02.04.11
21:25
“Здравейте!
Сигурно станаха поне 2 седмици, в които всеки ден с часове чета дневниците ви и все ми се искаше и аз да си създам един.Доста време се колебаех, защото съм новак във фитнеса и ми е малко неловко да обяснявам за тренировката ми като не знам в какво точно се състои тя 🙂
Най-вероятно ще се разтърся поне за имената на упражненията, че да схванете за какво иде реч! 🙂
И така...вече месец и може би 10 дни спазвам хранителния си режим, който ще споделя по-долу.Започнах да ходя и на фитнес, което не ми беше за първи път слава богу! 🙂
Цялта ми е както може би се досещате сваляне на килограми т.е. мазнини, стягане и общо взето да се чувствам добре в кожата си както се вика. Ето и “характеристиките ми” :
Височина: 161 см
Тегло: 55кг (за 2 седмици свалих 1кг, почнах от 56)
Гръден кош : 78см (ако съм го измерила правилно)
Мишница - лява/дясна : 29/27.5 см
Ханш: 89 см
Бедро - ляво/дясно : 50.5/50 см
Прасци: 34.5 см и двата
Талия: 62см
Мисля че моят хранителен режим е РБД , която доста ми допада, защото си ям все вкуснички неща, съобразени с диетата 🙂
Тренировките ми са през 2 дни, защото правя едни и същи неща и гледам да имам поне 2 дни, в които да ми отпочинат мускулите.
Общо взето правя предимно кардио, като последователността всеки път е различна, в зависимост кой уред е свободен.Любим ми е кростренажора. Кардиото в началото е 15мин. след което правя упражнения за вътрешна част на бедрата, за външна част на бедрата.Следват коремни преси и 2-3 упражнение за горна част, завършвам с 15-20мин кардио. “
ЕДИТ:
Така съм започнала с дневника си, а през сегашната 2015 реших да продължа с него, за да поддържам мотивацията, да се следя под око и да получа някой друг съвет - всяка помощ е добре дошла. Картинката в момента е следната:
около 52кг (+- 1кг)
По-добре изразена мускулатура, но с желание за доизчистване, доуформяне и доусъвършенстване 🙂 Все още сякаш съм в търсене на иделната тренировка за мен, която да ме кара да се чувствам ок през цялото време. Проблема с храненето ту го има, ту го няма. На етап съм, в който малко ме е страх от нея от гледна точна на това, че започнах да разграничавам здравословно и калорично. Вече знам, че здравословното може да бъде и калорично, така че все пак трябва да се внимава и с това. Все още имам и известен проблем с цифрите по кантара, но съм в процес на преодоляване на това (ЕДИТ: преодолято 🙂 ). Трябва да свикна с мисълта, че мога да изглеждам страхотно и на повече килограми, ако те са от активно тегло. Искам водейки този дневник да запазя позитивизма и удовлетворението от живота, който водя, храната, която ям и тренировките, които правя. Пожелайте ми успех 🙂
Темата беше редактирана от Sanya на 24.11.19 13:27.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимзащото ми казаха, че ако тренирам едни и същи мускули всеки ден ще топя не мазнини, а мускули.
Е това са глупости :)( “Топенето на мускули” сигурно ще е доста болезнен процес :Д ) Възможно е някакво разграждане ако си изчерпала всякакви други запаси в тялото....
Предложения: Не прави едно и също през ден. Раздели мускулните групи в 3-4 дни и сложи където ти е удобно почивки. За седмица 4 тренировки са добре. Не прекалявай с това кардио. 10 минути в началото и 10 в края са достатъчно. Вкарай в програмата си: клек, мъртва тяга, лежанка, Сумо тяга - хай пулл (с дъмбел), раменна преса.
02.04.11
22:34
Закуска – 7:00 3с.л. овесени ядки с 200мл прясно мляко 3%, прясно нарязани 1/3 банан и ябълка
Предиобед – 10:00 1 банан
Обяд – 12:30 3х50гр. Пилешки пържолки филе, варени картофки със сол, оцет и олио
Следобед – 15:00 200гр. Кисело мляко 2%, бар „Виталис” с ябълка и канела
Вечеря – 20:00 гъбки в масло, таратор, 50гр. Пилешко бонфиле, 20гр. Пуешко филе, филийка хляб Витa с кълнове
-21:30 60гр. сурови бадеми
Здрасти !
