НВД за 17 годишно момиче..
|
|
19.06.2008, 14:01
Здравейте, дами. Първо да отбележа, че режима не е за мен, а за една приятелка, която ме помоли да й скалъпя някаква диета. Та колкото и да се чувствам сигурен в това което правя трябва да призная, че нямам опит в изготвяне на хранителен режим специално за жени (не че има съществена разлика, но да ми е чиста съвестта..) и малко или много се чувствам отговорен, все пак девойката не е физически напълно зряла. Толкова с общите приказки…
1. 30 гр. овесени ядки и 1 кофичка кисело мляко 2. 100 гр. пилешко месо, салата. Може и половин ябълка или някакъв друг плод със средно ГИ 3. 2 айца, 50 гр. сирене, салата 4. 30 гр. орехи - това верно, че не мяза на нормална храна, но запълва нужните калории 5. 100 гр. извара с някакви зеленчуци.
Менюто е примерно, има и други варианти за разнообразие. Като цяло ми се вижда малко като количество, но ако добавя още се получават много калории. |
|
|
19.06.2008, 16:14
Ами, ако може да вместиш все пак някакъв бавен въглехидрат, ще е добре. Освен това предполагам знаеш, че не трябва да се скача на НВД рязко. И още повече, че е само 45кг, според мен вместо да си скапва здравето само с диета, по-добре да се хване да спортува. Иначе няма оправия, незнам защо толкова момичета, а и не само в днешно време си мислят, че без спорт може да се мине без спорт… няма начин. Иначе се примиряваш с кофти телосложение и толкова. - “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...”
|
|
19.06.2008, 16:24
Аз пък мисля че 45 кг на 160 височина е нещо нормално особенно за 17 годишно момиче.Бих препоръчал да не пази диета ми просто да спортува и да спре да яде женската баничка (солети) |
|
|
|
19.06.2008, 18:23
Съгласна съм с tpd. 45кг са малко на 160см. На подобно телосложение няма смисъл от диети, ако се хване да спортува ще придобие желания вид и без да сваля кг. Спорт плюс изчистване на режима от всякакви преработени и не “чисти” храни биха свършили чудесна работа.
Ако все пак държиш на режима:
My hands may be rough, but I look better than you do naked!
|
|
|
19.06.2008, 19:40
Пич, не и вадиш калории от БМР то, а от БМР умножено по коефицинет и чак тогава вадиш. Тия 400 ккал са много, особено за 45 килограмово момиче. Започни да я тренираш, храни я по РБД за поддържане на тегло и нещата ще си дойдат на мястото. Ако и дадеш ВМ-НВД и тя не е свикнала да изкажда по 120 гр. протеин дневно, а по 40 ще и вкараш автогол. Проблемът и не е в многото мазнини, а в малкото мускули. |
|
|
19.06.2008, 23:03
Е, BMR-то съм го умножил по коефициента за физ. активност. Просто и той е нисък щото тя не спортува. А калориите колко да извадя 200-300? Именно това, че е 45 кг и е на 17 ме смущаваше за избор на НВД и затова съм пуснал темата.
|
|
|
20.06.2008, 22:40
Виж, може да ти издрънкам 1 тон теоретични сметки, но просто не е адекватно да се постъпва така в дадената ситуация. А ако искаш да се правиш на готин пред момичето и толкова не искаш да й казваш неща, които не иска да чуе, по-добре скалъпи нещо и излез от ситуация. Защото според мен НВД на това телосложение без спорт и т.н. няма да доведе до нищо свястно и дълготрайно и само ще те обвинява после. Занижен прием на калории от човек, който не спортува и няма много излишни мазнини само ще забави допълнително метаболизма и ще провокира допълнително натрупване на мазнини. - “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...”
|
|
|
21.06.2008, 01:33
Съгласен съм, в крайна сметка се реши да почне тренировки, тъй че НВД отпада! |
|
21.06.2008, 03:41
Нека да кара само на спорт, като и се стегне дупето, ръцете, гърдите доколкото има такива, ще види че може да изглежда чудесно и без да е по лека. |
|
|
05.07.2008, 02:17
Вие май хептен сте се издухали а ? пак ще има репортажи на карбовски за Анорексии, Кажи на приятелката ти да преусмисли това с хранителния режим. |
|
|
|
05.07.2008, 23:23
Според мене 45/170 е много добре и се чувства леко пълна защото не спортува! Ако започне да тренира нещо знаеш ли колко бързо ще се стегне |