казано от Daniel Georgiev на 10.02.17, 12:33:
Здравей. Снимките на храната ти са много надъхващи. Мотивират ме всеки път като застана между хладилника, плота и печката, да давам всичко от себе си. Поздравления, давай все така!
Благодаря! :)
Последните 2 дена бяха много натоварени, на работа е лудница, обучавам нов персонал, пуснала съм СиВи-та и целия Бирмингам, но мъж ми се прибра за уикенда и ми е малко по-весело на душата. :) Ще се опиша довечера.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 11.02.17 13:41.
11.02.17
19:57
Meждувременно в Гърция .... (inlove) (nlove9)
Уикенда пак имаше преяждане. (sweat)
Два са причинителите на епизоди при мен - цикъл и ниски въглехидрати. Последните 3 опита да започна въглехидратна ротация са завършили с натъкване. Не съм узряла достатъчно за такъв вид хранене. Всеки опит за предцикълен дефицит също завършва с преяждане. Мисля да поддържам по -стриктен дефицит 3 седмици и една да се храня около КБ.
Рамото минава поне.
Движение днес няма.
Храната е прикачена.
казано от BGDN. на 13.02.17, 21:46:
Уикенда пак имаше преяждане. (sweat)
Не се отчайвай. Случва се на всички състезатели, дори и на най-големите.
Бих те посъветвал да не подхождаш съвсем агресивно защото все пак ти е първо състезание. Поддържайки едни и същи калории с лек дефицит за по - дълъг период от време ще ти даде ясна представа кога и как да разредиш въглехидратите. Тази фаза също си има плюсове - “зареждащите” дни
Интересно е да гледаш как се променя тялото ти в рамките на ден-два и как се отразява храната на визията, енергията и емоциите ти
Чакаш си ги като детенце, което чака Коледа :D
по-здрави
Сега може би ще прозвуча леко умопобъркано на някои хора, но от снощи постепенно достигам до едно много общовалидно провидение за себе си, сегашната си ситуация, нейните безспорни плюсове и минуси и моята роля в нещата около мен.
Без да навлизам в твърде отегчителни, но и понякога лични и графични подробности, реших да навестя, някои от старите помагала и материали от терапията през 2012. И тогава ми дойде идея... какъв по-ефективен начин да адресирам дестабилизацията в психиката си от това да съм полезна на средата си? Минава ли седмица във форума без тема от новобранец с ранни, но налични отклонения във хранителните навици, самовъзприятието, себеоценката, отношението към храната и спорта? В колко от дамските дневници (а и в някои от мъжките) са видими епизодични прекалявания, ограничавания, негативни мисли, усещане за отчаяние/безволие/безсилие/самосъжаление... а дори и да не ги виждаме в дневниците, защото не всеки е мазохистичен ексхибиционист като мен, колко хора им се случва да се чувстват така. Та да, дали за собствено вътрешно помирение или за чуждо облагодетелстване, ще започна да качвам ресурсите и материалите, които са ми дадени посттерапевтично, един вид упътвания за самопомощ. Даже мога да ги събера всички в една тема в друг раздел... ще видя. Дано са полезни някому.
Храната е прикачена като добавям цедено кисело мляко със ленено семе, чия, какаови зърна, сушени черници и замразени малини.
Ще си следя водата по-изкъсо, защото забравям напоследък.
Вода: 1,5л + 1-1,5л чай
Бо, аз съм категорична в мнението си, че това ще бъде изключително полезно за много настоящи и бъдещи съфорумци с хранителни проблеми. Дори смятам, че ще се развие страхотна тема и може да стане една от важните във форума! Хрумването ти е гениално :)
(bow)
Добра идея, аз бих добавил нещо.
Ако имаш желание и нямаш предразсъдъци освен материалите, да даваш и своя опит в прилагането на техниките.
Как си ги прилагала, с каква честота, в каква поредност, в каква комбинация успоредно си ползвала дадени техники, коя техника се е оказала най-ефективна за теб(според теб), кога и как си се решила на работа със специалист, каква роля е изиграл той в решаването на проблема.
казано от Danny||| на 15.02.17, 08:34:
Добра идея, аз бих добавил нещо.