Моето виждане за храната ти.
Закуска - добавяш поне 2 цели яйца, 50-60 гр овес,
Обяд - Ако 3х50 гр означава 150 гр. филе значи е добре, замени олиото със зехтин и внимавай със смесването на вълехидрати и мазнини.
Следобед - тогава сложи ядките, може със извара да ги изядеш, може и със кис. мляко
Вечеря - 100-150 гр месо/риба (хляб ако е 1 ф.), салата
21:30 - най-доброто за което се сещам е извара, 2 яйца или само белтъци.
Тренировките също не са добри. Аз обаче нищо няма да кажа в тази насока, нека тези, които ‘’наистина’’ тренират да кажат :)
Мнението беше редактирано от Мила на 02.04.11 22:34.
Тренировките наистина не са добри, затова и аз очаквам още мнения за тях. Малко по малко ще я нагодя както трябва надявам се.
За храната..по принцип долу горе редувам следобед бар-чето с ядки като предимно са сурови бадеми.За вечерята - доста често ям салата с месото, но в случая беше един вид разнообразяване.Въпроса ми е дали мога да заменя изварата с крема сирене, защото баба ми прави много хубаво домашно крема сирене, което включвам в закуската и вечер към 21ч.
Интересно ми е какво искаше да кажеш за това да внимавам как смесвам въглехидратите с мазнините?
02.04.11
22:59
казано от Саня Кисьова на 02.04.11, 22:50:
Интересно ми е какво искаше да кажеш за това да внимавам как смесвам въглехидратите с мазнините?
Ами например комбинацията от картофи(въглехидрати) и олио(мазнини). Добре е към протеина(месото) да се добавя само един източник на енергия т.е. само въглехидрати или само мазнини, но понеже това практичеки(и вкусово) е доста трудно, просто гледай когато ги смесваш, единия източник на енергия да е преобладаващ. Например.
2 яйца + 60 - 70 гр овесени ядки. В храненето има и мазнини, има и въглехидрати, но мазнините са значително по-малко, отколкото въглехидратите.
Мнението беше редактирано от Мила на 02.04.11 23:00.
Сега вече те разбрах :) Еми ще те послушам и ще доизпипам храната.Благодаря ти отново за съвета!
02.04.11
23:47
яденето е ок :) (като се има предвид забележките от предишния коментар)...ако искаш по бързо да сваляш-един фат бърнер е ок..относно упражненията...тяга не прави както ти е казано по-горе(според мен това е упражнение за хора с поне 2 месеца стаж в залата),клека е ок :),а лежанката.....по-добре не..кой щи гледа колко са ти здрави гърдите :Д
Честит дневник. Успех пожелавам- ако имаш желание ще научиш и приложеш много- тук има много информация, а и добри хора : )
ПП За домашното сирене на баба ти- смятам, чее много добър вариант вместо изварата.
02.04.11
23:55
На този ръст и тегло имаш ли какво да сваляш ?
Тя сигурно има мазнинки за изчистване, а като почне да тренира по-сериозно- не само кардио ще качи и мускулче тук-там по малко.
казано от Венцислав Игнатов на 02.04.11, 23:55:
На този ръст и тегло имаш ли какво да сваляш ?
Имам! :) СКОТА е прав, общо взето още мазнинки за изчистване, че зимата бях качила доста по бедрата, корема и ханша.Тогава ме мързеше да се движа много много и резултата беше мръщене и пуфтене пред огледалото! :) Тогава се и появи и целулита, но сега с този режим и раздвижването сама виждам как намаля драстично!
За домашното сирене на баба ти- смятам, чее много добър вариант вместо изварата.
Много се радвам за това, защото наистина е много вкусно, знам че е истинско и полезно, защото е от козе мляко.
Относно фат-бърнър-а който спомена Traiko Mishev, снощи точно разглеждах за L-карнетина, пишеше хубави неща ( аз нали съм си химик и всяка такава статия ми хваща окото) и се замислям сериозно да си взема.
По-късно ще ви споделя и менюто от днес, с корекциите, които ми казахте по-горе.
Приятен ден! :)
Честит дневник! Дано ти помогне в преследването на целите! :)
Първи впечатления: хранителният режим (РБД) е именно режимът, който най-лесно се спазва, но и най-трудно човек се удържа да не “кривне” от него. Принципно те съветвам да си сметнеш калорийния баланс и да видиш как стоят нещата в съотношението приети : изгорени калории, за да си сигурна, че приетите калории са малко по-малко от тези, от които организмът се нуждае за деня.
Относно тренировките - щом веднъж си се навила да посещаваш фитнес зала, то поне я използвай рационално. Хубаво е освен кардиото да има и силови тренировки като най-често срещан вариант е тренирането в един ден на горна част на тялото, а в друг на долната (но принципно може да се разбие и на 3-дневен сплит).
Пий вода ок. 1,5-2л на ден.
Включи в менюто си и риба, яйца, извара - все чудесни източници на белтъчини.
Поздрави!
КБ ми е 1894, а в дефецит съм го определила да е 1694..Чесно да ви кажа намирам го за малко досадно да смятам всяка една калория в даден продукт, така че може да не съм много стрикна в това.
Няма да крия че водата ми е мъка...не съм свикнала да пия толкова много вода и сега ми идва малко в повече, но с това ще свикна, все пак водата е хубаво нещо :)
О, да това да се смятат калориите на всяко ядене е мъка (особено, ако говорим за нещо готвено) и не казвам, че трябва да го правиш, но горе-долу да имаш представа кое колко е. Увеличи водата, важно е по ред причини :)
казано от Витан на 03.04.11, 11:31:
Честит Дневник! Само напред и ще помагаме ;)
Eeee супер, не знаех че и ти си тук :) Благодаря много!
Водата я почвам дори и да трябва да ходя до тоалетна през половин час :) Благодаря за съвета Стоянчо :)
казано от Саня Кисьова на 03.04.11, 10:56:
КБ ми е 1894, а в дефецит съм го определила да е 1694..Чесно да ви кажа намирам го за малко досадно да смятам всяка една калория в даден продукт, така че може да не съм много стрикна в това.
Няма да крия че водата ми е мъка...не съм свикнала да пия толкова много вода и сега ми идва малко в повече, но с това ще свикна, все пак водата е хубаво нещо :)
Съгласявам се със Стоянчо, че сметките са мъка и добавям, че много по-важно е качеството на храната, отколкото дали си се вместила днес в 1694 ккал.
Съгласявам се със Стоянчо, че сметките са мъка и добавям, че много по-важно е качеството на храната, отколкото дали си се вместила днес в 1694 ккал.
Много ми хареса това, и аз съм на същото мнение...ако нямам какво да правя мога и да ги смятам, да знам долу-горе как се движа, но определено няма да ми е преоритет! :)
Ето полезно четиво за водата:
http://www.bb-team.org/articles/1006_kolko-e-vazhna-vodata-za-trenirashtiya-chovek#axzz1ITYXDisK
и
http://www.bb-team.org/articles/1014_piete-li-dostatachno-voda#axzz1ITYXDisK
и
http://www.bb-team.org/articles/1318_voda-zashto-vi-e-nuzhna#axzz1ITYXDisK
Санче, разбирам те напълно - онзи ден изпих 6 литра и може би по-уместно щеше да бъде, ако се бях преместил да си готвя изпита в тоалетната :D (но моето бе просто експеримент колко мога :) )
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.04.11 18:52.
Санче, разбирам те напълно - онзи ден изпих 6 литра и може би по-уместно щеше да бъде, ако се бях преместил да си готвя изпита в тоалетната :D (но моето бе просто експеримент колко мога :) )
Еее...много вода е това...недей така, защото прекалено много вода пък може да ти претовари бъбреците!
А сега да споделя за днешния ден
Храна:
9:00 60гр. овесени ядки с прясно мляко и лъжичка мед, 2 цели яйца
12:00 пилешко бяло месо със картофки, чушка и бамя на манджичка, приготвена от мама и около 100гр крема сирене, филийка пълнозърнест хляб
15:00 200гр. кисело мляко, 60гр. сурови бадеми, 1 айце
19:00 100гр пуешко филе, 2 яйца, малко лютеничка, зелена салата овкусена с оцет и зехтин, филийка хляб
към 21:30 ще хапна и извара, което май по-скоро е крема сирене, както споделих домашно приготвено
Яйцата може би са ми малко повече, но поради малка липса на продукти това беше най-доброто, което измислих :)
Тренировката ми се състоя към 13:30 като този път послушах съветите и правих упражнения само за крака.
В началото и края на тренировката беше кардиото - в началото 15 мин велоергометър, в края - 10мин кростренажор
Поради невежеството ми в термините ще обясня силовите упражнение така:
3х10 за вътрешна част
3х10 за външна част
3х10 за задна част
3х10 горна част на бедрата
Пробвах и клека, който ми предложихте, но го правих без тежести, защото малко залитах с гиричките :))
Сигурно пак е малко нескопосана тренировката ама ще я изпипам надявам се.
Вода: 1.5 Л до сега, до края на вечерта надявам се 2Л
Това за днес :) Очаквам мнения!
Мнението беше редактирано от Sanya на 03.04.11 20:18.
03.04.11
21:02
според мен за клек в началото е най-добре да се консултираш с някой знаещ :),защото научиш ли се да го изпълняваш грешно,може да доведе до мноооого проблеми...кажи на фитнес инструктора да ти покаже.
Тух открих нещо, ако може да ми каже някой знае ли нещо за тези таблетки и дали да ги взема или да се насоча към нещо друго...
http://vitaslim.bg/information/vitaslim-fitness
Спести си разходите за витаслим... Един Л-карнитин - течен на NOW (и по възможност с 3гр в доза) би ти свършил доста по-добра работа. Съставката на капсулата на витаслим също е л-карнитин, но 300мг, което е смешно. Цифром:
витаслим фитнес - 30капс стига за 10 дена, защото ти препоръчвам минимум 3 капс на ден, което ще заформи 900мг карнитин на ден. Течният карнитин на NOW стига за 30 дена (всеки ден по една доза) и мисля струва ок.50лв (виж в healthstore.bg).
P.S. ето го: healthstore.bg/L-Carnitine-Liquid-Tropical-Punch-31-gr-473-ml.html
а това е по-скъпият, но е с 3 грама в доза - healthstore.bg/L-Carnitine-Liquid-Citrus-93-gr-473-ml.html (в момента жената чисти с него)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.04.11 23:48.
Благодаря ти много за съвета...наистина виждам че излиза много по на сметка да взема това, което ми препоръча.Почвам да събирам парички :)
казано от Саня Кисьова на 03.04.11, 23:50:
Благодаря ти много за съвета...наистина виждам че излиза много по на сметка да взема това, което ми препоръча.Почвам да събирам парички :)
Абе все пак смятам, че на този етап нямаш нужда от добавката. Поспортувай малко с хранителния режим и виж как ти се отразява на теглото. После ще му мислиш, защото 50лв са си 50лв (за едни малко, за други много). Предполагам искаш да станеш 50-52кг. Ако е така, по-добре почакай малко.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.04.11 23:54.
Еми да...тези килограми гоня.Най-много се харесвам и се чувствам добре около 51-52кг и ми се иска да го постигна :) Ще те послушам! Мерси и лека вечер! :)
04.04.11
10:20
Определено изчакай с купуването на добавки за отслабване. За 3-4кг. не си заслужава да ръсиш толкова пари. Храниш се много добре. Тренираш. Резултати ще има, стига да си достатъчно търпелива и да се движиш по правилния път. :) Към тренировките за крака добави и напади и плие. Много хубави упражнения са. Има ги описани в сайта, секция “Упражнения”. На клека гледай наистина да научиш правилната техника, за да бъде всичко наред. :)
ПС: И какво си правила будна по това време, когато си писала последния си пост не ми е ясно. Освен ако сутрин не спиш до 9-10, то писането в 00 часа по форуми не е правилно. ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.04.11 10:21.
казано от ProXxX на 04.04.11, 10:20:
Определено изчакай с купуването на добавки за отслабване. За 3-4кг. не си заслужава да ръсиш толкова пари. Храниш се много добре. Тренираш. Резултати ще има, стига да си достатъчно търпелива и да се движиш по правилния път. :) Към тренировките за крака добави и напади и плие. Много хубави упражнения са. Има ги описани в сайта, секция “Упражнения”. На клека гледай наистина да научиш правилната техника, за да бъде всичко наред. :)
ПС: И какво си правила будна по това време, когато си писала последния си пост не ми е ясно. Освен ако сутрин не спиш до 9-10, то писането в 00 часа по форуми не е правилно. ;)
Хахаха еми днес наистина станах в 9ч :) лекциите ми почват от 10 и така :) Точно преди да си легна видях, че имам писание и реших да бъда учтова и да отговоря!
За храната съм благодарна на приятеля ми, защото той беше този който ми каза какво, как и кога да хапвам и кое да изключа и кое да включа :) Така че от него тръгна всичко и с ваша помощ ще го усъвършенствам.Благодаря за предложенията, ще го погледна и още утре ги включвам в тренировката!
Аз съм доста търпелива (чак се чудя на себе си), като се има предвид, че за 1 месец свалих само 1кг. :) Търпение му е майката хахах
По-късно ще опиша хапването днес!
Храната днес:
9:00 60гр овесени ядки с прясно мляко, ябълка и банан
13:00 картофена крем супа с крутони, зелена салата, 1 яйце
15:30 400г кисело мляко, бар с ябълка и канела
18:30 манджичка боб със зеле, 1 яйце, зелена салата, филийка хляб
21:00 ще хапна извара
Не знам тва боб със зеле дали му беше мястото за вечеря, но в момента не разполагах с по-добро, пък и мама беше се постарала да го направи :)
Днес не беше тренировъчен ден пък и като цяло беше доста натоварен.
Имам едно запитване относно фъстъченото масло.Видях в нечий дневник, че го споменавате ( а аз много харесвам) и правилно ли си извадих изводи, че ми е разрешено да го ям? :) Всмисъл винаги съм си мислила, че е супер калорично и мазно и супер много се дебелее от него.Иначе мернах в магазина тахан, но много се поколебах дали да си взема ( не че имах пари в момента де :) )
Хранене за днес:
8:00 60гр овесени ядки с прясно мляко, ябълка и банан
11:30 100гр пуешко филе с варени картофи
16:30 нагънах набързо едно Корни, защото беше натоварен ден и нямах време за друго
19:00 консерва риба тон в собствен сос, зелена салата, 2 филийки пълнозърнест хляб
12:30 70гр крема сирене и няколко лъжички сладко от дюли (нещо много умирам за сладко днес)
Днес за съжаление също пропуснах тренировката, защото като цяло денят ми беше претоварен и имах нужда от почивка.
Утре ще се опитам да потренирам въпреки че пак ми се очертават ангажименти.
Лека вечер от мен!
Мнението беше редактирано от Sanya на 05.04.11 22:28.
След дълга, много дълга пауза реших да се върна към дневника си :) Трябва да си призная, че причината да спра да пиша е, че тотално бях зарязала режим и тренировки, имах си други неща на главата.Но отскоро пак се вдъхнових и съм много редовна. Щастлива съм да споделя, че в последните месеци свалих близо 4кг и сантиметрите просто си падат :)
Ето каква е храната ми днес:
9:00 - пълнозърнести спагети със масло, сирене и малко мед
12:30 2 кебапчета със салатка домати със сирене и зехтин, филийка и половина пълнозърнест хляб
15:30 200гр кисело мляко и една нектарина ( лято е и адски много ми се ядат плодове)
Вечерята съм я замислила така:
18:30 омлет със сирене и чушка и салатка домати, 1-2 филийки пълнозърнест хляб
21:30 200гр кисело мляко (поради липса на друго)
Днес беше тренировъчен ден.Разделих тренировките си на горна част+корем+кардио и крака+корем+кардио. Днес беше крака+корем+кардио.
15мин пътека бързо ходене
3х20 разтваряне на абдуктор
3х20 свиване на абдуктор
3х15 бедрено разгъване
3х15 бедрено сгъване
3х15 клек с 8кг
2х30 коремни преси под обратен наклон
2х30 придвижване на горен скрипец
2х15 туистове
10мин кростренажор
Еми това беше за днес, почувствах се много добре от тренировката, ако има нещо за поправяне моля споделете! :)
27.06.11
18:35
според мен 20 повторения са много направи ги 12-13 :) а там където правиш 15 повторения прави по 10 повторения :) подглагаш сухожилията си на голям стрес с тези 20повторения :) храненето ти на фона на анорексичните диети на доста момичета е направо похвално !
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 27.06.11 18:38.
казано от Саня Кисьова на 27.06.11, 18:06:
Еми това беше за днес, почувствах се много добре от тренировката, ако има нещо за поправяне моля споделете! :)
Каква е целта на тренировките ти? Ако е губене на време, тогава е право в целта ;)
Ако си решила да тренираш крака, забрави за сгъвания, разгъвания и тем подобни. Упражнения за крака са: клекове, напади, отпади, плиета, пистолети и др. подобни.
И този скрипец защо го “придвижваш” ни в клин, ни в ръкав ;)
Поразрови се малко из форума и сайта, ще намериш доста добри идеи за тренировки. Защото с това, което правиш сега, много скоро ще ти доскучае и отново ще зарежеш дневника си за месеци напред.
казано от Margaritka на 27.06.11, 19:08:
казано от Саня Кисьова на 27.06.11, 18:06:
Каква е целта на тренировките ти? Ако е губене на време, тогава е право в целта ;)
Ако си решила да тренираш крака, забрави за сгъвания, разгъвания и тем подобни. Упражнения за крака са: клекове, напади, отпади, плиета, пистолети и др. подобни.
И този скрипец защо го “придвижваш” ни в клин, ни в ръкав ;)
Поразрови се малко из форума и сайта, ще намериш доста добри идеи за тренировки. Защото с това, което правиш сега, много скоро ще ти доскучае и отново ще зарежеш дневника си за месеци напред.
Благодаря за мнението въпреки че се почувствах като идиот...
Естествено, че няма цял живот да правя сгъвания и разгъвания и естествено, че ще ги сменя :) Доколкото за скрипеца, понеже съм супер начинаеща в термините даже не знам дали е правилно това, което написах.Поразрових се и това беше най-близкото до това, което правих. Погледнах нещата, които ми предлагаш и мисля, че си харесах някои от тях.Искам да отбележа, че като цяло аз искам стягане, а не оформяне на мускули, не са чак толкова алчна :) (надявам се да ме разбереш правилно)
Не съм си писала поста с лоши чувства, няма защо да се чувстваш като идиот :)
За скрипеца се чудих какво въобще прави в тази тренировка.
Няма опасност да оформиш огромни мускули, а щом целиш стягане, това означава подобряване на тонуса на мускулатурата, което означава един вид отново оформяне. При всички положения е по-добре да си с оформена мускулатура, отколкото с безформена :D :D Както и да е, мисля че за целта ти идеално се вписват упражненията, които вече изброих, както и огромно разнообразие от други упражнения със собствено тегло или с допълнителни тежести. Разгледай и дневниците на момичетата, може да ти допадне нещо от техните тренировки.
При положение че си абсолютно начинаеща, те съветвам или да четеш усърдно, или да се довериш на специалист, само че не “специалист по всичко”, а конкретно в областта на тренировките :)
Успех (sun)
Може би е имала предвид привеждане на скрипец или с другото му име молитва. Ако е така няма проблем да е в тази тренировка защото е упражнение за корем ;)
Зарежи упражненията на машини и прави тези които Маргаритка ти е посочила. те са много по добри и интересни. Машините писват бързо и започваш да се чувстваш неудовлетворен.
Може би е било това защото си беше за корем, ама си беше по-скоро на уред така че май не е и точно молитва :) Ще се опитам да си харесам повечко упражнение със собствено тегло или с тежести просто ми трябва малко време да се приспособя в залата.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече