Старт към промяна

Прескочи до:

20.07.16
11:36

Алохаа, по изгубих се малко, но пак съм на линия. :)
Надявам се, всички да сте в добро здраве ;)

От седмица не съм тренирала и “рева за зареждане” откъм спорт.
Бях малко в почивка, “замазах” лекинко фигурата, но ще се влезне във форма.

Храната беше мммм да кажем що годе добре (ти да видиш и бира имаше, вино - релакс замазваща почивка). :)

От седмица-две  забелязвам, че вечер преди лягане, имам нужда от прости въглехидрати, по скоро сладко.
Иииии съответно, ако има нещо сладичко, ох ох го поглъщам за хипер кратко време и заспивам. :( . Съответно сутрината ми е трудно да стана и съм без енерджи.
Къде е причината?

По отношение на междиното хранене, ми да взема да се пробвам, да го прибавя към обяда или към вечерята. Преди имах две междини хранения (сутрин и следобяд), в последствие махнах междинката сутрин и ми е ок.

Храната за днес:
Закуска: 2 с.л елда, 60 гр. извара, шепа орехи
Обяд: Салата зеле, цвекло + 140 гр. скумрия на скара, 2 бр. люта чушка
Вечеря: Салата овчарка + 150 гр. татарко кюфте
Вода: 2,5 л

В 18 часа - тренировкаааа с по късен опис :)

Благодаря на всички, за мненията и насоките - от изключителна полза са ми :)

Да ви е хубаво! :)

Надявам се да си си починала добре. :)

Можеш ли да уточниш количествата прости захари, които хапваш вечер?
Нормално е да се случи това с резкия спад на енергия, но ключовото е да разберем и колко точно изяждаш наведнъж.

И е добре да се тръгне назад по веригата, за да се установи защо имаш нужда да правиш това от две седмици насам. Какво се е променило за тези две седмици в менюто/физическата активност и т.н.?

21.07.16
13:00

казано от Вероника Налбатска на 20.07.16, 18:47:

Надявам се да си си починала добре. :)

Можеш ли да уточниш количествата прости захари, които хапваш вечер?
Нормално е да се случи това с резкия спад на енергия, но ключовото е да разберем и колко точно изяждаш наведнъж.

И е добре да се тръгне назад по веригата, за да се установи защо имаш нужда да правиш това от две седмици насам. Какво се е променило за тези две седмици в менюто/физическата активност и т.н.?

Благодаря Вер, изкарах прекрасно :)

1. По-отношение на количеството прости захари
Обикновено се стремя да си правя здравословни десерти, които ги изяждам наведнъж без проблем ( примерно: торта от  2 яйца, 1 с.л ленено брашно, какао, 50 гр. ядки, 100 гр. извара + 1 сл. мед - крем от цедено кисело мляко + малини и мед, ако има друго изкушение и то се хапва.
Когато нямам -  имала съм случай по 8 вафли и 1 кутия бисквити, абе докато не се натъпча и не ми стане тежко, чак се плаша от себе си.

Физическата активност, верно липсваше една седмица, другото - пия ли алкохол ( любител съм на виното), апетита се изостря изключително силно. :)

Къде е “ключът към бараката”? :)

Мнението беше редактирано от Andji на 21.07.16 13:00.

21.07.16
13:26

:)

Тренировката от снощи ми се отрази уникално добре и с много пот, в момента съм със зверска мускулна треска.
Интервална 20/10 - 7 кръга.

1. Клек със скок върху босу
2. Руско ускукване (ляво-дясно) с пудовка 12 кг.
3. Лягане върху босу, изправяне до клек, скок
4. Суинг с две ръце - пудовка 16 кг
5. Лицеви oпори на босу
6. Напад с десен и ляв крак с пудовка 12 кг

Стречинг: 10 мин.

Вечерята беше планираната овчарска салата, но вместо 150 гр. татарко кюфте, изядох 300 гр. от “кюфтака” + 1 чаша бяло вино.

След 1 час сигурно изпих 2 литра вода или общо за деня 4 л.

За днес храната:
Закуска: 60 гр. извара+1 праскова+шепа тиквени семки
Обяд: Тиквички с 2 яйца, салата от 1 домат + 3-4 маслини, 20 гр. кашкавл

Вечеря и тренировка предстоят за опис!

Поздрави :)

Мнението беше редактирано от Andji на 21.07.16 14:55.

22.07.16
13:25

Привет, петъчно :)

Тренировка вчера нямаше, яка мускулна на цялото тяло и реших да си я спестя.
Между другото, при мускулна треска, добре ли е да се тренира на следващия ден, чета много противоричиви мнения?

Аз по скоро слушам тялото си, но все пак..........?

Вечерята снощи беше от 1 домат, задушени тиквички с 50 гр. патешки маншон, около 100 гр. наденица + 1 чаша вино
Десерт късен:  омлет от 2 яйца, 50 гр. извара, 1 праскова, шепа ядки

Вода: 2,5 литра

Петъчно:

Закуска: 2 с.л елда + 70 гр. извара + шепа тиквени семки
Обяд: Салата зеле, цвекло, домат остатъка от 150 гр. маншон
Тренировка: 18 часа

С намерените съм да си закупя L-Carnitine, спрях се на продукт от сайта, а именно Pure Nutrition L-Carnitine 1000 - някой има ли наблюдение, отзиви?

Писах на shop@bb-team.org,  естествено отговорът беше автоматичен ( “Copy-paste”), а именно:
Продуктът е с отлично качество и един от най-продаваните ни, затова го препоръчваме горещо.
Суровината е CarniPure, а концентрацията в капсула е цели 1000 мг, което прави продукта изгоден. :)

Моите адмирации към сайта, изключително полезен и продуктивен ми е, пък и факта, че се водя дневник е показателно за доверието, което му гласувам.

Не искам да ме разбирате погрешно (занимавала съм се дълго с маркетинг), писах за да получа по детайлна, подробна информация за избора си или пък препоръка за друг L-Carnitine от продуктовата гама, но получих горния отговор, което почти ме разубеждава за покупка :)

Слънчево да Ви е! :)

Т. Тодорова

22.07.16
18:04

Здрасти :)

За този карнитин ли става въпрос—> http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-l-carnitine-1000?sku=2175 ?

Не виждам колко по-различен отговор си очаквала. От години се консултирам с екипа на ББ магазина и нито веднъж не съм получила автоматичен отговор, какъвто и този не е. Описанието на продукта е доста изчерпателно и подробно, даже си има инструкции за употреба :), тъй че съм склонна да вярвам, че си формулирала въпроса си така, че да няма по какъв друг начин да се отговори. Гледай ревютата, чети темите във форума, свързани с различните добавки.

Лично аз бих ти препоръчала течен (по-удобен е за пиене - откъм време на усвояване, пък и откъм лекота на преглъщане) л-карнитин на същата марка, в комбинация с бърнър. Според мен, ако ще го самостоятелно, можеш и изобщо да не го пиеш. :)

Поздрави

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.07.16 18:07.

казано от Andji на 22.07.16, 13:25:

Писах на shop@bb-team.org,  естествено отговорът беше автоматичен ( “Copy-paste”), а именно:

Здравей, това го приех почти лично. :)

Запознах се със запитването ти. Отговорът щеше да е отчасти копиран, ако трябваше да ползваме информацията от профила, която в случая е възможно най-подробна. За да не е, сме реагирали така, както си ни цитирала.

Убеден съм, че винаги може да е по-добре, затова бизнесът ни е процес, надявам се, във възходяща линия.

За да не дублирам Точката, ще завърша само, че ценя високо обратната връзка и съм на разположение да я чуя “лично”, за да не се налага да спамвам дневници, в случая твоя.

Лека вечер! :)

22.07.16
21:42

казано от Т. Тодорова на 22.07.16, 18:04:

Здрасти :)

За този карнитин ли става въпрос—> http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-l-carnitine-1000?sku=2175 ?

Не виждам колко по-различен отговор си очаквала. От години се консултирам с екипа на ББ магазина и нито веднъж не съм получила автоматичен отговор, какъвто и този не е. Описанието на продукта е доста изчерпателно и подробно, даже си има инструкции за употреба :), тъй че съм склонна да вярвам, че си формулирала въпроса си така, че да няма по какъв друг начин да се отговори. Гледай ревютата, чети темите във форума, свързани с различните добавки.

Лично аз бих ти препоръчала течен (по-удобен е за пиене - откъм време на усвояване, пък и откъм лекота на преглъщане) л-карнитин на същата марка, в комбинация с бърнър. Според мен, ако ще го самостоятелно, можеш и изобщо да не го пиеш. :)

Поздрави

Ахх, ахх, ммм да същия продукт стаеа реч, Тедиии  :)  виждам познато лице на снимчицатв и се чудия аз, що ми липсваш от тренировки :).
Дори скоро питах Дени за теб, а сладурката Теди, активна в сайта, така ли ми тренираш “калпазанке”? :)

Ми Тенденце, ще бъде честна с теб, очаквах отговор подобен на твоя.....не става дума за формулировка на въпроса, а по детайлно представяне, комбинации, както ти си писала.
А за  четенето и отзиви в сайта за каквото и да е било не съм се спряла :)
Изказвам мнение... :)

И да знаеш, другата седмица те искам на линия с пудовки, торби, лицеви и т.н

УМНАТА, АКО НЕ РУСАТА :)

Мнението беше редактирано от Andji на 22.07.16 21:50.

Т. Тодорова

22.07.16
21:56

.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.07.16 12:28.

22.07.16
22:17

казано от Димитър Михайлов на 22.07.16, 20:18:

казано от Andji на 22.07.16, 13:25:

Здравей, това го приех почти лично. :)

Запознах се със запитването ти. Отговорът щеше да е отчасти копиран, ако трябваше да ползваме информацията от профила, която в случая е възможно най-подробна. За да не е, сме реагирали така, както си ни цитирала.

Убеден съм, че винаги може да е по-добре, затова бизнесът ни е процес, надявам се, във възходяща линия.

За да не дублирам Точката, ще завърша само, че ценя високо обратната връзка и съм на разположение да я чуя “лично”, за да не се налага да спамвам дневници, в случая твоя.

Лека вечер! :)

Привет Митак,

Убедена бях, че ще очаквам негативна реакция.
Не съм била с намерение,  да засегна лично който и да било, изказах моето лично усещане и не смятам, че в това има нещо лошо. :)
В поста споменах, че изключително много Ви ценя, а и сайта е изграден и държи на имиджа си години наред! :)

Ако все пак решиш да ми спамваш дневника, сега е момента.... , но не би било честно.
И принципа е точно в това, лично е за теб, но е лично и за мен, въпрос на разбиране.

ЛЕКА И ПОЗИТИВНА И ЛЪЧЕЗАРНА ВЕЧЕР! :)

Няма негативна емоция, съжалявам, ако съм прозвучал така. Точно понеже сме толкова години тук, знам, че дребнаво и емоционално отношение не е продуктивно. И се радвам, че може да изясняваме такива моменти с позитивен тон.

Т. Тодорова

23.07.16
12:27

казано от Andji на 22.07.16, 21:42:

Ахх, ахх, ммм да същия продукт стаеа реч, Тедиии  :)  виждам познато лице на снимчицатв и се чудия аз, що ми липсваш от тренировки :).
Дори скоро питах Дени за теб, а сладурката Теди, активна в сайта, така ли ми тренираш “калпазанке”? :)

Ми Тенденце, ще бъде честна с теб, очаквах отговор подобен на твоя.....не става дума за формулировка на въпроса, а по детайлно представяне, комбинации, както ти си писала.

Генова, как дела? ;)

И аз мнение изказвам, ‘щото много ме втрещи копи/пейст твърдението - учудих се, че е възможно някой да е направил така. Приемаме, че всичко е точно и спирам да цапам по темата :)

Много-много не съм се разтренирала, но не отказвам чекнене по градинките. Иначе залата ще я пропусна - като не съм там вече, много далече ми идва, а си имам всичко необходимо наоколо... за случаите, в които реша да се напъвам. :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.07.16 12:29.

23.07.16
18:42

казано от Т. Тодорова на 23.07.16, 12:27:

казано от Andji на 22.07.16, 21:42:

Генова, как дела? ;)

И аз мнение изказвам, ‘щото много ме втрещи копи/пейст твърдението - учудих се, че е възможно някой да е направил така. Приемаме, че всичко е точно и спирам да цапам по темата :)

Много-много не съм се разтренирала, но не отказвам чекнене по градинките. Иначе залата ще я пропусна - като не съм там вече, много далече ми идва, а си имам всичко необходимо наоколо... за случаите, в които реша да се напъвам. :)

Очень хорошо, Теденце!

Но права си, спираме, всичко е точно, да приемем, че в мен е “вината” :)

Радвам се, че си активна в ” чекненето” по градинките. Рaзбрах, че си почнала нова работа - много успех ти желая! Жалко, че далече ти идва залата, липсваш на групата, но важното е че си намерила цаката откъм спортна активност. 

ПОЗДРАВИ! :)

Мнението беше редактирано от Andji на 27.07.16 10:57.

28.11.16
16:00

Добър Ви ден! :)

След известно отсъствие, дойде и времето дa зaпочнa воденето нa дневникa отново - осъзнах, че ми липсвате :)
За периода отсъствие имам 2 кг горно, но смятам, че всичко ще се “балансира” с времето - както му се вика постоянство му е майката.
Стремя се да тренирам  редовно -  4 пъти в седмицата, макар че планирам вече да бъдат 5 дена.

Храната за днес:
Закуска:  60 гр. извара с канела, 1 банан и шепа орехи
Обяд: Задушен карфиол със спанак, 130 гр. кайма, 4 маслинки + 1 ч.л микс от сусам, мак и ленено семе. За цветен фон салатка от маруля и 1 доматче.
Вечеря: Салата от спанак, карфиол  -  150 гр. пилешко.

Вода: 1,5 л

Предстояща тренировката за днес, ще тренирам домашно - ето как .....

5 мин. - 5 интервала 30/30
1. Клек със скок.
2. От дъска завъртане на ляво/дясно – десен/ляв крак свит на пода, завъртане и обтягане на лява/дясна ръка и крак
3. Планински катерач
4. Подскоци звезда
5. От дъска ритници по дупе
6. Дъска с широко разтворени крака, скок до събрани колене в 90 градуса

30-60 секунди почивка
5 мин. -  5 интервала 60/3
1. Тръстер с гири - 6 кг/
2. Повдигане на ханша на 1 крак на стол + флайс с гири 6 кг – ЛЯВ крак
3. Пул овър + коремна преса с гири
4. Повдигане на ханша на 1 крак на стол + флайс с гири 9 кг–  ДЕСЕН крак
5. Напади с гири 6 кг – с редуване

5 мин. - 5 интервала 30/30
1. Дъска на 1 крак, другият крак пружинира обтегнат – ЛЯВ крак
2. ЛЯВ крак неподвижен в клек/полуклек, ДЕСЕН крак стъпва страничен напад и усукан напад.
3. Задържане в странична дъска на Дясна ръка, ЛЯВ крак повдигнат обтегнат
5. Кръстосани подскоци
6. Задържане в странична дъска на лява ръка, десен крак повдигнат обтегнат
5. Кръстосани подскоци

5 мин - максимум повторения
1. С гири в ръце от прав стоеж клек и скок до Дъска
2. Лицева опора върху гирите
3. Ренегадско гребане + трицепсково разгъване – първо с едната, после с другата ръка
4. Скок до клек
5. Бицепсово сгъване в клек
6. Изправяне + гири нагоре.

До скоро! :) ;)

29.11.16
10:42

Юхууу, честит Ви първи сняг! :)

Снощи всичко бе изпълнено по график:
1. Тренировка (очаквах, че ще имам мускулна треска, нооо се разминах).
2. Вечерята планираната, но вместо половин пилешки бут 150 гр, хапнах целия  220 гр.

Забелязвам, че без месо не мога, фигурира почти всеки ден в менюто ми. Еее имам 1-2 дена, в които консумирам риба.
Преди години го бях изключила за 1 година от менюто си и сега съм като вълчица. Дайй ми мръвка и не ме “барай”  :)

Смятам  да пробвам фастинг,  ще статирам  от 14:30 днес, до утре 14:30 - пожелайте ми успех ;)

Храна:
Чаша топла вода с лимон, Кафе
Закуска: Около 20-30 гр. сварена елда, 70 гр. извара и шепа орехи (около 10 гр.)
Обяд: Салата маруля със задушен карфиол, 4 маслини, 1 люта чушка и 150 гр. пилешко

Вода: 1.5 литър
Тренировка: 18 часа в залата - нямам на идея, каква ще - ще я отчетен в по-късен етап

02.12.16
11:46

Алохааа :)
Отплеснах се тези дни и сега ми остана време да се  впиша в дневника.

Та такаааа,

Вторник:
Фастинг неуспешен, до 19 часа нямах проблем откъм храната, но след тренировката бях зверски гладна ииии хапнах домашно пилешко от буркан - 180 гр. (уникално, забравила съм този вкус) и трушийка - абе вкусотийка в чинийка.

Тренировка: 3 кръга - 5 упражнения/ 15-20 повторения

1. Мъртва тяга с пудовка - 20 кг/ 15 бр.
2. Коремни преси с обтегнати крака на тиарекс - 15-20 бр
3. Руско усукване ляво/дясно с медицинска топка 5кг с крака във въздуха - 10 на страна;
4. Планински катерач от лакти - 30 бр.
5. Отскок с ляв/десен крак върху гума - по 10 на крак.

Сряда:
Кофти, вечерта оплесках тотално нещата.
Ден без тренировка.
Храна:
Закуска: извара 60 гр./ябълка/канела/15 гр. орехи
Обяд:  зелева салата с 150 гр. суджук
Вечеря:  палачинка от 1 яйце, 1 белтък, 1 сл. ленено брашно, 1 с.л лъжица  извара, 1с.л кисело мляко - аранжирах  я с крем ит 3 смокини и 2 с.л извара.

До тук добре, обаче излезнах на моабетче и изпих 3 чаши вино. Прибрах се и изядох 1 кутия бисквити “Мираж”  ...

Четвъртък:
Нямах енерджи, определено виното и “Миража” ми разказаха играта - умора, липса на мотивация, енергия. Нямах сили и желание за тренировка.
Отделно телефона ми се повреди и вече 2-ри ден съм не мобилна. Оказа се, че многофункционалния жак за зареждане трябва да се подмени, за това удоволствие ми искат 100 кинта - трябва да търся по евтин вариант
Храната питателна и качествена:
Закуска:  извара 80 гр./банан/канела/15 гр. орехи
Обяд: задушен карфиол с печена чушка и с 150 гр. кайма, салата 1 домат
Вечеря: Зелева салата с краставица и домат + 200 гр. домашно пилешко

Вода: 1,5 л.

Петък:
Добрата храната и съня ми действат супер :)

Закуска: извара 60 гр./банан/канела/15 гр. орехи
Обяд: Зелева салата/120 гр. скумрия на скара, 1 с.л боб

В 18 часа ще бъде тренировъчно
Вечеря: Кисело зеле с 200 гр. боб;

Събота и неделя имам за цел да компенсирам тренировките от сряда и четвъртък. :)

Това е от мен за сега....
До утре, до утре, до утре вечер в другия спектакъл ;)

Мнението беше редактирано от Andji на 02.12.16 11:47.

21.12.16
13:35

Дзак, появих се отново..... :)

Равносметка за периода в който не съм  писала, свалила съм около 2 кг. или по-скоро нещо съм се посъбрала ;)  - не знам причината, предвид факта, че храната ми е както преди, тренировките също.

Имах леки забежки откъм “боклучена” храна  - която винаги е откъм бисквити, вафли и т.н. и обикновено това става през почивните дни, но ........ явно нещо ми липсва откъм храненето, след като “избухвам”  към тяхната консумация.

Понеделник:  Нетренировъчен ден
Опитвам се да се храня 4-пъти - закуска, обяд, следобедно и вечеря

Та понеделник, нямах апетит откъм закуска и следобедно хапване и .....ето:
Обяд: Зелева салата с 150 гр. пилешко бутче
Вечеря: Ферментирал карфиол с 200 гр. пилешко

Вторник: храната дойде в повече
Закуска: 200 гр. праскови пасирани с 70 гр. извара + 15 гр. орехи
Обяд: Салата краставица и домат + 220 гр. пилешка пържола от бут
Следебно: палачинка от 1 яйце, 1 бълтак, 1 с.л овесени трици, 1с.л какао, 1 с.л извара, 1 с.л к. мляко -  “глазура” 1/2 праскова, 1 орех, 15 гр. сирене
Вечеря: Салата зеле+ задушен спанак с 180 гр. пилешко бутче

Тренировка: 30 мин. от две части - по 10 повторения от упражнение, максимум кръгове за 15 минути
От 1-2 седмици започна да ме боли, ниско долу в ляво, при напипване е възпалено и за целта си спестих тежести - в момента се следя, дано не е някой херния
Та спорта е от 2 части:
Първа част:
1. Клек
2. Сумо клек + повдигане на крак встрани
3.  Скачащ напади
4. Лицеви опора с разминати длани
5. Планински катерач
6. V седеж с отворени ръце и крака
7. Бърпи със скок звезда
8. С редуване висока-ниска дъска на 1 крак
9. Страничен напад, усукан напад – ЛЯВ крак
10. Страничен напад, усукан напад – ДЕСЕН крак

Втора част: с гири по 3 кг.
1. С редуване ренегадско гребане + гира към срещуположен крак
2. Гребане супиниран хват ЛЯВА страна
3. Като 1.
4. Гребане супиниран хват ДЯСНА страна
5. Като 1.
6. Гребане от прав стоеж с 2 ръце
7. С редуване клек с гребане
8. Пул овър –
9. Корем – колело – 1
10. ЛЯВ крак повдигане 20 встрани, 20 назад
11. ДЕСЕН крак повдигане 20 встрани, 20 назад

Стречинг - 5 мин;

Тези два дена яко пилешко, което определено не ми влияе ок, особено в срядата, подут корем, запек - мъкаааа

Закуска: 1 банан, 1 с.л ленено брашно, 1 с.л какао, 100 гр. кисело мляко, 15 гр. орехи - всичко блендирано
Обяд: Карфиол, спанак, зелен боб (200 гр) задушени с 100 гр. пилешко

За сега е това откъм хапване, най вероятно ще пропусна следобедно, за вечеря нямам идея.
Тренировка в 18

Течности (водица)-  1,2 - 2 л. на ден

Това е от мен сладури със ЗДРАВЕ  :)

22.12.16
10:47

Юхуууу  ;)

Вчера тренировката беше яка с много пот, подпалиха се крака, ръце....

Опитвам да предизвиквам тялото си с повече килограми и определено отчитам прогрес.
Имайки предвид, че преди година и половина почнах с 5 кг., вече работя с 12, 16, 20 кг - зависи от упражненията де.

От известно време се забелязвам, че ако преди съм правила суинг с пудовка 20 кг.  или напади и изхвърляне с пудовка  12 кг. сега ми е трудно и тежко. Примерно снощи започнах с 12 кг и още след първия кръг ги свалих на пудовка с 8 кг.

Защооо така се получава, някой по компетентен може ли да изкаже мнение? :)

Та какво се случи: 4 кръга, 6 упражнения, повторения по 10 на крак, ръка
1. Скачане на въже - 50 бр. - с малката подробност, че аз не се научих да скачам на въже, та аз правих 50 джак поскоци
2. Планински катерач на един крак със скок - незнам дали става ясно :)
3. От клек издърпване на пудовка
4. Напади напред-назад с 8 кг. пудовка
5. Изхвърляне на пудовка
6. Коремни преси с пудовка

След тренировка излезнах с компанията. Моята персона примерна, всички пийват,  аз на чайче - чиста работа ;)

Прибрах се към 22:00 часа,  озверяла от глад,  мислех да не вечерям толкова късно, но “апнах”.
Трушийка от карфиол и морков и 200 гр. пилешко (това открих като протеин в хладлника).

След половин час ми стана тежко, поду ми се корема, стана твърд. Не спах добре, събуждах се на няколко пъти да пия вода - идилия, тегава история.

Събуждане: 7:00
Топла вода.
Кафенце с цигарка - за повик в тоалетната, да ама не :(

Закуска: 70 гр. извара, 1 банан, канела, 15 гр. орехи
Обяд: Пица от рандосан карфиол, объркан с 2 яйца и спанак + салата от домати
Следобедно хапване и вечеря - нямам отговор за момента, но пък съм с намерение вечерята да е без мръвка.

Тренировка планирана за 18 ч. в домашни условия, умувам какво да си спретна - приемам идеи :)

ДО скоро! :)

Мнението беше редактирано от Andji на 22.12.16 11:50.

22.02.17
12:16

Да се впиша отново след известно отсъствие :)

Да си припомним и каква е ситуацията при мен и какви цели гони моята прекрасна персона ;)

1. Изчистване, оформяне и сваляне при височина 160/58 кг. - в най-добра форма се чувствам между 52-54 кг.
2.  Премахване на вредни навици - цигари, никакъв алкохол и сладки изкушения ;)
3. Забелязвам, че храната ми е еднотипна, ето защо въвеждане на по-балансирано и разнообразно хранене.
4. В последно време съм “отпуснала синджира”,  стартиране отново на тренировки 5 пъти седмично.

И такаааааа започвам да вписвам всичко в детайли..... :)

Понеделник:

Закуска:: 70 гр. извара/банан/канела/15 гр. орехи
Обяд: 20 гр. елда с кисело зеле + 100 гр. пилешки бут
Междинка::  палачинка от 1 яйце/50 гр. извара/1/2 рендосана ябълка + 1 орех;
Вечеря:: Зелева салата с моркови(овкусена с 1 с.л зехтин) + 150 гр. патешки маншон + 250 мл. костен бульон

Тренировка: Двуразово
7:30 ч.: 10 мин скачане на въже

18:30 ч. 25 мин - 4 кръга
1. Бърпи с лицева - 10 бр.
2. Планински катерач - 50 бр.
3. Клек със скок - 20 бр.
3. Ходещи напад с гири  (5 кг) - 10 на крак
4. Планк от длани -  60 с.

Вторник:
Закуска: 100 гр. извара/банан/20 гр. орехи
Обяд: Салата зеле, моркови + 120 гр. скумрия на скара
Междинка: Ябълка
Вечеря: Трушия + 150 гр. сварен патешки бут

Проблем:
-  почти винаги когато хапвам нещо следобедно и ми се подува корема, някой има ли подобни дерзания ....

Тренировка:
6:00 ч сутринта - 3 кръга

1. Лицеви опори - 5 бр.
2. Кобра (наклон назад от лицев лег) - 10 бр.
3. Кофички - 15 бр.
4. Напади - 10 на крак
5. Скачане на въже - 50 бр.
6. Лицева опора, изнасяне на лява ръка с десен крак и обратно - 10 бр.
7. Пистолет - 10 на крак
8. Скачане на въже - 50 бр.

Сряда:

Закуска: 2 с.л овесени ядки/70 гр. извара/1 ябълка/15 гр. орехи
Обяд: Омлет от 1 настърган марков, 2 яйца, 50 гр. извара, 4 маслинки + салата домати с печена чушка;
Междинка: - палачинка от 1 яйце/50 гр. извара/1/2 рендосана ябълка + 1 орех
Вечеря: - Манджа от 200 гр. зелен боб с морков + 250 мл. костен бульон

Тренировка: Под въпрос ;) Мъчи ме зверска мускулна

До скоро!

Мнението беше редактирано от Andji на 22.02.17 15:10.

01.03.17
14:04

Банда, честита Ви Пижо и Пенда - бъдете здрави, неуморни и целеустремени! :)

Уффф, да си споделя мъкатааа!
Абе много съм се отпуснала и занемарила последния ПОЛОВИН месец.... , не мога да се понасям в кожата си, корема се “подува”, заформят  се апетитни паласки, кг - КРАСОТА! 
Нещо мотивацията ми се губи откъм спорт, мързел ли е, оправдание ли си търся, но “ич” не е “хард”..., а колко постоянна бях, колко енерджи ми идват - реваааа

Храната що годе добре или по-скоро през деня супер, а вечерта ако се изпречи нещо сладичко оххх с каква охота го поглъщам, а за количество да не говорим, колкото повече, толкова повече - великото емоционално хранене.

Започна се с “начале” моя порочен кръг от самосъжаление, от утре “НОВО НАЧАЛО” и т.н и т.н - да ама не.
Цигарките си ги пуша, винцето си го пийвам...., ще се изям

Кофтито е, че при мен всичко е осъзнато, тялото и душата крещят за промяна, а аз се офлянквам!

И понеже е 1 март, пък е месец на “жената и момата”, днес реших да си направя “подарък” СТАРТ НА ТРЕНИРОВКИТЕ

Успех и умната!

Мнението беше редактирано от Andji на 01.03.17 14:05.

02.03.17
15:27

Алохаа :)

Та вчера всичко мина по график - обещаното си обещано, тренираххххх :)

Групата много ми се зарадва - все пак тренирам 3 години при тях и то по 4-5 пъти седмично и двуседмичното ми отсъствие бе “изкритикувано”. Тренировката беше  30 мин. високо-интензивно кардио,  което ми дойде изненадващо добре, макар че аз съм “фенка” на тренировчиците с тежести.

Оказа се, че от всички трениращи снощи, само аз съм пушач -  50% от тях са ги отказали, а другите хич не са ги и “опитвали”.
Иииии чак съвестно ми стана, та освен на себе си и на тях обещах, че ще ги спирам .....

Храната:

Вчера и днес е ок.....

01.03
Закуска: банан/70гр. извара/1 орех
Обяд: Омлет от 2 яйца/100 гр. извара/4-5 маслини/ салата печени чушка и домати
Следобедно:палачинка от 1/2 бана, 1 яйце, 1 с.л извара
Вечеря: Салата зеле, маслинки, 150 гр. домашно пилешко + 1 ч. домашно червено вино

02.03
Закуска: банан/70гр. извара/1 орех
Обяд: Салата зеле, цвекло, морков/150 гр. домашни кюфтета
Следобедно:палачинка от 1/2 бана, 1 яйце, 1 с.л извара
Вечеря: Салата зеле, маслинки, 150 гр. домашно пилешко - остатъци от вчера ;)

Днес ще тренирам във фитнеса до нас, кво съм измислила - 3 кръга/ 8 упражнения.
Добре ли е  структурирано?
1. 20 бр. - напад-катерач
2. 10 бр. - мъртва тяга - 16 кг
3. 20 бр. - клек с усукване
4. 20 бр. - суинг - 16 кг
5. 20 бр. - коремни преси с топка 5 кг на краката
6. 20 бр - планк от лицева опра
7. 10 бр.- суинг с една ръка, обръщане + клек
8. Планк - 60 с.

Поздрави! ;) :)

Мнението беше редактирано от Andji на 02.03.17 15:27.

06.03.17
11:13

Дзак! :)
Да си дойдем на думата!

02.03.2017г. - Тренировъчен (четвъртък)
Както го бях планирала, на следващия ден всичко ме болеше - крака, ръце, дупе....

Много странно ме гледаха във фитнеса. Девойките с изваяни тела правят упражнение с  гири по 2-3 кг,  моя милост се награби с 8-ци, 16 -ки.
Един “чичи” много се учуди с каква лекота, размятам пудовката - та дойде да ме пита защо с големи тежести работя. Абе сериозно и с любопитство бях “обследвана”.

03.03.2017г. - Нетренировъчен (петък)
Бях си на село, селска домашна работа - рязане на овощни дръвчета, събиране, нареждане на пръчки, съчки и т.н

Храна:
Обяд: Супа от 150 гр. пилешки крилца с моркови, салата  трушийка
Вечеря: Салата спанак със зехтин +150 гр. пилешко бутче -  3 чаши вино (много ееее, но .....)
22:30 - Анджи се нахвърли и изяде - 1 кутия роден край с 200 гр. кисело мляко
Събуждах се през половин час да пия вода.
От половин месец много се потя вечер и то в един и същ час в 3:00 сутринта.
Ако пък преди лягане съм яла сладичко , се къпя в пот

04.03.2017г. - Нетренировъчен (събота)
Храна:
Обяд:  Салата спанак с 180гр. пилешки бут, маслинки, люти чушлета
Вечеря: Залата зеле със зехтин + 200 гр. домашен суджук + вино

05.03.2017г. - Нетренировъчен (неделя)
Закуска: палачинка - 1 яйце, 1/2 банан, 1 сл. извара, 1 орех
Обяд: Салата зеле, моркови, цвекло + 150 гр. кюфтета
Вечеря: Трушийка с карфиол + 150 гр. суджук + 2 ч. вино
22:30 - 2 еклера :(

С няколко думи, през почивните дни за пореден път дърпам назад.... - “жалка картинка” и тва виноооо :(
Ще дописвамее.....

[strong ]06.03.2017г. -  Тренировъчен

Ще тренирам домашно: Интервална тренировка без почивка, 20 интервала 30/30
1. Дълъг скок, скок до Дъска, лицева опора, 3 стъпки на ръце назад до клек
2. Гребане със скок с гири по 3 кг.
3. Клек с пляс, клек със скок
4. Усукан напад с ръце към задния крак, изправяне с лек скок, повдигане на крак встрани и наклон с ръце към него – В ЛЯВО
5. Като 4. В ДЯСНО
6. Планински катерач „Около света“
7. Мелачка за корем с гири по 4кг
8. Маршируване от обратна Дъска
9. Скачащи напади с редуване
10. Планк - 60 с.

Храна:
Реших да пробвам, към закуската да добавям около 20-30 гр. овесени ядки/ елда или трици, някак си по сита ме държат до обяд.
Тааа:
Закуска: : 20 гр. овесени ядки/банан/70 гр. извара/ 20 гр. орехи
Обяд:: Салата - спанак/домат/30 гр. елда/ 100 гр. пилешко + 200 мл пилешки бульон
Междинка:: Планирам 1 ябълка - но може и да я пропусна, за момента ми е ок
Вечеря:: Салата цвекло/моркови/спанак + 180 гр. пилешко + 250 мл. пилешки бульон

:) Дано само вечерта  не кривна!

Очаквайте включване - искрено и лично ;)
Хубаво да Ви е!

Мнението беше редактирано от Andji на 06.03.17 14:50.

09.03.17
14:18

(headbang)(tmi)

Не съм писала, “щот” върша глупости!

От 3 дена не съм тренирала, не мога да се понасям , не мога да се мотивирам.....

Храната над допустимите калории!

В групата в която тренирам има 30 дневно предизвикателство + тренировките, бях много надъхана и нищоо

Зациклила съм сериозно!

”Кво” да правя?  Знам че всичко е в главата, амаа пустата му тя....?

Доброто което мога да направя е да мотивирам някой от Вас, прикачвам 30 дневното предизвикателство!

09.03.17
14:22

Анджи, пусни някоя снимка - все някой ще ти намери някой кусур за мотивация. :D
Можеш да пробваш с някакви по-кратки тренировки - примерно по 15-20 минути на ден, за да не ти стоят като Дамоклев меч над главата.
А 3 дни без тренировка не е кой знае колко много.

Мнението беше редактирано от Елена на 09.03.17 14:25.

Ани, здравей! Тренирали сме заедно няколко пъти при Дени в залата. Помня, че беше редовна и при Мая.
Желая ти успех, не се отчайвай, надъхай се :))

09.03.17
15:02

3 дни е нищо, хващай се в ръце и почвай отново преди да са станали 3 седмици.

09.03.17
15:04

Просто започни първото упражнение, нататък е лесно. ;Д Желанието само ще дойде. :)

Т. Тодорова

09.03.17
16:47

Ани, я споко! :)

Отлично знам колко си надъхана и способна по принцип - 3 дни нетрениране не е болка за умиране. А и като гледам Мая как ви е подхванала с мотивацията, нямаш шансове за тотално разкисване, тъй че вирвай носа и след утрешната тренировка да те видя на клипче във фейсбук групата. :D

04.12.17
11:12

Юхууу Банда, привет! 🙂

След 9 месечно пасивно отношение спрямо дневника ми “Старт към промяна”, реших да се стегна и да си дам поредното “Ново начало” 🙂

Резултатът е пагубен с псевдонима “пухкава баничка” -  5 кг. горница, дупе за милиони,  бузки с “пълнеж”, коремче, бедра - ”КРАСОТА”.

Тренировкииии (обичам ги), ми и там съм в нарушение или по-скоро с ремонтите на булевардите в Пловдив, ми е абсурдно да стигна до залата.
Старая се да тренирам домашно или във фитнес зала, но постоянството ми изневерява.

Ако някой знае друго местенце за кросфит тренировки (групови, индивидуални) в Пловдив, ще Ви помоля за инфо?

По-отношение на храната, бях започнала да се храня ВМХ, вкусно ми е, но явно нещо бъркам и отразявам, че и това има отношение за горницата от килограми и естествено малкото физическа активност

Преди се храних  НВХ, свалих кг, но пък и тренирах 4-5 пъти в седмицата.

Това е в общ протокол за мен!

Знам, че всичко зависи от мен, но ще ме радва и вашата подкрепа и полезни коментари.

Ииии такааа, старттт! 🙂

04.11.17

Закуска: 150 гр. кисело мляко+ 50 гр. извара, круша, 20 гр.орехи, канела
Обяд: Пилешка супа + трушийка карфиол
С.З: - плод
Вечеря: Супа със спанак, карфиол, морков и 150 гр. патешки маншон.

Тренировки (домашно): 3 кръга по 10 повторения ( единствените ми тежести в къщи са две гири по 5 кг.
1. Клек с гири
2. Сумо клек + повдигане на крак встрани  - с гири
3. С редуване скачащ напад
4. Лицева опора с разминати длани
5. Планински катерач със кок и коляно към срещуположна ръка – двойни
6. V седеж с отворени ръце и крака
7. Бърпи със скок звезда, без лицева опора
8. С редуване висока-ниска дъска на 1 крак
9. Страничен напад, усукан напад – ЛЯВ крак с гира 5 кг
10. Страничен напад, усукан напад – ДЕСЕН крак с гира 5 кг

II част
1. С редуване ренегадско гребане + гира към срещуположен крак – 5 кг
2. Гребане супиниран хват ЛЯВА страна – 5 кг
3. Като 1.
4. Гребане супиниран хват ДЯСНА страна – 5 кг
5. Като 1.
6. Гребане от прав стоеж с 2 ръце – 5 кг
7. С редуване клек с гребане – 5 кг
8. Пул овър – 5 кг
9. Корем – колело – 10 единични

Пожелавам си успех, постоянство и в по късен етап добър резултат! 🙂

До скоро!

04.12.17
12:55

Добре дошла обратно.

Не си спомням къде досега си тренирала кросфит, но иначе се сещам за 3 места - едното е WOW - там са групови, другото в Авангард в Тракия има инструктор за персонални тренировки, има и групови в Лаута Арми залата - на гърба на трибуните в дъното на самия стадион Лаута.

04.12.17
13:54

казано от Димо на 04.12.17, 12:55:

Добре дошла обратно.

Не си спомням къде досега си тренирала кросфит, но иначе се сещам за 3 места - едното е WOW - там са групови, другото в Авангард в Тракия има инструктор за персонални тренировки, има и групови в Лаута Арми залата - на гърба на трибуните в дъното на самия стадион Лаута.

Димо, благодарско за информацията!

В WOW тренирах, за Лаута Арми - за това ли иде реч. По отношение на персоналния и инструктор в Авангард в Тракия - имаш ли наблюдение, мнение?

04.12.17
14:41

В Авангарда изглежда ми готин тренера, бая мацки тренират при него, тренировките си ги правят в отделна кросфит зала, т.е. не се буташ при фитнес уредите и лежанките. С’я там неудобството би било цената, защото веднъж си плащаш вход за фитнеса (5лв единична тренировка) и отделно на кросфит инструктора (не знам колко е). Има и месечни карти за 55 лв за Авангарда, или ако можеш от някъде Спорт Пас или Мултиспорт карта да си изкараш - и с двете може в Авангарда.

На Лаута кросфита е точно това. Бая народ тренират там, часовете ги виждаш, удобното им е че има и от 8 вечерта. 50 лв/месец беше, можеш да ходиш и всеки ден ако искаш без събота и неделя. Доста са им интензивни тренировките, разбира се скалирани според възможностите - който не може нормални лицеви - от коляно, който не може с 10 кг, с 5 или със СТ и т.н. 20-30 души е групата, като основната част са момичета. Има някои доста изпънати 🙂

GG

04.12.17
17:09

казано от Andji на 04.12.17, 13:54:

По отношение на персоналния и инструктор в Авангард в Тракия - имаш ли наблюдение, мнение?

казано от Димо на 04.12.17, 14:41:

В Авангарда изглежда ми готин тренера, бая мацки тренират при него,...

Погребвай... : Д

05.12.17
10:09

В Авангарда изглежда ми готин тренера, бая мацки тренират при него, тренировките си ги правят в отделна кросфит зала, т.е. не се буташ при фитнес уредите и лежанките. С’я там неудобството би било цената, защото веднъж си плащаш вход за фитнеса (5лв единична тренировка) и отделно на кросфит инструктора (не знам колко е). Има и месечни карти за 55 лв за Авангарда, или ако можеш от някъде Спорт Пас или Мултиспорт карта да си изкараш - и с двете може в Авангарда.

На Лаута кросфита е точно това. Бая народ тренират там, часовете ги виждаш, удобното им е че има и от 8 вечерта. 50 лв/месец беше, можеш да ходиш и всеки ден ако искаш без събота и неделя. Доста са им интензивни тренировките, разбира се скалирани според възможностите - който не може нормални лицеви - от коляно, който не може с 10 кг, с 5 или със СТ и т.н. 20-30 души е групата, като основната част са момичета. Има някои доста изпънати

05.12.17
10:09

На Лаута кросфита е точно това. Бая народ тренират там, часовете ги виждаш, удобното им е че има и от 8 вечерта. 50 лв/месец беше, можеш да ходиш и всеки ден ако искаш без събота и неделя. Доста са им интензивни тренировките, разбира се скалирани според възможностите - който не може нормални лицеви - от коляно, който не може с 10 кг, с 5 или със СТ и т.н. 20-30 души е групата, като основната част са момичета. Има някои доста изпънати

05.12.17
10:23

казано от Andji на 05.12.17, 10:09:

Мерси Диме,

20-30 души мноооо бе.... 🙂
Мен изпънати и готини мацки не ме вълнуват, по скоро биха ми били стимул за целите, които гоня 🙂
Важно ми е треньора да е “читав”, да  следи за правилната техника на изпълнение, корекции и т.н.

05.12.17
10:55

Алоха, пружинки!

Тренирах си снощи, хапнах си скромно, не спах добре!

Сутринта си  вдигнах “задника” 15 мин по- раничко, спретнах си 10 мин. кардио:
- скачане на въже + джакове
Чувствам се супер със сутрешна физическа активност,  преди го правих всекидневно - връщам се в “джаза”.

05.12.17
Хранене:
Закуска: Капучино, крем от 50/80 гр. извара+к.мляко, канела, райска ябълка, 15гр. орехи. Райската ябълка се оказа по мой вкус, сочна, почти презряла - ммммм
Обяд: Салата зеле, карфиол, целина, печена чушка, 1 с.л зехтин + 150 гр. патешки маншон
С.З - Плод или 1 яйца със задушен карфиол ( кое е по добрия вариант)?
Вечеря: Трушийка +150 гр. пилешки бут.

Тренировка:
Интервална тренировка - ще се пробвам 3 или 4 кръга
20 интервала 60/10

1. Български клек (с гири) ЛЯВ крак напред
2. Мъртва тяга ЛЯВ крак напред (с гири)
3. Като 1 ДЕСЕН
4. Като2. ДЕСЕН
7. Задържане в плие клек с гири, повдигане на пръсти
8. Кофички
9. От лег с гири над глава, W с гири
10. От клек за гръб, редуване на обтегната ръка встрани и нагоре
11. Планински катерач
12. Клек, задържане до 5, скок
13. Бърпи с лицева опора
14. Корем – повдигане на крака, коремна преса с повдигнати крака
15. Бърпи с лицева опора
16. От дъска гира към срещуположен глезен, гира напред, с редуване
17. Раменни преси на 1 крак от триъгълник
18. Корем – от триъгълник с ЛЯВ крак обтегнат назад, ляв крак към дясна ръка
19. Като 18. ДЕСЕН крак

До скоро!

05.12.17
11:03

Еми гледа тренера, даже е доста строг (макар че пак на мен ми се струват като в детската градина сравнени с групата по бокс - говорят си, хилят се ...). С’я за някои неща не съм винаги съгласен с мнението му (като например не се клякало с пръсти разтворени навън - така само Чарли Чаплин бил клякал 😄 )

А споменаването на изпънатите мацки има 2 функции - едната е като реклама - явно добре им идва кросфита щом са в такава добра форма, и другото е точно което и ти казваш - да се надъхваш 🙂

Сега се сетих и за още един кросфит - на стадиона на Гребната - има там един пич дето ги строява една групичка пак повечето са мацки. Нашата секретарка ходеше там, но спря, че много нанагорно ѝ се видяло - единия път нещо припаднала. Ама тя хайванче де, прави диети с гладуване и солети и не е спортистка някаква.

05.12.17
12:03

На стадиона са двама - Момчил и Митака. Момчил води(или поне преди водеше) тренировките в Авангарда. Митака в ZOE Life Fitness, Момчил миналата зима също водеше групата си там.
“Кросфита” на Лаута като цяло е по-скоро някакви групови занимавки за раздвижване. Каквото е и в WOW sport.
Опциите за по-сериозни от това са ZOE Life Fitness(до моста на Герджика) и тая новата зала в завод Чайка - PowerFit Plovdiv.
Има и още една оборудвана зала, ама “треньора” е катеричка и е несериозно да се слуша какво и как показва. Бившето СДС в Смирнески, на ул. “Орфей”, нещоси спорт и е името. Басри, Неври...такова звучеше.
С кросфита в Пловдив положението е като навсякъде - модерно е, специалисти под път и над път, ако искаш да се потиш и да си мислиш, че си мегафункционален - където ти е най-удобно и ти харесва там отиваш. То вероятно вече и в Перлата да попиташ, пак ще изскочи някой “треньор по кросфит” 😄
Ако искаш да се занимавша сериозно със спорт и да се радваш на дълго здраве, сила и издръжливост, чааак такова превъзнасяне на кросфита не е нужно, къде по-лесни и правилни начини има.

05.12.17
12:55

казано от James Hinks на 05.12.17, 12:03:

На стадиона са двама - Момчил и Митака. Момчил води(или поне преди водеше) тренировките в Авангарда. Митака в ZOE Life Fitness, Момчил миналата зима също водеше групата си там.
“Кросфита” на Лаута като цяло е по-скоро някакви групови занимавки за раздвижване. Каквото е и в WOW sport.
Опциите за по-сериозни от това са ZOE Life Fitness(до моста на Герджика) и тая новата зала в завод Чайка - PowerFit Plovdiv.
Има и още една оборудвана зала, ама “треньора” е катеричка и е несериозно да се слуша какво и как показва. Бившето СДС в Смирнески, на ул. “Орфей”, нещоси спорт и е името. Басри, Неври...такова звучеше.
С кросфита в Пловдив положението е като навсякъде - модерно е, специалисти под път и над път, ако искаш да се потиш и да си мислиш, че си мегафункционален - където ти е най-удобно и ти харесва там отиваш. То вероятно вече и в Перлата да попиташ, пак ще изскочи някой “треньор по кросфит”
Ако искаш да се занимавша сериозно със спорт и да се радваш на дълго здраве, сила и издръжливост, чааак такова превъзнасяне на кросфита не е нужно, къде по-лесни и правилни начини има.

Еее, чак толкова не се превъзнасям за кросфита (харесва ми). 🙂
Три години съм тренирала в WOW sport, фаворит все още ми е Дени (но за жалост вече я няма), при нея си беше супер гот и пот, малко хора 5-7 души (което и предпочитам), а тя си е машинка, но язъккк.
Сама да тренирам, нещо не ми се получава качествено.
Кои са тези по-лесни и правилни начини - мерси предварително?

Поздрави!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1