дойде желанието и силата 8-)
14.01.2017 - Нетренировъчен - Размазващо-релаксиращ, мързелив ден.
Сън: 8+ часа (леко накъсан, с доста въртене и един промеждутък от 6:30-7:30, в който си написах отчета за вчера :D )
ХРАНА
- палачинкииии от 2 яйца, 40г овес, 2 с.л. кисело мляко, 1/2 банан, 15г манов мед, бакпулвер, канела, сода за хляб, купичка кисело млякоо със стевия и горски плодове (тия горски ги ям на корем!)
- в продължение на 3 часа: 6 овесени бисквити с канела и стафиди (хелти стъф), 3 фурми, няколко резена ябълка, 1/2 грейпфрут, блокче 80% шоколад, 200г котидж с малко горски, какао и стевия
- купичка супа от морков и броколи с малка бучка сиренце, 1 яйце на око на сух тиган, към 150г ориз с останали 3 късчета пилешко
- [ to be] купичка кисело мляко с доза протеин, маково семе, канела и нищо чудно да добавя малко боровинки
+ 1 еспресо, 2х черен чай с мляко
Станах късно. След като заспах повторно разтърках очи някъде към 9:30 и се излежавах поне до 10. Ей това си предвещаваше мързелив ден, а и почивен от тренировка.
Следобед прекарах близо 3 часа, гледайки видеото от сватбата, на която бях шаферка това лято, със самата булка на гости. Гледайки се отстрани това лято (за мен) съм с най-добрата форма, която съм постигала до сега (да се надяваме, че няма да си остане в 2016-та). Просто харесвах баланса, който се беше получил между горната и долната част, като самата горна част ми дръпна доста добре. Естествено зимния бълк леко заглади релефа, но трябва да съм позитивна и да извлека положителното от него - голяма част отиде в (mooning) :D
Малко оффтопик са тия снимки, но... :)
Бо :* С теб си четем мислите, защото и аз днес си взимах мерки, за да видя кво се случва :D
15.01.2017 - Тренировъчен
Сън: 61/2 часа
ХРАНА
- палачинки (2 яйца, с.л. сусамово брашно, 40г овес, 2 фурми, канела и бакпулвер), 200г кис.мляко с горски плодове
- 3 малки яйца, бъркани, каквото беше останало от ориза (но без пилешко), купа супа от броколи и моркови
- 3 corn cakes, намазани с извара, 1/4 авокадо, 3 сушени домата
- грейпфрут
- 3 кюфтета от дива кайма със сушени домати (печени), айсберг с черита и малка бучка краве сирене, балсамико и зехтин, 2 оризовки
- 150г замр. горски плодове, 25г протеин “шоколад със стевия”, 180мл прясно мялко (в блендера), поръсено с 2-3 ореха и малко кокос
ТРЕНИРОВКА - Бутащи
1. Клек - 10 @20кг / 6 @40кг / 6, 6 @45кг / 6, 6 @40кг
2. Раменна преса с лост - 10 @20кг / 6, 6 @25кг / 8, 8 @20кг
3. Напади, статични, с щанга - 2х8 @30кг / 1х8 @35кг на крак
4. Горен лег с дъмбели - 10 @2х10кг / 8, 8, 6 @2х12.5кг
5. Лег преса, широк разкрач - 3х12 @+25кг
6. Повдигане на ръце напред, последователно - 3х20 @2х5кг (обща бройка в серия)
7. Повдигане на крака от позиция за кофички в СС с повдигане от вис за страничните коремни.
Влизам към 11ч в Херкулеса - 12 градуса :D Екипирана съм, дреме ми на шапката (дето я нямам) нали ще се кляка. Слушалките в ушите, бях си подбрала мн надъхваща музика, защото от вчера я чакам тая тренировка, такъв прилив на енергия и желание ме беше превзел. За късмет в малката заличка - още 3ма. Загрявам ала бала пред стойката за клек и отивам да си взема лост и гледам един младеж се насажда там. Уговорих го да се редуваме, ама нещо не се разбрахме добре и директно ми сложи 40кг. Общо взето успях само да загрея с лоста и скок в дълбокото :D 45кг с някъв зор и кривина и повърнах на 40. Бързо ми стана горещо и се съблякох :D
Раменната преса с 20 кажи речи леко, с 25 мъкааааа на последните повторения. Че там пак връщах.
На легът съм доста доволна, защото определено 10ките ми олекнаха и щом минах на 12.5 за 8ци - найс.
Надъхана отидох, доволна се прибрах... Можех и още да стоя, но имах планове. Заради тренорвката ли, не знам, но след това огладнявах през 2 часа, та заредих и добре и то с хубава храна! Доволна съм, доволна... казах ли че съм доволна? Да, доволна съм (sun)
За малко да забравя... Както казах, взимах си мерки. Та с тези започвам 2017-та:
Тегло - 57.5кг
Раменен пояс - 96 см
Гръдна обиколка (под гърди) - 77 см
Талия - 64 см
Корем (2 см под пъпа) - 73 см
Ханш - 90 см
Бедро ляво/дясно - 53 / 53.5 см
Бедро среда - 47 / 47 см
Ръка лява/дясна - 27 / 27 см
Мнението беше редактирано от Sanya на 15.01.17 22:00.
16.01.17
10:51
(sun) Прекрасна си! (sun)
Благодаря ви, много сте мили!
16.01.2017 - Тренировъчен
Сън: 9 часа
ХРАНА
- 40г овесени ядки с доза протеин, горски плодове, канела, кокос.стърготини, 6 бадема
- 4 оризовки, 150г извара, цвекло, морков и ряпа с дресинг, черита
- 3 овесени бисквити с канела и стафиди, 2 блокчета 80% шоколад, шепа орехи и бадеми, 1 протокал
- айрян с много сол
- 2 кюфтета със сушени домати, 100г картофи на фурна, морков, черита, няколко лъжици от супата от броколи
- вино
+ 2 еспресо, 1 черен чай с мляко
Кръвното ми днес е ниско и с близки граници.
ТРЕНИРОВКА - Дърпащи
1. Румънска тяга - 8 @30кг / 8 @40кг / 3х8 @45кг
2. Набиране р.подхват - 3+5 / 2+6 / 2+6 / 2+6 (неасистирани + асистирани)
3. Добро утро седнала - 10 @30кг / 2х10 @35кг
4. Гребане с два дъмбела с опора на гърдите - 3х10 @2х10кг
5. Фейс пул с ластик - 3х12
6. Махове от стоеж с ластик - 3х12
7. Едностранно изнасяне в страни с дъмбел - 3х10 @5кг на ръка
Мнението беше редактирано от Sanya на 16.01.17 22:29.
Снощи хапнах и малко кис.мляко с протеин и горски плодове (blush)
17.01.2017 - Тренировъчен
Сън: 7-8 часа
ХРАНА
- омлет от 2 яйца с масло и няколко парченца моцарела, 2 corn cakes, купичка домашен компот от праскови
- салата айсберг с 1 морков, 100г нахут от буркан, 100г пил.гърди, лимонов сок и с.л. зехтин, шок.бонбон
- 1 з.ябълка, шепа бадеми+орехи, протеинов шейк
- 2 кюфтета със сушени домати, 100г картофи на фурна, туршия, блокче 80% шоколад
- 120г горски плодове, доза протеин, прясно мляко -> в блендера, поръсено с кокос.стърготини и маково семе
+ 1 капучино, 1еспресо, 1 черен чай с мляко
ТРЕНИРОВКА - Кардио
- Скачане на въже - 4х отказ
- 4 мин, 20/10 - Високи колене (видях нещо подобно в дневника на ILSTRONG)
- 4 мин, 20/10 - Джъмпинг джакс
- Скокове върху пейка (но май ми идваше високо)
- 30 мин интервално вело
- 3х15 Повдигане на крака от лег (Вариации - видео)
- 3х30 Plank Hip Dips
- 3х15 V-преси (вариация с разтворени крака :D )
- 3х12 Ренегатско с 7.5кг дъмбел (прехвърляне на дъмбела)
Може и да пропускам нещо, но влязох в залата и го карах на интуиция. Днес правих доста нови неща, които бях набелязала.
ииии някви рЪки (кой ти работи в 20ч) :D
казано от Sanya на 17.01.17, 22:14:
Кажи чесно :D Току що и аз това приключих да ям! Ма то много вкусно, бре :D Даже и сухите пасти бих заменила направо :D
п.п: Поздравии мис химик (F)
казано от Зорина Ангелова на 17.01.17, 22:18:
казано от Sanya на 17.01.17, 22:14:
Кажи чесно :D Току що и аз това приключих да ям! Ма то много вкусно, бре :D Даже и сухите пасти бих заменила направо :D
п.п: Поздравии мис химик (F)
All time favorite! Ако някой не е забелязал аз ям всеки ден горски плодове - с кисело мляко и протеин, с протеин на сладолед, върху палачинки, в овесените ядки... Addicted!
Поздравиии (hug)
Според мен, ако идеята ти е наистина да изпълниш упражненията за корем правилно, би било по-добре да наблегнеш на изпълнението и задържането на краката в долно обтегнато положение за момент(заедно с плавно повдигане и снижаване) и да не ползваш инерцията в името на множеството повторения. Не е необходимо да се преизпълняваш упражненията, позиция крака перпендикулярни на торса е достатъчна. :)
Да, прав си, май използвам инерцията... Въпреки това си бяха доста парещи повторения :D Ще се опитам по-съсредоточено и бавно, за да видя каква е разликата :)
Знаеш ли кое много ми помага на мен за упражненията за корем, че нали съм с такъв фокус сега :D Издишвам пълно (като за вакуумки) преди да започна движението, т.е. обикновено преди “сгъващата” част (не знам дали може да се говори за позитивни и негативни в случая) и завършвам цяло повторение без да издишвам. На доста места съм чела, че спомага активирането на коремните, включително transversus abd. но не съм категорична в източниците, тъй че да се приема с доза критичност. Прилагах го най-вече при молитви и подвигания на стенд, но определено усещам разлика дори при обикновени крънчове, байк преси и подобни.
Заинтригува ме! Още следващия път ще го приложа.
Аз обичам да си тренирам ядрото, пък и смятам че имам силно такова, но съм отворена към всякакви насоки за още по-силно и развито :)