Ако имаш желание и нямаш предразсъдъци освен материалите, да даваш и своя опит в прилагането на техниките.
Как си ги прилагала, с каква честота, в каква поредност, в каква комбинация успоредно си ползвала дадени техники, коя техника се е оказала най-ефективна за теб(според теб), кога и как си се решила на работа със специалист, каква роля е изиграл той в решаването на проблема.
Aз съм говорила по-обширно в по-старите дневници когато ситуацията беше по-прясна. Иначе често се включвам когато възникне дискусия някъде във форума. Честно казано терапията е доста индивидуално нещо, и затова смятам, че да предоставя уредите и пособията е по-полезно от моите субективни впечатления. (Аз така или иначе винаги ги споделям... )
Всичко е на английски, но относително семпло написано, ще започна да качвам довечера, ако се отвори нужда, ще превеждам.
Привет.
Днес ми е уморено и лабилно. За щастие се намрънках на Саня и се разведрих малко. Цял ден ходя като зашеметена. И умирам от студ! Ще си легна рано днес, не спах качествено снощи.
Не се чувствам психически и физически в час да тренирам, но ще се раздвижа за малко преди лягане.
Мантрата за днес е “one foot in front of the other, repeat”
Започнах темата, в раздел “общи теми за хранене” е. Трябва да и перефразирам заглавието на нещо малко по ведро.
Храната е прикачена.
Привет.
Приличен ден отново днес. Движение към 5км, в къщи разтяжки и раздвижване на рамото, малко корем. Има наченки на активност, но не бих го нарекла тренировка. Лигавщини.
Още ми е уморено и пребито, но отразявам липсата на движение с количеството храна. Психически се чувствам по-стабилна - позоваването на материалите е утъпкана пътечка и лесно ме заземява
Мат пак се прибира утре. Днес ни е намерил нов временен апартамент - газова печка за готвене, кухненска маса и пералня - “луксозна” работа. Кеф ми е че няма да влача мръсни гащи по улицата повече - ебати битовизмите. Човек не знае колко е богат докато не живее 3 години без пералня.
И таваните били достатъчно високи за пилона - чудо и приказ. Сърбят ме ръцете да се заема пак с това.
Ще се впишат за два дена, че вчера изпуснах.
Вчера имах кошмарен ден на работа, бях сама цял ден, не мина без катаклизми с клиенти... мазало. Не бях седнала - сгъчих един протеинов бар в 9ч. и следващото ми хранене беше в 18.30, но въпреки това се представих блестящо и дисциплинирано и не преядох. След като свърших директно се изстрелях да се раздвижа - 20 минути интервали стълби. Рамото и врата ме наболяват, затова не тренирам, но раздвижвам.
Днес си го писах почивен защото Мат си е вкъщи за уикенда. Тук е към 15° и слънчево, тъй че деня го прекарахме в разходки и чилване по плажа. Движение за деня - 12км. Храната като качество е майка плаче, но макросите са прилични. Обядът беше обемен и навън, тъй че само груби сметки.
21/02/
Храната доста прилична - толкова прилична, че си хапнах и шоколад без да се освинвам. Даже си го и преброих, за да съм коректна.
Напоследък средното ми движение за деня е около 5-7км, което в крайна сметка не е съвсем срамно, предвид че работя на бюро.
Не тренирам, не в сравнение с обичайното за мен. Защо? Ами, исатината е, че не ми се тренира. Рамото ме боли все още (основно в покой, каквото и да значи това), работя 60-часови седмици и мишкувам финансово (купуването на къща си е скъпо заплатима привилегия), уморена съм, тежка съм и съм стресирана до мозъка на костите си. Колкото и да съм наясно, че тренировката би помогнала, особено с последното, след години трениране като наказание, предпочитам да не тренирам отколкото да тренирам с омразна и грешна нагласа. Раздвижвам с разходки, разтяжки и тренировки когато ги чувствам. Остават десетина дена тук - после в Бирмингам на чисто :)
Преоткривам позабравената любов към BTBAM в последните дни.
Ако някой иска да си направи услуга да слуша Тhe Parallax II (от начало до край, концептуален албум е.)
Мнението беше редактирано от BGDN. на 21.02.17 22:41.
казано от BGDN. на 21.02.17, 21:59:
Остават десетина дена тук - после в Бирмингам на чисто :)
ще те стягаме...
готви се (devil)
казано от Fallen на 21.02.17, 23:56:
казано от BGDN. на 21.02.17, 21:59:
Остават десетина дена тук - после в Бирмингам на чисто :)
ще те стягаме...
готви се (devil)
Аз на това се надявам :D
С огромно удоволствие!
22.02.17
00:34
Не вярвай на унищожителя на въглехидрати! :D
Не съм доволна от храната днес, не съм имала ексцесии, но някак неусетно съм чукнала 180г въглехидрати. Калориите са в нормата но макросите са комичните 182/77/32. Направих си къри ориз от карфиол с морски дарове - I approve wholeheartedly.
Да се свършва и тази седмица. Все още нищо не съм чула за нова работа, тъй че май ще имам време да свикна с новата обстановка и да си почина няколко седмици преди да започна бач в Бирмингам. Мат умишлено избра временния апартамент с достатъчно високи тавани, тъй че пилона моментално се опъва и започвам да наваксам с лявата страна. :)
В събота имам изпращане от работа, коктейли и карибска кухня. Ще излизам, даже изразих една рокля от по миналото лято, дето така и не я сложих - още с етикета. Сместих се, даже се харесах. Даже, съвсем не се чувствах зле като напоследък. Само тен ми трябва (утре).
Не е за вярване как ми се отразява липсата на тен на главата и себевъзприятието, чак прекалено.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 22.02.17 23:22.
Привет, дружинка.
Много ми е странно да се описвам без тренировки. Става ми малко гузно и се чувствам не на място. Манипулирам ситуацията посредством храна доколкото мога. Днес рамото не ме боля. (sun)
Раздвижвах на работа като обикновено с български клек на стълбите, 3 планка по 1:30, клек СТ, и по няколко сета стълби като се сетя. Мизерна работа. (sweat)
Разходка след работа към 5км. В нормална Англия - буря, в наше село само брули палмите. Ще ми липсва това сюрреалистично място.
Мат се прибра вчера и пак не смогнах да се опиша от гушканици и лиготии. (giggle)(hug)(inlove)
Храната е скандална. :D Още по-скандално е, че бавничко нещата се затягат при мен, макар и на 200г въглехидрати. (Само ръчичките са зловещо пухкави, но те са ми слабото място, вечно мазни до последно.) Тъжното стъпалце най-накрая предаде Богу дух, и добре че, защото вчера от 3 изтегляния ме изкара 65.2. 66.4 и 68.2 и ако не се беше отказало само, най-вероятно щях да го запокитя в морето.
Първа част от изпращането ни е днес, ще се опивам видяло се е :D Не мисля да прекалявам безгранично, защото все още помня усещанията от декември и януари.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 25.02.17 13:11.
Ти си живото доказателство, че хората могат да залинеят и на 200г въглехидрат :D Кеф ми стана чак!
А на “стъпалцето” отдавна му беше време, само си му удължавала жалкото съществуване, защото мила моя си прекрасна и без да трябва “то” да ти го казва :)
(nlove9)
П.П. Готин тен :P
25.02.17
13:57
Този тен- изкуствен ли е- в смисъл боя ли е или солариум посещаваш?Не ми е ясно :)
казано от Queen Cobra на 25.02.17, 13:57:
Този тен- изкуствен ли е- в смисъл боя ли е или солариум посещаваш?Не ми е ясно :)
Това конкретно е салонен спрей тен, иначе ползвам и мус тен, който си го прилагам сама вкъщи, зависи от повода. Аз лично в ракови кабинки не влизам. :)
казано от BGDN. на 25.02.17, 14:59:
Това конкретно е салонен спрей тен, иначе ползвам и мус тен, който си го прилагам сама вкъщи, зависи от повода. Аз лично в ракови кабинки не влизам. :)
Всъщност, мусовете, кромовете и спрейовете за потъмняване съдържат много повече “ракови” субстанции, които съвсем свободно преминават през кожата, отколкото солариумите. Солариумите (ярката светлина в тях) всъщност са дори полезни за стимулиране на женските полови хормони (особено в лутеалната фаза на цикъла), както и за синтеза на вит. Д през зимата. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 25.02.17 15:16.
казано от Margi на 25.02.17, 15:11:
казано от BGDN. на 25.02.17, 14:59:
Всъщност, мусовете, кромовете и спрейовете за потъмняване съдържат много повече “ракови” субстанции, които съвсем свободно преминават през кожата, отколкото солариумите. Солариумите (ярката светлина в тях) всъщност са дори полезни за стимулиране на женските полови хормони (особено в лутеалната фаза на цикъла), както и за синтеза на вит. Д през зимата. :)
Проучвала съм въпроса преди да направя съзнателен избор какъв метод да използвам. За мен няма достатъчно солидна и аргументирана информация, която да доказва, че конкретните продукти за тен, които ползвам са по-вредни от солариумите.
За синтеза на вит. Д съм съгласна и е причината, поради която ходех на минимална доза солариум (5 мин на 2 седмици) през зимата докъм 2012, докато не ми се наложи да премахна 3 диспластични невуса (в момента имам още 3 под наблюдение). Когато баща ми се разболя от рак на кожата през 2014 беше просто последното пиронче. Имам много бенки, лятото кожата тотално полудява и ми излизат нови постоянно, тъй че нямам интерес към облъчването, безвредно или не.
25.02.17
16:37
Боги, с този тен си страхотна (inlove)
Да, щом имаш проблем с бенките, вероятно и солариума ще ти е малко по-агресивен от желаното. Но в този случай, имай едно на ум и за кремовете. :)
ПП: Ако ти е интересно: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/02/05/freaky-facts-about-spray-on-tans-are-you-in-danger.aspx
vs
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/09/25/tanning-bed-causes-melanoma.aspx
Мнението беше редактирано от Margi на 25.02.17 17:29.
Зачезнах последните дни, защото опаковам къща, подреждах, мих, боядисвах и пих ром с колеги, като за последно :D
... депозитът на сегашното място е £980 и не искам да им давам никакъв повод да ми удържат каквото и да е. :D
Рамото е криво-ляво, някои дни по-добре от други. Ще се консултирам със специалист като се преместя и евентуално ще си намеря физиотерапевт. Залагам на кардиото, за да поддържам нещата в някаква структура. Храната е прилична, без ексцесии.
Тази седмица съм правила кардио само навън, 1 лек крос, 1 темпо бягане, и 1 дълго бягане.
Най вероятно ще зачезнах пак до края на седмицата преди да се преместя :)
С повечкото бягане май ми се връща моджото :D
Днес -
~15 минути глутеуси с ластиците - докато ми позапари.
5.45км -30мин. (27:31 - 5км)
Всъщност съм доста приятно изненадана от темпото, макар че приложението нещо се е объркало и (предполагам) е отразило cooldown скоростта ми в последните 450м като част от петия километър. Не че има голямо важно. :D (edit: осъзнах, че отчита в края на километъра, логично. Предишното ми приложение отбелязваше всеки нов км и ме обърка)
Храната е добре също.
Едно от последните бягания в Борнмут. Повече палми от Майорка :D ще ми липсва това шантаво място.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 06.03.17 21:31.
Завръщам се :)
Преместих се, нанесох се и почти се разопаковах.
Храна: почти по план, с изключение на 3 бонбона Hotel Chocolat; към 1600 ккал, може да добавя скрйиншот като я впиша.
Движение: 1,5ч пилон вкъщи, ~2.2км бягане - ~12мин. (Трябваше да е половин час, но бях с Мат, който се е нахъсал да започне да тича и му беше първото бягане от 2 години и не можа повече.)
Пеша из града цял ден по пазари - 10 км.
Малко обобщение:
Откакто си контузих рамото почти не съм тренирала силово, никакъв пилон, никакви набирания. ~6 седмици почивка, обикновени противовъзпалителни и стабилизиращи упражнения за лопатките и ротаторния маншон. 2-3 кг нагоре съм, но не ми дреме. Състезания има до ноември ;) . Важното е, че днес бях на пилона без грам болка. Напълни ми се душата. :)
казано от Fallen на 13.03.17, 21:23:
вярно, че не е океана, ама и езерцето си има своя чар.
Добре дошли
Мерси :) Съгласих се, съвсем приятно е. Аз вече казах, че трябва и с теб да излезем да потичаме, ама няма да мога да те догоня с тия дълги мъжки фемури. :D
14/03 - почивен. Мама ме навести да ми помогне да стегна къщата. Движение през деня ~12км. Храната: купа рамен в wagamama ~700ккал; сладолед ~300ккал; малко сьомга, кашкавал и маслини ~500ккал.
Днес лежерно :)
Добавих една снимка от вчера, че много празен постът иначе :)
Мнението беше редактирано от BGDN. на 14.03.17 23:06.
Вчера не съм се описвала, защото както ми закъсняваше със 10 дена, взе че ми дойде отмъстително. Отдавам закъснението и по-силните болки на стреса от преместването, но ще се наблюдавам. Имаше към час пилон вчера сутринта, но след като ми дойде храната стана калпава и така. :)
Движение: 1 час пол и към 8км ходене.
Храната:
2 патешки яйца с 2 лайт наденички
1 сурово цвекло +100г сурова тиква на лентички със кедрови ядки, тиквено семе и сусам
Пиле, чедър, броколи, карфиол
Домашно чили с бял ориз (на гости, тъй че не е мерено)
Похвалих се и в инста - престраших се да изуча тъмните дебри на открития пазар и куражът ми бе възнаграден с невероятно евтин зарзават. 2 глави броколи, 2 глави карфиол, 250г боровинки, 200г малини, 500г ягоди, 3 корена цвекло ми струваха £4.50
Останах безмълвна.
ГОЛЯМ ДЕН БЕШЕ ДНЕС.
Заковах си “Скорпион”-а (крив е де, ама почти).
Адски се изкефих. Ще трябва да кача гадна та мъглява снимка. 8-) (inlove)
Цикъл, не-цикъл...
I didn’t choose the bat life, the bat life chose me :D
Страх ме е само като гледам позата, представям си научаването й... Браво! :)
Мнението беше редактирано от Диляна на 17.03.17 09:56.
казано от Диляна на 17.03.17, 09:55:
Страх ме е само като гледам позата, представям си научаването й... Браво! :)
Хаха, благодаря ти. :* Всъщност най-трудната част е ‘conditioning’-a на кожата, свикването да си поддържаш цялото тегло само на съпротивлението - особено, че повечето контактни точки са все нежни и чувствителни места - колянни ямки, мишници, вътрешни бедра... останалото е упоритост и да си малко смел :D
17/03
Да се впиша и днес:
25г чия с 10г мед, бадемово мляко и 2 ягоди
80г бял шоколад :(
4 лайт наденички, задушен пак чой
2 супени лъжици мюсли, кисело мляко 2%
филе от бяла риба в лека панировка, тиквички, чушки, червен лук на грил.
Движение:
30 мин кондиции на пилон (изправих кракът на скорпиона (sun) )
крос - 6км - 33:49 (avg. pace 5’37’‘/km)
И шестте ми километра бяха под 6мин/км, в дъжда и насрещния вятър, тъй че съм доволна от малките победи.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 17.03.17 23:04.
Днес беше дълъг, приятен, но и труден ден.
Случи ми се първата тренировка в Бирмингам. :) и първото влизане в зала от 6-7 месеца. (без Коледа)
Лутахме се за паркинг и забравих да си взема вода, а когато влязох в залата бях много дезориентирана и хаотична и въобще тотално извън форма :D
Тренирах със Fallen, по неговия proprietary blend ;)
Храната е изрядна. (Жива да не бях.)
Не е лесно си говориш с някого и да си признаеш, макар и полугласно, че нещата ти не вървят по план, и че сам си си виновен. Казвайки пред друг човек, че не положих усилията, които очаквах от себе си, материализира осезаемо разочарование и ме остави умислена за остатъка от деня.
Целя да вложа тези усещания към нещо конструктивно.