Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимказано от Лидия Ганчова на 24.06.16, 21:59:
Една торта няма да провали резултатите, които си постигнали. Колкото до тренировките по време на МЦ, слушай тялото си. Ако се чувстваш добре тренирай, ако не почивай. Аз лично в повечето случаи тренирам.Гледам да не обръщам внимание на МЦ, защото почна ли да го мисля прекалявам с храната.
Знам, но пустата му съвест :)
И аз слушам тялото си, обикновено нямам проблем откъм трениране по време на МЦ, но този път беше различно. От 3 дена нищо не съм тренирала :(
Здравейте,
Какви ги сътворих петъчно-съботно-неделно - никаква физическа активност - МЦ за първи път ми изигра “лоша шега” откъм тренировки.
По отношение на храната - имаше забежки и съответно 3 дена над допустимите калориите за влизане във форма.
И какво излиза, доста работа ме чака за изчистване на “мазничкото” от проблемните зони - забелязвам се, че през седмицата всичко е под контрол откъм хранене, тренировки, а уикенда понякога “избухвам” откъм храненето и упссс пак назад и за пореден път си казвам чисто започвам в понеделник и го правя де.
След събота и неделя, имам усещане че съм качила 100 кг, корема ми започва да стърчи, любовните дръжки се заформят :)
Пародия :(
Понеделник:
Закуска: 70 гр. извара, 1 банан, канела, 30 гр. орехи
Обяд: Салата зеле, копър, домат, морков + 150 гр. пилешко бутче
Междинка: Ябълка
Вечеря: шопска салата +230 гр татарско кюфте
Течност: 2 кафета, 2,5 л. вода.
Тренировките стартират от вторник до петък
Поздрави и напред :)
Мнението беше редактирано от Andji на 28.06.16 08:52.
Добър ви ветровит вторник :)
Да ви споделя много ми е едно тежко, подуто, свръх тегловно, “тялото” нещо врещи за промяна и аз немога да разбера къде и какво бъркам ....
Викам да взема да се подложа на някой 3-4 дневна детокс програма, но съм на кантар ДАЛИ, ДАЛИ? :)
Меню:
Закуска: 80 гр. извара, банан, канела, шепа тиквени семки
Обяд: Салата зеле, домат, чушка, краставица, копърче + 170 гр. кюфтак от смес кайма и рендосани моркови
Междинка: 150 гр. червено-розово-зелени сливи
Тренировка: 18 часа
Вечеря: не съм я измислила
До по-късно с подробно инфо за тренировката и вечерята.
Бъдете здрави и усмихнати! :)
Хей, хей, хей :)
Момичета и момчета, много яко се натренирах днес, утре ще си покаже как съм откъм мускулно в треска. За момента съм ок.
Та тренировката протече компактно т.е бях само аз и тренера, голяма част го дават отпускарски, сезона дойде, но за мен още не, има 2 месеца до моята почивка.
Тренировка: 4 кръга
1. Дърпане на гума, пълна с какво ли не, зор беше, но успях
2. Мъртва тяга 10×20 кг
3. Пуш преса с обръщане - 6×16 кг
4. Коремни преси с поемане на медицинска топка във въздуха 15 бр.
5. Бицепсово сгъване с широк хват 10×8 кг
МНОГО ПОТ, НО С МЕРАК ;)
Вечеря: Салатка домат и зелена чушка от градината + 200 гр. от обедните кюфтаци - бях си ги спретнала за седмицата, но днес обядвах и вечерях с тях.
Сега съм се хоризонтирала с 1 чаша вино.
Мисля да си взема л-карнитин, някой отзиви, пробвал ли е, струва ли си или не?
Лекинка от мен и утре да сте свежари и енергични! :)
Добро утро, добри хора :)
Какви ги сътворих на Петровден! :)
Закуска: Банан +80 гр. извара+канела+шепа тиквени семки
Обяд: салата цвекло, зеле, домат + 150 гр, скумрия на скара
Междинка: 200 гр. сливи
Тренировка: 40 мин, 5 кръга
1. Напади с торба 16 кг - 10 бр. на крак
2. Коремни преси с топка 7 кг. , с изходно положение на краката във въздуха - 10 бр.
3. Кофички - 10 бр.
4. Лицеви упори на босу топка - 10 бр.
5. Последното упражнение не мога да го обесня - но за крака беше и дупе ;)
Бях не Петровден и си хапнах в ресторанта овчарска салата + 180 гр. пилешка пържола от бут + 2 чаши вино
Вода: 3 л.
Късното лягане нощес, ми се отрази и върху сутрешното събуждане, но работата не пита - с 300 зора отлепих :)
Закуска: стандартната
Обяд: салата домати, краставици, чушка + 3 сварени яйца + 50 гр. извара (издух се, май повечко ми дойде)
Междинка: планирам сливи
Вечеря: Салата от тиквички + 150 гр. гъби на скара
Тренировката за днес, планирам да е крос - дано да не се обърка, по-скоро трябва да стане :)
1 мин. бягане - 1 мин. почивка
1 мин. бягане - 1 мин. почивка
1 мин. бягане - 2 мин. почивка
2 мин. бягане - 2 мин. почивка
2 мин. бягане - 2 мин. почивка
2 мин. бягане - 3 мин. почивка
3 мин. бягане - 3 мин почивка
3 мин. бягане - 4 мин почивка
4 мин. бягане - финал, разтягане
Туй то от мен за сега. По късно пак, хубаво да ви е! :)
Мнението беше редактирано от Andji на 30.06.16 12:24.
Ку-Ку..... :)
Вчера всичко беше изпълнено по график.
Имам си вече изготвен хранителен режим от СПЕЦИАЛИСТ, съобразен с това което консумирам и обичам.
Надявам се да нямам забежки откъм храната.
Има бобови в менюто, макар че от почти година не ги ям, издуват ме, знам че са полезни, но.....ще се пробвам отново с тях.
Алкохол забранен
Та какво ще хапваме днес:
Закуска: 2 с.л елда+60 гр. извара + 30 гр. тиквени семки
Обяд: 3 с.л елда + 150 гр. гъби+ морков+ салата от сурова тиквичка и доматче и босилек.
Междинка: 200 гр. сливи
Вечеря: 150 гр. телешки кебап + салата зеле, цвекло, морков + 1 с.л зехтин
Тренировка: 18 часа - за нея по-късно
Вода: 2-3 литра, кафе - 2
хубав петък
01.07.16
13:48
казано от Andji на 01.07.16, 11:25:
Имам си вече изготвен хранителен режим от СПЕЦИАЛИСТ, съобразен с това което консумирам и обичам.
Има бобови в менюто, макар че от почти година не ги ям, издуват ме, знам че са полезни, но.....ще се пробвам отново с тях.
Значи, хем СПЕЦИАЛИСТЪТ се е съобразил с това, което КОНСУМИРАШ И ОБИЧАШ, хем е сложил бобови в менюто ти, въпреки, че НЕ ГИ ЯДЕШ И ТЕ ИЗДУВАТ ???
Не ги разбирам аз, тези специални специалисти....
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 01.07.16 13:49.
казано от Maria Peeva на 01.07.16, 13:48:
Има бобови в менюто, макар че от почти година не ги ям, издуват ме, знам че са полезни, но.....ще се пробвам отново с тях.Значи, хем СПЕЦИАЛИСТЪТ се е съобразил с това, което КОНСУМИРАШ И ОБИЧАШ, хем е сложил бобови в менюто ти, въпреки, че НЕ ГИ ЯДЕШ И ТЕ ИЗДУВАТ ???
Не ги разбирам аз, тези специални специалисти....
:) Мими, верно имаш право, но той ме съветва да пробвам, и аз ко да правя слушам или по скоро доверявам се. Ако ми е не ок с бобовите, с какво мога да ги заменя?
Добра Ви вечер!
Натренирах се добре, но с подут корем, малко тегаво ми дойде с този дискомфорт.
Хапнах си час преди тренировката около 200 гр. сливи, може би е от това.
Другия момент е, че в повечето случаи, когато хапвам следобяда плод, след около час се подувам, корема се издува и става твърд.
Някакви препоръки ако ми дадете биха ми били изключително полезни? :)
Тренировка 4 кръга
1. Тяга с един крак с торба 14 кг. - 10 бр. на крак
2. Крос с високи колене с ластик на корема, който се дърпаше здраво зад гърба ми от тренра - надявам се става ясно, за какво иде реч :) 30 секунди работен интервал
3. Поза лицева упора, крака във въздуха, подаване на топка 5 кг към тренера
4. От клек с топка 5 кг, отскок с изнасяне на топката над главата, връщане в изходно положение клек, лицева упора върху топката - 10 бр.
Вечерята си беше плануваната - всичко ток и жици. :)
Хладна вечер Ви желая и умната!
01.07.16
23:19
казано от Andji на 01.07.16, 22:03:
Има бобови в менюто, макар че от почти година не ги ям, издуват ме, знам че са полезни, но.....ще се пробвам отново с тях.Значи, хем СПЕЦИАЛИСТЪТ се е съобразил с това, което КОНСУМИРАШ И ОБИЧАШ, хем е сложил бобови в менюто ти, въпреки, че НЕ ГИ ЯДЕШ И ТЕ ИЗДУВАТ ???
Не ги разбирам аз, тези специални специалисти....:) Мими, верно имаш право, но той ме съветва да пробвам, и аз ко да правя слушам или по скоро доверявам се. Ако ми е не ок с бобовите, с какво мога да ги заменя?
Храната си ти беше ок. Няма дужда да включваш нещо, от което изпитваш дискомфорт или пък да го заменяш.
Аз, ако изобщо се храня преди тренировка, гледам да е поне 2 часа преди това. Имам предвид храна, а не кафе и две оризовки или банан.
200 гр плод, на едно хранене, за мен са много. А от 200 гр сини сливи, даже нямам идея какво би ми се случило :D , имам де, ама не искам и да си го представям. (tmi)
Месо, яйца, узрели сирена, изобилие от зеленчуци, картофи, сладки картофи; някой плод и висок процент кисело мляко от време на време. Протеин на всяко основно хранене. Ако е с въглехидрат- да присъстват малко мазнини, ако е с мазнини-обратното.
Това е моето разбиране за оптимално разумно хранене, ако нямаш алергии и други проблеми. :)
казано от Maria Peeva на 01.07.16, 23:19:
казано от Andji на 01.07.16, 22:03:
Не ги разбирам аз, тези специални специалисти....:) Мими, верно имаш право, но той ме съветва да пробвам, и аз ко да правя слушам или по скоро доверявам се. Ако ми е не ок с бобовите, с какво мога да ги заменя?
Храната си ти беше ок. Няма дужда да включваш нещо, от което изпитваш дискомфорт или пък да го заменяш.
Аз, ако изобщо се храня преди тренировка, гледам да е поне 2 часа преди това. Имам предвид храна, а не кафе и две оризовки или банан.
200 гр плод, на едно хранене, за мен са много. А от 200 гр сини сливи, даже нямам идея какво би ми се случило :D , имам де, ама не искам и да си го представям. (tmi)
Месо, яйца, узрели сирена, изобилие от зеленчуци, картофи, сладки картофи; някой плод и висок процент кисело мляко от време на време. Протеин на всяко основно хранене. Ако е с въглехидрат- да присъстват малко мазнини, ако е с мазнини-обратното.
Това е моето разбиране за оптимално разумно хранене, ако нямаш алергии и други проблеми. :)
Мим, благодаря ти за мнението! :)
Честно разбрах за себе си, че е по добре да си следвам храненето, което съм описвала до момента.
Режима определено е доста “обвързващ”, теглене, грамажи, рецепти следвайки ги ден по ден, тегава режимна история. :)
Преди години съм спазвала режими, била съм до болка стриктна във всичко, но вече не ми се занимава
Разглеждайки детайлно РЕЖИМА, МИ ЧЕ ТОЙ е 90% откъм начина ми на хранене + 200 ГР.СЛИВИ (ХО-ХО - КОИТО МИ РАЗКАЗАХА ИГРАТА) .
Така, че с ваше напътствие и с мое постоянство продължавам напред :)
Поздрави! :)
Алохааа :)
Храна: 04.07
Закуска: традиционната
Обяд: Салата краставици/домати/зелена чушка + 2-3 маслини гиганти + 150 гр. пица от кайма ( аранжирана с печена чушка, патладжан и босилек)
Вечеря: омлет от тиквички - 2 яйца, 50 гр. извара, 2 маслини, салата домат с много копър
Вода: 2 л.
Тренировка: Към 18:30 планирам да е 2,5 км крос
Колкото до събота и неделя - без тренировки. Имаше разходки и развихряне в кухнята, спретване на здравословен десерт и мръвчици, храната прилична с леки забележки и забежки :)
Усмивки! :)
Хей Добро Ви утро!
Какви ги свърших поредните два дена :)
Понеделник - всичко по график, тренировка 3 км бягане - с 25 минути продължителност.
Бягах към 18 часа и в това слънце, хем тен хванах и пот хвърлих в изобилие - доволна останах.
На следващия ден, болки в лявото ходило - повредих се, но предполагам, че ще се оправя, при положение, че вчера си бях на тренировка.
Е малко ме наболяваше, но не е “болка за умиране” :)
5.07.
Закуска: традиционната
Обяд: Спагети от тиквички+домат+чушка + 150 гр. пица от кайма (последното парче)
Вечеря: Салата домати и краставици + 3 пикантни кюфтета на скара
Вода: 2,5 л
1. Крос с високи колене - 2 мин.
2. Коремни преси - 5 вида, по 10 бр.
3. Бицепсово сгъване с торба 8 кг - 5 бр.
4. Изхвърляне и изстласкване над глава на торба 16 кг. - 5 бр.
Стречинг: 10 мин.
Малко лека ми дойде тренировката, но важното е, че я има :)
06.07.
Закуска: традиционата
Обяд: омлет от тиквичка, 2 яйца+50 гр. извара+2 маслини + салата домат и копър
Междинка: 1 праскова
Вечеря: не съм я измислила
Тренировка: 18 часа - за нея по късно
Надявам се всички да сте в добро здраве и много позитивни!
Oффф много я “омазах” нощес.....
Тренировката си я спестих, много ме боли глезена, най-вероятно пренатоварване или знам ли и аз :(
Тренера каза да почивам 1-2 дена и да слагам на мястото лед.
Боли ме при ходене, а когато крака е в покой, усещам пареща, пулусираща и тъпа болка.
Проблема е, че преди 3 години в САЩ си чупих точно този глезен и едва сега ми се случва да ме боли.
Някой да има “идея” от какво може да е и да даде съвет за болката?
Освен това, ако не си взема “дозата” откъм спорт и ме хващат лудите :)
Предложете някакви упражнения........?
Хранатаааааа:
Всичко беше по мед и масло до 19 часа - хапнах си салата + 100 гр. наденица и 1/2 омлет от тиквички и яйца + 2 чаши вино.
Към 22:30 охххх котьооо, избухване - крем от 1 банан/1 ч.л ленено брашно/50 гр. мляко.
Следва продължение, не ми стигна изядох 1 парче кекс, 1 кутия бисквити Роден край с 200 гр. кисело мляко - ОХХХХ ... :(
Та с какво си обеснявате този пристъп на “гладддд за сладко” - храната ли ми е малко, емоции ли е, стрес ли е - защото това е безобразие и нелепо от моя страна, дори се плаша от себе си и не проумявам и къде го побрах. Колкото повече ядеш, толкова повече ти се яде. :(
Съответно както и предполагах, лош сън и много потене през ноща :(
Вие сте наред!
Поздрави най-сърдечни от мен и без глупости :)
07.07.16
11:42
Откъм храната, според мен почти винаги поглъщането на толкова много храна е свързана с емоции. Стрес, притеснение, душевна умора, тъга и т.н.
казано от Анелия Бинева на 07.07.16, 11:42:
Откъм храната, според мен почти винаги поглъщането на толкова много храна е свързана с емоции. Стрес, притеснение, душевна умора, тъга и т.н.
Аз приемам, че съм свиня просто и продължавам напред :D :D :D
Като цяло, самата идея да ядеш “чисто” или да се стараеш да си в някакви норми, може да действа напрягащо и т.н. - стига да не тъпчеш всеки ден по 5 кутии фафли, според мен си си екстра. Някакви хора пробват това с If it fits your macros, а-у... въпрос на предпочитания май... Аз лично си правя на 10тина дни един епик чийт мийл ден, в който.... абе не ми се говори :)
* А иначе за крака - най-добре отиди на лекар. Ако няма някаква конкретна контузия, която да си му причинила сега, а болката се е обадила, може да е нещо, свързано със старата травма и натоварване в областта, което да е отключило проблем. Най-добре е лекар да го види и да каже какво се прави; Иначе като временна идея - облекчават някакви мазила тип тия на Кройтерхоф - с конски кестен, арника, дяволски нокът и т.н. и по-хард неща от типа на тия кремове Волтарен, Диклак... Но мисля, че си е временно решение - все едно аналгин за главоболие - той ще спре болката, но причината ще си остане... :(
Мнението беше редактирано от RogueOne на 07.07.16 14:23.
От опит ще ти кажа, че колкото повече се вманячавам в идеята да отслабна, да не ям, да се лишавам от всичко.Толкова повече греша. Живей си живота. Позволявай си от време на време нешо сладко. Аз мисля, че 20-30 гр шоколад на ден убиват глада за сладко и след това не прекаляваш. Когато знаеш, че нещо е забранено ти все повече го искаш. Поне при мен е така. Хапваш си нещо, усмихваш се и продължаваш напред. При мен нещата вървят нормално само когато съм спокойна. :) :) :)
Благодаря Ви девойки!
Прави сте ......за всичко казано, не трябва толкова да се вглъбявам, ама уви правя го :)
Два пъти в седмицата, правейки една такава глупост откъм храната ме дърпа яко назад и вместо да чистя и свалям,
по скоро “замазвам килограми” . :(
Снощи си слагах лед на крака и днес съм много по добре, дори съм с намерение да тренирам в 18 часа, надявайки се да не си навлека по сериозен проблем, но ще си покаже :)
07.07. - Нетренировъчен
Храна:
Закуска: 1 ябълка
Обяд: салата от тиквички/домат/3маслини/1 чушка + 150 гр. наденица
Вечеря: салата домати, краставици с 180 гр. пилешко бутче + 1 чаша вино
Към 21:30 :( торта от 2 яйца, 100 гр. извара, 1 с.л ленено брашно с крем от 4-5 сливи+150 гр. кисело мляко с 1с.л мед - това си беше планирано за 2 хранения, да ама не - пореден провал...всичко в търбуха. :(
Вода - 2,5 л
08.08.
Храна:
Закуска: банано-изваровата
Обяд: Салата от тиквички,морков /домат/3маслини/1 чушка + 150 гр. пилешко бутче
Междинка: 1 бр. сладка царевица или сливи - не съм го решила
Вечеря: не е измислена
Тренировка: 18 ч.
;) ЖИВИ И ЗДРАВИ
Мнението беше редактирано от Andji на 08.07.16 11:00.
Юхуу :)!
Какви ги свърших уикенда?
Храна що годе добре, имаме малко над калориите, но здраве да е :)
Тренировка - в събота бях на сватба при което и спорта беше в област народни танци, пък и аз съм завършила хореография, танцувала съм 12 години, но вече спрях и сега само по поводи - зареждащо ми дойде :)
Крачето се обажда откъм болка, но по слабо, но факта, че доста си тропнах хорце, ръченица и т.н е показателно, че е ок....
Неделя - почивка, лежерна история...
Храна:
Обяд: Спагети от тиквички и морков + 150 гр. кайма, домати, лук (задушени)
Междинка: Палачинка от 2 яйца, 80 гр. извара, 1 ч.л ленено брашни + 1/2 л. мед
Вечеря: 150 гр. свински джолан, салата зеле/цвекло и морков + 2 чаши вино
Понеделник:
Закуска: традиционна
Обяд: 30 гр. елда+150 гр. гъби+салата от тиквичка и домат
Междинка: 2 парчета диня
Вечеря: Тиквички пълнени с 150 гр. кайма - салата домат и копър
Вода: 2.5 л + 2 кафета
;) Поздрави
И такааа, ко направи моята персона :)
Вторник:
Хранене:
Закуска: Традиционна
Обяд: Салата зеле, моркови, цвекло + 150 гр. скумрия на скара + 1с.л зехтин, люто чушле
Междинка: 2 парчета диня
Вечеря: салата домати копър + 1 тиквичка пълнена с 130 гр. кайма + 2 чаши вино :(
Десерт: палачинка от 1 яйце/70гр. извара/50 гр. пюре от домашна ябълка + 150 гр. сладолед
Вода: 2 л., 2 кафета
Менюто определено е над допустимите калории за деня !
1. Клек с отскок с торба 12 кг. зад тила - 5 бр.
2. Клек с отскок без тежест - 10 бр.
3. Двустранно трицепсово сгъване с торба 8 кг зад тила - 10 бр
4. 3 типа коремни преси, следвани едни след други, без прекъсване - общо 60 бр. на кръг
5. Крос с високи колене на място - 4 мин. на кръг
Сряда:
Закуска: 2 с.л елда + 60 гр. извара+ половин шепа бадеми (4-5 бр)
Обяд: Салата зеле, морков, цвекло + 170 гр. пилешко бутче
Междинка: 1 ябълка
Вечеря: вероятно яйца - не е сигурно ;)
Тренировка: 18 часа (по късно, ще я описвам)
ПП: Следобяда около 16 часа, винаги хапвам плод - обаче в повечето случаи ми се подува корема (на какво се дължи според вас?).
След 2 часа от междинката с плод тренирам - корема става топка, супер дискомфорт и тегаво ....”луда работа” :)
Усмивки :)
На плода се дължи. Премести ябълката половин час преди някое основно ястие с високо съдържание на протеин и мазнини.
казано от Маданеца на 13.07.16, 14:35:
На плода се дължи. Премести ябълката половин час преди някое основно ястие с високо съдържание на протеин и мазнини.
Мерси,
Еххх тия плодове, ама много си ги обичам. Ще го имам предвид и ще пробвам.
Днес следобедно съм си взела около 70 гр. извара с 1/2 настъргана тиквичка, 1/2 чушка, 1/2 домат, магданоз - стана “манджа с грозде”, но се надявам да избегна въпросното подуване.
Привет ентусиасти! :)
13.07. - Довършвам “писанието” от вчера
Вечеря: 3 кебапчета+салата от тиквичка, домат с много, много магданоз, люти чушки (3 бр)
Чаша вино за фон ;)
Тренировка: 3 кръга
1. Бърпи с лицева упора - 10 бр.
2. Ренегадско гребане с 10 кг. пудовка - 10 бр. на ръка
3. Сумо-клек с отскок - 10 бр.
4. Странична дъска - 10 бр. на всяка страна
5. Планински катерач - 20 бр.
6. Напад назад с изнасяне на крак напред - 10 бр. на крак, с пудовка 8 кг.
Не спах добре, имах проблем с 1 комар, който ми разказа играта и ме нахапа яко - много ме обичат :)
казано от kaloyan на 14.07.16, 10:55:
Май няма да се разберем с теб за лицевите .. :)
Уаййй бе, джанъм? ;)
14.07.16
11:40
Защото не е Упора, а е Опора :)
казано от James Hinks на 14.07.16, 11:40:
Защото не е Упора, а е Опора :)
Мерси за бележката
Алохаа :)
14.07 - Нетренировъчно - появи се непланиран ангажимент, който провали всичко откъм спорт, а бях много надъхана :(
Закуска: извара 60 гр. с 100 гр. пюре от ябълки (домашно спретнато, без подсладители) + 3-4 бр. кашу и канела
Обяд: Салата зеле, цвекло + 150 гр. пилешко бутче
Вечеря: Овчарска салата + 150 гр. пилешка пържола от бут + 1 чаша вино
Вода: 2,5 л.
Петък:
Закуска - стандартна
Обяд: салата домат, тиквичка, чушка + 15гр. кашкавал, 70 гр. извара, 80 гр. сух суджук
Вечеря и тренировка в по-късен етап.
Та какво забелязах, че по скоро “пълнея”, отколкото “слабея” - къде според вас се крие разковничето на неуспеха? :)
Сърдечни усмивки! :)
казано от Andji на 15.07.16, 15:16:
Та какво забелязах, че по скоро “пълнея”, отколкото “слабея” - къде според вас се крие разковничето на неуспеха? :)
Зависи какво разбираш под “пълнея” - сигурно го казвам за 1001 път, ама наистина теглото на кантара, освен ако не си 120 кила, няма значение толкова - смисъл такъ - задържане на вода, всякакви колебания по повод месечни причини при жените, жегите влияят, какво ли не, поне аз това съм забелязала, а може да свалиш няколко размера, без да сваляш почти килограми; Взимаш ли си мерки, за да следиш в този аспект как са нещата, освен кантарчето?
казано от Andji на 14.07.16, 09:12:
Мерси,
Днес следобедно съм си взела около 70 гр. извара с 1/2 настъргана тиквичка, 1/2 чушка, 1/2 домат, магданоз - стана “манджа с грозде”, но се надявам да избегна въпросното подуване.Поздрави! :)
Аз честно казано имах предвид да преместиш плода от преди тренировка, а не да го заместиш с още по-трудно смилаема комбинация.
Какво целиш с това хранене два часа преди тренировка ? Да предотвратиш катаболни процеси и загубата на мускулна маса, която ти е така необходима за състезанието по културизъм другия месец???
16.07.16
14:23
казано от Маданеца на 16.07.16, 12:51:
Какво целиш с това хранене два часа преди тренировка ? Да предотвратиш катаболни процеси и загубата на мускулна маса, която ти е така необходима за състезанието по културизъм другия месец???
Които и с пъти по-продължителна, интензивна и стресираща тренировка няма как да се случат. Даже и с няколко такива тренировки на гладно на ден няма как да се случат.
казано от Afhaengig на 15.07.16, 22:51:
казано от Andji на 15.07.16, 15:16:
Зависи какво разбираш под “пълнея” - сигурно го казвам за 1001 път, ама наистина теглото на кантара, освен ако не си 120 кила, няма значение толкова - смисъл такъ - задържане на вода, всякакви колебания по повод месечни причини при жените, жегите влияят, какво ли не, поне аз това съм забелязала, а може да свалиш няколко размера, без да сваляш почти килограми; Взимаш ли си мерки, за да следиш в този аспект как са нещата, освен кантарчето?[/quot
Хейй, ми тва е, че аз кантара не го ползвам от години, меренето на талия и т.н си го правих хипер често преди година, т.е на всяка седмица. При мен вече по скоро настъпва “окомерен” момент как изглежда тялото ми. Гледаийки се отгоре надолу, огледалцето и според дрехите които почат да ме стягат, за мен е факт че нещо бъркам и не ми се получава :)
Мнението беше редактирано от Andji на 17.07.16 21:42.
казано от Andji на 14.07.16, 09:12:
Мерси,
Днес следобедно съм си взела около 70 гр. извара с 1/2 настъргана тиквичка, 1/2 чушка, 1/2 домат, магданоз - стана “манджа с грозде”, но се надявам да избегна въпросното подуване.Поздрави! :)
Аз честно казано имах предвид да преместиш плода от преди тренировка, а не да го заместиш с още по-трудно смилаема комбинация.
Нищо не целя, по скоро към 16 часа имам нужда нещо да си хапна. Или може би е по скоро и навик, от 2-3 години насам си хапвам следобедно,” стомаха се обажда за храна” :)
казано от James Hinks на 16.07.16, 14:23:
Какво целиш с това хранене два часа преди тренировка ? Да предотвратиш катаболни процеси и загубата на мускулна маса, която ти е така необходима за състезанието по културизъм другия месец???Които и с пъти по-продължителна, интензивна и стресираща тренировка няма как да се случат. Даже и с няколко такива тренировки на гладно на ден няма как да се случат.[/quote
James, незнам защо или може би защото си имам и развито 6 чувство, но си имам известни симптии към теб и доверие. Изчетох доста за въпросните катаболни процеси, но аз съм си прагматична личност, отколкото теоретична, дай ми прост пример за да вникна в идеята :)
Мнението беше редактирано от Andji на 18.07.16 21:13.
18.07.16
14:17
Прост пример :
Ако предната вечер си вечеряла нормално, то ще имаш достатъчно запас от макро и микро хранителни вещества и градивни елементи, с който в следващия ден да обезпечиш не една, а две или три силови без да ядеш нищо в същия ден.
Те тия катаболни процеси не настъпват ей така, щото не си яла 4-5 часа ;)
18.07.16
14:39
А може би просто не обича да е гладна :) Аз никак не мога да търпя на глад, стърже ми стомаха и и ме присвива, че не мога да тренирам, ако не съм сита, независимо дали съм си получила дозата вещества за деня.
18.07.16
16:38
А може би не сте наясно какво е да си гладен :)
18.07.16
19:07
И дай боже, да не разберем! :) :D
казано от Queen Cobra на 18.07.16, 14:39:
А може би просто не обича да е гладна :) Аз никак не мога да търпя на глад, стърже ми стомаха и и ме присвива, че не мога да тренирам, ако не съм сита, независимо дали съм си получила дозата вещества за деня.
То хубаво да не обича да е гладна, но в залата ѝ е тежко. Съответно това хранене трябва да се изтегли максимално далеч от тренировката или да изчезне въобще. Във връзка с последното е и споменаването, пък и обясняването след това (Благодаря, Сашо), на абсолютно невъзможното настъпване на отрицателни последствия от липсата на това междинно хранене.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече